Hoe tegelvloeren schoon te maken (5 methoden die werken)

Bent u op zoek naar een effectieve manier om uw tegels schoon te maken? Misschien heb je een goed schoonmaakregime, maar wil je dingen naar een ander niveau tillen.

Je bent hier aan het juiste adres als je op zoek bent naar sprankelende, vlekkeloze tegels. We houden van tegels omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, vooral als je weet hoe je ze effectief kunt reinigen.

We delen een ultieme gids voor het reinigen van uw tegels. Blijf lezen voor onze vijf beproefde methoden.

Inhoudsopgave
 • Voordelen van tegelvloeren
 • Geglazuurde vs. ongeglazuurde tegels
 • Beste reinigingsgereedschappen voor tegelvloeren
 • Hoe tegelvloeren schoon te maken
 • Tips voor het schoonhouden van uw voegmiddel
 • Tegels reinigen met azijn en zuiveringszout
 • Vlekken van tegelvloeren verwijderen
 • Aanvullende tips om in gedachten te houden
 • Veelgestelde vragen
 • Tip van de tegel

Voordelen van tegelvloeren

Als u uw huis of gebouw helemaal opnieuw doet, staat u op een gegeven moment voor de beslissing om te vloeren. Welk type moet je kiezen? Hier zijn een paar redenen waarom je voor tegels zou moeten gaan.

1. Ze zijn duurzaam

Tegels zijn gemaakt van natuurlijke aarden klei gemengd met water en getransformeerd met behulp van vuur.

Deze vloer is moeilijk te kraken en kan bij goed onderhoud eeuwen meegaan. Maar als een tegel breekt, is het gemakkelijk om deze te vervangen zonder delen van de vloer te hoeven verwijderen.

Veel tegelfabrikanten gebruiken nu nieuwe technologieën om de tractie op gladde oppervlakken te vergroten.

2. Waterafstotend

Als je keramische tegels geglazuurd zijn, zijn ze bestand tegen alles. Water, vuil en vlekken zullen geen probleem zijn, omdat ze niet kunnen worden geabsorbeerd. Dit in tegenstelling tot andere vloeren, zoals hardhout dat erg gevoelig is voor vocht.

Tegels zijn een uitstekende optie in vochtige gebieden, omdat ze bestand zijn tegen vocht. Ze zijn ook een goede optie in gebieden met hogere temperaturen, omdat tegels van nature koeler zijn dan andere vloertypen.

3. Gemakkelijk te onderhouden

Keramische tegels schoonhouden is een gemakkelijke taak. Vegen of stofzuigen moet deel uitmaken van uw normale reinigingsregime om de vloeren glanzend te houden. Stof en vuil zijn zichtbaar op het oppervlak, waardoor ze snel kunnen worden afgeveegd.

Het is ook veilig om de meeste zware reinigingsproducten op tegels te gebruiken. Dit maakt het nog makkelijker om taaie vlekken te verwijderen.

4. Ontwerpvariaties

Een van de belangrijkste redenen waarom huiseigenaren kiezen voor keramische tegels is de vele beschikbare ontwerpopties. Fabrikanten gebruiken technieken waarmee tegels op verschillende manieren kunnen worden geprint.

Tegels zijn er in allerlei kleuren, patronen en ontwerpen – je kunt zelfs fabrikanten vinden die maatwerk doen. Als je van de duurzaamheid van tegels houdt, maar het uiterlijk van hardhout of natuursteen wilt, kun je dat ook vinden.

5. Allergeenbestendig

Vloertype is van cruciaal belang als een familielid te maken heeft met allergieën of astma. Tapijten kunnen snel een bloeiende plek worden voor huisstofmijt, schimmelsporen en andere triggers. Deze allergenen kunnen ook floreren tussen hardhouten vloerplanken.

Aan de andere kant zijn tegels hard en slaan ze geen mogelijke allergenen op. Wanneer stof, vuil of stuifmeel op tegelvloeren terechtkomt, kunt u ze snel herkennen en dweilen of wegvegen. Dit kan de algehele luchtkwaliteit in uw huis verbeteren en iedereen comfortabel houden.

6. Tijdloos

Tegels kunnen tijdloos zijn – en ze kunnen een definitief bericht sturen over uw ontwerpvoorkeuren. U kunt verschillende kleuren mixen en matchen om uw stijl te laten zien, of deze nu eigentijds, chique, rustiek of casual is.

