Hoe TOMS met de hand en machine te wassen

TOMS zijn de perfecte zomerschoenen. Ze zijn comfortabel, duurzaam en ze zijn er in zoveel verschillende stijlen. Bovendien heeft TOMS een enorme positieve impact over de hele wereld gemaakt (1).

Nu geven ze minstens een derde van hun winst aan een donatiefonds. Dus als je TOMS koopt, breng je veranderingen aan in de wereld.

Maar om uw TOMS in nieuwstaat te houden, moet u weten hoe u TOMS moet wassen. We zijn hier om je te leren hoe je TOMS met de hand of in de wasmachine kunt wassen.

Inhoudsopgave
 • Zijn TOMS schoenen wasbaar?
 • Hoe TOMS te wassen
 • Veelgestelde vragen
 • Fris als een Madeliefje

Zijn TOMS schoenen wasbaar?

Ja – de meeste TOMS kunnen nat worden. De meeste TOMS schoenen zijn bedekt met canvas dat super gemakkelijk te wassen is met de hand of in de machine.

TOMS is echter verkrijgbaar in andere materialen zoals leer, biologisch katoen, chambray, kant en meer.

Canvas schoenen zijn het meest populair en gebruikelijk omdat ze comfortabel en gemakkelijk schoon te maken zijn. Maar als je jezelf trakteert op een meer uniek paar TOMS, hebben ze verschillende reinigingsmethoden nodig.

Hoe TOMS te wassen

Hoewel TOMS verkrijgbaar is in een breed scala aan materialen, richten we ons op canvas en kanten schoenen. Als je een ander type schoen hebt, raden we je aan om contact op te nemen met TOMS over de beste manier om ze schoon te maken.

Hoe TOMS met de hand te wassen

 1. Gebruik een zachte borstel, zoals een ongebruikte tandenborstel, om de buitenkant van de TOMS schoon te maken. Dit verwijdert vuil en puin op het oppervlak.
 2. Als je schoenen bevlekt zijn, dep dan een klein beetje mild wasmiddel op het getroffen gebied. Wrijf het zachtjes in en laat het 30 minuten zitten.
 3. Vul een grote kom met koud water, volgens toms aanbeveling.
 4. Voeg een eetlepel mild wasmiddel toe aan de kom en meng grondig. Zorg ervoor dat er geen bleekmiddel in het wasmiddel zit, omdat dit je schoenen kan verkleuren.
 5. Gebruik je zachte borstel om de oplossing op je schoenen aan te brengen. Schrob de stof in één richting totdat de schoenen schoon zijn.

Deze methode werkt ook voor lederen TOMS. Zorg er wel voor dat je de schoenen niet laat weken. Ook moet je een lederconditioner gebruiken en daarna poetsen om de schoenen te beschermen tegen toekomstige schade.

Watervriendelijk canvas

Als je canvas TOMS super vies zijn, kun je ze volledig onderdompelen in water. Dit zal helpen om hardnekkige vlekken eruit te halen en het proces een beetje gemakkelijker te maken.

Hoe TOMS in de wasmachine te wassen

 1. Behandel eventuele vlekken vooraf door een mild wasmiddel in de getroffen gebieden te wrijven. Laat dit 30 minuten zitten voordat je verder gaat met de volgende stap.
 2. Zet je wasmachine op een zachte cyclus – zoals de handwascyclus – met koud water.
 3. Voeg 1/4 van de normale hoeveelheid van een mild wasmiddel toe. Voeg het rechtstreeks toe aan de trommel of aan de wasmiddeldispenser.
 4. Doe de schoenen in een gaaszak om ze tijdens de cyclus te beschermen.
 5. Als je een front-loading wasmachine hebt, voeg dan de schoenen toe en begin de cyclus. Als u een bovenlader wasmachine hebt, start u de cyclus nu. Wanneer de trommel ongeveer 3/4 van de weg vol is, voeg je de TOMS toe.
 6. Laat de cyclus volledig lopen voordat je de schoenen uittrekt.

Hoe kant TOMS te wassen

 1. Behandel eventuele vlekken vooraf door een druppel mild wasmiddel op het getroffen gebied aan te brengen. Wrijf het in en laat het vervolgens 30 minuten zitten voordat je naar de volgende stap gaat.
 2. Vul een kom met koud water.
 3. Voeg een paar druppels van een mild wasmiddel toe.
 4. Week een borstel met zachte borstel of een microvezeldoek in de oplossing.
 5. Wrijf de oplossing voorzichtig in de schoenen in zachte cirkelvormige bewegingen om vuil en vlekken te verwijderen.
 6. Ga door met dit proces totdat de schoenen schoon zijn.

