Hoe Timberlands schoon te maken (schoenveters, zolen en de rest)

Timberland laarzen zijn een grote investering. Als je ze niet schoon houdt, kunnen ze slijten en hun kenmerkende tarwekleur verliezen.

Vanwege hun delicate materiaal – suède, nubuckleer of leer – kan het echter moeilijk zijn om te weten hoe timberlands te reinigen.

Het laatste wat je wilt doen is je mooie en dure schoenen beschadigen. Daar komen wij om de hoek kijken. We delen de veiligste maar meest effectieve manier om Timberlands schoon te maken, zodat ze er zo goed als nieuw uitzien en volledig vlekvrij zijn.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak moet je Timberlands schoonmaken
 • Hoe clean timberlands te herkennen
 • Hoe Timberlands diep te reinigen
 • Het reinigen van verschillende soorten Timberlands
 • Hoe Timberlands te beschermen
 • Hoe Timberlands waterdicht te maken
 • Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je Timberlands schoonmaken

Je moet ernaar streven om je Timberlands om de zeven keer schoon te maken. Als je ze dagelijks draagt, maak ze dan wekelijks schoon. Als je ze een paar keer per week draagt, maak ze dan één keer per maand schoon.

U moet ook vuil verwijderen en vlekken reinigen zodra u ze opmerkt om permanente schade te voorkomen.

Hoe clean timberlands te herkennen

Wanneer je een vlek opmerkt, behandel deze dan meteen. Het laatste wat je nodig hebt, is dat de vlek je Timberlands voor altijd verpest en verpest. We laten je zien hoe je je laarzen licht kunt reinigen en slijtageplekken kunt verwijderen.

 • Tijd: 10 minuten.
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk.

Wat je nodig hebt

 • Borstel met zachte borstel of ongebruikte tandenborstel.
 • Suède borstel (voor suède Timberlands).
 • Potloodgum, suède gum of Magic Eraser.

1. Borstel de laarzen

Verwijder vuil op het oppervlak door de laarzen te poetsen met een borstel met zachte borstel of ongebruikte tandenborstel. Begin vanaf de bovenkant van de kofferbak en werk je een weg naar beneden.

Als je laarzen suède zijn, raden we een suède borstel aan boven een generieke reinigingsborstel of oude tandenborstel.

Top Tip: Timberland maakt en verkoopt schoonmaaksets. Wanneer je dit koopt, weet je dat je investeert in iets dat is gemaakt voor je Timberlands.

2. Wis slijtplekken

Als u slijtageplekken of kleine, lichte vlekken heeft, kunt u ze inwrijven met een gum. Als je laarzen suède zijn, gebruik dan een suède gum. Ga door totdat ze verdwijnen.

Je kunt ook een Magic Eraser gebruiken. Bevochtig de gum voordat u over de schoenen wrijft.

Merk op dat dit niet werkt voor hardnekkige vlekken, vuil of modder.

3. Borstel de laarzen opnieuw

Zodra je de vlekken hebt gewist, borstel je de schoenen opnieuw om gumresten te verwijderen. Begin bovenaan en beweeg in één richting, zodat de laarzen er netjes uitzien als je klaar bent.

Hoe Timberlands diep te reinigen

Spot cleaning Timberlands kan regelmatig op de hoogte blijven van vlekken en slijtplekken. Maar van tijd tot tijd moet je je laarzen grondig reinigen. We laten je zien hoe je elk deel van de schoen schoonmaakt – inclusief de schoenveters en treden – en hoe je ze moet drogen.

Het goede nieuws is dat je Timberlands tegen zeer lage kosten kunt schoonmaken met huishoudelijke artikelen. Dus als u zonder kit wilt schoonmaken, zijn deze methoden iets voor u.

