Hoe u de effectiviteit van uw mottenvallen kunt maximaliseren


Hoe u de effectiviteit van uw mottenvallen kunt maximaliseren

Hoe mottenvallen werken:

 • Ons kleding mot vallen werk door de volwassen mannelijke textielmotten in uw huis aan te trekken naar het feromoon dat in de kleverige strip is ingebed. Er zijn hier geen insecticiden aan het werk – onze vallen zijn volledig niet-toxisch, natuurlijk en veilig voor u, uw gezin en uw huis
 • Naarmate mannetjes vast komen te zitten op de kleverige strook, zijn er minder om met succes vrouwtjes te zoeken. Het eindresultaat is minder eieren, larven, motten!
 • Mottenvallen blijven 3 maanden actief zodra ze zijn geactiveerd, waardoor u een ernstige impact kunt hebben op de mottenpopulatie in uw huis en de activiteit gedurende een lange periode kunt volgen.

Hoe onze mottenvallen te monteren:

De montage van onze vallen kan niet eenvoudiger. Slechts een paar eenvoudige stappen en je bent klaar om van de motten in je huis af te komen.

Waar moth traps te positioneren:

Kledingmotten &Tapijtmotten zijn gevoelig voor bepaalde omgevingen. Voor uw Vallen om zo effectief mogelijk te werken, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende bij het positioneren ervan:

 1. Plaats waar mogelijk vallen tussen 3-6ft hoog. Dit is de vlieghoogte van de mannelijke mot
 2. Plaats vallen in ‘rustige’ gebieden. Motten zijn het liefst waar ze ongestoord kunnen blijven. U vergroot uw kansen om motten te vangen door vallen te plaatsen in ‘drukbezochte’ gebieden van uw huis
 3. Houd vallen uit de buurt van direct licht of tocht. Motten zijn nachtdieren en zijn graag op donkere, stille plaatsen – waar je val zou moeten zijn!
 4. Vermijd het tenietdoen van de effectiviteit van het ‘AANTREKKEN’ van mottenvallen door ze weg te houden van eventuele mottenwerende ‘REPELLENTS’ die je hebt. Mottenwerende middelen zijn producten zoals lavendelzakjes of cederhout
 5. Als u vallen op een rail in een kast plaatst, zorg er dan voor dat de kast niet overvol is met kledingstukken. Er moet ruimte in de kast voor lucht om vrij te circuleren – waardoor de feromonen in de vallen rond de kast kunnen stromen en de motten naar binnen kunnen trekken.
 6. Wees niet bang om vallen te verplaatsen als ze niet vangen! Als je na een week nog geen motten op een val hebt gevangen, overweeg dan om deze naar een nieuwe locatie te verplaatsen. Het is altijd de moeite waard om ze te verplaatsen om hun effectiviteit in een ander deel van de kamer te proberen

We begrijpen dat het een frustratie kan zijn en als een invasie kan voelen als je motten in huis hebt – je wilt dat ze onmiddellijk weg zijn! Maar vallen kunnen soms tijd nodig hebben om de volwassen mannetjes aan te trekken en te vangen. Houd er rekening mee dat als u de motten in uw huis gaat doden, u uiteindelijk de beschikbare motten zult verminderen tot jonge exemplaren. Juvenielen zullen niet worden aangetrokken tot uw vallen totdat ze volwassen zijn – Het doden van motten met de hand zal uw vangstsnelheid beïnvloeden en u niet helpen met het monitoren van motten.

Vallen gebruiken om te controleren op mottenactiviteit:

Je vallen zullen je tweevoudig helpen:

 1. Ze zullen de mannelijke motten uit de broedcyclus verwijderen – waardoor de snelheid waarmee de motten de volgende generatie kunnen creëren, wordt vertraagd
 2. Hiermee kunt u de hoeveelheid motten die in de loop van de tijd op uw vallen worden gevangen, volgen.  We raden u aan een dagboek bij te houden van motten die in de loop van de tijd zijn gevangen – dit zal u helpen te begrijpen of uw plaag groeit, ongeveer hetzelfde blijft of hopelijk in verval is. Iets anders dan in weigering betekent dat u extra schoonmaak of verder onderzoek moet overwegen – Zie onze blogpost Hoe te stoppen motten die uw kleding eten – 10 stappen naar kleding Mottenpreventie voor hulp op dit gebied
Lees ook:   HG groene aanslagreiniger concentraat | verwijdert algengroei van o.a. terrassen

Je ziet misschien motten, maar vangt niets:

Houd er rekening mee dat vallen alleen volwassen mannelijke textielmotten vangen. Als u juveniele, vrouwelijke of niet-textiele motten in uw huis heeft, zullen ze zich niet aangetrokken voelen tot uw vallen – om deze reden is het mogelijk om motten te zien, maar geen motten te vangen.

