Hoe u uw huis kamer per kamer kunt opruimen

Het opgeruimd houden van een huis is een grote uitdaging. Een van de dingen die het nog moeilijker kan maken, is overtollige rommel. Ik bedoel, wie heeft er een half dozijn afhaalmenu’s nodig en een heleboel oude kleding die kostbare ruimte in beslag neemt in je huis?

We zullen u helpen bij het opruimen van uw huis, zodat het aanvoelt als een schone, frisse en beter beheersbare ruimte.

Je krijgt ook geweldige tips over de voordelen van opruimen en hoe je het kamer voor kamer kunt aanpakken. Hoewel dit een tijdrovende en ontmoedigende taak kan lijken, zal het elke minuut waard zijn!

Inhoudsopgave
 • Voordelen van het opruimen van uw huis
 • Hoe u uw huis kunt opruimen
 • Je huis opruimen: kamer voor kamer
 • Hoe rommel te voorkomen
 • Ruim de rommel op

Voordelen van het opruimen van uw huis

Benieuwd of dit de juiste manier is om je zaterdag door te brengen? Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom u misschien wilt opruimen.

1. Verhoogt de focus

Er is wetenschappelijk bewijs dat een overzichtelijke ruimte de focus daadwerkelijk verhoogt (1).
Dus als je het moeilijk vindt om gemotiveerd en geconcentreerd te blijven, probeer dan op te ruimen.

Visuele rommel kan afleiding vergroten. We denken zeker na over hoe geweldig het zou zijn om een goede schoonmaaksessie te hebben in plaats van ons daadwerkelijk te concentreren op de taak die we zouden moeten doen!

2. Schoonmaken is eenvoudiger

Een van onze favoriete voordelen van opruimen is dat het uiteindelijk het schoonmaken van uw huis gemakkelijker en sneller maakt. Als er minder in de buurt is om een puinhoop te maken, dan is er minder rommel om op te ruimen! Bovendien, wanneer alles een plaats heeft, neemt het het giswerk weg van waar iets moet worden geplaatst.

3. Thuis wordt gezonder

Opruimen maakt je huis juist gezonder! Het vermindert de kans op huidschilfers, schimmels en stofophoping van huisdieren (2). Rommel is een perfecte plek voor deze vervelende dingen om zich te verstoppen. Als je allergieën of astma hebt, kan opruimen precies het ding zijn om je gelukkiger en gezonder te laten voelen.

Probeer dit

Zelfs als je geen allergieën of astma hebt, probeer dan toch op te ruimen. Het kan nog steeds uw gezondheid en veiligheid helpen, omdat overtollige rommel struikelgevaar creëert.

4. Vermindert angst

Een ander psychologisch voordeel van opruimen is dat het angst kan verminderen (3). Wanneer dingen niet in orde zijn, voelen we ons angstig en overweldigd. Het creëren van een schone en rommelvrije omgeving kan ons meteen een stuk chiller maken.

5. Minder familiespanning

Meer rommel kan veel spanning veroorzaken tussen familieleden. Als de schoenen en schoolbenodigdheden van je tieners altijd in de weg zitten als het gaat om het dekken van de tafel, kan dit vervelend zijn. Het hebben van een plek om deze dingen na school op te slaan en samen te werken om rommel in de eerste plaats te verminderen, kan discussies verminderen.

Ook wanneer je als gezin samenwerkt, is het gemakkelijker om een huis schoon te maken met minimale rommel. Bovendien, als iedereen weet waar dingen naartoe gaan, wordt het schoonmaken veel sneller gedaan met minder klagen.

Hoe u uw huis kunt opruimen

Het opruimen van je hele huis kan overweldigend zijn, maar we zullen het voor je opsplitsen. Laten we eerst eens kijken naar deze 12 tips voor opruimen.

1. Maak een plan en bereid je voor

Voordat u zelfs maar begint met opruimen, moet u een plan maken en voorbereiden. Dit is de sleutel, vooral als je overweldigd bent en niet weet waar je moet beginnen.

Vraag jezelf af hoe je droomruimte eruit ziet. Als je bijvoorbeeld een opgeruimde keuken zou kunnen hebben, hoe zou die er dan uitzien? We raden je aan om door Pinterest te bladeren voor inspiratie voordat je aan de slag gaat.

