Hoe u uw favoriete kleding kunt bewaren om ze lang mee te laten gaan


Hoe u uw favoriete kleding kunt bewaren om ze lang mee te laten gaan

Of je nu de outfit wilt behouden waarin je baby thuiskwam uit het ziekenhuis, het t-shirt van het eerste concert dat je bijwoonde, of die stijlvolle nieuwe jurk die je net hebt gekocht, het vinden van de juiste methoden om je kleding er schoon en fris uit te laten zien en de manier waarop ze eruit zagen toen ze voor het eerst werden gekocht, is belangrijk. Het bewaren van uw kleding kan ervoor zorgen dat deze langer meegaat, zodat u uw favoriete stukken steeds opnieuw kunt dragen of de dierbare herinneringen aan een bepaald item kunt vasthouden.

Gelukkig is het bewaren van je kleding om een leven lang dragen en herinneringen te garanderen gemakkelijker dan je misschien denkt.  We delen enkele basisprincipes om ervoor te zorgen dat je favoriete items er op hun best uitzien, zodat ze klaar zijn wanneer je ze in je kast of laden grijpt.

Volg de juiste wasprocedures

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het belangrijk is om samen kleding met dezelfde kleur te wassen. Wist je echter dat je meer succes zult hebben met het bewaren van je kleding en ze er nieuwer uit laten zien als je in plaats daarvan vergelijkbare stoffen samen wast? Dit zal sommige van je meer delicate stoffen, en zelfs t-shirts, helpen het beter te doen, omdat ze niet tegen de dikke denim, metalen ritsen of andere ruwere delen van andere kleding in de was met hen wrijven.

In plaats van simpelweg alle vuile kleding van je mand in de wasmachine te dumpen, neem je een paar extra minuten om ervoor te zorgen dat alles uit de was komt alsof het erin gaat. Terwijl je je zakken controleert op munten, afval of andere items die niet in de wasmachine mogen, zorg er dan voor dat alle ritsen van je broek of jassen zijn dichtgeritst. Als u dit doet, voorkomt u dat de rits andere items in de was beschadigt en het helpt er ook voor te zorgen dat de rits zijn vorm behoudt voor blijvende duurzaamheid. Als je gezeefdrukte shirts hebt, kan het binnenstebuiten omdraaien ervan ook helpen om het beeld op het shirt te beschermen.

Lees ook:   Hoe maak je een yogamat schoon (beknopte handleiding)

vrouw die de temperatuur voor haar machinewas kiest

Natuurlijk, voordat u iets in de wasmachine stopt, leest u de onderhoudsinstructies. Sommige items kunnen het beste in koud water worden gewassen, terwijl andere om warm of warm water kunnen vragen. Bovendien kunt u merken dat sommige van uw meer delicate items handen wassen of chemisch reinigen vereisen. Hoewel dit een extra uitgave of klus kan zijn, is het de moeite waard om uw dierbare kledingstukken te beschermen.

Drogers hebben het voltooien van een lading was veel minder vervelend en tijdrovend gemaakt, maar als je je kleding wilt behouden, is het misschien het beste om old school te gaan en in plaats daarvan je items te drogen te hangen. Drogers kunnen ervoor zorgen dat stoffen krimpen, van invloed op de manier waarop ze bij je passen. Drogers kunnen ook schade aan kleding veroorzaken. De schade is meestal nauwelijks merkbaar (een losse draad of kleine slijtage aan de stof), maar na verloop van tijd zal deze schade oplopen en de integriteit van uw items in gevaar brengen.

Overweeg best practices voor korte of lange termijn opslag

Een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen wanneer u uw kleding probeert te bewaren, is ervoor te zorgen dat u ze goed opbergt. Nu denk je misschien: “Ik ga deze trui volgende week weer dragen, dus maakt het echt uit hoe hij zo kort wordt bewaard?” Absoluut!

netjes opgevouwen truien in een lade

Kasten zijn geweldig en kunnen je helpen om gemakkelijk het kledingstuk te vinden waarnaar je op zoek bent, maar het ophangen van shirts of truien kan hun levensduur zelfs verkorten en ervoor zorgen dat ze sneller dragen. Wanneer een shirt of trui aan een hanger wordt opgehangen, zorgt het gewicht naar de onderkant van het shirt ervoor dat het zich uitstrekt. In plaats van je truien en shirts op te hangen, is de beste manier om ze te bewaren ze te vouwen en in een lade op te bergen. Broek kan voorzichtig op de plooien worden gevouwen en aan de manchet worden gehangen.

Lees ook:   HG natuursteen aanrechtbladbeschermer Dé effectieve bescherming tegen olie,vet en vuil

Nu vraag je je misschien af hoe je kledingstukken voor een langere periode kunt bewaren, zoals het bewaren van je truien in de zomer of hoe je babykleding op lange termijn kunt bewaren. Wanneer u items voor een langere periode opbergt, zoek dan een koele, droge en donkere ruimte in uw huis om ze langer mee te laten gaan.

Voordat u iets in langdurige opslag plaatst, moet u ervoor zorgen dat de container volledig schoon en stofvrij is. Controleer daarnaast of alles vers gewassen en volledig gedroogd is. U moet ook elk kledingstuk op vlekken inspecteren en proberen de vlekken te behandelen voordat u items in opslag plaatst.

handen die takjes lavendel vasthouden met essentiële oliën op de achtergrond

Het kiezen van de beste opslagcontainer is een van de belangrijkste beslissingen die je kunt nemen voorr langdurige opslag van kleding. Hoewel ze misschien duurder zijn, bieden archiefopbergdozen uw items de grootste bescherming tegen vergeling of andere schade. Als je wollen items hebt, zorg er dan voor dat je wat toevoegt lavendel of ceder chips om motten weg te houden.

Je kleding is zoveel meer dan alleen een stuk stof dat je lichaam bedekt. Elk stuk heeft een verhaal dat erbij hoort. Het volgen van het advies dat we hierboven hebben gedeeld, kan u helpen dat unieke verhaal te beschermen en ervoor te zorgen dat uw geliefde items er op hun best uitzien. Denk aan je garderobe. Welke van je kledingstukken zijn voor jou het belangrijkst? Wat ga je anders doen om ze te behouden, zodat je nog vele jaren aan hun verhaal kunt blijven toevoegen?

een selectie van crèmekleurige mooie kleding op een hangende rail

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Lees ook:   De witte schouderhuismot - een gids voor huiseigenaren

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.