Hoe truien op te hangen


Hoe truien op te hangen

Door de jaren heen heb je tientallen lichte truien, wollen truien en kasjmier vesten verzameld. Nu weet je niet wat je allemaal aan moet. Je hebt een probleem met de organisatie van truien. Maak je geen zorgen, we hebben dit ook ervaren – en gelukkig is het geen groot probleem. In het begin dacht je misschien dat het een fantastisch idee was om een trui op een hanger te laten glijden, maar nu hebben ze lelijke schouderbulten. Je hebt dus een oplossing nodig, een die ze niet verpest.

We hebben een probleemoplossende manier om een trui op te hangen waar je dol op gaat zijn.

De gouden regel: vouw je truien

Nee, we hebben je niet alleen voor de gek gehouden door te zeggen dat je ze alleen maar kunt vouwen. Ja, het vouwen van een trui is het beste om de levensduur te verlengen en het er nieuw uit te laten zien. Zwaardere breisels zijn het meest vatbaar voor stretching en schouderbulten, omdat de zwaartekracht ze naar beneden zal trekken wanneer ze op een hanger staan. Ook lentetruien en vesten ervaren na een tijdje dezelfde stretching. Dus, bij twijfel, vouw ze.

Maar dat betekent niet dat je je truien niet kunt ophangen. Je hoeft alleen maar iets extra’s te doen, waar we zo op terugkomen.

 een stapel truien nonchalant opgevouwen

Wanneer opvouwen en wanneer truien ophangen

Hoe weet je welke truien opgehangen kunnen worden en welke altijd gevouwen moeten worden? Er zijn twee punten om in gedachten te houden: gewicht van het kledingstuk en materiaal.

Lees ook:   hoe maak ik de philips airfryer schoonmaken

Lichtere truien, zoals die gemaakt voor het late voorjaar en de zomer, kunnen meestal normaal worden opgehangen met weinig tot geen stretching. Omdat er weinig gewicht is voor de zwaartekracht om op te spelen, hoef je je ook geen zorgen te maken over schade aan de schouders. De beste materialen hiervoor zijn licht katoen en dun kasjmier.

Zwaardere truien voor de winter of truien met dikke breisels wol, hoge kwaliteit kasjmier, angora, en zelfs linnen moet allemaal worden gevouwen. Bewaar ze op een plank of in een bak. Je kunt ook een speciale vouwmethode gebruiken waarmee je zwaardere kledingstukken kunt ophangen zonder ze te verpesten.

Beste manieren om een trui op te hangen

Je hebt waarschijnlijk al een stapel truien die klaar worden geacht om op te hangen. Er zijn twee methoden die van pas zullen komen en voor beide zou ik ten zeerste aanbevelen om knitwear hangers te gebruiken, omdat de coating perfect werkt om de wol vast te pakken en te voorkomen dat ze van de hanger glijden. Het laatste wat je wilt is dat je mooie schone trui uiteindelijk op de grond valt.

Trui Ophangmethode #1

Deze is relatief eenvoudig. Gebruik het voor lichtgewicht breisels en vesten. Om te beginnen spreid je je trui of vest uit op een schoon plat oppervlak.

 een donkerpaars gekleurd vest dat plat ligt

 1. Als je een vest aan het vouwen bent, knoop het dan helemaal dicht.
 2. Draai het om en strijk het materiaal glad, verwijder rimpels.
 3. Vouw een van de mouwen over de schouders. Probeer de mouw zo parallel mogelijk aan de bovenkant van het kledingstuk te maken.
 4. Herhaal dit met de andere mouw.
 5. Neem de linkerkant ervan en vouw deze in naar het midden van de rug.
 6. Doe hetzelfde aan de rechterkant. Je moet een schone lijn in het midden hebben.
 7. Pak je hanger. Schuif het door de opening met de haak naar de onderkant gericht.
 8. Je trui is klaar om op te hangen.
Lees ook:   Granieten aanrechtblad schoonmaken? Een streeploos resultaat

Trui Ophangmethode #2

een selectie van gebreide kleding opgehangen aan witte hangers op een rail

Zie deze als trui origami. Je gaat veel meer vouwen.

 1. Neem het en leg het weer op een plat oppervlak.
 2. Vouw het doormidden met de mouwen die samenkomen.
 3. Plaats je hanger zo dat de haak in de driehoek van de oksel zit. Je wilt dat de achterkant van de ronding van de haak naar de mouw is gericht.
 4. Vouw de onderzoom van het kledingstuk omhoog naar de bovenkant en over de ene kant van je hanger.
 5. Vouw de mouwen op dezelfde manier over de andere kant van de hanger. Het eindresultaat moet er ongeveer als een driehoek uitzien.
 6. Als je een dikker breisel probeert op te hangen of merkt dat de gevouwen trui eraf glijdt, kun je de onderkant van de trui en de mouwen door de hanger lusen en ze op hun plaats houden.

Ta-da! Je hebt net je eerste trui opgehangen.

Is Hanging Sweaters het waard?

Zoals eerder vermeld, is vouwen de beste manier om je truien op te bergen; dat betekent niet dat ophangen uit beeld is. Het enige wat je hoeft te doen is het rond de hanger te vouwen en vervolgens je breisels en vesten in de kast op te bergen. Je bespaart niet alleen een hoop ruimte op je planken, maar je voorkomt ook schouderbulten en stretchen!

 een selection van truien losjes op elkaar gestapeld

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.

Lees ook:   14 Dusting Hacks die je moet proberen