Als je eenmaal een plan hebt gemaakt en je gemotiveerd voelt, bereid je dan voor. Fysiek en mentaal. Koop alle materialen die het gemakkelijker maken om op te ruimen, zoals vuilniszakken voor het verwijderen of doneren van items. Misschien wilt u ook enkele opslagbakken of eenheden kopen voor het opslaan van spullen.

Mentaal voorbereiden betekent jezelf de tijd en ruimte geven om met deze behoorlijk grote taak om te gaan. Het kan ook helpen om wat vrienden of familie in te schakelen om de ervaring leuker en beheersbaarder te maken.

Top Tip

Plan uw opruimsessie. Een heel weekend hebben om deze taak aan te pakken is een goed idee. Als je er een dag na het werk willekeurig aan begint, kun je meer overweldigd raken dan je van tevoren was.

2. Begin met de kleinste kamer

Wanneer u klaar bent om te beginnen met opruimen, raden we u aan te beginnen met de kleinste kamer. Dit kan een kast, uw bijkeuken of misschien een badkamer zijn.

Klein beginnen brengt je in de zone zonder je te overweldigen. U kunt zich in het proces ontspannen!

Bouw je geleidelijk op van de kleinste kamer naar de grootste kamer. Tegen de tijd dat je daar aankomt, ben je een opruimprofessional!

Misschien vind je dit ook interessant
Kleine slaapkamer met ingebouwde opbergruimte voor hoofdeinde45 ideeën voor het organiseren van kleine slaapkamers (passen veel spullen in een kleine kamer)

3. Stel jezelf belangrijke vragen

Hoe weet je wat je moet opruimen? Wat weggooien? Wat te bewaren?

Allereerst, absoluut weg met alles wat verlopen is. Dit kan make-up, haarproducten en zelfs voedsel zijn. Als het zijn beste leven voorbij is, neem dan afscheid.

Je moet jezelf dan afvragen: “Hoe vaak gebruik ik dit?” Als je het regelmatig gebruikt, bewaar het dan! Als je jezelf nooit meer ziet gebruiken of zelfs missen, verwijder het dan.

Houd er rekening mee

Er kunnen sommige dingen zijn die je niet regelmatig gebruikt, maar in plaats daarvan gebruik je ze seizoensgebonden. Dit kunnen winterjassen, ski’s, kano’s of die videocamera zijn die je elke vakantie meeneemt. Als je weet dat je het één keer per jaar zult gebruiken, maar niet bepaald regelmatig, gooi het dan niet weg. Je zult er spijt van krijgen als het tijd is om het opnieuw te gebruiken.

4. Eén kamer tegelijk

Bij het opruimen kun je merken dat je dingen van kamer naar kamer verplaatst. Maar je moet je niet laten afleiden door het feit dat sommige dingen uit de woonkamer op een stapel in je slaapkamer terechtkomen. Gooi de spullen gewoon in de slaapkamer en maak de woonkamer af voordat je aan de slaapkamer begint.

Als je willekeurig van kamer naar kamer gaat, wordt je huis al snel nog rommeliger dan het in het begin was! Dus doe het rustig aan, ga kamer voor kamer en werk in een gelijkmatig tempo.

5. Vind een systeem voor u

Er zijn veel opruimexperts online en ze zijn geweldig, maar hun systeem werkt misschien niet voor u. Veel van deze experts stellen voor om er een paar van een bepaald item te hebben. Iemand kan bijvoorbeeld voorstellen om 10 boeken te bewaren, maar als je een thuisbibliotheek hebt waar je van houdt, houd het dan zo! Zoek een systeem dat voor u werkt, ondanks wat de experts zeggen.

6. Wees niet overdreven sentimenteel

Sommige dingen hebben sentimentele waarde en zijn het waard om te bewaren. Maar andere items rechtvaardigen gewoon geen sentimentele bijlage. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je eenmaal in een sentimentele zone komt, is het moeilijk om eruit te komen. Probeer dus niet overdreven sentimenteel te zijn als er een item is dat echt niet in je huis hoeft te blijven.

Top Tip

Als iets enigszins sentimenteel is, maar je wilt het niet houden, maak dan een foto van het item. Je zult het voor altijd onthouden zonder dat het waardevolle ruimte in je huis in beslag neemt.

