Hoe u uw garderobekast kunt organiseren en rommel kunt elimineren


Hoe u uw garderobekast kunt organiseren en rommel kunt elimineren

Loopt de garderobekast van de ingang vol met een lawine aan kleding? Zoek je urenlang door stapels jassen en jassen om degene te vinden die je wilt dragen? Al die rommel moet weg! Niet alleen draagt de rotzooi bij aan je stress, maar het kan ook frustrerend zijn om items te vinden wanneer je ze nodig hebt.

Gelukkig is het opruimen van de garderobe niet zo vervelend als je denkt. Je kunt wat plezier hebben met het maken van doe-het-zelf-oplossingen en je kunt creatief worden met hoe je je kast opzet.

We hebben meer dan twintig tips bedacht die je leren hoe je een garderobe moeiteloos kunt organiseren.

Laten we eens kijken.

1. Begin met een schone lei

Eerst en vooral, Tabula Rasa je kast. Organisatie begint met een leeg canvas. Je zult de items moeten scheiden (die we later bespreken) en visualiseren hoe je wilt dat je georganiseerde garderobe eruit ziet. Beschouw dit als een zuivering. Zodra je de kast hebt opgeruimd, de muren hebt afgeveegd, de mottenballen hebt weggetrapt en weet met hoeveel ruimte je werkt, kun je beginnen.

Maar wacht even.

Wat is de lengte versus breedte? Hoe hoog zijn de planken? Kun je naar binnen lopen of is de diepte ondiep? Dit alles zal uw organisatiemethode veranderen. Bedenk ook wie er nog meer bij jou in huis is. Alleen wonen maakt het organiseren van de ruimte gemakkelijk, omdat je je alleen zorgen hoeft te maken over de items die je vaak nodig hebt. Als je een partner of kinderen of een oudere ouder bij je hebt wonen, dan zullen je behoeften veranderen.

Houd dat in gedachten terwijl u verder gaat.

2. Voeg een extra kledingstaaf toe

Heb je losse spullen in de kast hangen? Voel je je een beetje creatief?

Doe dit: maak een extra kledingstang die onder de ingebouwde hengel hangt. Je krijgt een extra laag om je scheidingen beter georganiseerd te houden. De extra kledingstang kan zo lang zijn als de hele kast, of je kunt meerdere kleinere hengels maken. Het enige wat je nodig hebt is een deuvel en een stevig touw of een ketting om de diy-staaf aan je ingebouwde te bevestigen.

Maak vervolgens wat antisliphangers voor je nieuwe hengel door wat pijpenreinigers uit de hobbywinkel of dollarwinkel te pakken. Wikkel de pijpreinigers om je hanger. De materialen rond de hanger zullen zich een beetje vastklampen aan de stof van de kleding, waardoor de jassen en shirts niet afglijden. Optioneel kunt u de pijpreinigers rond de stang wikkelen om de hangers uit te plaatsen.

veelkleurige pijpreinigers

3. Hang je favoriete accessoires op

De gangkast is het manusje-van-alles als het gaat om de items die erin zijn opgeslagen. Tassen, hoeden, sjaals, schoenen, jassen en meer zitten er allemaal in. Dus, hoe organiseer je die puinhoop?

Haken! Kasthaken zijn geweldig om uw favoriete items tentoon te stellen en u installeert ze op een aantal plaatsen. Er is ook een verscheidenheid aan stijlen om uit te kiezen. Je zult ook van haken houden als je huis eigentijdser en ontspannen is in ontwerp.

Gebruik ook grotere haken om de outfit van je dag uit te zetten. Je kunt bijvoorbeeld je werkjas, broek, riem en tas allemaal aan dezelfde haak hangen en deze vervolgens afmaken met een hoed of sjaal, als het buiten koud is.

4. Maak doe-het-zelf organizers

Een essentiële hack van de garderobeorganisatie is het maken van ruimte om een heleboel diversen te plaatsen. Weet je, al die items die je wilt houden, maar geen idee hebt wanneer je ze nodig hebt, zoals reserve zaklampen, batterijen en andere hardware? ja.

Je hebt niet veel nodig om je eigen organizers te maken. Houd een schaar en karton bij de hand. Het enige wat je nodig hebt is immers een scheutje creativiteit.

Knip het karton naar beneden zodat het gemakkelijk op de planken van je kast of in de hangende organizers past. Maak hokjes met het karton. Als u een vleugje kleur wilt toevoegen, bedekt u de kartonnen dozen met scrapbooking-papier.