Er kan een stilte zijn in de ‘Levenscyclus’! Simpel gezegd, larven zullen alleen verpoppen en uitkomen als motten als de omstandigheden goed zijn! Dit betekent dat je veel motten op een bepaald moment kunt zien, een tijdje daarna niets, en dan herhalen! Dit kan worden beïnvloed door het weer, de seizoenen en hoe warm uw huis is.

De mottencyclus zal vertragen tijdens de late herfst / herfst tot het vroege voorjaar als het weer kouder wordt. Een vermindering van het aantal gevangen motten betekent niet dat uw vallen niet voor u werken – u hebt zojuist een stilte in de levenscyclus gecontroleerd!

levenscyclus van motten

IkIn onze gezellige huizen in de winter heeft het weer buiten niet altijd zo’n invloed op het vertragen van de insectenactiviteit. Mottenlarven kunnen zich blijven verpoppen en uitkomen als motten van de late herfst tot de volgende lente! Om deze reden raden we aan om vallen ‘actief’ te houden door oude strips te vervangen door nieuwe Vervangende strips elke 3 maanden.

Geef tijd, wees geduldig, herpositioneer, controleer, reageer.

Onze vallen zijn navulbaar

In tegenstelling tot andere merken zijn onze Moth Traps herbruikbaar/navulbaar! U kunt onze Moth Trap boxen steeds opnieuw gebruiken.

Navullingen zijn altijd direct beschikbaar, zullen u gegarandeerd geld besparen en betekenen dat u altijd vallen kunt hebben om uw huis te beschermen.

Het vervangen van uw oude strips voor nieuwe is snel, eenvoudig en schoon. En u kunt uw oude strips eenvoudig recyclen – geen plastic en geen giftige inhoud om u zorgen over te maken.

Wat als je schade of larven hebt gevonden?

Hoewel mottenvallen van vitaal belang zijn om de broedcyclus te doorbreken, kun je helaas niet altijd een gevestigde mottenplaag met vallen alleen verwijderen. Het vinden van gaten in je wollen of losse vezels rond de rand van tapijt is een identificatie dat je mottenlarven in huis hebt. Een gevestigde plaag van mottenlarven vereist een ander type behandeling om ze te verwijderen. We hebben onze Kleding Moth Killer Kits & Tapijt Moth Killer Kits juist daarvoor. Met professionele sprays, poeders en onze vallen zijn ze een uitgebreide oplossing voor het verwijderen van motten, larven en eieren.

Neem contact op met onze Klantenservice als u meer advies nodig heeft voordat u een kit selecteert. Als alternatief kunt u hier meer te weten komen over onze kits:

Lees ook:   hoe vaak hamsterkooi schoonmaken

Voor informatie over waarom u MothPrevention Moth Traps zou moeten kiezen, lees dan dit bericht: Waarom kiezen voor MothPrevention Moth Traps.

We zijn er altijd voor u – als u verdere hulp en / of begeleiding nodig heeft, of niet de resultaten ziet die u verwacht neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

1. Waar is de beste plek om Moth Traps te plaatsen?

De beste plaats voor de Clothes Moth Traps is ongeveer 3-6 voet boven vloerniveau (de hoogte motten vliegen), op een plank, bovenop een kledingkast of zelfs hangend aan een haak. De ideale positie voor de Moth Trap is uit de buurt van direct licht, drukbezochte gebieden of circulerende lucht (tocht, airconditioning, ventilatie, open ramen). Plaats de vallen niet in de buurt van mottenwerende middelen of geuren zoals lavendel en ceder.

Als u de Moth Trap in uw kledingkast of kast plaatst, gebruik dan de integrale hanger. Omring de val niet met kleding, want dat beperkt het vermogen van de feromonen om vrij te circuleren.

Houd ten slotte Moth Traps uit de buurt van kinderen en huisdieren. Hoewel niet giftig, zijn onze Clothes Moth Traps erg plakkerig!

2. Wat moet ik doen na het plaatsen van een Clothes Moth Trap?

We raden u aan de datum waarop u de vallen hebt ingesteld te noteren en deze wekelijks te controleren. Houd bij hoeveel motten je vangt om te bepalen of je besmetting erger wordt of dat je de controle hebt. De vallen gaan 12 weken mee na activering.

