De Webbing Clothes Moth – Een gids voor huiseigenaren


De Webbing Clothes Moth - Een gids voor huiseigenarenSarefo, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

De Singelklerenmot (Tineola bisselliella) is ook bekend als de Gewone Kledingmot of gewoon Kledingmot.

De rupsen van deze mot worden beschouwd als een ernstige plaag, omdat ze voeding kunnen ontlenen aan kleding – in het bijzonder wol, maar vele andere natuurlijke vezels – en ook, zoals de meeste verwante soorten, aan opgeslagen voedsel.

Deze mot geeft de voorkeur aan vochtige omstandigheden, hoewel een lage luchtvochtigheid de ontwikkeling alleen maar zal vertragen. Webbing Clothes Moths zijn kleine motten waarvan de volwassenen tussen de 1 en 2 cm lang worden. Hun eieren zijn klein, de meeste zijn minder dan 1 mm lang en nauwelijks zichtbaar. Een vrouwtje zal tijdens haar leven enkele honderden leggen; de plaatsing van eieren wordt zorgvuldig gekozen op locaties waar ze de beste overlevingskans hebben.

De eieren zijn bevestigd met een lijmachtige substantie en kunnen vrij moeilijk te verwijderen zijn. Nadat het ei is uitgekomen, zal de larve van de kledingmot onmiddellijk op zoek gaan naar voedsel. Kledingmotlarven kunnen hun benodigde voedsel binnen twee maanden verkrijgen, maar als de omstandigheden ongunstig zijn, zullen ze zich met tussenpozen gedurende lange tijd voeden. Of het nu twee maanden of twee jaar duurt, elke larve zal uiteindelijk een cocon spinnen waarin hij zich zal verpoppen en veranderen in een volwassen huidspoelmot. Kledingmotlarven blijven tussen één en twee maanden in deze cocons en komen dan tevoorschijn als volwassenen die klaar zijn om te paren en eieren te leggen.

Deze soort is berucht om het voeden met kleding en natuurlijke vezels; ze hebben het vermogen om keratine (een eiwit waaruit haar en wol voornamelijk bestaan) in hun voedsel om te zetten. De motten geven de voorkeur aan vuile materialen en worden vooral aangetrokken door vloerbedekking en kleding die zweet of andere vloeistoffen bevat die erop zijn gemorst. Ze worden aangetrokken tot deze gebieden, niet voor het voedsel, maar voor het vocht dat aan de stof wordt gegeven: de kledingmotrupsen drinken geen water; daarom moet hun voedsel vocht bevatten.

Volwassen kledingmotten en hun larven geven de voorkeur aan omstandigheden met weinig licht. In tegenstelling tot veel andere motten, die worden aangetrokken door licht, lijken kledingmotten de voorkeur te geven aan donkere of donkere gebieden. Handgemaakte tapijten zijn een bijzondere favoriet, omdat het gemakkelijk is voor de larven om eronder te kruipen en hun schade van onderaf aan te richten. De larven van de kledingmot kruipen ook onder plinten op zoek naar verduisterde gebieden waar puin zich heeft verzameld en die daardoor goed voedsel bevatten.

De eieren komen uit in mottenlarven, die zich vervolgens beginnen te voeden. Zodra ze hun larvale ontwikkeling hebben voltooid, verpoppen de larven van de kledingmot zich en komen na metamorfose tevoorschijn als volwassen kledingmotten). Volwassenen eten niet; mannetjes kledingmotten zoeken naar vrouwtjes met wie ze kunnen paren en vrouwtjes zoeken naar plaatsen om hun eieren te leggen. Zodra de reproductie is voltooid, sterven de volwassen kledingmotten. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, eten volwassen motten niet of veroorzaken ze geen schade aan kleding of stof. Het zijn de larven van de kledingmot die als enige verantwoordelijk zijn voor schade aan kleding en tapijten en die hun hele tijd doorbrengen met eten en foerageren naar voedsel.