5. Heb je Dead Space? Gebruik het!

Wat bedoelen we met dode ruimte? Lege muren. En kasten hebben vaak veel dode ruimte. Een manier om die ongebruikte ruimte te elimineren, is door een pegboard te installeren. Degenen gemaakt van gegalvaniseerd staal zijn duurzaam en stevig genoeg om veel items te bevatten. Dan heb je alleen wat kleine haakjes nodig om je items op te hangen.

Lees ook:   hoe vaak huis schoonmaken

6. Haal je schoenen van de vloer

Na een lange dag op je voeten voelt niets beter dan je schoenen bij de deur uit te gooien en ze daar achter te laten. Toch zullen al die schoenen die de vloer vervuilen er rommelig uitzien en het kan de ruimte in uw foyer of gang aanzienlijk verminderen. Dat betekent dat je ze intelligent moet rangschikken.

Gelukkig zijn er schoenenrekken die kunnen toevoegen een grote hoeveelheid bergruimte naar de gang garderobekast. Niet alleen zullen je schoenen van de grond zijn, maar je hebt ook toegang tot je favoriete paren wanneer dat nodig is. Vergeet niet om je schoenen te organiseren op basis van doel of kleur!

  een rek vol schoenen

7. Vier woorden: Self Hanging Closet Organizers

Wil je weten hoe je een garderobe feilloos kunt organiseren? Zorg voor een aantal zelfhangende kastorganisatoren. Deze zijn uitstekend geschikt voor inloopkasten, maar ze zijn veel functioneler in krappe kasten met beperkte opbergruimte.

Er zijn verschillende soorten zelfhangende kastenorganisatoren. Sommige zijn gemaakt voor kleding of handdoeken en dekens (zoals plaid of wollen dekens). Anderen houden lingerie of sokken vast. U kunt er een paar selecteren voor schoenen of handtassen.

Je kunt er meerdere kopen en ze uit elkaar plaatsen, waardoor een kast ontstaat met meerdere niveaus. Zorg ervoor dat u hangende kastorganisatoren kiest die sterk genoeg zijn om meerdere items te weerstaan die binnen worden gestapeld. De klittenband- of kliksluitingen rond de hengel moeten goed genoeg verankeren zodat je niet op een ochtend wakker wordt van je kleding die op de grond is uitgegleden.

8. Pak wat S-vormige hangers

een s-vormige hanger om ruimte te besparen door meerdere stukken op te hangen

Het maximaliseren van kastruimte lijkt misschien zinloos – als je niet de juiste hangers hebt.

Geef jezelf wat S-hangers cadeau, niet te verwarren met S-haken. S-hangers zijn over het algemeen groter dan haken en hebben 4-5 lagen voor het ophangen van broeken, sjaals, stropdassen, rokken, beddengoed, tafellopers en meer. Doordat je meerdere stukken aan één hanger kunt hangen, bespaar je veel ruimte.

Als S-hangers niet jouw ding zijn, of als je op zoek bent naar iets groters, kun je gelaagde hangers vinden die verticaal of horizontaal aan de kaststang kunnen worden gehangen.

9. Probeer douchehaken voor handtassen

Zit je kastdeur al onder de spullen? Je hoeft je handtassen niet op de grond te leggen. In plaats daarvan kunt u douchehaken gebruiken. Douchehaken voorkomen niet alleen dat de handvatten van je tassen niet worden verpletterd, maar ze nemen ook niet zoveel ruimte op als een gewone kledinghanger.

Douchehaken hoeven ook niet alleen voor je portemonnees en rugzakken te worden gebruikt. U kunt uw kast organisatie vaardigheden door een gewone hanger met een onderste hengel te nemen en de douchehaken erlangs te bekleden. Je kunt dan tanktops ophangen aan de armgaten, lingerie, accessoires, tote bags en andere dingen. Het is een eenvoudige manier om vergelijkbare items allemaal op één plek te hebben.

10. Plaats uw favorieten op ooghoogte

De items die u de hele tijd gebruikt, moeten vooraan en in het midden staan. Schuifelen door rekken op rekken om je favoriete trui te pakken is tijdverspilling. Zorg ervoor dat je een paar hangers hebt die zijn aangewezen voor je essentials en zet ze waar je ze gewoon kunt pakken en vastpakken. Al het andere – seizoensartikelen, schoonmaakmiddelen, enz. – kan aan de zijkanten of in de schappen worden opgeborgen.

