Hoe zich op natuurlijke wijze van pantrymotten te ontdoen – 10 stappen om de voorraadkastmot onder controle te houden


Hoe kom ik van pantry-motten af

Een veel voorkomende vraag die klanten stellen is “Hoe kom ik van Pantry Moths in mijn huis af?”

De snel toenemende aanwezigheid van pantry motten in onze huizen brengt een ernstig risico op voedselbesmetting met mottenlarven in voedselcontainers en kleine vliegende motten in uw keuken met zich mee. Dit brengt een algemene zorg voor keukenhygiëne met zich mee.

Hopelijk vindt u de bronnen op deze website nuttig bij het vergroten van uw begrip van uw voorraadkastmottenplaag, voorraadkastmotbehandeling en geeft u de kennis om pantry-motten uit uw keuken of bijkeuken uit te roeien.

Als u een voorraadkast mot plaag in je huis zou de nummer één gedachte moeten zijn, handel snel; pantry motten broeden snel als de pantry mot levenscyclus is kort je kunt gealarmeerd zijn over hoe snel ze zich vermenigvuldigen.

Met deze gids kun je je ontdoen van voorraadkastmotten in je voorraadkast, keuken en huis en de controle nemen in de rol van de verdelger van de voorraadkastmotten.

Zijn voorraadkastmotten schadelijk?

Pantry-motten worden niet gemeld om te steken of te bijten, maar ze zijn hinderlijk en het hebben van voorraadkast- of keukenmotten in voedselkasten verhoogt het risico op het eten van kleine mottenlarven – het is bijvoorbeeld gebruikelijk om mottenlarven te ontdekken in rijst, meel of open pakketten voor vogelzaad.

Je vraagt je nu misschien af of motten eetbaar zijn?! Dit is niet iets dat we zouden adviseren en des te meer reden om naar uw voorraadkastmottenbehandelingsplan te gaan – het doden van voorraadkastmotten, voorraadkastmotteneieren en de larven van de voorraadkastmotten.

Stap 1 – Controleer regelmatig uw voorraadkast

De kans is groot dat als je dit leest dan heb je al tekenen van voorraadkastmotten gevonden en vraag je je af waarom heb ik motten in mijn voorraadkast?! En waar komen voorraadkastmotten vandaan?

Het is maar al te gemakkelijk voor ons om verouderd voedsel achterin overvolle schappen op te slaan en langdurig ongestoord te laten.

Het controleren van wat je hebt en het verplaatsen van de inhoud van de voorraadkast zal onmiddellijk het voordeel hebben dat je geen veilige, ongestoorde omgeving biedt voor ongedierte, wat resulteert in motten in de bijkeuken en keukenkastjes.

voorraadkast mot larven indiase meel mot larven

pantry mot plaag indiase meel mot

Stap 2 – Controleer al het voedsel dat in uw voorraadkast is opgeslagen op motten

Wanneer u uw voorraadkast controleert, kunt u elke voedselcontainer of zak afzonderlijk inspecteren – zowel op de houdbaarheidsdatum als of er ‘ongewenste bezoekers’ wonen.

Waar ben je naar op zoek? Voorraadkastmotten kan aanwezig zijn in vliegende volwassen vorm of in de eerdere stadia van de levenscyclus van de voorraadkastmot (eieren en larven).

Welke voedingsmiddelen lopen een hoog risico? Besteed bijzondere aandacht aan granen en producten op basis van granen. Bijvoorbeeld ontbijtgranen, haver, bloem, pasta, linzen, popping maïs, rijst, noten.

Droog voedsel voor uw huisdieren, zoals koekjes, loopt vooral risico omdat ze meestal worden bewaard in grote zakken die niet gemakkelijk te hersluiten zijn en motten buiten te houden! En als je de wilde vogels in je tuin voert, vergeet dan niet om de zakken met zaad, graan en noten te controleren die je misschien in je garage of tuinhuisje hebt opgeslagen!

Dit is een andere reden waarom pantry-motten ook kunnen worden aangeduid met namen zoals; vogelzaadmot, meelmotten, graanmotten, tarwemotten, voedselmotten, graanmotten of zelfs rijstmotten.