7. Werken met een donatiecentrum

Het maken van een goede verbinding met een lokaal donatiecentrum of liefdadigheidsinstelling kan je motiveren om vaak op te ruimen. Misschien merk je dat je er een gewoonte van maakt om rond te kijken in je huis en jezelf af te vragen wat je deze maand kunt doneren. Dit maakt veel mensen enthousiast over opruimen, omdat het betekent dat ze de mogelijkheid hebben om anderen te helpen.

8. Overweeg de staat van het item

Een geweldige manier om te beslissen of je iets moet houden of gooien, is door de toestand ervan te onderzoeken. Als het uit elkaar valt, het einde van zijn leven nadert, of het werkt gewoon niet meer – doe het weg. Het heeft geen zin om iets kapot of onbruikbaars te hebben dat ruimte inneemt in je huis.

9. Maak een “Misschien” Box

We snappen het. Het kiezen van een duidelijk “ja” of “nee” als het gaat om het bewaren van iets is niet altijd eenvoudig.

Maak een “Misschien” -doos terwijl je door je huis gaat voor dingen waar je niet helemaal zeker van bent.

Negeer het een paar dagen voordat je er met frisse ogen naar teruggaat.

10. “Geeft het vreugde?”

Als je een paar jaar geleden bent toegetreden tot de Marie Kondo-hypetrein, zul je bekend zijn met de zin: “Geeft het vreugde?”

Dit is in wezen een belangrijke vraag om jezelf te stellen bij het beslissen of je iets wilt laten gaan of niet.

Dit is vooral handig bij het opruimen van de kamers van uw kinderen. Vraag hen of een item hen gelukkig maakt of niet. Als ze niet al te veel last lijken te hebben, is dat een goede gelegenheid om het doneren van het item aan te moedigen.

11. Ga gebied per gebied

Terwijl we het hadden over kamer voor kamer gaan, binnen elke kamer, ga gebied voor gebied. Als u bijvoorbeeld begint met de badkamer, begin dan met de ene lade voordat u naar de volgende gaat.

Ga dan voor de badkamerkasten en spiegelkasten voordat je naar badkamerkasten gaat. Als u in een volgorde gaat, vermindert u het niveau van overweldiging dat gepaard gaat met opruimen.

12. Perfectioneer uw opslagoplossingen

Last but zeker not least, een geweldige manier om te voorkomen dat rommel zich opbouwt nadat je uren hebt besteed aan opruimen, is door je opslagoplossingen te perfectioneren. Het hebben van rieten manden in elke kamer voor dingen die je normaal op tafels of oppervlakken zou dumpen, kan het spel bijvoorbeeld veranderen.

In ons huis komen mensen thuis en dumpen hun portemonnee, sleutels en boodschappentassen op het aanrecht. Maar het hebben van een klein mandje waar ze deze dingen kunnen gooien totdat ze tijd hebben om alles weg te zetten, zorgt ervoor dat de ruimte er schoon en netjes uitziet. Je kunt deze kleine opbergoplossingen in elke kamer hebben.

Je huis opruimen: kamer voor kamer

Nu je 12 geweldige tips hebt om het opruimproces beter beheersbaar te maken, laten we een kamer-voor-kamer gids bekijken. We lopen door alle grote kamers in uw huis en delen nuttige tips.

Slaapkamer

Als je een eigen huis hebt, kan je slaapkamer gemakkelijk een minimale ruimte zijn. Als je echter veel mensen in het gezin hebt, kan je slaapkamer snel een plek van rommel worden. Dit geldt vooral voor kinderen en tieners, waar de slaapkamer hun speciale ruimte is. Hier zijn enkele tips voor het opruimen als dingen rommelig zijn geworden:

 • Heldere oppervlakken: Begin met het opruimen van oppervlakken. Dit omvat nachtkastjes, dressoirs, vensterbanken en meer. Deze oppervlakken zijn onderhevig aan “dumping”. Het opruimen van die rommel kan ervoor zorgen dat je slaapkamer er meteen veel schoner uitziet en aanvoelt.
 • Verplaatsen of verwijderen: Wanneer je naar afzonderlijke items kijkt, vraag jezelf dan af of je ze nodig hebt. Als je dat doet, vraag jezelf dan af waar het thuishoort. Zoek er een speciale ruimte voor die ervoor zorgt dat de kamer er netjes uitziet. Het kan zijn dat het in een andere kamer thuishoort! Als je het item niet nodig hebt, verwijder het dan volledig uit huis.
 • Zuiver het decor: Terwijl je je slaapkamer opruimt, ontdoe je je van elk slaapkamerdecor waar je niet meer van houdt. Vraag jezelf af: “Zou ik dit nu kopen?” Zo niet, dan is het misschien tijd om er afscheid van te nemen (en jezelf misschien te trakteren op iets nieuws).
 • Kasten, laden en kleding: We weten niet hoe het met jou zit, maar in ons huis is kleding wat onze slaapkamers het meest rommelig maakt. De belangrijkste reden hiervoor is omdat we waarschijnlijk gewoon te veel kleding hebben. Neem een hele dag de tijd om je kast, laden en andere stapels kleding te verwijderen. Verwijder alles wat je niet nodig hebt – je kunt het doorverkopen of doneren. Het organiseren van uw kasten en laden nadat u ze van onnodige kleding hebt ontdaan, is een geweldige manier om rommel in de toekomst te minimaliseren.
 • Leg kleding op: Iedereen heeft die slaapkamerplek waar ze kleren stapelen in plaats van ze meteen weg te leggen. Je zou er een gewoonte van kunnen maken om kleding meteen weg te leggen, maar als je op ons lijkt, is dat niet altijd mogelijk. Stop in plaats daarvan schone kleren in een rieten mand met deksel. Dit verbergt de rommel totdat je tijd hebt om de kleding weg te leggen, waardoor je slaapkamer veel netter blijft.
 • Houd de rommel in: Er zal ongetwijfeld willekeurige rommel in je slaapkamer zijn, zoals sieraden, brillen en andere prullaria. Maar heb opslagoplossingen voor hen. Je kunt dingen gebruiken zoals manden, glazen, dienbladen en andere schattige dingen.

Expert Tip

Experts zullen dit advies keer op keer herhalen: maak je bed op. Hoewel het niet echt opruimen is, is het nog steeds een cruciale stap om je slaapkamer er schoon uit te laten zien en aanvoelen. Als we het opmaken van het bed ’s ochtends overslaan, zijn we veel minder gemotiveerd om het bedroo te houdenm de hele dag schoon te maken.

Kast

We hebben het kort gehad over het opruimen van je slaapkamerkast, maar laten we eens kijken naar meer specifieke tips. We zullen ook het opruimen van andere kasten in huis bespreken.

 • Heb drie bakken in de buurt: Stel bakken in voor items die u wilt bewaren, verwijderen en opslaan. Terwijl u de kast opruimt, kunt u items in elk van deze bakken plaatsen. Ga later door elke bak en plaats dingen terug in de kast (op een georganiseerde manier), bereid je voor om de items kwijt te raken of ze in opslag te plaatsen.
 • De drie hoofdvragen: Er zijn drie belangrijke vragen die je jezelf moet stellen bij het beslissen of je iets wilt houden. Dit is het beste voor kleding en schoenen, maar het werkt ook voor andere items. Vraag eerst of het past. Als dat niet het geval is , neem dan afscheid. Vraag jezelf dan af of het beschadigd, gescheurd, bevlekt of vervaagd is. Als dat zo is, weg ermee. Vraag jezelf ten slotte af of je het het afgelopen jaar hebt gebruikt of gedragen. Zo niet, dan is het misschien tijd om er afstand van te doen.
 • Organiseer kastplanken: Koop opbergbakken en manden voor de kastplanken. Hierdoor krijgt alles een speciale plek, waardoor je kast veel netter wordt. Het helpt je ook te weten dat alles een speciale ruimte heeft, zodat je op de hoogte kunt blijven van de rommel.
 • Ga op type: Als je je overweldigd voelt, ruim dan op per itemtype. Ga bijvoorbeeld al je truien in één keer door. Door al je truien bij elkaar te bekijken, kun je beslissen of je echt alle 20 truien moet houden!
 • In met het nieuwe, weg met het oude: Een extra opruimtip voor kasten is om elke keer dat je een nieuw item koopt van een oud item af te komen. Dit zal je helpen om op de hoogte te blijven van items die je kast in de loop van de tijd rommelig maken.