Hoe TOMS-inlegzolen te reinigen

TOMS inlegzolen zijn gemaakt van verschillende materialen. Als je leren inlegzolen hebt, wil je deze stappen overslaan. Het weken van leer en het gebruik van zuiveringszout kan schade veroorzaken.

 1. Meng een kleine kom koud water en een druppel mild wasmiddel.
 2. Dompel een zachte tandenborstel in de oplossing en schrob de inlegzolen van de schoenen voorzichtig.
 3. Als de schoenen stinken, kun je je eigen ontgeurende poeder maken. Meng een kopje maïzena, 1/2 kopje zuiveringszout en 1/2 kopje bakpoeder.
 4. Voeg vijf druppels van je favoriete etherische olie toe, zoals lavendel of tea tree.
 5. Strooi een paar eetlepels van het poeder in je TOMS. Bewaar de rest voor toekomstig gebruik.
 6. Laat het acht uur zitten.
 7. Dump het poeder in de vuilnisbak. Vacuüm achtergebleven poeder uit de schoenen.

Deze methode zal je schoenen ontgeuren en opfrissen, zodat ze zo goed als nieuw ruiken.

Hoe TOMS te drogen

Laat je TOMS altijd aan de lucht drogen. Ze moeten niet te lang duren om te drogen – misschien een paar uur. Je kunt ze aan de waslijn hangen, op een goed gecirculeerde plek laten staan of op een droogrek leggen.

Vul de TOMS met krantenpapier zodat ze hun vorm behouden tijdens het drogen.

Als u uw TOMS in de zon laat, kan dit vervaging veroorzaken, maar het heeft op geen enkele manier invloed op de pasvorm van de schoen (2).

Voorzichtigheid

Stop je TOMS nooit in de droger. Dit kan krimp en vervaging veroorzaken. Het kan ook schoenlijm smelten, wat de schoenen volledig zou ruïneren.

Veelgestelde vragen

Moet je sokken dragen met TOMS?

Je moet altijd sokken dragen met schoenen met gesloten teen, omdat zweet en vocht een perfecte plek worden voor bacteriën en schimmels om te groeien (3). Je kunt no-show enkelsokken krijgen die niemand ooit zal opmerken terwijl je TOMS draagt. Het houdt je schoenen frisser en minder stinkend.

Kun je TOMS wassen in de wasmachine?

Je kunt canvas TOMS in de wasmachine wassen, maar we raden niet aan om kant of leren schoenen in de machine te wassen.

Als u uw canvas schoenen in de wasmachine wast, gebruik dan altijd een koude zachte cyclus.

Kan TOMS nat worden?

Ja, TOMS kan nat worden. Dat maakt het schoonmaken zo makkelijk! Ze zijn echter niet waterdicht, dus we raden niet aan om ze op regenachtige dagen of naar het strand te dragen. Water zal door het materiaal trekken en je voeten nat maken. Omdat TOMS nauwsluitend zijn, kan dit erg ongemakkelijk zijn en een voedingsbodem zijn voor bacteriën.

Kun je TOM-schoenen verkleinen?

Als u uw TOMS in de droger plaatst, kan de hoge hitte krimp veroorzaken.

Hoe maak je stinkende TOMS schoon?

Al onze schoonmaaktips helpen geuren en stank te bestrijden. Maar hier zijn nog een paar tips om je TOMS fris te laten ruiken:

 1. Draag altijd sokken.
 2. Pas je DIY deodorizer recept regelmatig toe.
 3. Vul je TOMS met krantenpapier terwijl ze aan de lucht drogen om overtollig vocht en geuren te absorberen.
 4. Lucht je TOMS na elk gebruik. Prop ze niet zomaar in een kast.
 5. Stop geurbestrijdende inlegzolen tussen het dragen door in je schoenen om stank te bestrijden.

Hoe lang gaat een paar TOMS mee?

Hoe lang een paar TOMS meegaat, hangt af van de drager, het terrein en hoe vaak ze worden gedragen.

Heeft TOMS uitneembare inlegzolen?

TOMS hebben geen uitneembare binnenzool. Alle TOMS hebben een vaste binnenzool, gestikt op zijn plaats en niet gelijmd, ongeacht het model van de schoen. Het is een van de gemakkelijkste manieren om een nep te herkennen.


Fris als een Madeliefje

Met deze tips, trucs en instructies voor het schoonmaken van je TOMS zijn je schoenen in een mum van tijd weer fris, vlekvrij en ongerept.

Draag je schone TOMS naar het volgende evenement en verbaas mensen met je mooie schoenen. Zorg ervoor dat je je TOMS regelmatig schoonmaakt om ze er geweldig uit te laten zien (en ruiken).

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?