Hoe vaatwasser pods te gebruiken

Er zijn veel verschillende soorten vaatwasmiddel. Je kunt kiezen voor vloeistof, poeder, gel, je kunt je eigen maken, of je kunt pods kiezen!

Als je nieuwsgierig bent naar vaatwasmachinepods, zullen we je door alles leiden wat er over te weten valt. Dat omvat hoe vaatwasser pods te gebruiken, hoe ze werken en nog veel meer veelgestelde vragen.

Inhoudsopgave
 • Hoe werken pods in de vaatwasser?
 • Kun je gewoon een pod in de vaatwasser gooien?
 • Hoe vaatwasser pods te gebruiken
 • Veelgestelde vragen over vaatwasserpods
 • Pod Het

Hoe werken pods in de vaatwasser?

Wanneer u de pod in de lade van de wasmiddeldispenser plaatst en uw apparaat inschakelt, valt de pod in de bodem van de machine en lost deze op in het hete water. Gedurende de cyclus zal het wasmiddel zich over de vaatwasser verspreiden en uw vaat reinigen.

Wat betreft de pod zelf, deze bevat een kleine hoeveelheid geconcentreerd wasmiddel. Het is een kleine pod, maar het is machtig genoeg om elk gerecht in de machine schoon te maken. Normaal gesproken bevat de wasmiddelpod oppervlakteactieve stoffen die fungeren als reinigingsmiddel om verschillende soorten vuil aan te pakken. De exacte ingrediënten zijn afhankelijk van het door u gekozen merk vaatwasmachinepods.

Wat gebeurt er met het plastic in vaatwasserpods?

Vaatwasmachine pods worden normaal gesproken gewikkeld in een dunne coating. Dit voorkomt dat de peulen aan elkaar vast komen te zitten in de zak en het bewaart ze langer. Maar wat gebeurt er met de film tijdens de afwascyclus?

De meeste vaatwasmachinepods zijn verpakt in polyvinylalcohol, ook wel bekend als PVA (1). Wanneer PVA in contact komt met water, lost het op. Als het in de juiste omgeving wordt geïntroduceerd, zal het vervolgens worden afgebroken tot koolstofdioxide en water. Het is een niet-toxische verpakking en zal biologisch afbreekbaar zijn onder de juiste omstandigheden (2).

Als je graag zo milieuvriendelijk mogelijk wilt zijn, kun je een poederwasmiddel kiezen. Of je kunt er zelfs zelf een maken!

Kun je gewoon een pod in de vaatwasser gooien?

Dat kan, maar het is geen goed idee. De meeste vaatwassers hebben een voorspoelcyclus voordat het wasmiddel wordt vrijgegeven in de hoofdwascyclus. We raden aan om de pod altijd in de lade van de wasmiddeldispenser te plaatsen.

Hoe vaatwasser pods te gebruiken

Nu u duidelijk bent over enkele belangrijke feiten over vaatwasserpods , laten we eens kijken hoe u ze op de juiste manier kunt gebruiken.

Wat je nodig hebt

 • Eén vaatwaspod per cyclus.
 • Een glansspoelmiddel (als je in een gebied met hard water woont).
 • Een vaatwasser met een wasmiddellade.

Stap voor stap instructies

 1. Laad de vaatwasser: Laad eerst de vaatwasser in. Zorg ervoor dat je alleen vaatwasmachinebestendige items inbrengt. Dit sluit over het algemeen kookgerei met antiaanbaklaag, porselein, geïsoleerde mokken, koperen items en nog een paar dingen uit. Controleer de bodem van het gerecht waar normaal gesproken staat of het vaatwasmachinebestendig is. Zorg er ten slotte voor dat niets de wasmiddellade blokkeert om goed te openen.
 2. Voeg de pod toe: Verwijder de pod uit de doos of zak en zorg ervoor dat deze op geen enkele manier is gescheurd, beschadigd of gebroken. Open de wasmiddellade, voeg de pod toe en sluit de lade.
 3. Voeg een glansspoelmiddel toe: Indien nodig is dit het moment om uw glansspoelmiddel toe te voegen. Vul de glansspoelmiddeldispenser met het juiste product. Je kunt azijn gebruiken als je geen glansspoelmiddel hebt.
 4. Kies uw cyclus: Afhankelijk van het bodemniveau van uw gerechten, kiest u uw cyclus. Druk op start en laat de vaatwaspod het harde werk doen.
 5. De vaatwasser legen: Zodra de cyclus is voltooid, controleert u of het wasmiddel zijn werk heeft gedaan, volledig is weggespoeld en of de vaat droog is. Als ze nog vochtig zijn, laat ze dan ongeveer 30 minuten aan de lucht drogen voordat je ze wegzet.

