Vlooien met succes bestrijden – 5 professionele tips van de verdelger

Hoewel ze zo klein zijn dat ze nauwelijks zichtbaar zijn voor het blote oog, kunnen ze extreem vervelend worden voor u en uw dierbaren: vlooien. De kleine bloedzuigers geven er de voorkeur aan om honden, katten en co. te terroriseren, maar springen ook vaak over naar mensen. Een plaag kan echt iedereen treffen, een vlooienplaag heeft meestal niets te maken met slechte hygiëne.

De aflevering? Jeukende beten die pijnlijk ontstoken kunnen raken, evenals mogelijke overdracht van ziekten door de overdracht van bacteriën die zich op de proboscis hebben opgehoopt.

Omdat de parasieten zich snel vermenigvuldigen, moet u zo snel mogelijk actief worden in het geval van een vlooienplaag.

We laten je zien hoe je Vlooien bestrijden en voorkom herbesmetting.

Interessante feiten over vlooien

Hoe zien vlooien eruit?

In Midden-Europa zijn er meer dan 80 vlooiensoorten, maar in Duitsland kom je vooral de hond, kat en vogelvlo tegen. De namen zijn echter enigszins misleidend, omdat de vlooien ook naar tientallen andere gastheerdieren kunnen springen.

De insecten worden tussen de 1mm en 4mm groot en worden rondom beschermd door een rood- of geelbruine chitineuze schaal. Het lichaam van de dieren is zijdelings afgeplat, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om door het haar of de vacht van hun gastheren te kruipen.

Op hun achterpoten hebben de vlooien zogenaamde ctenidia. Dit zijn borstelachtige, naar achteren gerichte chitineformaties die fungeren als kleine weerhaken. De ctenidia en kleine klauwen op de benen zorgen ervoor dat de vlooien een goede grip hebben op de vacht van hun gastheer. Dit maakt het nog moeilijker om de insecten te verwijderen.

Lees ook:   Dettol Power & Fresh antibacteriële oppervlaktespray Citroen 500ml

De vlooien hebben ook een zeer praktisch “hybride” mondstuk, dat een mengsel is van proboscis en proboscis. De insecten hebben geen tanden, daarom zijn “vlooienbeten” eigenlijk vlooienbeten.

Hoe voeden vlooien zich?

Vlooien zijn parasitaire insecten die zich voeden met het bloed van warmbloedige gastheerdieren.

Na een bloedmaaltijd kan een vlo in theorie enkele maanden zonder voedsel zitten, maar neemt hij – als zijn situatie het toelaat – één bloedmaaltijd per nacht. De parasiet absorbeert tot twintig keer zijn eigen gewicht.

De vlooienlarven voeden zich aanvankelijk met organisch afval, zoals de uitwerpselen van volwassen vlooien of de huidschubben van een nabijgelegen gastheer.

Hoe lang leven vlooien?

Vlooien kunnen tot 18 maanden oud worden, maar de volwassen dieren sterven meestal na ongeveer 2 maanden.

Tijdens hun relatief korte leven kunnen de parasieten echter extreem vervelend worden, omdat de vrouwtjes gedurende deze tijd tot 400 eieren leggen.

Om deze reden is snelle actie van het grootste belang in het geval van een vlooienplaag.

Waar nestelen vlooien?

Kortom, vlooien kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: nest- en vachtvlooien. Deze twee soorten verschillen voornamelijk in hun nestgewoonten.

Nestvlooien zijn extreem verlegen om licht en geven de voorkeur aan donker, droog en warm. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door in gestoffeerde meubels, tapijten, gordijnen en ander textiel dat zich leent voor nesten. Ze komen alleen naar buiten om bloed te zuigen, vallen de gastheer voor een korte tijd aan en trekken zich dan terug naar hun schuilplaats om eieren te leggen.

Vaak vindt u nestvlooien in de buurt van de slaaphoeken van uw huisdieren of in uw slaapkamer. Daar verstoppen ze zich bijvoorbeeld tussen matras en bedframe en steken dan ’s nachts.

Bontvlooien daarentegen geven er de voorkeur aan om direct permanent op hun voedselbron – d.w.z. hun gastheer – te blijven en het licht niet uit de weg te gaan. Meestal geven deze vlooien de voorkeur aan harige dieren zoals honden, katten of ratten, maar springen ze ook op mensen. Ze nemen echter alleen hun toevlucht tot menselijk bloed in een noodgeval wanneer er geen dierlijk bloed beschikbaar is.