Woonkamer

De rommel bouwt zich hier snel op. De meesten van ons brengen immers veel tijd door in de woonkamer. Laten we eens kijken naar zeven manieren waarop u de rommel in de hoofdslaapkamer kunt opruimen:

 • Verwijder items die er niet bij horen: Doe een snelle keer over. Verwijder alle items die niet in de woonkamer thuishoren. Zijn er een paar mokken die in de vaatwasser moeten? Kleding die opgeborgen moet worden? Boeken die weer op de plank moeten?
 • Verwijder decor waar je niet van houdt: Verwijder net als in de slaapkamer elk decor waar je verliefd op bent geworden. Je moet jezelf niet dwingen om in een ruimte te wonen die geen vreugde meer brengt, alleen maar omdat de neef van je vader je jaren geleden die echt lelijke vaas voor je bruiloft heeft gekocht.
 • Speelgoedhoek: Als je kinderen in de woonkamer spelen en je hun speelgoed hier opbergt, heb je waarschijnlijk veel speelgoed rommel. Neem de tijd om met je kleintje door deze hoek te gaan. Weg met alles wat kapot is, waar ze niet mee spelen of wat ze niet leuk vinden. Voel je niet slecht als iets een geschenk was als je kind er gewoon niet van houdt. Als je eenmaal hebt opgeruimd, zorg er dan voor dat je het speelgoed georganiseerd houdt. Probeer schattige opbergmanden te gebruiken.
 • Stel jezelf de grote vragen: Naast de speelgoedhoeken van je kind, heb je waarschijnlijk veel spullen in de woonkamer die je ook niet gebruikt. U kunt bijvoorbeeld uw dvd’s, cd’s en boeken doornemen. Vraag jezelf af of je specifieke items gebruikt, of het vreugde opwekt of dat je jezelf ze in de toekomst ziet gebruiken. Zo niet, geef het dan door aan een vriend, verkoop het of doneer het.
 • Opslag toevoegen: Wanneer je dagelijks je woonkamer opruimt, is het een goed idee om voor alles een ruimte te hebben. We raden aan om wat planken op te hangen en wat manden toe te voegen. Plaats hier dingen waar je niet echt een speciale ruimte voor hebt of dingen die je niet in de open lucht wilt hebben. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakken, vloeren en meubels opgeruimd zijn met behoud van een schattige esthetiek in uw woonkamer.
 • Duidelijke draden: Woonkamerdraden zorgen er zeker voor dat de ruimte er rommelig uitziet en gewoon niet schattig. Het is een goed idee om een elektricien in te huren die zijn magie kan gebruiken bij het verbergen van uw draden. Dit kunnen ze doen door bijvoorbeeld draden in je muur achter de tv te verstoppen. Je kunt ook meubels gebruiken die draden verbergen, of je kunt draden verbergen in schattige containers of onder tapijten.
 • Zes hoofdcategorieën: Als je eenmaal een opruiming van de belangrijkste hoeken van de woonkamer hebt gedaan, kunnen er nog steeds dingen zijn die een puinhoop creëren. Doorloop deze dingen en plaats de items in een van de zes hoofdcategorieën. Dit omvat het weggooien van iets, het verplaatsen van het item, het doneren, wegleggen, aan iemand anders geven of het item indien mogelijk repareren.

Om u te helpen, is hier een lijst met dingen in uw woonkamer die u misschien wilt verwijderen of verplaatsen:

 1. Persoonlijke spullen van familieleden, zoals kleding, schoenen en rugzakken.
 2. Speelgoed waar kinderen niet meer mee spelen.
 3. Films, cd’s en boeken die je niet gebruikt.
 4. Decor waar je verliefd op bent geworden.
 5. Kapotte of versleten decoritems, zoals onderzetters, foto’s en meer.
 6. Dekens en kussens die versleten of buiten het seizoen zijn.
 7. Tijdschriften die je niet gaat lezen.
 8. Oude kaarsen, rietverspreiders en potpourri.
 9. Elektronica en draden die je niet meer gebruikt.

Keuken

Ondanks de ervaring van de meeste mensen, hoeft de keuken geen plaats van voortdurende chaos te zijn.