Voorraadkastmotlarven zijn klein maar veel gemakkelijker te identificeren dan voedselmotteneieren – ze zullen tussen 1/4 en 1/2 inch lang zijn en je kunt wat beweging in het voedsel zien.

Lees ook:   HG kalkweg schuimspray 3x sterker Uiterst krachtige kalkreiniger

Wat voorraadkastmotten aantrekt, is de aanwezigheid van open voedselcontainers waarin ze hun eieren kunnen leggen. Als voedsel niet regelmatig wordt verstoord en verplaatst, kan de vliegende voorraadkastmot onopgemerkt blijven, waardoor effectief fokken mogelijk wordt, eieren zich ontwikkelen tot pantry moth pop of larven en doorgaan naar hun volwassen vliegvorm.

We hebben de pantry mot levenscyclus in een andere handige mottenpreventiegids voor de levenscyclus van voorraadkastmotten.

Stap 3 – Gooi alle door voorraadkastmotten besmette voedingsmiddelen weg

Levensmiddelen in hun originele verpakking die verouderd en/of besmet zijn, dienen te worden weggegooid zoals ze zijn. Dit is de fase van het verwijderen van de voorraadkastmot van het proces. Soortgelijke voedingsmiddelen in herbruikbare containers moeten zorgvuldig worden weggegooid en de container moet worden bewaard voor reiniging.

Zelfs als u uw voedsel in mason jars of kilner potten hebt bewaard, is het de moeite waard om te controleren of zed teruggeplaatst in de voorraadkast of kast met het deksel niet helemaal afgesloten en die overlastgevende kastmotten kwamen erin. Als dit het geval was, kunt u een toekomstige bron van potentieel achterlaten meelmottenplaag op zijn plaats!

Controleer ook zorgvuldig gedroogd voedsel voor huisdieren en op motten in vogelzaad – veel voorkomende bronnen van voorraadkast mot plaag.

Het weggooien van besmet voedsel moet buitenshuis worden gedaan om het risico op morsen en toekomstige herbesmetting te voorkomen – plaats besmet en oud voedsel in zakken die vervolgens veilig worden vastgebonden. Het wegwerken van besmet voedsel betekent dat je op weg bent om van meelmotten af te komen, maar we zijn pas halverwege onze reis om voorgoed van voorraadkastmotten af te komen.

Stap 4 – Reinig uw containers

Spoel, desinfecteer en was herbruikbare voedselopslagcontainers grondig, zorgvuldig met de hand of op een hete stand in uw vaatwasser.

Als je je afvroeg hoe je voorraadkastmotlarven en eieren kunt doden , dan zal een grondige reiniging van containers met heet zeepsop je bevrijden van overgebleven ongedierte dat niet met het besmette voedsel is weggegooid.

Dit is een essentiële stap naar de uitroeiing van voorraadkastmotten die niet mag worden gemist. Pantry motten eieren zijn klein en gemakkelijk te missen door het menselijk oog!

voorraadkast mot plaag vaatwasser schoon

voorraadkast mot besmetting mottendichte opslag

Stap 5 – Ruim je pantry / keukenkastjes op

Met alle rekken vrij van voedsel en containers, begin met het stofzuigen van alle oppervlakken en let vooral op tekenen van motten in kasthoeken, scheuren en spleten. Vergeet de onderkanten van planken, plinten en vloeren niet.

Het is gemakkelijk om volwassen vliegende voorraadkastmotten in keukenkastjes te spotten, maar minder om de eieren van de voorraadkastmotten te spotten. Het wegwerken van motten in keukenkastjes betekent ook het wegwerken van hun eieren!

Net als bij voedingsmiddelen, leeg je stofzuiger buiten het huis en leeg je de inhoud in een zak die je vervolgens dichtsluit / vastbindt. Vergeet niet dat er kleine voorraadkastmotteneieren tussen het stof kunnen zitten, naast, mogelijk, mottenwebben, afgeworpen huiden en korbettenmottencoconkarkassen.

