Hoe zich te ontdoen van huisdiergeur in hardhouten vloeren

Zindelijkheidstraining van een huisdier is een van de langste en moeilijkste aspecten van het uitnodigen van een harige vriend bij je thuis. Als uw huisdier ongelukken heeft op uw hardhouten vloeren, kan dit leiden tot een ongemakkelijke puinhoop. Maar dat is niet alles – het kan ook op lange termijn schade en geurproblemen veroorzaken.

Maar met de juiste methoden en producten kunt u het probleem aanpakken. We laten je zien hoe je van huisdiergeur op hardhouten vloeren afkomt. De volgende keer dat gasten bij je thuis komen, zullen ze niet weten dat je kleine vriend eerder in de week een ongeluk heeft gehad!

Inhoudsopgave
 • Kan hondenurine een hardhouten vloer ruïneren?
 • Reinigen van afgedichte versus niet-afgedichte hardhouten vloeren
 • Hoe zich te ontdoen van huisdiergeur in hardhouten vloeren
 • Beschadigt waterstofperoxide hardhouten vloeren?
 • Hoe kan ik mijn hardhouten vloeren beschermen tegen hondenurine?
 • Geen pet pee meer

Kan hondenurine een hardhouten vloer ruïneren?

Ja, urine van huisdieren kan permanente schade veroorzaken. Hondenurine kan het hout binnendringen en onder de vloer gaan, wat leidt tot zowel verkleuring als een permanente stank. Soms is de enige manier om van de geur af te komen het vervangen van de vloer.

Je merkt misschien niet eens de permanente schade totdat een hete zomerdag de slechte stank benadrukt. We kunnen dus ons best doen om ons te ontdoen van huisdiergeur in hardhouten vloeren, maar houd er rekening mee dat het je over een paar maanden kan achtervolgen.

Reinigen van afgedichte versus niet-afgedichte hardhouten vloeren

Of u nu verzegelde of niet-afgesloten hardhouten vloeren hebt, urine van huisdieren kan nog steeds zijn weg vinden en een permanente stank achterlaten. Een goede polyurethaanafdichting op uw vloeren is het beste wat u kunt doen tegen schade door huisdieren, maar het zal het hout niet volledig beschermen.

Als je nieuwsgierig bent hoe goed je vloeren zijn afgedicht, laat dan een beetje water op de vloer vallen op een onopvallende plek en wacht een paar uur. Als het daar nog steeds staat, hebben je vloeren een geweldige bescherming.

Je moet je vloeren sowieso om de zoveel tijd hersluiten, vooral na installatie waardoor de naden weer open kunnen gaan.

Wat betreft niet-afgedichte hardhouten vloeren, zal het veel gemakkelijker zijn voor de urine van het huisdier om het hout te doordringen en op lange termijn schade aan te richten. Als je dit niet meteen aanpakt, krijg je de vloeren misschien nooit schoon of geurvrij. Zelfs als je er wel direct mee omgaat, kan het nog steeds schade veroorzaken.

Als je hardhout hebt bewerkt, moet je nog steeds voorzichtig zijn. Omdat het nog steeds van hout is gemaakt, kan het vocht vasthouden. Hoewel het minder waarschijnlijk is dat het tot permanente schade leidt, moet u waar mogelijk deze stappen nog steeds volgen om schade op lange termijn te voorkomen.

Hoe zich te ontdoen van huisdiergeur in hardhouten vloeren

Laten we eens kijken naar de beste methoden om zich te ontdoen van huisdiergeur in uw hardhouten vloeren.

Hardhouten vloeren zijn een dure luxe, dus het is belangrijk om ze in nieuwstaat te houden. Als u van plan bent om uw huis op te knappen en hardhouten vloeren te installeren, raden we u ten zeerste aan om te wachten tot uw huisdier volledig zindelijk is.

Pro Tip

Draag handschoenen voor al deze methoden om uzelf te beschermen tegen de urine van uw huisdier.