Enkele dingen om in gedachten te houden:

 • Als de vangstsnelheid toeneemt, kan dit betekenen dat uw plaag erger wordt. In deze situatie raden we aan een MothPrevention Killer Kit.
 • Als de vangstsnelheid daalt, goed gedaan! Je neemt de controle over de situatie.
 • Als u niet binnen een week motten vangt, verplaats de vallen dan naar gebieden waarvan u vermoedt dat er motten aanwezig kunnen zijn. Als je nog steeds geen motten vangt, is dit een teken dat er geen volwassen mannelijke seksueel actieve motten in de buurt zijn.

3. Waarom vangen mijn Moth Traps niets?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom uw feromoonvallen geen motten vangen:

 • Er zijn geen volwassen seksueel actieve mannelijke motten om aan te trekken. Dat is goed nieuws! Uw mottenvallen zijn niet correct gepositioneerd. Kleding Motten geven de voorkeur aan donkere, ongestoorde gebieden, dus misschien moet je je vallen ergens meer afgelegen plaatsen.
 • Uw vallen bevinden zich in de buurt van andere insectenwerende middelen, zoals lavendel en ceder, en kunnen niet efficiënt werken. Overweeg om cederchips of geurende sachets uit de kamer te verwijderen of verplaats je vallen.

Als je de vallen verplaatst en nog steeds geen motten vangt, betekent dit dat de plaag onder controle is of dat er op dat moment geen volwassen mannelijke motten actief zijn. Verwijder je vallen nog niet! Onvolgroeide mannelijke motten kunnen nog steeds aanwezig zijn en zullen niet worden aangetrokken tot de val totdat ze volledig volwassen zijn.

4. Hoe werken feromoon Clothes Moth Traps?

Kleding Moth Traps gebruik feromonen (vrouwelijke mottenhormonen) om de volwassen mannelijke motten naar de kleverige kaart te trekken. Dit helpt de broedcyclus te doorbreken.

Lees ook:   Beste stofzuigers voor lang haar van 2023

5. Wat moet ik doen als ik motten vang met de val?

Als u zelfs maar een enkele mot in uw val vindt, raden we u aan op zoek te gaan naar bewijs van een plaag. Haal je kleding uit je kledingkast en laden en controleer op tekenen van schade, zoals webbing en gaten. Kijk langs de plooien, plooien en naden. Als je besmette items vindt, was ze dan warm als ze niet zwaar beschadigd zijn.

Bereid je voor op een grondige schoonmaakbeurt! Warm wassen en chemisch reinigen zal alle eieren of larven op kleding doden. Veeg ook planken af en vacuüm tapijten, kasten, vloeren, ventilatieopeningen, onder meubels en alle plaatsen waar pluisjes van kleding zich ophopen.

6. Hoeveel vallen moet ik gebruiken?

Een enkele val werkt in een ruimte van 12×12ft, dus je kunt beginnen met een enkele val waar je vermoedt dat er motten aanwezig zijn. Het is geen probleem om meer dan één val in een kamer te hebben – Volwassen mannelijke motten zullen gewoon naar welke val het dichtst bij hen is.

7. Hoe lang gaan de mottenvallen mee?

Ongeopend gaan onze feromoon Moth Traps tussen de 2-3 jaar mee. Controleer de vervaldatum op de achterkant van de verpakking als u het niet zeker weet.

Nadat u de verpakking hebt geopend en de beschermstrip hebt verwijderd, blijven de feromoonvallen ongeveer 3 maanden actief, waarna ze niet zo effectief zijn en moeten worden vervangen.

8. Welke motten worden aangetrokken door de feromoonvallen?

Clothes Moth Traps zijn ontworpen om volwassen volwassen mannelijke kledingmotten aan te trekken, ook bekend als Textile Moths. De soorten motten die ze aantrekken zijn als volgt;

Kleding Moth Traps trekken niet aan Indiase maaltijdmotten, Mediterrane meelmotten, of een ander type insect zoals tapijtkevers of spinnen. Vrouwelijke motten, eieren, larven en niet-plaaginsecten worden niet beïnvloed door deze vallen.

9. Ik gebruik de vallen, maar vind nog steeds schade. Wat doe ik verkeerd?

Als u alleen mottenvallen gebruikt om een gevestigde mottenplaag in uw huis te bestrijden, komt u niet bij de wortel van het probleem dat wordt veroorzaakt door de larven die zich een weg banen door uw kleding en textiel. Hoewel je vallen de volwassen mannelijke motten aantrekken en vangen, kunnen er nog steeds larven actief zijn in je kledingkasten, kasten en kledingstukken.

Mottenvallen werken door mannelijke motten te elimineren. Ze helpen de broedcyclus te doorbreken omdat motteneieren niet kunnen worden bevrucht, waardoor de snelheid van besmetting afneemt. U moet een Tapijt Moth Killer Kit of Kleding Moth Killer Kit om je besmetting volledig onder controle te krijgen.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.