 • Duidelijke werkbladen: Begin met alles van het aanrecht op te ruimen en weg te leggen. Zodra de tellers schoon zijn, beslis je welke items je op het aanrecht wilt bewaren. Het is een goed idee om 3-5 items op de toonbanken te bewaren die je elke dag gebruikt. De andere spullen kunnen worden opgeborgen in een kast of de voorraadkast.
 • Items verplaatsen: De keuken kan al snel een dumpplaats worden voor verschillende dingen. Verplaats elk item dat naar een andere kamer kan gaan, zoals post, hondenriemen, wasgoed en meer.
 • Doorloop elke kast: Dit kan even duren, maar als je de tijd hebt, is het zo lonend. Ga door elke kast, kast en lade in de keuken. Haal alles eruit en vraag jezelf af of je het nodig hebt. Dit is ook een goede gelegenheid om dingen in zones te organiseren, dingen in aparte containers te plaatsen en verlopen voedsel te verwijderen.
 • Uw apparaten leegmaken: Tijdens het opruimen van de keuken kunt u apparaten, potten, pannen en andere gebruiksvoorwerpen tegenkomen die u nooit gebruikt. Dit is een goede kans om ze kwijt te raken. Als ze nog in goede staat zijn, probeer ze dan te verkopen of te doneren!
 • Verwijder overtollige reserveonderdelen: Heb je echt 40 borden nodig als er maar twee mensen in huis wonen? 25 verschillende mokken? Ontdoe je van overtollige reserveonderdelen die je nooit gebruikt.
 • De rommellade: Ach, de gevreesde rommellade. Denk niet dat we dit artikel zouden hebben doorstaan zonder je eraan te herinneren dat het misschien nu het moment is om door de rommellade te gaan en alles te verwijderen dat letterlijk rommel is.

Hier zijn een paar dingen in uw keuken die u zou kunnen overwegen om op te ruimen:

 1. Kookboeken.
 2. Gereedschap.
 3. Bakgerei.
 4. Oude ovenwanten en theedoeken.
 5. Versleten Tupperware.
 6. Gadgets die je nooit gebruikt.
 7. Verlopen medicijnen.

Kantoor aan huis

Uw kantoor moet een plaats van productiviteit en focus zijn. Laat rommel het niet overnemen.

 • Begin met papier: Papier kan uw thuiskantoor snel vervuilen. Neem dit eerst door. Dit kan post, documenten, rekeningen, ontvangstbewijzen, huiswerk en meer zijn. Ga er doorheen, dien dingen in, maak een “to-do” -lijst en gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt.
 • Opgeruimd bureauoppervlak: Ga vervolgens naar je bureau. Verwijder rommel op het oppervlak. Dit kunnen mokken, snacks, oude post-it-notities en meer zijn. Misschien wilt u alles van het bureau verwijderen en opnieuw beginnen met een volledig schone ruimte. Dit geeft u een nieuwe kans om uw bureau te reorganiseren.
 • Opgeruimde bureaulades: Ga vervolgens door je bureaulades. Haal alles eruit en leg het op de grond of op een ander oppervlak om er doorheen te gaan. Verwijder items die je niet nodig hebt of gebruikt en bewaar alles wat je nodig hebt. Voordat u het terug in de lade plaatst, maakt u een organisatiesysteem dat voor u werkt, zoals het gebruik van ladebakken.
 • Ga door decor: Er zijn zoveel verschillende manieren om je thuiskantoor in te richten. Maak van deze gelegenheid gebruik om elk decor te verwijderen dat ervoor zorgt dat je ruimte krap, druk of ongeïnspireerd aanvoelt.
 • Bewaar benodigdheden: Misschien vindt u het bewaren van alleen de essentiële dingen in uw thuiskantoor, waardoor de ruimte minder overweldigend aanvoelt. U kunt bijvoorbeeld een van elk item behouden. Eén pen, één potlood, één notitieboekje, enzovoort. Je hoeft niet al het andere in de prullenbak te gooien, maar je kunt het in opslag stoppen totdat je het de volgende keer nodig hebt.

Hier zijn enkele meer reguliere thuiskantooritems die u misschien wilt verwijderen:

 1. Oude technologie en software.
 2. Snoeren en draden die je niet gebruikt of weet waar ze voor zijn.
 3. Oude en kapotte laptops, tablets, computermuizen, toetsenborden en meer.
 4. Stationair dat je niet gebruikt of niet meer werkt.
 5. Lege inktcartridges.
 6. Ongewenste e-mail.
 7. Oude boeken of boeken die je niet leest.
 8. Willekeurige prullaria.