7. Betaalbaar

Keramische tegels zijn een van de meest betaalbare vloersoorten. Prijzen beginnen vanaf minder dan $ 5 per vierkante voet. Doe-het-zelf huiseigenaren en gezinnen met een beperkt budget kunnen gemakkelijk iets geschikts vinden.

Er is een brede prijsklasse als het gaat om tegels. Lagere kwaliteit is de goedkoopste, en naarmate de kwaliteit verbetert, kunnen de prijzen overeenkomen met die van hardhout. Het hangt allemaal af van de kwaliteit en hoe moeilijk het is om te installeren.

Geglazuurde vs. ongeglazuurde tegels

Bij tegels kun je kiezen tussen geglazuurde en ongeglazuurde vloeren. Elke optie heeft zijn eigen duidelijke voor- en nadelen voor verschillende ruimtes.

Hoe geglazuurde en ongeglazuurde tegels worden gemaakt, is er niet veel verschil, behalve het extra proces dat geglazuurde tegels ondergaan. Vloeibaar glas wordt tijdens dat proces als een dunne laag toegevoegd bij zeer hoge temperaturen.

Duurzaamheid

Ongeglazuurde tegels

Ongeglazuurde porseleinen en keramische tegels zijn over het algemeen dikker en dichter in vergelijking met geglazuurde tegels. Door de onafgewerkte buitenkant hebben ongeglazuurde tegels een ruwere textuur. Dit maakt ze een uitstekende optie voor ruimtes zoals de wasruimte en keuken waar een glad oppervlak gevaarlijk kan zijn.

Ongeglazuurde tegels zijn ook een goede optie voor gebruik buitenshuis in mildere klimaten. Het is onwaarschijnlijk dat ze krassen en uitstekend zijn in gebieden met veel verkeer.

Geglazuurde tegels

Er zijn verschillende soorten glazuur – sommige zijn lichter terwijl andere donkerder zijn. Dit heeft een aanzienlijke invloed op de duurzaamheid van de tegels.

Lichtere glazuren worden op hogere temperaturen gebakken dan donkere glazuren, en als gevolg daarvan zijn zowel de glazuren als de tegels dichter.

Door de glaslaag zijn geglazuurde tegels gevoeliger voor chippen of scheuren. Ze zijn echter ook beter bestand tegen vlekken, dankzij de toegevoegde beschermende coating.

Esthetica

Ongeglazuurde tegels

Velen geven de voorkeur aan ongeglazuurde tegels vanwege de natuurlijke schoonheid die ze in huis brengen. Deze zijn niet gekleurd of bedrukt; ze hebben gewoon de aardse kleur die wordt geleverd door de minerale afzetting van de gebruikte klei.

Geglazuurde tegels

Vanwege de toegevoegde laag glas kunnen geglazuurde tegels elke kleur, patroon of zelfs afdruk aannemen. Deze zijn uitstekend geschikt voor decoratieve kamers, zoals een kleurrijke badkamer. Sommige geglazuurde tegels zijn ook gemaakt met texturen om een extra element toe te voegen.

Onderhoud

Ongeglazuurde tegels

Vanwege de ruwe textuur van ongeglazuurde tegels, hebben ze de neiging om meer vuil aan te trekken en vast te houden. Ze vereisen vaker reiniging dan geglazuurde tegels.

Omdat ongeglazuurde tegels echter minder snel krassen, kunt u stijvere borstels gebruiken om vlekken of vuil te verwijderen. U kunt ook natuurlijke reinigingsoplossingen zoals water en azijn gebruiken of een commercieel product gebruiken dat veilig is voor tegels.

Geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels hebben een glanzende buitenkant. Hierdoor worden stof, vuil en allergenen beter zichtbaar. Deze tegels houden echter geen vuil en vlekken vast als ongeglazuurde vloeren.

Zo kunt u stof en vuil snel verwijderen met een bezem, stofzuiger of droge dweil. Het gebruik van een droge dweil is ook een uitstekende manier om wat glans in de tegels te poetsen.

Beste reinigingsgereedschappen voor tegelvloeren

Het reinigen van tegelvloeren is een fluitje van een cent in vergelijking met andere populaire vloeren zoals hardhout en laminaat. Tegels zijn minder gevoelig en u kunt verschillende reinigingsgereedschappen gebruiken, evenals commerciële en natuurlijke producten.

