Hoe u uw koelkast als een pro kunt organiseren

Heb je ooit je koelkast geopend, gezien dat deze vol is en nog steeds gedacht: “Er is niets te eten”? Dat komt waarschijnlijk omdat het niet zo goed georganiseerd is.

We delen 14 ongelooflijke hacks voor het organiseren van je koelkastplank per plank. Dit omvat enkele tips, trucs en andere geheimen om het meeste uit uw koelkastruimte te halen.

Tegen het einde heb je een ongerepte koelkast, waardoor het gemakkelijker is om te weten waar alles is.

Inhoudsopgave
 • Hoe u uw koelkast kunt organiseren
 • Koelkast Organisatie Checklist
 • Verse koelkast

Hoe u uw koelkast kunt organiseren

Laten we eens kijken naar deze 14 ideeën voor het organiseren van koelkasten die uw koelkast ver van chaos zullen houden.

1. Bovenste racks

Laten we eerst rek voor rek gaan, te beginnen met de bovenste planken. Omdat dit het hoogste deel is van je koelkast wil je daar niet dingen neerzetten die snel verouderd raken. Vermijd het bewaren van vlees, groenten en fruit hier.

Bewaar in plaats daarvan drankjes, kant-en-klaar voedsel en ander voedsel met een langere houdbaarheidsdatum. Op die manier, als je het per ongeluk een paar dagen vergeet, moet het toch goed blijven. Minder voedselverspilling is een ultiem doel met koelkastorganisatie!

2. Lagere racks

Bewaar in de onderste helft van de koelkast je verse voedsel. Dit omvat rauw vlees (dat sowieso uit de buurt van kant-en-klaar voedsel moet worden gehouden), fruit en groenten. Door dit voedsel op de onderste rekken te bewaren, is het gemakkelijk toegankelijk. Maar het herinnert je er ook aan dat het er is en vrij snel moet worden gegeten.

3. Onderbroek

De koelkastlades hebben meestal vochtigheids- en temperatuurregeling om voedsel langer vers te houden. Dit is meestal ontworpen voor groenten en fruit. Dat is wat we in de onze houden, en het werkt een traktatie!

Vergeet alleen niet om het elke week schoon te maken, want het is gemakkelijk om een aubergine te vergeten die je erin hebt gedaan en die nu achter nieuw vers fruit zit. Bah.

4. Koelkast Deur

Nu is het tijd om het over de koelkastdeur te hebben. Het spreekt voor zich in de meeste koelkasten, omdat er een speciale plek lijkt te zijn voor melk en eieren.

De deur is ook een goede plek voor andere drankjes zoals sap, yoghurt, drankjes en smoothies.

Een ander geweldig ding om in de koelkastlade te bewaren, zijn dressings en specerijen. Je kunt ook spreads en jam in de deur bewaren, evenals snacks die je onderweg wilt pakken.

5. “Eat Me First” Box

Dit is een fantastische koelkastorganisatie hack om je voedselverspilling te verminderen en dingen ordelijk te houden. Label een speciale doos met de woorden “eet me eerst”. Je kunt hier voedsel opslaan dat op het punt staat verouderd te raken (bewaar hier alleen geen rauw vlees).

Dit moedigt familieleden aan om hier eerst te controleren en genoegen te nemen met wat er moet worden gegeten. Het is een perfecte manier om een buik te vullen en onnodig afval te verminderen.

Top Tip

Om dit te laten werken, controleer je om de paar dagen door de koelkast. Kijk naar vervaldatums en voeg alles wat verouderd is toe aan de doos.

6. Restjes op de juiste manier bewaren

Wanneer je restjes in een doos of zak in de koelkast doet, label het dan. Schrijf op wat er in de doos of tas zit, maar zet er ook een datum op. Op die manier weet je wat je eerst moet eten, hoe vers het is en of het zo snel mogelijk moet worden weggegooid.

7. Gebruik koelkastbakken

We zouden willen dat koelkasten bij deze bakken kwamen! Het maakt het bewaren van een opgeruimde koelkast 10 keer gemakkelijker.

Gebruik deze koelkastbakken om items samen op te bergen. Heb er een voor fruit, een voor groenten, een voor drankjes, een voor kaas, enzovoort.

We houden er ook van hoe ze de noodzaak om rond te snuffelen in de koelkast elimineren. Als je al je kazen bij elkaar hebt, haal dan gewoon de hele kaasbak uit de koelkast. Zet het op het aanrecht en zoek naar de gewenste kaas. Zet de bak terug in de koelkast, en voila, geen rotzooi gecreëerd!

8. Niet overvullen

Een eenvoudige manier om chaos in de koelkast te voorkomen, is ervoor te zorgen dat de koelkast niet overvol is. Begrijp hoeveel voedsel uw koelkast aankan voordat u te druk wordt. Winkel dienovereenkomstig en zorg ervoor dat je een voedselwinkel doet die groot genoeg is voor een week aan voedsel. Maar koop niet te veel dat je nooit iets kunt vinden.

Wist je dat

Een overvolle koelkast leidt ook tot slecht eten. Te veel voedsel kan de luchtstroom beperken en de ventilatieopeningen blokkeren. De koelkast zal niet koud genoeg zijn om het eten lekker vers te houden.

9. Bekleed de planken

Het schoonmaken van een koelkast is niemands favoriete baan. Maar goed nieuws: we hebben een manier om te voorkomen dat je je koelkast om de paar weken grondig schoonmaakt. Bekleed de planken met papieren handdoeken of keukenlinnen.