Zuiveringszout

Zuiveringszout

Hier bij Oh So Spotless houden we van een baking soda hack! Deze is geweldig voor het omgaan met urineafval van huisdieren.

 1. Neem zoveel mogelijk van de urine op met papieren handdoekjes.
 2. Spoel het gebied af met een vochtige doek.
 3. Droog af met een handdoek.
 4. Strooi zuiveringszout royaal over de plek waar je huisdier heeft geplast.
 5. Laat de baking soda daar minstens acht uur staan. Het zuiveringszout absorbeert vocht en doodt geuren.
 6. Stofzuig het voorzichtig op.
 7. Desinfecteer de vloeren met een hardhoutbestendig product.

Zorg ervoor dat u de handdoek op een hoge temperatuur wast en in de wasdroger doet om ziektekiemen uit de urine te doden.

Huisdier Geur Remover Product

Deze methode is het beste voor afgedichte hardhouten vloeren. We hebben twee grote flessen huisdier geurverwijderaarvloeistof in onze kast staan. Het is belangrijk om dit te kopen voordat u uw puppy mee naar huis neemt – u hebt hem nodig. Dat beloven we!

Zorg ervoor dat het product dat u kiest veilig is op hardhouten vloeren.

 1. Geniet van overtollige plas met papieren handdoeken.
 2. Spoel het gebied af met een vochtige doek of spons.
 3. Droog grondig af met een handdoek.
 4. Spuit het geurverwijderende product naar het getroffen gebied.
 5. Laat het gedurende de aanbevolen tijd zoals vermeld op de verpakking.
 6. Veeg het gebied af met een schone vochtige doek of spons.
 7. Spoel het gebied af met vers water.
 8. Droog het gebied grondig af met een schone handdoek.

Nogmaals, zorg ervoor dat je de schoonmaakmiddelen die je hebt gebruikt – sponzen, doeken, handdoeken – in een hete wasbeurt reinigt om ziektekiemen te doden.

Schuur de vloeren

Als uw vloeren onafgewerkt of slecht afgewerkt zijn, moet u ze mogelijk terugschuren om voor eens en voor altijd van de geur van het huisdier af te komen.

Voor massief hardhouten vloeren kunt u een schijfschuurmachine en een trommelschuurmachine gebruiken. Als u houten vloeren hebt ontworpen, kunt u een schijfschuurmachine gebruiken. Zorg er echter voor dat u licht schuurt, omdat de bovenste laag hout te dun is voor diep schuren.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw huisdieren niet in de buurt zijn. Het is gevaarlijk voor ze, maar het zal ook heel erg zijn als ze op de vloeren plassen voordat je ze na het schuren opnieuw hebt afgesloten.

 1. Bepaal of je diep of licht moet schuren. Gebruik een vibrerende vloerschuurmachine of vloerschijfschuurmachine voor licht schuren. Gebruik een trommelschuurmachine voor diepere sening. Mogelijk hebt u een randschuurmachine nodig voor plinten en trim. U kunt uw eigen kopen of een van deze huren.
 2. Plak plastic folie overal op waar stof kan ontsnappen. Dit omvat ramen en deuren.
 3. Bereid je voor op het schuren door de kwartweg en de plinten te verwijderen. Als de plinten zijn geverfd, laat ze dan zitten en schuur ze gewoon zo dicht mogelijk zonder ze te beschadigen.
 4. Schuur de vloeren. Wanneer u een trommelschuurmachine gebruikt, wees geduldig en druk nooit naar beneden, omdat dit de vloeren kan beschadigen. Laat nooit een schuurmachine op zijn plaats tijdens het hardlopen; blijf altijd in beweging.
 5. Nadat je klaar bent met schuren, veeg je de vloeren.
 6. Dweil de vloeren twee keer, waarbij elke keer een andere dweilkop wordt gebruikt.
 7. Breng een vloerafwerking aan.