Met water en zeep

 1. Verwijder de schoenveters: Haal de schoenveters van de schoenen en leg ze apart voor later.
 2. Bereid zeepsop: We moeten twee kommen zeepsop bereiden. Voeg warm water en een paar spuitjes afwasmiddel toe aan de kom.
 3. Schoenveters wassen: Voeg in één kom je schoenveters toe. Laat ze 10 minuten weken voor scwrijf ze tegen elkaar om vuil en vlekken te verwijderen. Spoel ze goed af en hang ze vervolgens te drogen.
 4. Borstel de laarzen: Poets met een borstel met zachte borstel of oude tandenborstel de laarzen om stof en vuil op oppervlakteniveau te verwijderen. Zorg ervoor dat je je concentreert op de bodem van de Timberlands om stenen en grind te verwijderen.
 5. Schrob de zolen: Zodra je zoveel mogelijk vuil van de zolen hebt verwijderd, is het tijd om te schrobben. Dompel een borstel met zachte borstel in je andere kom met zeepsop en schrob de zolen. Ga tussen de treden zitten voor een grondige reiniging. Een wattenstaafje kan ook helpen om in spleten te komen.
 6. Spoel de zolen: Veeg de zolen van de schoenen af met een vochtige doek om zeepachtige resten te verwijderen.
 7. Reinig de rest van de schoenen: Dompel een zachte doek in het zeepsop en wring het goed uit. Breng een lichte laag aan op de rest van de schoen om vlekken en vlekken op te ruimen. We willen de schoenen niet verzadigen omdat te veel vocht suède of leer kan beschadigen.
 8. Droog: Veeg de schoenen af met een handdoek en laat ze een nacht aan de lucht drogen.

Met Azijn

 1. Verwijder de schoenveters: Haal de schoenveters van de schoenen en leg ze apart voor later.
 2. Bereid azijnwater: We hebben twee kommen azijnwater nodig. Combineer een verhouding van 1:10 van gedestilleerde witte azijn en water in elke kom.
 3. Schoenveters wassen: Doe de schoenveters in één kom om 10 minuten te weken voordat je ze samen schrobt totdat ze niet langer vies zijn. Goed afspoelen. Hang ze dan te drogen.
 4. Borstel de laarzen: Poets met een borstel met zachte borstel of oude tandenborstel de laarzen om vuil en vuil te verwijderen. Vergeet niet om stenen en grind van de treden van de schoenen te verwijderen.
 5. Schrob de zolen: Dompel een borstel met zachte borstel in je andere kom met azijnwater en schrob de zolen. Ga tussen de spleten van de treden zitten. Een wattenstaafje kan helpen.
 6. Spoel de zolen: Veeg de zolen van de schoenen af met een vochtige doek om azijnresten te verwijderen.
 7. Reinig de rest van de schoenen: Dompel een zachte doek in het azijnwater en wring het goed uit. Breng een lichte laag aan op de rest van de schoen om deze schoon te maken. De azijn kan geuren, zout, vet en voedselvlekken verwijderen.
 8. Droog: Veeg de schoenen af met een handdoek en laat ze een nacht aan de lucht drogen.

Met Baking Soda

 1. Verwijder de schoenveters: Haal de schoenveters uit de laarzen.
 2. Schone schoenveters: Voeg twee eetlepels zuiveringszout toe aan een kom met warm water. Voeg de schoenveters toe en laat ze een uur weken voordat je ze samen schrobt om vlekken te verwijderen. Spoel ze goed af, voordat je ze aan de lucht droogt.
 3. Borstel de laarzen: Borstel de zolen en het lichaam van de schoenen goed met een borstel met zachte borstel om grind, stenen en ander vuil te verwijderen.
 4. Strooi zuiveringszout: Zet de schoenen ondersteboven, waardoor de zolen toegankelijk zijn. Spuit de onderkant van de schoenen in met water. Strooi vervolgens zuiveringszout over de zolen.
 5. Wrijven en laten staan: Wrijf het zuiveringszout in de onderkant van de schoenen met een doek om het gelijkmatig aan te brengen. Laat een uur staan. Het zuiveringszout absorbeert vuil.
 6. Vegen: Veeg na het uur de zolen af met een vochtige doek om zuiveringszout en vuil te verwijderen.
 7. Strooi schoenen: Draai de schoenen om en strooi zuiveringszout over de rest van de schoenen. Misschien moet je één kant tegelijk doen om te voorkomen dat het zuiveringszout van de schoenen valt. Laat de schoenen een uur staan. Het zuiveringszout absorbeert vette en vette vlekken.
 8. Vegen: Veeg na het uur het zuiveringszout af met een droge doek. Herhaal dit indien nodig aan de andere kant van de schoen.