Wanneer u de koelkast schoonmaakt, gooit u gewoon de papieren handdoeken weg of gooit u het beddengoed in de was. Vervang ze onmiddellijk, zodat u de koelkastplanken niet bijna net zo vaak grondig hoeft schoon te maken!

10. Luie Susans

Je kunt deze mini Lazy Susans kopen voor het organiseren van dingen in je koelkast. Dit is perfect voor specerijen, spreads en jam. Plaats gewoon een paar items op de Lazy Susan en draai hem rond als je op zoek bent naar iets. Dit elimineert de noodzaak om de koelkast eruit te gutsen elke keer dat je die pot mosterd probeert te vinden.

11. Begrijp groenten en fruit

Helaas kun je niet zomaar alle groenten en fruit in de krokante lade gooien. Elke groente en fruit heeft bepaalde behoeften, die een beetje studie kunnen vereisen om de juiste opslagmethode te vinden.

Appels moeten bijvoorbeeld apart van andere producten worden opgeslagen omdat ze ethyleengas produceren (1). Bessen moeten in droge luchtdichte containers worden bewaard en alleen worden gewassen vlak voordat je ze eet. Kersen en druiven moeten in hun plastic containers blijven totdat je klaar bent om ze te eten.

Broccoli en bloemkool doen het het beste als ze apart van andere groenten en fruit worden bewaard. Je moet champignons niet wassen voordat je ze bewaart, anders worden ze slijmerig. Je moet paprika’s, uien en komkommers op kamertemperatuur bewaren.

Er is veel te weten over verse producten. Maar deze kennis kan uw koelkast een meer verse en georganiseerde plaats houden.

12. Gordijnring Clips

Hier is een leuke koelkast organisatie hack die je waarschijnlijk de rest van je leven zult gebruiken! Hang gordijnclips op in de koelkast. Hang op deze clips items in zakken zoals geraspte kaas, spinazie en meer. De clips houden de zak verzegeld en het voedsel vers. Maar het houdt de tassen ook georganiseerd, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer je ze nodig hebt.

13. Organiseer op maaltijdtype

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is een hack waar niet veel mensen aan hebben gedacht. Organiseer het eten in je koelkast per maaltijdtype. Als je melk, sinaasappelsap, eieren en jam bij het ontbijt gebruikt, houd dat spul dan bij elkaar. Als je mayonaise, vleeswaren, kaas en spinazie gebruikt tijdens de lunch, houd dat dan bij elkaar. Dit versnelt de voorbereidingstijd van uw maaltijd en zorgt ervoor dat dingen niet verloren gaan in de koelkast.

14. Wekelijks koelkast schoonmaken

Last but not least, u kunt op de hoogte blijven van uw koelkastorganisatie door de koelkast wekelijks schoon te maken. Als u voeringen gebruikt, hoeft u niet wekelijks diep te reinigen. Maar sorteer gewoon door je koelkast en gooi alles weg dat niet langer veilig is om te eten. Veeg oppervlakken af zodat ze zich niet lang vastklampen aan vuil. Doe in een kom zuiveringszout om geuren kwijt te raken, en voila – je hebt een schone, geurvrije en georganiseerde koelkast.

Koelkast Organisatie Checklist

Om samen te vatten, hier is een handige checklist om je koelkast georganiseerd te houden.

 • Bewaar voedsel dat langer meegaat op de bovenste plank. Dit omvat zaken als vleeswaren, yoghurt en drankjes.
 • Bewaar vers voedsel op de onderste rekken, zoals vlees, fruit en groenten.
 • Bewaar groenten en fruit in de krokante lade.
 • Bewaar melk, eieren, drankjes en dressings in de koelkastdeur.
 • Maak een “eet me eerst” -doos met items die binnenkort verouderd zijn.
 • Label bij het bewaren van restjes de doos met wat erin zit en wanneer deze is gemaakt.
 • Gebruik koelkastbakken voor het organiseren van groepen voedsel in de koelkast.
 • Vul je koelkast niet te veel.
 • Bekleed de planken met koelkastvoeringen, papieren handdoeken of keukenlinnen.
 • Gebruik Lazy Susans voor het bewaren van dingen zoals potten en specerijen. Dit houdt alles georganiseerd en versnelt uw zoektijd.
 • Begrijp je groenten en fruit en houd bepaalde dingen gescheiden. U moet appels bijvoorbeeld apart van andere producten bewaren.
 • Gebruik gordijnringclips om zakken met voedsel zoals spinazie of geraspte kaas vast te zetten en op te hangen.
 • Houd dingen georganiseerd op basis van het type maaltijd. Zorg voor een bak voor ontbijtproducten, lunchvoedsel en snacks.
 • Maak je koelkast wekelijks schoon.


Verse koelkast

Met deze 14 organisatie hacks heb je nu een Instagram-waardig koelkastinterieur. Dit is niet alleen mooi en esthetisch, maar het is ook veel meer georganiseerd. Eindelijk kun je alles vinden wat je nodig hebt zonder eeuwen te zoeken!

Bovendien is dit een geweldige manier om voedsel langer vers te houden. Het implementeren van dingen zoals een “eet me eerst” -doos en het opslaan van vers voedsel in je ooglijn zal je ontmoedigen om goed voedsel te verspillen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?