Lees ook:   Dettol - Wipes Multi Purpose - Citroen - Reinigingsdoekjes - 30 Stuks

Ongediertebestrijding

Controlemaatregelen voor kledingmotten omvatten het volgende:

Fysieke maatregelen

 • Webbing Clothes Moth Traps – deze stap kan helpen de huidige plaag te volgen en te voorkomen dat mannetjes paren met vrouwtjes

 • Stomerij – doodt motten op bestaande kleding en helpt vocht uit kleding te verwijderen
 • Invriezen – De kleding enkele dagen invriezen bij temperaturen onder de 0 °C
 • Warmte (49 °C gedurende 30 minuten of meer) – deze omstandigheden kunnen mogelijk worden bereikt door aangetaste materialen bij warm weer op een zolder te plaatsen of door kleding op of boven deze temperatuur te wassen. Gespecialiseerde ongediertebestrijders kunnen ook verschillende methoden voor warmtebehandeling bieden.
 • Zonlicht – heeft een beperkt effect bij het omgaan met problemen met kledingmotten zodra de larven van de kledingmot zijn gevestigd
 • Stofzuigen en algemene reiniging / luchten van tapijten en kleding – Omdat de motten zich graag verbergen in tapijt en plinten, maakt dit deel uit van het proces om totale uitroeiing van kledingmotten en hun larven te bereiken

Mottenvrij maken

 • Behandeling van kleding en tapijten als een preventieve maatregel voordat ze worden gebruikt, evenals gewoon voor opslag, heeft een lange geschiedenis en conventionele (giftige en kankerverwekkende) mottenballen waren een traditionele oplossing
 • Moderne behandelingen omvatten minder giftige (voor mensen) chemische behandelingen, samen met natuurlijke geparfumeerde afschrikmiddelen. U vindt een uitgebreid assortiment van beide soorten kledingmottenbehandelingen bij Moth-Prevention.com

Webbing Kleding Mot Identificatie, Preventie, en VEELGESTELDE VRAGEN

No vraag erover, Webbing Clothes Moths zijn echt ongedierte en je wilt ze zeker niet in je huis hebben. Daarom wilt u weten welke stappen u moet nemen om ze te voorkomen en uit te roeien. Met de juiste kennis en vaardigheden kunt u uw zijde, kasjmier, wol en leer beschermen tegen deze vervelende insecten.

Tekenen van kledingmotten: kledingmottenwebben, darmen, cocons en larven

Hoewel Webbing Clothes Moths zonder uw medeweten of toestemming in uw huis kunnen komen, zullen ze waarschijnlijk veel bewijsmateriaal achterlaten zodra ze uw kledingkast beginnen te besmetten. Van gaten in je kleding tot larven en cocons, de Webbing Clothes Moth is geen subtiele huisgast.

Er zijn inderdaad veel manieren om te zien of je een Clothes Moth-besmetting hebt. Laten we bespreken hoe we de Webbing Clothes Moth in elke levenscyclusfase kunnen identificeren om ervoor te zorgen dat uw favoriete outfits veilig en gezond worden bewaard!

Herkennen en uitroeien van Singels van kledingmotlarven

Webbing Clothes Moth Larvae beginnen klein en hebben in eerste instantie een geelachtig witte kleur. Na verloop van tijd worden ze groter en krijgen ze een bruine of tannineachtige kleur. Webbing Clothes Moth Larvae hebben vaak hoofden die een iets donkerdere kleur hebben dan hun lichaam. Verwacht dat de larven van de Webbing Clothes Moth ongeveer 1/4 van een inch lang zullen zijn.

Webbing Kleding Mot Larvae Gedrag

Onmiddellijk na het uitkomen beginnen Webbing Clothes Moth Larvae te kauwen door de dichtstbijzijnde voedselbron (wat uw kleding, decor of meubels kan zijn). Meestal hebben ze een paar maanden nodig om tot hun grootste formaat te groeien, cocons te spinnen en een complete metamorfose te ondergaan.

Als de temperaturen echter kouder zijn, zal dit de metamorfose naar het volwassen stadium vertragen, dus dingen kunnen veel langer duren. Dit betekent dat er meer schade aan uw bezittingen kan plaatsvinden. Het is essentieel om Webbing Clothes Moth Larvae zo snel mogelijk te identificeren en uit te roeien als u denkt dat u tekenen van dit ongedierte hebt opgemerkt.