Met babydoekjes

 1. Verwijder de schoenveters: Verwijder de schoenveters en veeg goed af met babydoekjes. Als dit niet werkt, kunt u ze schoonmaken met een van de bovenstaande methoden.
 2. Borstel de schoenen: Borstel de hele Timberlands met een borstel met zachte borstel om vuil en puin op het oppervlak te verwijderen.
 3. Veeg de zolen af: Maak met de babydoekjes de hele schoen schoon. Begin aan de bovenkant van de schoen en werk je een weg naar beneden, eindigend met de zool. Vervang het babydoekje door een vers doekje wanneer dat nodig is. Ga door totdat de schoenen schoon zijn.
 4. Aan de lucht drogen: De schoenen zullen licht vochtig zijn, dus geef ze de tijd om volledig aan de lucht te drogen voordat je ze weer draagt.

Met Timberland Reinigingskit

Als u wilt vasthouden aan het merk dat u vertrouwt, kunt u investeren in hun eigen schoonmaakset, beschikbaar op hun website.

Hier leest u hoe u Timberland-laarzen thuis kunt reinigen met deze kit:

 1. Remove de schoenveters: Verwijder de schoenveters en was ze volgens een van de bovenstaande methoden.
 2. Borstel de schoenen: Gebruik de nylon borstel om de schoenen te borstelen en vuil en vuil te verwijderen. Vergeet de zolen en tussen de treden niet.
 3. Vlekken wissen: Wrijf de gum op vlekken om ze te verwijderen. Dit helpt niet om de zolen diep schoon te maken, dus we raden aan om een van onze bovenstaande methoden te kiezen om ze schoon te maken.
 4. Borstel schoenen weer: Gebruik de nylon borstel om de schoenen weer lichtjes te borstelen. Dit brengt de oorspronkelijke textuur van de laarzen terug.

Timberland heeft ook een bootkit voor het grondig reinigen van hun leren, suède, nubuck en canvas laarzen.

 1. Borstel de laarzen: Begin met het borstelen van de laarzen om stof en vuil op het oppervlak te verwijderen.
 2. Breng boot cleaner aan op een doek: Breng de laarzenreiniger direct aan op een droge doek.
 3. Toepassen om op te starten: Veeg de doek over de hele laars om de laarsreiniger af te dekken. Laat de laarzen aan de lucht drogen uit direct zonlicht.
 4. Conditioneer de laarzen: Gebruik vervolgens de bootconditioner en volg dezelfde methode. Breng het eerst aan op een doek, daarna op de laarzen. Laat de laarzen aan de lucht drogen uit direct zonlicht.
 5. Borstel de laarzen: Borstel de laarzen opnieuw om de textuur te pluizen.
 6. Spray de laarzen: Spuit de Balm Proofer zes centimeter van de laars af. Ga heen en weer om gelijkmatig toe te passen. Vergeet niet om het op de naden aan te brengen. Dit is een water- en vlekafstotend middel om je laarzen te beschermen.
 7. Maak de zolen schoon: Er zit niets in de kit om de zolen schoon te maken, dus je moet ze goed borstelen met de borstel. Gebruik dan een van onze bovenstaande methoden om ze grondig te reinigen en vlekken te verwijderen.
 8. Droog: Laat de laarzen 24 uur aan de lucht drogen voordat je ze weer draagt.

Als u niet wilt investeren in de Timberland-reinigingskit, zijn er veel meer opties beschikbaar. Zorg er wel voor dat je er een krijgt die overeenkomt met het type schoen dat je hebt. De Gear Aid Revivex is bijvoorbeeld een fantastische optie als je suède of nubuck laarzen hebt.

Het reinigen van verschillende soorten Timberlands

Hoewel onze methoden goed werken voor alle soorten Timberlands, hebben we een aantal specifieke reinigingsadviezen voor de verschillende materialen.

Suede

We raden aan om te investeren in een suède borstel, zoals de Shacke borstel, om het materiaal voor suède schoenen te beschermen.

Een suède gum is ook een goede investering, in plaats van een generieke potloodgum.

We raden ook aan om je laarzen waar mogelijk chemisch te reinigen, omdat water suède kan vlekken. In dat geval is de baking soda hack geweldig. Of gebruik de Timberland reinigingskit, die speciaal is ontworpen voor suède.

Nubuck Leer

Nubuckleer is beter bestand tegen watervlekken, dus u kunt elk van onze methoden gebruiken. Maar bovenal is het chemisch reinigen van de nubuck Timberlands nog steeds de veiligste optie.

Houd er ook rekening mee dat nubuck gemakkelijk vlekken maakt, dus we raden niet aan om een beschermende spray over te slaan.

Leer

Geef bij het borstelen van leren schoenen altijd prioriteit aan een borstel met zachte borstel. Stijve borstelharen kunnen je leren schoenen beschadigen.