Hoe vlooien te krijgen?

Vlooien worden voornamelijk door huisdieren geïntroduceerd. De parasieten worden aangetrokken door de CO2 in de vochtige lucht van de dieren en hun lichaamswarmte.

Je hoeft niet eens zelf huisdieren te houden, het contact met de dieren van kennissen of het spelen van je kinderen met vogelnesten is al genoeg om de vlooien in huis te halen.

Gevolgen van een vlooienplaag

De gevolgen van een flohbefall zijn uiterst onaangenaam en kunnen een ernstig gezondheidsrisico vormen – zowel voor uw huisdier als voor uzelf, uw partner en uw kinderen.

Vlooien doorboren de huid bij het nemen van bloed en zuigen vervolgens het bloed uit. Deze steken, vaak ten onrechte beten genoemd in de volkstaal, veroorzaken grote, extreme jeuk. Het krabben aan de hechtingen maakt het meestal nog erger, omdat hierdoor kleine open wondjes ontstaan die geïnfecteerd kunnen raken.

Bovendien kunnen de parasieten bacteriën overbrengen, die op hun beurt ziekten zoals streptokokken en stafylokokken kunnen veroorzaken. Bij fundamenteel verzwakte mensen kan een dergelijke ziekte onder bepaalde omstandigheden gevaarlijke gevolgen hebben.

Hoe herken ik vlooienbeten?

Typisch, bij een vlooienplaag, zijn veel steken heel dicht bij elkaar, vaak gerangschikt in de vorm van een “weg”. De hechtingen zijn meestal licht rood en jeuken sterk.

In feite lijken de beten op de beten van de bedwants, dus een vlooienplaag is vaak in eerste instantie voor een Bedwantsbesmetting wordt bewaard. Een ongediertebestrijder kan helpen de plaag correct te identificeren.

Wat te doen bij vlooienbeten?

Als de vlooien zichzelf aan je bloed hebben geholpen en je hebt wat jeukende vlooienbeten, zalven en gels van de apotheek gekregen of koele natte kompressen (bijv. Met een washandje of theedoek).

Heel belangrijk: Niet krabben! Zelfs als het verleidelijk is, versterkt krabben uiteindelijk alleen maar de jeuk. Bovendien opent het krabben aan de hechtingen de deur naar bacteriën en ontstekingen.

Vlooienplagen detecteren – Let op deze 3 tekenen!

Het herkennen van een vlooienplaag is meestal vrij eenvoudig, omdat er enkele duidelijke “symptomen” zijn die wijzen op het ongevraagde bezoek van de parasieten:

  • Frequent krabben van huisdieren – De vlo bijt jeukt niet alleen op de menselijke huid, maar ook op die van dieren. Dus zodra u merkt dat uw huisdieren zich overmatig krabben, moeten er alarmbellen voor u gaan rinkelen. Het is het beste om de vacht te borstelen met een vlooienkam en te controleren of je trouwe viervoeter wordt geplaagd door vlooien.
  • Waarnemingen van vlooien, vlooienlarven en fecale resten – Hoewel de insecten erg klein zijn, kunnen de vlooien en/of vlooienlarven ook met het blote oog zichtbaar zijn. Op donkere huisdierdekens en manden kun je de witte larven ontdekken, tussen het haar van huisdieren met lichte vacht kun je zwarte, kleine fecale overblijfselen tegenkomen, die doen denken aan gemalen peper.
  • Opeenhoping van vlooienbeten – De bloedzuigers laten op het lichaam een verscheidenheid aan “vlooienbeten” achter (die strikt genomen steken zijn). Als je zo’n “vlooienstraat” op je huid herkent na het opstaan, heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een vlooienplaag.

Dat gaat als volgt: 5 tips om vlooien te bestrijden

Vlooien bestrijden

In het geval van een vlooienplaag is het belangrijk om te weten dat zowel de gastheer – d.w.z. uw huisdier – als de nestplaatsen van de parasieten moeten worden bevrijd.

Het is het beste om uw viervoeter naar de dierenarts te brengen, die de vacht professioneel en grondig zal reinigen, zodat er geen enkele larve overblijft.

Vervolgens moet u alle kamers stofzuigen en afvegen, zodat roos en haar die als voedsel voor de larven dienen, worden verwijderd. Was al het wasbare textiel minimaal 60 graden of plaats het minimaal drie dagen in de vriezer. Zowel hitte als kou doden volwassen vlooien, larven en eieren.