Tekenen van Webbing Clothes Moth Larvae kunnen zijn:

 • Gaten in natuurlijke stoffen
 • Dode larven
 • Cocons
 • webachtige stoffen in hoeken of spleten

Het identificeren van een Webbing Clothes Moth Cocoon

Afhankelijk van hoe de weersomstandigheden in uw omgeving zijn, kan het maanden of veel langer duren voordat webbing clothes moth larvae cocons spinnen. Deze cocons zijn klein en lichtbruin van kleur. Meestal worden ze aan een oppervlak bevestigd door een kleverige “web” -substantie. Het verwijderen van cocons voordat de motten tevoorschijn kunnen komen, kan verdere schade aan uw kleding of stoffen voorkomen.

Het verwijderen van webbing kleding motten eieren van kleding en meubels

De eieren van de Webbing Clothes Moth zijn erg klein en bijna onzichtbaar voor het blote oog. Als zodanig kunnen ze gemakkelijk worden verborgen in de spleten van meubels, bevestigd aan moeilijk te zien oppervlakken via een kleverige, lijmachtige substantie. Om plagen te voorkomen, is het belangrijk om alle items die u tweedehands krijgt te behandelen voordat u ze in huis haalt.

Om verborgen Webbing Clothes Moth Eggs te doden, plaatst u items die niet op een hoge temperatuur kunnen worden gewassen gedurende 72 uur in de vriezer. Dit elimineert larven en eieren en kan worden gevolgd door een van de MothPrevention Moth Killer Kits. De kit bevat spray, foggers en Moth Traps om eventuele resterende plagen te verwijderen.

Hoe kom ik van Webbing Clothes Moth af?

Om van Webbing Clothes Moths af te komen, begin je met preventie. Wees altijd “motbewust” en inspecteer gebruikte meubels of kleding op tekenen van mottenschade (of eieren) voordat u ze in huis haalt. Als u een plaag vermoedt, vries dan kleding of decorstukken gedurende 72 uur in om verborgen eieren te doden.

Als u tekenen van Webbing Clothes Moths in uw huis opmerkt, verwijdert u alle besmette stoffen items en bevriest of wast u ze schoon. Reinig vervolgens het besmette gebied grondig. Stofzuigen met mottendodend poeder en sprays kan ook verstandig zijn.

De producten in onze Moth Killer Kit kunnen ook worden gebruikt om dit ongedierte in alle levensfasen te elimineren. Nadat u volwassen motten, larven en eieren hebt verwijderd, gebruikt u mottenafstotende sachets en Moth Traps om een terugkerende besmetting te voorkomen. Cederhouten rekken kunnen ook helpen om te voorkomen dat deze motten een thuis maken in uw kast.

Waar komen de kledingmotten vandaan?

Deze motten zijn te vinden in gestoffeerde meubels (aan de binnen- en buitenkant) en in kanalen of ventilatieopeningen waar de larven zich kunnen voeden met afgeworpen huisdierenhaar, pluisjes, stof en andere stukjes puin. Plagen kunnen ook voortkomen uit kadavers van dieren of vogelnesten op zolders, muren of schoorstenen.

Webbing Clothes Moths leven in de Verenigde Staten, Canada, Europa en vele andere plaatsen over de hele wereld. Ze komen huizen binnen in een paar ways inclusief vliegen door open ramen of door een ritje te maken op gebruikte kleding of meubels. Eieren kunnen moeilijk te zien zijn en worden vaak bevestigd in spleten of andere moeilijk te lokaliseren plaatsen.

Hoe ziet kledingmottenwebben eruit?

Webbing Clothes Motten zijn klein en bruin, beige of bruin met hoofden die iets donkerder zijn dan hun lichaam. Hun vleugels zijn niet decoratief en zijn vaak licht gerafeld aan de rand.

Worden webbing kledingmotten aangetrokken door licht?

De Webbing Clothes Moth (Tineola bisselliella) vliegt niet sterk. Deze motten worden NIET aangetrokken door licht. In plaats daarvan geven ze de voorkeur aan donkere, afgelegen gebieden waar ze zich kunnen verstoppen en hun eieren kunnen leggen. Kleding Mottenlarven vermijden ook licht en wonen in afgelegen gebieden weg van licht.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.