Probeer je leren schoenen regelmatig te conditioneren om te voorkomen dat ze uitdrogen. We raden ook aan om een waterafstotende beschermspray te gebruiken. Water en leer mengen niet – het kan permanente schade veroorzaken.

Hoe Timberlands te beschermen

Als je klaar bent met het schoonmaken van Timberlands, bescherm ze dan zodat ze langer meegaan. Hier zijn onze beste tips om je laarzen in nieuwstaat te houden:

 • Gebruik schoenbeschermer: Een van de belangrijkste manieren om je Timberlands te beschermen, is door een schoenbeschermer te gebruiken. Gebruik er een die speciaal is gemaakt voor de Timberlands die je hebt – suède, leer of nubuck – en breng om de paar maanden opnieuw aan. Timberland raadt het eigen product Balm Proofer aan.
 • Stuff suède schoenen: Als je suède Timberlands hebt, vul ze dan met papier terwijl ze drogen of niet in gebruik zijn. Dit zal hen aanmoedigen om hun vorm te behouden. Gebruik echter geen krantenpapier, omdat de inkt kan bloeden en vlekken op je laarzen kan maken.
 • Borstel je schoenen regelmatig: Door je schoenen om de paar keer te borstelen, kun je vuil en vuil verwijderen. Door dit te verwijderen, voorkomt u dat er vlekken ontstaan.
 • Bewaar ze op de juiste manier: als je je Timberlands niet draagt, houd ze dan rechtop op een koele plaats uit de buurt van direct zonlicht. Dit voorkomt vervaging. Als je ze in de zomer opbergt, stop ze dan in een schoenendoos zodat ze geen slijtplekken krijgen van andere items.

Hoe Timberlands waterdicht te maken

Voordat u uw schoenen waterdicht maakt, moet u ze reinigen en drogen met behulp van een van onze bovenstaande methoden. Dan kunt u zich aanmelden.ply een waterdichte spray, zoals Balm Proofer, of wax op je schoen. Als u wax gebruikt voor leren laarzen, probeer dan Timberland Waximum.

Let op: dit product is niet geschikt voor suède, nubuck of canvas schoenen. Zorg ervoor dat de waterproofing spray of wax volledig droogt voordat je je schoenen weer draagt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn Timberlands schoonmaken zonder ze te verpesten?

Onze methoden kunnen u helpen uw Timberlands grondig te reinigen zonder schade aan te richten. Zorg er altijd voor dat je zo min mogelijk water gebruikt om nieuwe vlekken te voorkomen. Gebruik bij twijfel Timberland’s eigen schoonmaakset, die ze speciaal voor hun schoenen hebben gemaakt.

Kan ik Timberlands in de wasmachine doen?

Nope! Dat is geen goed idee. Het water en de agitatie zullen de schoenen ruïneren en permanente vlekken veroorzaken.

Als je geen schoonmaakster hebt en denkt dat de wasmachine een geschikte vervanging is, stel dan het schoonmaken van je schoenen uit. Wacht tot je een goede reinigingsoplossing bij de hand hebt.

Kun je Timberlands schoonmaken met water?

Je kunt een beetje water gebruiken naast onze andere schoonmaakmiddelen, zoals afwasmiddel, azijn en zuiveringszout. Maar als u te veel gebruikt, kunt u vlekken veroorzaken of het materiaal beschadigen. Volg onze instructies zorgvuldig op om schade te voorkomen.

Vermijd waar mogelijk het gebruik van water om je suède Timberlands schoon te maken. Water kan vlekken op suède veroorzaken.

Kan Magic Eraser Suede reinigen?

Een magische gum is fantastisch voor het reinigen van slijtageplekken van suède schoenen. Bevochtig de gum voordat u deze op de bevlekte gebieden wrijft. Merk op dat het geen hardnekkige vlekken, vuil of modder verwijdert.

Welke Polish is het beste voor Timberland Boots?

De enige Timberland laarzen die je moet poetsen zijn leren laarzen. Timberland beveelt hun Waximum-beschermer aan.

Als je op zoek bent naar iets anders, zijn klanten dol op de Soft Sole Mink Oil, die leer conditioneert.

Polijsttip

Zorg er bij het kiezen van een leren lak voor dat deze overeenkomt met de kleur van je schoen. Als je bijvoorbeeld een tarwekleurige schoen hebt, kies dan niet voor een zwarte lak.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe kasjmier te wassen (Hand &machine)