Ten slotte moet u zeker een ervaren en competente ongediertebestrijder zoals BugStop raadplegen die goed thuis is in het bestrijden van vlooien.

We behandelen delicate voorwerpen en niet-wasbaar textiel, zoals bekleding en tapijten, met een speciaal, zacht antivlooienmiddel.

Vervolgens zorgen onze verdelgers voor de vlekkeloze verwijdering van alle Flohnester en behandelen ze ook potentiële nestplaatsen uit voorzorg met een effectief vlooienwerend middel.

Voorkom vlooien

Zodra u van het kleine ongedierte af bent, zijn er enkele maatregelen die u kunt nemen om een nieuwe vlooienplaag te voorkomen. Aangezien je nooit 100% kunt voorkomen dat je huisdieren vlooien vangen, in ieder geval de Risiko om te minimaliseren dat de parasieten van de dieren naar jou en/of je geliefden springen.

Dus je moet de slaapkamer en kinderkamer tot een absoluut huisdiervrije zone verklaren. Huisdieren moeten ook zoveel mogelijk uit de buurt van de bank en andere meubels worden gehouden die door mensen worden gebruikt – zelfs als het moeilijk is.

Als je je trouwe viervoeter de plek op de bank niet kunt ontzeggen, moet je hem op zijn minst een aangewezen ligplaats toewijzen. Op deze plek is het raadzaam om een honden- of kattendeken neer te leggen, die u regelmatig op meer dan 60 graden kunt wassen.

Controleer ook regelmatig de vacht van uw huisdier op tekenen van een besmetting, zodat u indien nodig snel kunt ingrijpen en de bovenstaande controlemaatregelen kunt nemen.

BugStop – Uw competente partner voor vlooienbestrijding

BugStop biedt snelle, effectieve en duurzame methoden voor vlooienbestrijding. Uw pand wordt specifiek met milieuvriendelijke middelen verwerkt, voor bijzonder gevoelige ruimtes en meubels vertrouwen we op onze unieke verwarmingsprocessen

Na het maken van een afspraak zullen wij eerst uw kamers grondig inspecteren en specifiek op zoek gaan naar Flohnestern. Dankzij onze tientallen jaren ervaring in het omgaan met de bloedzuigers kennen we de gebruikelijke nestplaatsen heel goed en weten we precies waar we goed moeten kijken.

Daarnaast heb je misschien een Bedwantsbesmetting aangezien voor een vlooienplaag. Onze getrainde plaagdierprofessionals kunnen direct het verschil zien en hebben voor beide scenario’s verschillende bestrijdingsmethoden op voorraad.

Rekening houdend met de lokale omstandigheden en de omvang van de besmetting, ontwikkelen we vervolgens een controlestrategie die geschikt is voor u en uw pand.

U ontvangt onze gedetailleerde aanbevelingen voor actie voor vlooienbestrijding en een zeer nauwkeurige kostenraming direct ter plaatse, zodat u precies weet wat de volgende stappen zijn en u een volledig, transparant overzicht heeft van de bestrijdingskosten.

Als u akkoord gaat met ons actieplan, maken wij in overleg met u zo snel mogelijk een afspraak voor de daadwerkelijke controle, vaak binnen de volgende 48 uur.

Op de dag van controle zelf zullen we aan een of een team van onze ervaren ongedierte-experts precies uitleggen hoe verder te gaan, waar u op moet letten na de behandeling en hoe u een hernieuwde vlooienplaag kunt voorkomen.

Conclusie – In het geval van een vlooienplaag is snelle en effectieve actie belangrijk

Een vlooienplaag is niet alleen vervelend, maar kan ook invloed hebben op uw gezondheid en die van uw dierbaren.

Omdat de dieren zich extreem snel voortplanten, ontaardt een aanvankelijk kleine vlooienplaag al snel in een echte plaag. Om deze reden moet u zo snel mogelijk handelen.

Als u een vlooienplaag vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met onze BugStop-ongedierte-experts – hoe eerder u of wij ingrijpen, hoe beter.

Onze ongedierteprofessionals zijn gespecialiseerd in snelle, discrete en duurzame vlooienbestrijding en staan aan uw zijde als betrouwbare partner voor alle vragen en zorgen.

Vermoedt u dat vlooien hun intrek hebben genomen in uw huis?

Neem dan nu contact op met onze professionele verdelgers en laat u kosteloos en vrijblijvend adviseren!