Hoe zich te ontdoen van pantry vliegen en wormen


een vader en zoon die taarten maken met een cakemix

Weinig dingen zijn walgelijker dan insecten die in je voedsel terechtkomen. Niemand wil immers de voorraadkast in voor een middernachtsnack en wormen in de koektrommel vinden! Een ander veel voorkomend scenario is het openen van een zak meel om kleine larven te ontdekken die rondkruipen. Hoe afschuwelijk! Dus wat kun je eraan doen? Daar zijn we het hier over.

In deze gids zullen we de meest voorkomende soorten insecten onderzoeken die worden aangetroffen in voorraadkasten. Vervolgens zullen we u vertellen hoe u er vanaf kunt komen. We zullen zelfs enkele veelgestelde vragen over keukenkastvliegen en wormen bespreken! Laten we er eens naartoe gaan.

Wat zijn Pantry Worms?

Hoogstwaarschijnlijk, als je kleine wormen hebt zien rondkruipen in bloem, ontbijtgranen of andere droge goederen, ben je de Indian Meal Moth tegengekomen. Dit is een van de meest voorkomende voorraadkastplagen die er zijn. Deze motten besmetten dozen met ontbijtgranen, zakken meel, gedroogde granen, zaden, noten, bakchocolade, cakemixen, gedroogd fruit, vogelzaad, hondenvoer, thee en de lijst gaat maar door. Ze kunnen zelfs kruiden en specerijen eten!

Maar wacht, je ziet kleine wormpjes. Ze lijken in niets op motten. Hoe kon dit een Indian Meal Moth-plaag zijn? Welnu, om te begrijpen waar je mee te maken hebt, moet je eerst weten over de levenscyclus van deze plagen. Indian Meal Moths hebben vele namen, waaronder Pantry Moths, Pantry Flies, Grain Moths, Flour Moths en meer.

De meeste schade die deze insecten veroorzaken, bevindt zich in het larvale stadium. Op dit moment eten deze motten door gedroogde voedselproducten, spinnen cocons en hopen zich over het algemeen op in je voorraadkast. Ze kunnen fecale pellets uitscheiden en sporen van webbing achterlaten, niet erg smakelijk! Ze kunnen zelfs een ritje in je huis maken als eieren en uitkomen in je voorraadkast. Als zodanig is het identificeren van uw plaag en het onmiddellijk aanpakken ervan meestal de beste manier van handelen.

een open koektrommel met koekjes die eruit morsen

Waar komen pantrywormen vandaan?

In de meeste gevallen zijn voorraadkastwormen eigenlijk de larven van de Indian Meal Moth. Ze kunnen op vele manieren in je kasten, planken en voorraadkast komen. Om er vanaf te komen, zul je waarschijnlijk een serieuze kabinetsopruiming moeten doen. Toch moet je jezelf niet altijd de schuld geven van een plaag. Deze insecten kunnen ongelooflijk lastig zijn om van af te komen!

Hoewel de oorspronkelijke bron van uw plaag moeilijk te bepalen kan zijn, is het mogelijk dat deze insecten rechtstreeks uit de supermarkt binnendringen, onopgemerkt in blootgestelde voedselpakketten.

Nadat de paring heeft plaatsgevonden, zal de volwassen vrouwelijke Indiase meelmot een geschikte omgeving vinden om haar eieren te leggen. Deze motten zijn meestal ongeveer 1/2 van een inch lang en zijn grijs en bruin van kleur. Een volwassen vrouwelijke Indiase meelmot kan maar liefst 400 eieren tegelijk leggen!

Wanneer deze eieren uitkomen, zullen de larven zich voeden met de opgeslagen voedselgoederen om hen heen en enkele weken groeien. Vervolgens spinnen ze een cocon die een pop wordt genoemd. Uit deze pop zal een volwassen Indiase meelmot tevoorschijn komen en de cyclus herhaalt zich.

Afhankelijk van de temperatuur van de omgeving, wat voor soort voedselbronnen beschikbaar zijn en verschillende andere factoren, kan de levenscyclus van deze soort mot overal van twee tot iets meer dan 12 maanden duren! Sommige bronnen melden dat levenscycli nog langer kunnen duren. Dit betekent dat eieren heel lang kunnen uitbroeden zonder uit te komen.

Lees ook:   Dettol - Allesreiniger - Citrus - 4L x2

Papieren zakken en andere slecht beschermde verpakkingen zijn bijzonder gevoelig. Dus als je “voorraadkastwormen” in je voedsel begint te zien, is de kans groot dat de eieren al een tijdje broeden.

Zijn larven, motten en vliegen in voorraadkasten en opgeslagen items schadelijk voor uw gezondheid?

Deze “pantry moth flies” en larven zijn niet bijzonder gevaarlijk. Hoewel het absoluut walgelijk en zenuwslopend kan zijn om wormachtige larven in uw voorraadkast te vinden, is het onwaarschijnlijk dat u slechte gezondheidseffecten ervaart als u ze per ongeluk consumeert. In feite is er een verhaal over dit precies wat er gebeurt met een groep boeddhistische monniken.