Beste manieren om zich te ontdoen van stof en vuil

Regelmatig vegen of stofzuigen houdt tegels schoon en sprankelend. Hoewel tegels stof en vuil niet op dezelfde manier vasthouden als tapijten, kan vuil er nog steeds voor zorgen dat de vloeren er dof uitzien.

1. Lichte reiniging

 • Stofzuigers voor tegels: De meest efficiënte stofzuigers voor tegels hebben een sterke zuigkracht en harde vloerinstellingen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel tegels niet zo gevoelig zijn als hardhout, krassen kunnen optreden. Gebruik daarom geen opzetstukken die bedoeld zijn voor tapijten, zoals klopperrollen of stijve borstels.
 • Uitlopende bezems en droge dweilen: Dit zijn ook uitstekende keuzes voor lichte schoonmaakklussen. Deze zullen stof en vuil efficiënt verwijderen, maar vereisen iets meer handwerk dan een vacuüm.
 • Microvezel mops: Een microvezel dweil is een handig hulpmiddel als je na het vegen wat glans op je vloeren wilt brengen. Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt geen geluid als je je huis schoonmaakt.
 • Spuitfles: Je kunt een kopje witte v mengeninegar in een spuitfles gevuld met water voor effectieve lichtreiniging. Spuit gaandeweg met de microvezel dweil met een vochtige doek. Azijn werkt briljant in het toevoegen van langdurige glans aan tegels.

2. Dieptereiniging

Wanneer je voelt dat het tijd is voor een diepere reiniging, wil je misschien de oude dweil en emmer eruit halen. Maar er zijn nog een paar andere manieren om het te doen.

 • Draai dweilen: Het gebruik van een spin mop kan doffe vloeren doen herleven met minimale inspanning. Meng een kopje witte azijn in de emmer water voor extra glans. Of u kunt wat oppervlaktereiniger mengen om uw vloeren grondig te reinigen. Als u iets meer hightech wilt om u te helpen uw tegels schoon te maken, doet een vloerwasser al het werk voor u.
 • Stoom dweilen: Dit is een ander hightech hulpmiddel voor het verwijderen van taaie vlekken en bacteriën. Het is populair bij gezinnen met jonge kinderen omdat het de vloeren schoon houdt voor baby’s om op te kruipen. Als u een frisse geur wilt om uw huis te vullen terwijl u schoonmaakt, kunt u een commercieel product aan de dweil toevoegen. Sommige oplossingen zijn gemaakt met gedemineraliseerd water en toegevoegde geuren zoals munt en eucalyptus.

Let op

Wanneer u een stoommop gebruikt, raden we ten zeerste aan deze te vullen met gedestilleerd water. Kraanwater kan rijk zijn aan mineralen, die zich in de stomer kunnen ophopen, waardoor de effectiviteit ervan afneemt.
Misschien vind je dit ook interessant
Tegels reinigen met een stoommop5 Beste stoommoppen voor tegels en voegen (beoordelingen van 2022)

Hoe tegelvloeren schoon te maken

Er zijn veel manieren om tegels en verschillende gereedschappen te reinigen die effectief zijn bij het reinigen en glanzen van deze vloeren. Maar eerst, voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je vloeren helder zijn. Veeg stof en los vuil weg en pak speelgoed of andere items op.

 • Tijd: 10-20 minuten
 • Moeilijkheid: Gemakkelijk

Tegels reinigen met een handmatige dweil

1. Kies een Mop

Een handmatige dweil kan een spin-dweil, microvezelmop of een gewone wringmop zijn. Deze werken allemaal op tegels.

Water en zeep kunnen echter snel sporen achterlaten op tegels. Het ziet er dus misschien mooi schoon uit als het nat is, maar zodra het droogt, kun je residu en strepen ontdekken. De enige manier om dit op te lossen is door de vloeren af te vegen met een vochtige doek (bij voorkeur microvezel).

Vergelijkbare artikelen
Een tegelvloer schoonmaken met een stoommopDe beste dweilen voor tegels (beoordelingen en koopgids)

2. Kies een oplossing

Vul de emmer met water zoals je normaal zou doen. U kunt vervolgens kiezen met welk product u wilt reinigen. Voor een natuurlijk product geven we de voorkeur aan witte azijn omdat het glans toevoegt en geuren elimineert – uitstekend voor gezinnen met huisdieren.