11. Schoen organizers voor accessoires

Schoenorganisatoren hebben meerdere zakken die de ideale maat hebben voor het opbergen van sjaals, handschoenen, wintermutsen en andere accessoires. Die met het doorzichtige plastic maken het gemakkelijk om te zien waar je alles hebt neergezet, maar je kunt de zakken ook labelen. Zodra alles is verdeeld, hoef je het alleen maar te pakken en te gaan.

12. Coördineren op kleur

Kleurcoördinatie is een van de slimste tips voor het organiseren van garderobekasten die we hebben. Waarom? Omdat het werkt met bijna alles wat in je kasten gaat. Overweeg eerst om je hangers op kleur te coördineren. Het hebben van niet-overeenkomende hangers ziet er niet alleen wanordelijk uit, maar sommige hangers, zoals die dunne draadhangers, kunnen je kleding na verloop van tijd beschadigen. Gebruik dikkere, gekleurde hangers en scheid de kleuren vervolgens in groepen. Je kunt groene hangers gebruiken voor winterkleding en blauw voor je essentials.

Lees ook:   Samsung Jet 75 Pro

Scheid vervolgens je kleding op kleur. Jassen en jassen, sjaals, handschoenen, schoenen, truien en al het andere kunnen op deze manier worden georganiseerd. Je zult dingen veel sneller vinden.

felgekleurde hangers

13. Plankverdelers

Heeft de garderobekast een plank aan de bovenkant? U kunt daar plankverdelers plaatsen om diverse items te sorteren. Hetzelfde idee is van toepassing op de foyerkast, waar je misschien een wirwar van koelers, manden en zomers zwembadspeelgoed hebt. De scheidingswanden doen wat hun naam al doet vermoeden en houden verschillende items gescheiden voor gemakkelijkere toegang later.

14. Soda Tab Extensies

De volgende keer dat je een koude (of een frisdrank) openbreekt, sla je de tabbladen op. Het is een goedkope en zeer effectieve manier om de garderobekast van de gang te organiseren. Neem gewoon je frisdranklipjes en schuif het D-vormige gat rond de haak van de hanger. Hierdoor kunt uje moet een tweede hanger aan het lipje hangen. Dat betekent meer kleding in de kast zonder meer ruimte te gebruiken.

Soda tab extensions kunnen voor allerlei dingen worden gebruikt, zoals ervoor zorgen dat je sneeuwoveralls bij elkaar blijven met je snowboardjas, of dat al je hoodies op één plek staan.

winter ski jassen

15. Draadrekken

Veel hacks van kastorganisaties hebben het over het toevoegen van rekken, maar ze noemen nooit de glorie van draadrekken. Het ophangen van items is een stuk gemakkelijker met draadrekken dan houten rekken, omdat er miniatuurstaven loodrecht op de muur lopen. Gebruik uw reserve douchehaken of S-haken of zelfs kabels of ritsbanden om items op hun plaats te bevestigen. Draadrekken zijn ook uiterst betaalbaar, dus u kunt er meerdere in verschillende maten kopen om meerdere lagen in uw kast te creëren.

16. Draai je hangers

Verlies je items uit het oog die je onlangs hebt gedragen? Hier is een truc voor jou. Draai aan het begin van elke maand al je hangers dezelfde kant op. Als je vervolgens je jassen, jassen en andere items draagt die in de kast hangen, draai je de hanger in de tegenovergestelde richting. Dat zal je helpen om effectiever door bepaalde items te fietsen, vooral als je van plan bent om items te doneren die je niet vaak draagt. Als u merkt dat er items zijn die u nooit aanraakt, kunt u doorgaan en deze verzenden of doneren.

17. Creëer ruimte voor je riemen en sjaals

Hier is een idee voor het organiseren van een kleine garderobe voor u: gebruik een spanstang of een slanke handdoekstang die aan de achterwand van de kast of op de deur van de kast is gemonteerd om uw riemen, sjaals en andere accessoires op te hangen, zoals de riemen van uw hond. Je kunt wat S-vormige haken pakken om de items te organiseren in plaats van ze alleen maar te draperen.

U kunt ook andere ideeën uit deze lijst opnemen, zoals het gebruik van speciaal gebouwde hangers om items verder te scheiden. Het hebben van de korte balk op de achterwand zal echter een ander niveau aan de kast toevoegen zonder veel ruimte in beslag te nemen. U kunt gemakkelijk teruggrijpen om het item dat u nodig hebt te verwijderen en hoeft niet te graven.

sjaals hangend aan een metalen weg

18. Bewaar de wasgoed op de deur

Natte of zweterige kleding uittrekken van een run als je door de deur loopt? Als je de kleding vaak bij de kast op de grond laat vallen, doe je jezelf (of je vloer) waarschijnlijk geen plezier. Plaats in plaats daarvan een canvas of stoffen wasmand aan de achterkant van de kastdeur. Op die manier kun je gemakkelijk doorweekte items deponeren en heb je de was op één plek verzameld, zodat het sneller is om de mand op wasdag te pakken. Als de canvas tas groot genoeg is of zakken heeft, kunt u mogelijk ook flessen wasmiddel of wasverzachter op dezelfde plaats bewaren.