Houd er rekening mee dat wanneer u uw stofzuiger leegt, als het een zakloos type is, u de stofcontainer wilt uitwassen. Als u kleinere hulpstukken hebt gebruikt, wilt u die misschien ook grondig reinigen om ervoor te zorgen dat eventuele kleverige voorraadkastmotteneieren niet achterblijven.

Lees ook:   Beste groene wasmiddelen van 2023

Spoel vervolgens uw rekken en alle oppervlakken af met een ontsmettingsmiddel of verwaterd bleekmiddel en laat aan de lucht drogen.

Wat er vaak voor zorgt dat voorraadkastmotten in dit stadium opnieuw verschijnen, is een gebrek aan grondige reiniging – dus investeer in het doen van deze uitgebreide reiniging en je hoeft het waarschijnlijk maar één keer te doen – in tegenstelling tot een paar weken later afvragen waarom er weer motten in mijn voorraadkast zijn?

Voor meer informatie pantry organisatie tips, bekijk onze blog!

schone pantry pantry motten pantry mot

Stap 6 – Omgaan met Shelf Liners

Gooi ze met op papier gebaseerde plankvoeringen weg omdat ze mogelijk voorraadkastmottenlarven en / of eieren herbergen en in wezen een eeuwigdurend pantry-mottennest zijn.

Als ze plastic zijn, kunnen ze grondig worden gewassen en geschrobd in een sopje.

Het is het beste om uw plankvoeringen niet te vervangen totdat u zeker weet dat de uitroeiing van uw voorraadkastmot is voltooid, of overweeg ze helemaal niet te gebruiken.

Stap 7 – Gebruik een natuurlijk restmiddel voor voortdurende bescherming

Resterende pesticiden komen in vele vormen, maar zijn in grote lijnen chemisch of natuurlijk – in keukens moet je alleen natuurlijke restsprays voor voorraadkastmotten overwegen.

Natuurlijke sprays om met voorraadkastmotten en voorraadkastmottenlarven of maden om te gaan, zijn effectief gedurende 2 weken na het aanbrengen en kunnen worden beschouwd als een manier om op natuurlijke wijze van voorraadkastmotten af te komen terwijl uw gezin beschermd blijft tegen chemicaliën.

Zorg ervoor dat u alle oppervlakken gelijkmatig bedekt en laat drogen. Het droogt helder en biedt voortdurende bescherming tegen resterende voorraadkastmotten die ermee in contact komen in een van hun levensfasen, en toch veilig zijn voor mensen.

Plaats geen onbeschermd voedsel op pantry mot spray behandelde oppervlakken en gebruik de spray niet op oppervlakken voor voedselbereiding of laden met keukengerei / zilverwerk.

De pantry moth spray kan ook worden toegepast op de naden en voegen rond de plinten van het keukenblok.

Als plinten kunnen worden verwijderd, is het een goed idee om dit te doen, achter hen te stofzuigen (onder staande eenheden) en vervolgens de spray aan te brengen terwijl de plinten worden geretourneerd. Dit niveau van grondigheid is hoe pantry-motten te elimineren en ervoor te zorgen dat ze niet terugkeren.

Stap 8 – Vervang niet-besmet voedsel

Niet-besmet als nieuw voedsel moet allemaal in luchtdichte, verzegelde containers worden geplaatst – plastic voedselopslagcontainers of glazen potten zoals mason jars of kilner potten. Dit is hoe motten effectief uit voedsel te houden voor de lange termijn.

Dit is vooral belangrijk voor granen, granen, meel, gedroogd fruit, noten en rijst, maar u moet deze aanpak overwegen voor alle voedingsmiddelen die nog niet in verzegelde blikken of containers zitten.

motproof voedselopslag kan motten eten door plastic

motbestendige voedselopslagcontainers

Stap 9 – Stel pantry-mottenvallen in om te verdedigen en te controleren

Bijkeuken mot vallen hebben twee hoofdfuncties:

  • Eerst zullen ze effectieve monitoring bieden om te zien of voorraadkastmotten in de toekomst aanwezig zijn. Vergeet niet dat ze 8 weken meegaan en regelmatig moeten worden vervangen.
  • Ten tweede gebruiken ze een feromoon van een vrouwelijke voorraadkastmot om de mannelijke voorraadkastmotten aan te trekken en ze op het lijmbord in de val te vangen. Wanneer de volwassen mannelijke motten gevangen zitten, vermindert dit de mate van voortplanting en vermindert het het risico op een nieuwe volledige plaag in de toekomst (aantoonbaar bestaat er niet zoiets als een kleine mottenplaag).
Lees ook:   hoe duplo schoonmaken

De meest veel voorkomende pantry mot soorten is de Indiase meelmot maar je kunt ook de mediterrane meelmot tegenkomen. Bekijk onze identificatiegids voor keukenmotten als u meer informatie nodig heeft.

Pantry Moth Feromoonvallen het vangen en doden van voorraadkastmotten is een cruciaal onderdeel van het antwoord op hoe je voor altijd van voorraadkastmotten af kunt komen – maar op zichzelf kan alleen effectief zijn om alarm te slaan dat een mottenplaag in keukenkastjes net begint.

Mediterrane meelmotten ontdoen van voorraadkastmotten

Mediterrane meelmotten ontdoen van voorraadkastmotten

Stap 10 – Wees altijd waakzaam!!

Zoals ze zeggen: “Een keer gebeten, twee keer verlegen” … blijf alert en gebruik een aantal van de bovenstaande adviezen om je voorraadkast en voedselkasten te onderhouden.

In het bijzonder:

  • Blijf de inhoud van uw voorraadkast regelmatig controleren op verouderd voedsel en zorg ervoor dat er geen ongestoorde gebieden zijn
  • Bewaar alle voedingsmiddelen in luchtdichte beschermende containers
  • Was planken en stofzuig periodiek
  • Gebruiken voorraadkast mot vallen en voorraadkast motten controle producten om te monitoren, vooral in de warmere maanden – voorraadkastmotten beginnen te verpoppen en ontwikkelen zich als vliegende volwassenen in het vroege voorjaarsseizoen – vrouwelijke voorraadkastmotten leggen meestal tot 200 eieren en er kunnen 2 tot 4 broedcycli per jaar zijn

Pantry Moths identificeren

Er zijn vier soorten voedselmotten (of voorraadkastmotten) om naar te zoeken in uw keuken.

De meest voorkomende pantry mot soort die je tegenkomt is de Indiase meelmotten maar je kunt ook de Mediterrane meelmot, Bruine huismot en Witte schouderhuismot.

Iedereen zal zich vestigen waar er een voedselvoorraad is, wat resulteert in een plaag waar larven snel een ernstig probleem kunnen worden. Met een enkel vrouwtje dat in staat is om tot 600 eieren te leggen, kan een plaag, indien onbehandeld, leiden tot de kosten van voedselverspilling, evenals hygiëneproblemen voor uw gezin. Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over elke soort.

Wees voorzichtig bij het behandelen van een gebied waar voedselmotten duidelijk zijn. Alleen producten gevonden binnen onze Food Moth Behandelingen categorie moet worden gebruikt in keukens. Wij hebben een Voedsel Moth Killer Kit speciaal voor dit doel en het komt naar u toe met een duidelijke en eenvoudig te volgen gids, evenals een korting van 5%.

Het voorkomen van pantry-mottenbesmettingen

We hopen dat dit artikel de vraag “Hoe kom ik van Pantry Moths af?” heeft beantwoord.

Het voelt misschien als veel werk om dit grondig te doen, en wat kosten, maar het bespaart u op de lange termijn geld en voorkomt dat een hygiëneprobleem uit de hand loopt.

Je zou een professionele ongediertebestrijder kunnen vragen om een behandeling toe te passen, hoewel met voorraadkast mot feromoon vallen, pantry mot killer kit en wat werk in het stofzuigen / schoonmaken, het zou relatief goedkoop moeten zijn om zelf van voorraadkastmotten af te komen.

Probeer onze vertrouwde pantry mot killer kit onder.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke problemen kan veroorzakenmage naar kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.