Het verhaal van de monniken en de motten

een Thais Boeddhabeeld

Zoals de anekdote luidt, consumeerde een groep monniken in Thailand regelmatig een bepaald soort brood tijdens een zelfdisciplineritueel. Ze zouden alleen dit ene, bepaalde type brood (en helemaal geen ander voedsel) gedurende maximaal vier maanden per keer innemen. Dit eenvoudige dieet maakte deel uit van een vastenritueel en werd jaarlijks strikt nageleefd. Decennialang ondergingen de monniken geen nadelige gezondheidseffecten van dit ritueel. Hoewel ze geen eiwitten uit een andere bron aten, leken ze gezond en goed gevoed! Velen schreven deze geweldige gezondheid toe aan meditatie en mindfulness.

Op een dag begonnen de monniken echter ziek te worden tijdens hun “brood-only” vasten. Er was niets veranderd aan hun vastenpraktijken, maar de monniken raakten snel ondervoed. Het klooster startte een onderzoek. Al snel werd ontdekt dat het keukenpersoneel van meelleverancier was veranderd. De nieuwe meelleverancier had een mooiere faciliteit en produceerde graan van betere kwaliteit. Waarom werden de monniken nu ziek?

Welnu, al snel werd ontdekt dat de oude leverancier meel had geleverd dat zwaar besmet was met meelmottenlarven. De monniken hadden onbewust de insectendelen in hun brood gegeten tijdens hun vasten. Deze insecten leverden decennialang extra eiwitten en voedingsstoffen aan de monniken!

Dus, zoals je kunt zien, kun je Pantry Moth Larvae eten zonder ziek te worden. Toch is het een zenuwslopende gedachte. Je wilt waarschijnlijk geen motteneieren, larven of cocons eten in je ochtendgranen! Dit leidt ons naar ons volgende onderwerp: hoe zich te ontdoen van voorraadkastvliegen, Indiase meelmotten en hun larven.

Controle en eliminatie van pantryvliegen en larven

Als je Indian Meal Moths in je voorraadkast hebt opgemerkt, moet je meteen actie ondernemen. Deze kleine insecten kunnen zich immers snel voortplanten. In feite kunnen ze meerdere generaties in één jaar produceren! Het duurt niet lang voordat Indian Meal Moths zich mogelijk kunnen verspreiden naar de rest van uw voorraadkast en zelfs door uw hele huis. Hier zijn enkele tips voor het elimineren van pantry-vliegen en ongedierte.

Elimineer dit ongedierte bij de bron. Dit betekent dat u moet uitzoeken welke bron de plaag waarschijnlijk in uw huis heeft gebracht. Als u niet kunt bepalen welk item verantwoordelijk is, begin dan gewoon met het opruimen van alles wat zwaar besmet is. Zoek ook alle items die bewijs van een plaag vertonen. Wikkel alle besmette goederen stevig in plastic zakken. Gooi ze dan weg. Bij voorkeur haal je ze ver van huis. Bewijs van besmetting kan levende larven, dode larven, cocons, webbing, darmen of schade aan de hoeken van de verpakking zijn.

Lees ook:   12 tips voor het snel wegwerken van uilen (2022)

een Pantry Moth, het zijn larven en poppen in granen

Overweeg om al uw droge goederen weg te gooien. Hoewel dit een ongelukkige onderneming kan lijken, kunt u overwegen om gewoon meel of graanitems weg te gooien. Het kan immers moeilijk zijn om te zeggen of er eieren verborgen zijn in korrelige stoffen. Misschien wilt u ook voedselpakketten weggooien in materialen die niet bedoeld zijn om nat te worden. Dit zijn dingen als cakemixen, dozen en papieren zakken. Motten kunnen eieren leggen in allerlei kreukels en spleten.

Papieren en kartonnen items zijn primaire doelen voor vrouwelijke motten. Hoewel dit een frustrerend proces kan zijn, is het gemakkelijker om gewoon nieuwe droge goederen te kopen dan om maandenlang tegen een plaag te vechten.

Ontsmet alles in de buurt van de bron van een plaag grondig. Zodra je alle besmette items uit je voorraadkast hebt verwijderd, is het tijd om te beginnen met schoonmaken. U moet eerst beginnen met schoonmaken in de buurt van de bron van de plaag. Zorg ervoor dat u alle oppervlakken grondig schrobt met warm zeepsop.

Reinig scheuren en spleten en was alle items in de buurt. Zodra je de oorspronkelijk besmette items en gebieden hebt schoongemaakt, is het tijd om te beginnen met vertakken. Gooi alle plankvoeringen weg die je misschien hebt. Alle ongeopende potten moeten worden gewassen in heet zeepsop. U kunt tandenstokers gebruiken om te controleren op eieren of verborgen larven in en rond alle deksels en spleten. Was de binnenkant van je kasten ook met water en zeep. Na je eerste pas kan het verstandig zijn om de boel vervolgens in te spuiten met een mottendodende spray zoals inbegrepen in de MothPrevention Pantry Moth Kit.