U kunt ook kiezen voor een commerciële multi-surface reiniger. Gebruik zoals voorgeschreven – sommige producten moeten daarna worden gespoeld om residu te elimineren.

3. Begin met dweilen

Begin bij het verste deel van de kamer. Blijf de dweil af en toe in de emmer dopen, zodat je geen vuil verspreidt. Vergeet niet om de dweil goed te wringen.

Als je een microvezel dweil gebruikt, moet je de doek verwijderen om hem nat te maken. Dit kan moeilijk zijn, maar het gebruik van een spuitfles om de vloer onderweg nat te maken, kan het werk gemakkelijker maken.

Tegels reinigen met een stoommop

1. Water toevoegen

Begin met het vullen van de tank met water, bij voorkeur gedestilleerd. Sla het wasmiddel of de afwasmiddel over, want dit kan uw machine ruïneren. Gebruik alleen gedestilleerd water of koop een product dat speciaal is gemaakt voor stoommoppen.

2. Bevestig de doek

Bevestig de microvezeldoek aan de stoomkop. Sommigen gebruiken elastieken om te bevestigen, terwijl anderen haken en grendels gebruiken. Als u het niet zeker weet, volgt u de aanwijzingen.

3. Laat toe om te verwarmen

Steek de stomer in een stopcontact en laat hem verwarmen. Sommige steamers worden automatisch ingeschakeld wanneer ze zijn aangesloten, terwijl andere een schakelaar hebben.

Laat het zo lang verwarmen als voorgeschreven. Sommige stoommodellen zijn in minder dan 30 seconden klaar. Anderen kunnen tot een minuut of twee duren.

4. Laat de Steam los

Zodra de stomer klaar is, plaatst u deze op de grond en knijpt of pompt u de trekker. Dit zal stoom afgeven door de microvezel vloerkop terwijl je verder gaat. Gebruik dan heen en weer bewegingen, vergelijkbaar met dweilen.

Voorzichtigheid

Draag schoenen en houd rekening met de stoomkop tijdens het schoonmaken. Stoomtemperaturen broeien en kunnen letsel veroorzaken (1).

5. Laat de vloer drogen

Als je klaar bent, laat je de vloer drogen. Stoomreinigers gebruiken niet zoveel water als een dweil, dus het moet niet te lang duren. Als uw stoommop nog steeds is aangesloten, koppelt u deze los en laat u deze afkoelen voordat u de doek verwijdert.

Tegels reinigen met een Spray Mop

1. Vul de tank

Een sproeimop lijkt op een gewone microvezel mop, maar heeft een kleine tank, trigger en sproeikop. Afhankelijk van het merk kunt u individuele flessen kopen die u rechtstreeks in de container kunt doen. Deze bevatten een reinigingsoplossing die klaar is voor gebruik.

2. Bevestig de doek

Bevestig de microvezeldoek aan de vloerkop. Dit wordt meestal bevestigd met behulp van elastische zakken, maar sommige gebruiken haken en klittenband.

3. Begin met schoonmaken

Spuitmoppen zijn supereenvoudig te gebruiken en ze elimineren de pijn van het dragen van een zware emmer. Trek aan de trekker om de reinigingsoplossing los te laten terwijl u bezig bent. Dan dweilen heen en weer zoals gewoonlijk.

Als je klaar bent, kunnen de meeste microvezeldoeken in de wasmachine worden gewassen en de volgende keer opnieuw schoon worden gebruikt.

Tips voor het schoonhouden van uw voegmiddel

Vuile voeglijnen kunnen je sprankelende tegels er snel vies uit laten zien. Als uw voegvlek of verkleurd is, hebt u een paar gereedschappen nodig om deze te herstellen. Onze onderstaande tips helpen:

 • Gebruik een commercieel product: Er zijn meerdere producten verkrijgbaar in winkels en online schone voegput. Aanbrengen zoals aangegeven door de fabrikant.
 • Reinig met azijn en zuiveringszout: Azijn en zuiveringszout verwijderen effectief vuil uit voeglijnen. Maak een pasta en scrub met een klein borsteltje.
 • Zuurstofbleekmiddel en warm water: Voeg vlak voor gebruik twee eetlepels bleekmiddel toe aan twee kopjes water. Dit mag alleen worden gebruikt voor witte voeg omdat het gekleurde voegmiddel kan verkleuren. Breng de mix aan, schrob met een borstel en spoel af met een dweil of doek.
 • Gebruik een voegkwast: Voegborstels zijn klein en stijf. Ze passen perfect in de kleine lijntjes.
 • Stoomreiniging: Als u een stoommop of reiniger heeft, kunnen deze zeer efficiënt zijn in het reinigen van voegmiddel zonder chemicaliën. Gebruik een klein hulpstuk om snel in de voeglijnen te komen. Houd er rekening mee dat stoom afdichtingsmiddelen verwijdert, dus u moet het alleen gebruiken op niet-verzegelde voegen of voordat u het opnieuw sluit.
 • Sluit de specie af: Niet-afgedichte specie is gevoelig voor vlekken en verkleuringen, maar het is ook een uitdaging om schoon te maken. U kunt de voeg eenvoudig zelf afdichten.