Badkamer

Een opgeruimde minimale badkamer is gemakkelijker schoon te houden. Bovendien is het leuker voor gasten. Hier zijn onze beste tips voor het opruimen van dee badkamer:

 • Begin met de tellers: Haal alles van de toonbanken en leg het in stapels per categorie. Doorloop elke categorie en beslis wat je moet houden en wat je moet gooien. Een toptip is om absoluut alles weg te doen wat verlopen is. Voel je niet schuldig over het wegwerken van producten die je hebt gekocht, maar waar je niet van houdt, zelfs als ze niet af zijn. Een vriend kan het waarderen als een geschenk.
 • Ga door de lades: Zodra je de tellers hebt gedaan, ga je door de laden met dezelfde methode als hierboven.
 • Gebruik de maandelijkse regel: Als je een product hebt dat je uitprobeert, maar niet zeker weet of het de moeite waard is om te bewaren, geef het dan nog een maand. Als je er de komende weken niet verliefd op bent geworden, is het tijd om er vanaf te komen.
 • Ga door je handdoeken: Geloof het of niet, je kunt te veel handdoeken hebben. Verwijder overtollige handdoeken door ze te doneren aan een dierenasiel.
 • Medicijnkastje: Zorg ervoor dat u uw medicijnkastje doorneemt en alles verwijdert dat verouderd, verlopen of niet langer aanbevolen door uw arts is.
 • Douche bad: Ga nu door het bad- en douchegedeelte en verwijder alle producten die leeg zijn of die u niet gebruikt. Misschien wilt u een minimale hoeveelheid producten onder de douche houden. Leg de andere spullen in een kleine caddy in een kast. Hierdoor blijft de doucheruimte rommelvrij. Elke keer dat je een bad of douche neemt, pak je gewoon wat je nodig hebt uit de caddy.

Garage

Haal diep adem. We weten dat het opruimen van de garage super overweldigend kan zijn. Maar we zullen een paar handige tips delen die het hele proces een beetje gemakkelijker moeten maken.

 • Doe het niet alleen: Allereerst, doe deze taak niet alleen, als je kunt. Pak een vriend of familielid die bereid is om je te helpen, omdat dit zo’n grote klus is. Zet wat muziek op, bestel wat pizza en probeer te genieten van de ervaring.
 • Ga per gebied: Begin met naar één gebied te gaan, ermee om te gaan en dan een pauze te nemen. Je hoeft niet de hele garage in één keer te doen. Het is misschien gemakkelijker om elke dag een of twee gebieden te doen.
 • Ga per opslagtype: Het volgende dat u moet doen, zodra u zich binnen een gebied bevindt, is gaan op opslagtype. Begin bijvoorbeeld met het opruimen van spullen op een plank. Ga vervolgens verder met dingen die op een oppervlak zijn opgeslagen. Ga dan verder met spullen die je op de grond bewaart. Tot slot, ga door dingen in dozen. Dit maakt de opruimroutine beter beheersbaar.
 • Drie-box methode: Zorg voor drie bakken: bewaren, weggooien en opbergen. Voor spullen die je wilt bewaren, stop je het in die bak. De volgende bak is voor spullen die je wilt gooien of doneren. De laatste bak is voor spullen die je buiten de garage in opslag wilt bewaren.
 • Weg met giftige dingen: Garages kunnen de thuisbasis zijn voor veel giftige rommel, zoals schoonmaakmiddelen, olie, verf, batterijen en meststoffen. Gebruik dit als een kans om deze dingen veilig weg te gooien volgens het advies van de fabrikant.

Zodra je je garage hebt opgeruimd, bedenk je een opslagsysteem dat voor jou werkt. Dit houdt de garage super georganiseerd en vermindert rommelophoping in de toekomst.

Kelder

Net als de garage kan de kelder een overweldigende plek zijn om op te ruimen. Maar hier zijn enkele handige tips.

 • Gebruik labels: Als uw kelder bijzonder rommelig is, werkt het gebruik van de drie-doosmethode mogelijk niet. Gebruik in plaats daarvan kleurrijke labels om te markeren wat u wilt behouden, gooien, doneren en verkopen. Plak een label op elk item en later kunt u elke kleur doorlopen om met de specifieke items om te gaan.
 • Omgaan met de prullenbak: Als je eenmaal hebt vastgesteld wat afval is, verwijder dat dan eerst. Dit zal in eerste instantie veel rommel verwijderen.
 • Sectie voor sectie: Net als bij de andere grote kamers, is het handig om sectie voor sectie in de kelder te gaan. Dit kan per zone gaan als uw kelder al is georganiseerd. Of het kan gewoon betekenen dat je aan het ene uiteinde van de kelder begint en je een weg baant. Vergeet niet om pauzes te nemen tussen secties, zodat je jezelf niet vermoeit.
 • Gebruik opslagbakken: Als je eenmaal hebt besloten wat er overblijft, verminder je de rommel door dingen in opbergbakken te stoppen. Houd gecategoriseerde dingen bij elkaar. Zorg bijvoorbeeld voor een doos voor winterkleding. Heb er nog een voor zomerspullen. Zorg ervoor dat je elke doos labelt, zodat je weet waar alles is.
 • Verwijder “voor het geval dat” items: Het lijkt misschien een goed idee om dat willekeurige paar rolschaatsen te houden. voor het geval dat. Maar als je een item al een jaar niet hebt gebruikt, is de kans groot dat je dat nooit meer zult doen.