Mix van huishoudelijke artikelen

Zuiveringszout en vingegar

Heb je geen geurverwijderaar voor huisdieren en hoef je je vloeren niet terug te schuren? Dit is een goede methode voor het verwijderen van oude huisdiervlekken en geuren van allerlei houten vloeren.

 1. Meng 1/3 kopje gedistilleerde witte azijn, 1/4 kopje zuiveringszout en een druppel afwasmiddel in een kopje.
 2. Doe het in een spuitfles en verzadig het getroffen gebied.
 3. Laat het 15 minuten staan.
 4. Veeg het af met een schone doek.
 5. Strooi zuiveringszout over het gebied en laat het een nacht staan.
 6. Stofzuig ’s ochtends.
 7. Herhaal dit als de geur er nog steeds is.

Top Tip

Test eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het geen schade aan uw vloeren veroorzaakt.

Beschadigt waterstofperoxide hardhouten vloeren?

Nee – waterstofperoxide is veilig op hardhouten vloeren. Het is meer voor vlekken dan geuren, daarom hebben we het niet voorgesteld. Toch, als je de geur hebt verwijderd maar nog steeds een vlek hebt, is dit een goede zaak om te proberen.

 1. Giet 3 procent waterstofperoxide in een spuitfles en breng het aan op de vlek.
 2. Laat het een paar minuten zitten voordat je het afveegt met een microvezeldoek.
 3. Je moet wat elleboogvet gebruiken voor hardnekkige vlekken.
 4. Spoel het gebied af.
 5. Droog grondig af.

Test eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat de waterstofperoxide uw vloeren niet zal verkleuren.

Hoe kan ik mijn hardhouten vloeren beschermen tegen hondenurine?

Voorkomen is makkelijker dan het probleem oplossen. Dus als u zich afvraagt hoe u uw mooie hardhouten vloeren kunt beschermen, zijn hier onze beste tips:

 • Ten eerste, laat uw huisdieren niet in de buurt van uw hardhouten vloeren terwijl ze nog steeds zindelijk zijn. Dit klinkt gemeen, maar huisdieren moeten toegang tot het hele huis verdienen. Onze hond heeft momenteel alleen toegang tot twee kamers zonder toezicht, omdat ze nog steeds zindelijk is. Als je hardhouten vloeren hebt, houd die kamer dan indien mogelijk een huisdiervrije zone.
 • Als het niet mogelijk is om uw huisdier uit de buurt van uw hardhouten vloeren te houden, leg dan puppypads neer terwijl ze nog steeds zindelijk zijn.
 • Sluit de vloeren af met een hoogwaardige sealer die de vloeren beschermt tegen vochtschade. Zorg ervoor dat u de kit zo vaak opnieuw aanbrengt als de fabrikant voorstelt.
 • Breng een doordringende olie aan. Dit is een meer natuurlijke en versterkende optie dan bepaalde sealers. Het versterkt de vezels van de vloeren, zodat ze urine van huisdieren beter kunnen verwerken, waardoor het gemakkelijker schoon te maken is als het gebeurt.
 • Zet je huisdier ’s nachts in een bench zodat ze niet op de hardhouten vloeren kunnen plassen. Kratten zijn niet smerig – ze zijn eigenlijk heel nuttig voor honden. Onze honden hebben allemaal van hun kratten gehouden en slapen er ’s nachts veilig en goed in.

Geen pet pee meer

Met deze tips kunt u zich ontdoen van huisdiergeur op hardhouten vloeren. Onze vier geweldige methoden helpen u om diepe doordringende tekenen van geuren aan te pakken, maar we raden u nog steeds aan het probleem onmiddellijk aan te pakken.

De beste tip is preventie. Zorg ervoor dat uw huisdier onder toezicht staat, een toiletroutine heeft en toegang heeft tot puppypads als ze nog steeds binnenshuis plassen. Je kunt ook proberen ze uit de buurt van hardhouten vloeren te houden, of ze in een krat te stoppen als je slaapt of ergens buiten bent.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?