Tegels reinigen met azijn en zuiveringszout

Als u niet van het gebruik van agressieve reinigingschemicaliën houdt, zijn er natuurlijke manieren om een sprankelend resultaat te krijgen.

Azijn

Azijn is een natuurlijk universeel reinigingsproduct. Het voegt effectief glans toe aan tegels tijdens het ontgeuren en desinfecteren. Het enige dat u hoeft te doen, is vier ons azijn toevoegen aan een liter water. Dan dweilen zoals je normaal zou doen.

De azijngeur kan in het begin sterk zijn, maar maak je geen zorgen. Het nestelt zich al snel en wordt een neutrale, schone geur in uw hele huis. Je kunt ook citroensap of essentiële oliën toevoegen om de geur te veranderen als je niet van de sterke geur van azijn houdt.

Houd er rekening mee

Als je tegels natuursteen zijn, blijf dan uit de buurt van het gebruik van azijn. Het zuur in azijn kan deze vloeren beschadigen (2).

Zuiveringszout

Zuiveringszout is uitstekend in het verwijderen van taaie vlekken van tegels. Je kunt schoonmaken door een half kopje zuiveringszout op te lossen in een liter water. Dweil dan zoals gewoonlijk en spoel af met schoon water.

Je kunt ook vier ons zuiveringszout, vier ons azijn en een eetlepel afwasmiddel combineren in twee liter water. Voeg desgewenst een paar druppels etherische oliën toe, zoals lavendel, voor een frisse geur.

Snelle tip

Het is goed om de vloer af te spoelen met een vochtige dweil om eventuele resten te verwijderen. Zuiveringszout is een poeder en kan vlekken achterlaten als het niet volledig is opgelost.

Vlekken van tegelvloeren verwijderen

Helaas kunnen er ook vlekken op tegelvloeren optreden, dankzij verschillende morsen en ongelukken. Hier zijn enkele veel voorkomende vlekken en hoe ze te verwijderen.

Vet en olie

Tegels in keukens en badkamers zijn vaak het slachtoffer van vet. De beste manier om dit schoon te maken is door een stijve borstel en afwasmiddel te gebruiken.

Je kunt ook een oplossing maken van vier kopjes heet water met een eetlepel trinatriumfosfaat. Trinatriumfosfaat is alkalisch en daarom zeer effectief in het verwijderen van vet en olie. Het is ook zeer desinfecterend en wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie om salmonella van pluimvee te verwijderen (3).

Zorg ervoor dat u handschoenen draagt bij het hanteren van trinatriumfosfaat.

Meeldauw

Meeldauw is een veel voorkomend probleem in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het zit vaak in de voeg, maar het kan ook op de tegels aanwezig zijn. Om meeldauw met succes te verwijderen, moet je de bron doden (4).

Het gebruik van bleekmiddel is een van de beste manieren om van meeldauw af te komen. Meng een kopje bleekmiddel met vier kopjes water. Breng het mengsel aan met een spons en spoel af met schoon water. Het kan nodig zijn om het een beetje te schrobben als de meeldauw aanhoudend is.

Blijf veilig

Draag altijd handschoenen bij het gebruik van bleekmiddel. Het kan je handen verbranden en je kleding verkleuren (5).

Als de meeldauw niet toegeeft, moet u mogelijk investeren in een commercieel product. Deze bevatten meestal natriumhypochloriet en natriumcarbonaat. Zorg ervoor dat u de kamer goed geventileerd houdt tijdens het gebruik ervan.

Voorzichtigheid

Meng nooit chloorbleekmiddel en ammoniak. Dit veroorzaakt giftige dampen en kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals braken en neusbloedingen. (6).