Lees ook:   Hoe maak je een wollen vloerkleed schoon (dus het gaat jaren mee)

19. Handige draagbare karren

Die rolkarren en opbergbakken zijn niet alleen voor de keuken of thuiskantoor. Je kunt ze ook in de kast gebruiken. Sommige draagbare karren hebben gesloten planken, terwijl andere misschien meer lijken op opbergrekken op wielen, maar u kunt ze op dezelfde manier gebruiken. Leg items in de laden of in opbergbakken en stop ze vervolgens in de hoek van de kast. Wanneer je ze nodig hebt, kun je de kar uittrekken in plaats van rond te scheuren en een puinhoop van dozen te maken.

U kunt ook zelfklevende haken toevoegen aan de zijkanten van de kar of kist om lichtere items op te hangen die worden gebruikt met wat er in de dozen zit. Als u bijvoorbeeld schoonmaakartikelen in de bakken bewaart, kunt u sponzen of schrobborstels aan de zijkanten hangen. Dan rol je je schoonmaakstation de hal in of breng je het direct naar de rommel in plaats van alles van en naar de kast te slepen.

20. Gebruik wijnflesdozen voor schoenen

Zelfs als je niet zo vaak wijn drinkt, is een uitstapje naar de slijterij misschien op zijn plaats. Je kunt een aantal dozen met kartonnen verdelers erin ophalen en gebruiken voor het organiseren van de garderobe. Meestal werkt deze truc het beste als je kinderen hebt, omdat hun schoenen vaak klein genoeg zijn om in de zakken te passen bij gebruik, maar je kunt er ook sandalen en slippers in doen. Als u geen wijndoos wilt gebruiken, kunt u de kartonnen wijnverdelers verwijderen en in een stijlvolle stoffen bak doen.

21. Weten wat te houden en wat te gooien

Als het erop aankomt, draait het bij de organisatie van de familiejassenkast om de kunst van het opruimen en het begrijpen van de chaos. Want dat is wat kleerkasten zijn – een kijkje in de doos van Pandora. Sommige mensen leven voor opruimen, zoals Marie Kondo, terwijl de meesten van ons minder geneigd zijn om de kast te organiseren en dingen gewoon in dozen te proppen.

Doe dat niet. In plaats daarvan, wanneer u begint met het opruimen van kasten, scheidt u alles in vier verschillende stapels: houden, verkopen, doneren en recyclen.

een vrouw die kledingstukken in een donatiedoos verpakt

Uiteraard zijn de items in the Keep pile zijn degenen die je vasthoudt. Kleding in de consignatiestapel moet voorzichtig gedragen merkstukken zijn. Als de items geen merk met naam zijn, maar in goede staat, kunt u ze in de donatiestapel plaatsen. Ten slotte is Trash, nou ja, trash. Kleding die versnipperd, mottig, bevlekt of vreselijk uit de mode is, moet worden weggegooid, om nooit meer te worden gezien.

Maar hoe weet je wat je moet bewaren en doneren? Stel jezelf een paar vragen:

  • Hou ik van dit item?
  • Draag ik het of gebruik ik het vaak?
  • Past dit item in mijn persoonlijke stijl?

Door “ja” te antwoorden op alle vragen, kun je dat kledingstuk gelukkig in de Keep-stapel leggen. Als de items van de kinderen of uw echtgenoot zijn, overweeg dan ook hun standpunt. Alle items die een vraagteken zijn, kunnen op een “Misschien” -stapel worden geplaatst. Bezoek het opnieuw nadat je hebt schoongemaakt of over een paar maanden, wanneer het tijd is om spullen af te leveren bij de consignatiewinkel of het donatiecentrum.

We hopen dat we je hebben geholpen je rommel op te ruimen!

Voorkomen dat je kasten een rijk van chaos worden, is gemakkelijk – als je de tools hebt. Met hangende organizers, een beetje creativiteit en wat geduld kun je de kast opruimen. Hopelijk hebben onze tips je wat ideeën gegeven voor het organiseren van garderobekasten, ongeacht de grootte.

kinderen in felgekleurde winterjassen en galoshes

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.