Pro Tips

Zorg er altijd voor dat uw handen droog zijn voordat u vaatwasmachinepods hanteert, anders kunt u ze oplossen. Pak de pod niet uit, tenzij de instructies van de fabrikant dit aangeven. Gebruik slechts één pod per cyclus. Sluit het bad of de zak tussen het gebruik door, zodat de peulen droog en onbeschadigd blijven.

Veelgestelde vragen over vaatwasserpods

Zijn vaatwasserpods beter dan vloeistof?

Het ligt aan persoonlijke voorkeur. Vaatwasmachinepods zijn handig in gebruik, kosteneffectief, ze besparen ruimte en ze kunnen wat extra reinigingskracht hebben. Ze kunnen echter agressieve chemicaliën bevatten, zoals bleekmiddel, en uw vaatwasser kan moeite hebben om ze op te lossen.

Vloeibaar vaatwasmiddel daarentegen lost gemakkelijk op en is minder schurend op gerechten. Het is echter niet goed voor gebieden met hard water en je moet het elke keer handmatig meten. Bovendien, als de fles breekt, wordt het een enorme puinhoop.

Kun je vaatwasserpods op de bodem van de vaatwasser plaatsen?

Dat kan, maar dat moet je niet doen. Vaatwassers hebben een sleuf voor pods, zodat ze ze op het perfecte moment tijdens de cyclus kunnen loslaten. Dit is normaal gesproken na een voorspoeling, maar vóór de hoofdreinigingscyclus.

Lossen vaatwasserpods volledig op?

Dat zouden ze moeten doen, maar elke vaatwasser is anders. Mogelijk moet u een paar pods testen voordat u er een vindt die bij uw vaatwasser past. Ook — zorg ervoor dat je’gebruik maken van een kwaliteit vaatwasser pod, zoals de Cascade Complete pods.

Doe dit altijd

Als je vaatwasmachinepods niet oplossen, zorg er dan voor dat alles in orde is met de boiler in je vaatwasser. Vaatwasmachinepods hebben moeite om op te lossen in koud water, dus als al het andere faalt, controleer dan de functionaliteit van uw machine.

Zijn vaatwasserpods slecht voor sanitair?

Nee – ze zijn volkomen veilig! Als u problemen ondervindt met uw sanitair sinds u uw vaatwasser bent gaan gebruiken, is dit waarschijnlijk afkomstig van voedsel- en vetophoping.

Is een glansspoelmiddel nodig?

Merk je dat je gerechten er vlekkerig en troebel uitzien? Woon je in een gebied met hard water? Zit de binnenkant van je vaatwasser vol met watervlekken en kalkaanslag? Uw vaatwasser vraagt om een glansspoelmiddel.

Hoewel het niet voor iedereen nodig is, wonen veel mensen in een gebied met hard water. Er zijn veel geweldige spoelmiddelen op de markt. Als u milieuvriendelijk en afvalvrij wilt zijn, kunt u altijd gedistilleerde witte azijn gebruiken.

Voordat u dat doet

Controleer altijd de instructies van de fabrikant voordat u azijn in uw vaatwasser gebruikt. Sommige merken zullen het afraden, afhankelijk van het rubber dat in de vaatwasser wordt gebruikt.

Waarom zit zeep nog steeds in de vaatwasser na een cyclus?

Soms open je je vaatwasser om te ontdekken dat de vaatwaspod vastzit of niet volledig is opgelost. Dit kan te wijten zijn aan een paar redenen.

 • Je stopte het in de dispenserlade en het kwam vast te zitten, wat betekent dat het niet volledig kon wegspoelen.
 • Iets – zoals een lange lepel of garde – stopte het draaien van de sproeiarm, wat betekent dat het wasmiddel niet volledig kon oplossen.
 • De zeepbeker is geblokkeerd. Controleer of het aan het einde van elke cyclus volledig open is. Zo niet, dan heeft iets verhinderd dat het openging.
 • Er zit een verstopping in het filter.
 • Het water was niet heet genoeg.

Loop door elk van deze mogelijkheden om de reden te vinden waarom je wasmiddelpod nog steeds in de vaatwasser staat.


Pod Het

Vaatwaspods zijn een zegen verpakt in PVA! We gebruiken vaatwasmachinepods sinds we onze vaatwasser hebben gekregen en hebben nooit meer achterom gekeken. Als je ze eenmaal onder de knie hebt, zijn ze zo handig.

Vergeet niet om rond te winkelen om er een te vinden die werkt voor uw apparaat. Plaats het altijd correct. Vergeet een glansspoelmiddel niet als je in een gebied met hard water woont!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?