Schoen markeringen

Schoenmarkeringen kunnen frustrerend zijn om te ontdekken op je schone tegels. Gelukkig zijn deze markeringen gemakkelijk te verwijderen.

De beste manier om dergelijke vlekken te verwijderen, is door een neutrale reiniger te gebruiken. Neutrale reinigers hebben een pH-waarde van zeven, waardoor ze veilig zijn voor alle soorten tegels. Verdun het wasmiddel volgens de instructies en gebruik een doek om de markeringen te schrobben.

Roest

Roest is te vinden onder metalen containers en voorwerpen die in gebieden met meer vocht worden geplaatst. Gelukkig is het probleem niet zo uitdagend om te verwijderen als je zou denken.

Week de roestvlekken met puur citroensap en laat het vijf minuten zitten. Controleer het om er zeker van te zijn dat de vloeistof niet droogt.

Schrob de vlek met een oude tandenborstel of een voegborstel als je die hebt. Als de roest nog steeds aanwezig is, herhaal dan het proces, maar breng een royale hoeveelheid zout of borax aan om het gebied te bedekken (7).

Laat het maximaal vier uur zitten, afhankelijk van de vlek. Schrob vervolgens de vlek met een borstel en spoel af met water.

Aanvullende tips om in gedachten te houden

Inmiddels zouden we moeten weten hoe we tegelvloeren moeten reinigen en veel voorkomende vlekken moeten verwijderen. Deze extra tips zorgen ervoor dat je de beste resultaten krijgt:

 • Houd het licht: Vermijd het achterlaten van grote hoeveelheden water op uw tegelvloeren. Tegels kunnen meestal geen water absorberen, maar het water kan vervelende sporen achterlaten die extra reiniging vereisen.
 • Let op de voeg: Het schoonmaken van de voeg wordt vaak gemist omdat we denken dat het samen met de tegels moet worden schoongemaakt. Dit is niet altijd het geval. Geef de specie dus een keer per maand een goede reiniging en sluit deze af als deze niet is verzegeld.
 • Ga natuurlijk: Natuurlijke producten zoals azijn en zuiveringszout zijn uitstekend op tegels. Beide zijn goede opties voor gezinnen met huisdieren of jonge kinderen die graag chemicaliën vermijden.
 • Morsen verwijderen: U kunt vlekken voorkomen door morsen te reinigen wanneer ze zich voordoen. Houd een spuitfles met gelijke delen water en azijn klaar om kleine rommel schoon te maken.
 • Vermijd hard gereedschap: Tegels zijn taai, maar dat betekent niet dat je voorzichtig moet zijn met de wind. Vermijd het gebruik van harde gereedschappen zoals staalwol, klopperrollen en schuurpoeders. Gebruik in plaats daarvan microvezeldoeken en sponzen om taaie vlekken te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je tegelvloeren dweilen?

U moet tegelvloeren minstens één keer per week reinigen met azijn en water. Je kunt zuiveringszout toevoegen voor bevlekte vloeren en een paar druppels geschikt wasmiddel.

Waarom zien mijn tegels er altijd vies uit?

Je tegels zien er altijd vies uit omdat je het water op het oppervlak hebt laten drogen, waardoor er een residu achterblijft. Ook kan het wasmiddel dat u gebruikt, hebben gereageerd met de tegels en het oppervlak hebben gemarkeerd.

Hoe reinigen professionals voegmiddel?

Professionals reinigen voegmiddel door eerst de vloer te stofzuigen en vervolgens te dweilen met een oplossing van water en azijn. Gebruik vervolgens een stoommop om de specie diep schoon te maken en veeg ten slotte de vloer droog om schimmelgroei te voorkomen.


Tip van de tegel

Tegels zijn veelzijdig en gemakkelijk te onderhouden – dit is de reden waarom zoveel huiseigenaren de voorkeur geven aan deze vloer. U kunt ook een reeks stijlen, kleuren en vormen vinden die bij uw smaak en huis passen.

De juiste manier om tegelvloeren schoon te maken hangt af van welke vlekken u vlekken heeft’re geconfronteerd. U kunt uw vloeren eenvoudig schoonhouden door regelmatig te vegen of te stofzuigen. Gebruik een dweil of stoommop om een dieper schoon en glanzend resultaat te krijgen.

Last but not least, negeer de voeg niet!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Ongedierte in huis? Tips tegen insecten & ongedierte in huis