Top Tip

Met kelders is het een goed idee om te beslissen waar uw kelder voor is. Is het een opslagfaciliteit? Wil je dit gebied gebruiken voor het hosten van feesten? Is dit jouw droomwasserette? Het uitwerken van waar u uw kelder voor wilt gebruiken, kan u helpen om de rommel effectief te organiseren.

Hoe rommel te voorkomen

Nu je je huis hebt opgeruimd, hoe kun je er dan bovenop blijven zitten, zodat je dit enorme proces niet opnieuw hoeft te doorlopen? Hier zijn 10 tips:

 • Stop met het kopen van nieuwe spullen: Probeer bewuster om te gaan met de nieuwe dingen die je in huis haalt. Hoe leuk het ook is om naar de kringloopwinkel te gaan en een heleboel spullen te kopen omdat het goedkoop is, het kan je huis snel rommelig maken.
 • Systemen maken: Het hebben van een effectief organisatieplan kan rommel onmiddellijk minimaliseren. Als iedereen in het gezin weet dat er bijvoorbeeld een plek is voor post, dan zal het de aanrechtbladen niet rommelig maken.
 • Dagelijks opruimen: Dit lijkt een grote vraag, maar rommel zal zich niet opbouwen als je gebieden dagelijks opruimt. Bovendien kan dit na een paar dagen slechts een paar seconden per keer duren.
 • Eén in, één uit: Als je nieuwe spullen in huis haalt, doe dan elke keer dat je iets doet weg. Nieuwe spijkerbroek? Weg met dat vervaagde oude paar dat je 100 keer hebt gedragen.
 • Heb rommelplekken: Voor sommige huizen is rommel onvermijdelijk, en dat is oké. Rommel is geen misdaad. Maar zorg voor een plek om je rommel te bewaren. Voor jou is dit misschien een rommellade. Voor anderen kunnen schattige manden rommel verbergen.
 • Geen gratis spullen: Als je naar conventies gaat, kom je misschien thuis met een lading gratis spullen. Heb je het echt nodig? Zeg de volgende keer nee tegen de gratis dingen die je wordt aangeboden.
 • Leg spullen weg: Het duurt slechts een minuut om iets in de juiste ruimte op te bergen. Als je iets oppakt, leg het dan niet neer. Leg het weg.
 • Bewaar dingen waar je ze gebruikt: Het kan verleidelijk zijn om een schattig klein afgelegen station aan de andere kant van de kamer te maken. Maar als u uw afstandsbedieningen in een opbergoplossing in de buurt van uw bank bewaart, is de kans veel kleiner dat u ze laat rondslingeren nadat u een film hebt voltooid. Houd dingen gewoon in de buurt van waar je ze gebruikt om rommel te minimaliseren.
 • Ga digitaal: Als u kiest voor het digitaal bijhouden van notities, heeft u veel minder papier dat uw huis rommelt.
 • Negatieve energie: Als er iets in je huis is dat negatieve energie brengt, zoals een geliefde deken die de hond heeft gescheurd, verwijder het dan. Het lijkt misschien moeilijk, maar het zou eigenlijk een positievere omgeving kunnen teweegbrengen.

Ruim de rommel op

Met deze ultieme gids kunt u de rommel voorgoed opruimen. Het kost je misschien een heel weekend, maar als het eenmaal klaar is, is het veel beter beheersbaar. Met onze tips en trucs kunt u de rommel uit elke kamer opruimen en dat voorgoed zo houden. Zorg er wel voor dat iedereen in het gezin aan boord is. En vergeet niet dat rommel geen misdaad is. Als je een rommellade hebt waar je niet vanaf kunt komen, oordelen we niet.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol Reiniger Keuken Power 6x440ml VOORDEELPAK