Vegen, dweilen en stofzuigen. Vergeet niet om je vloeren schoon te maken. Veeg alles grondig weg. Gooi afval uit de stoffer ver weg van uw huis, omdat mottenlarven en eieren gemakkelijk op de grond kunnen vallen terwijl u schoonmaakt. Dweil vervolgens het gebied en laat daarna alles drogen. Gebruik vervolgens de slang van uw stofzuiger om onder eventuele spleten en tussenscheuren te komen. Gooi uw vacuümbak of zak ook ver weg van uw huis weg.

Neem preventieve maatregelen om te voorkomen dat insecten terugkeren. Nadat je alles hebt schoongemaakt en je voorraadkastartikelen hebt weggegooid, is het tijd om preventieve maatregelen te nemen. Zelfs nadat u uw potten en andere items in uw voorraadkast hebt schoongemaakt en gewassen, kunt u overwegen ze in plastic zakken te verzegelen en ze 72 uur in uw vriezer te bewaren. Dit zal ervoor zorgen dat eventuele overlevende eieren of larven worden gedood. Vervolgens kunt u beginnen met het ophangen van mottenvallen en afschrikmiddelen.

een close-up van een keukenvloering dweilen met de kraan open

Mottenvallen zijn een geweldige manier om mannelijke volwassen motten te vangen die invliegen op zoek naar een plek om eieren te leggen. Onze vallen zijn vrij van chemicaliën en zullen daarom u, uw kinderen of uw huisdieren geen pijn doen. Mottenafstotende sachets zijn ook geweldig voor pantry’s. In veel gevallen bevatten deze sachets mengsels van lavendel, munt, tijm, rozemarijn en kruidnagel. Ze ruiken dus heerlijk voor mensen. Je kunt je eigen natuurlijke insectenwerende zakjes gemakkelijk thuis maken met deze gedroogde kruiden.

Lees ook:   Beste elektrische snarentrimmers van 2022

Vermijd het gebruik van chemische sprays of pesticiden. Veel pesticiden en chemische sprays zijn niet veilig om te gebruiken rond voedselproducten. Als zodanig zijn mottenvallen, vliegenvallen, insectenvallen en afstotende sachets betere alternatieven om uit te kiezen. Het goede nieuws is dat onze Pantry Moth Killer Kits een natuurlijke Killer Spray bevatten die veilig te gebruiken is in de keuken.

Insecten in de voorraadkast: veelgestelde vragen over keukenkastvliegen en wormen

Laten we nu enkele vragen bespreken die vaak worden gesteld over Indiase maaltijdmotten, voorraadkastvliegen en andere voorraadkastplagen.

Wat zijn de vliegen in mijn voorraadkast?

De vliegen in je voorraadkast kunnen Pantry Moths of gewone huisvliegen zijn. Het hangt ervan af waar je woont en wat voor soort plaag je op je handen hebt. Gewone huisvliegen kunnen worden gevangen met behulp van vliegentape. Pantry Moths moeten agressief worden behandeld, omdat ze eieren in uw gedroogde goederen kunnen leggen en later allerlei ergernis kunnen veroorzaken.

Hoe stop je Pantry Moths? Zijn er trefzekere manieren om een besmetting te voorkomen?

Pantry Moths kunnen moeilijk te stoppen zijn. Het beste wat je kunt doen is om te voorkomen dat er überhaupt een plaag optreedt. Om dit te doen, koopt u alleen ongeopende goederen in verzegelde containers. Inspecteer alle containers op besmettingssignalen wanneer u ze opent. Bewaar uw droge goederen ook thuis in verzegelde containers. Het bewaren van meel in de vriezer is een andere slimme zet. Hang ten slotte mottenafschrikwekkende kruidenzakjes in je voorraadkast en overweeg cederhouten planken te installeren.

Hoe lang duurt het om van Pantry Moths af te komen?

Afhankelijk van hoe agressief je schoonmaakt, kun je in één middag van Pantry Moths afkomen. Of dit ongedierte terugkeert, hangt af van hoe goed je hebt schoongemaakt, of je alle besmette items hebt weggegooid en of je de plaag bij de bron stopt.

Zijn Pantry Moths schadelijk?

Ze zijn niet schadelijk voor mensen en huisdieren. Hoewel deze motten erg walgelijk zijn en griezelige larven hebben, kunnen ze niet veel schade toebrengen aan je lichaam. Zelfs wanneer het per ongeluk wordt geconsumeerd, zult u waarschijnlijk geen problemen hebben. Toch zijn ze behoorlijk vies!

Waar komen pantryvliegen vandaan?

Pantry-vliegen en -motten kunnen vanuit de winkelverpakking in blootgestelde \ niet-verzegelde goederen sluipen of van buitenaf naar binnen vliegen. Blijf dus waakzaam en inspecteer droge bulkgoederen altijd voordat u ze in uw voorraadkast achterlaat.

een open zak bloem op een broodplank naast vers brood en een deegroller

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.