Veelgestelde Vragen: Over MothPrevention Moth Traps

Bij MothPrevention weten we dat het vinden van motten in uw huis schendend en zelfs gênant kan zijn. De schade die kan voortvloeien uit het onbehandeld laten van motten kan duur zijn, waardoor kleding, tapijten en ander kostbaar textiel moeten worden gerepareerd of zelfs moeten worden verwijderd / vervangen. Voedselbesmetting kan leiden tot duur verlies van granen, pasta en andere op granen gebaseerde voedingsmiddelen.

Goed nieuws! Onze MothPrevention Moth Traps zijn een hoogwaardige oplossing voor uw mottenprobleem. Bij correct gebruik zijn ze een veilig te gebruiken en een efficiënt product voor het verwijderen van de motten uit uw huis.

Onze MothPrevention Moth Traps zijn ontworpen om de levenscyclus van de mot effectief te stoppen en uw huis te beschermen tegen verdere schade. De volgende veelgestelde vragen zullen u helpen te begrijpen hoe u mottenvallen kunt gebruiken om hun effectiviteit te maximaliseren en uiteindelijk de motten uit uw huis te verwijderen – wat gemoedsrust biedt voor u en uw gezin.

Veelgestelde vragen: Kleding & Tapijtvlindervallen

1. Hoeveel vallen heb ik nodig?

Dit kan afhangen van de grootte van de ruimte die moet worden gecontroleerd, waar je motten hebt gezien of gewoon waar je je zorgen maakt over gekoesterde kleding of ander textiel! We raden aan om te beginnen met één val in elk gebied, gedurende een bepaalde periode te controleren en vanaf daar te nemen.

2. Hoeveel ruimte zal een enkele mottenval bewaken/beschermen?

We raden aan om ten minste één val te plaatsen in een kamer van gemiddelde grootte van ongeveer 12x12ft. Misschien wilt u een val in uw kast en in de kamer plaatsen als u motten ziet vliegen of zich erin verstoppen.

3. Ik heb gelezen dat je niet meer dan één val in dezelfde kamer kunt plaatsen, omdat het de motten in verwarring brengt! Is dit waar?

Nee, dit is niet het geval – Volwassen mannelijke motten gaan gewoon naar de val waar ze het dichtst bij zijn. Er zal geen verwarring zijn!

4. Hoe monteer ik mijn mottenvallen?

Door deze 5 eenvoudige stappen te volgen:

5. Is het gemakkelijk om het beschermende papier van de lijmstrip te pellen?

Ja – Plaats je strips gewoon 1 uur in de koelkast om ze enigszins te koelen. Dan komt het papier zonder al te veel weerstand los uit de lijm.

6. Ik heb wat lijm op mijn handen – Hoe verwijder ik het?

Ten eerste, raak alsjeblieft niet in paniek! Gewoon een zachte wrijven met wat plantaardige olie en dan zeep en water is alles wat je nodig hebt. Misschien moet je dit herhalen, maar maak je geen zorgen – de lijm is niet giftig.

7. Moet ik “mottenaas” toevoegen aan mijn vallen?

Nee. Onze vallen hebben al een feromoon-lokstof ingebed in de lijmstrip. Zodra het beschermende papier is verwijderd, zijn uw vallen actief en klaar om volwassen mannelijke textielmotten gedurende 3 maanden te vangen.

8. Hoe lang gaan mijn vallen mee?

Eenmaal geopend en het beschermende papier is verwijderd, blijven uw vallen 3 maanden actief. Nieuw gekochte vallen hebben een vervaldatum van ongeveer 2-3 jaar. U vindt de vervaldatum op de achterkant van de verpakking van de feromoonkarton.

9. Moet ik het hele jaar door vallen gebruiken?

Het seizoen voor motten is meestal van het vroege voorjaar tot de late herfst. Mottenactiviteit wordt grotendeels bepaald door het weer en het heeft de neiging om af te nemen als het weer koud wordt! Echter, met de meesten van ons die onze verwarming hoger zetten en onze huizen warm houden tijdens de wintermaanden, is het mogelijk dat larven in onze huizen zich blijven voeden, verpoppen en als motten tevoorschijn komen! Bij MothPrevention raden we aan om vallen de hele winter op hun plaats te houden, zodat u op dit soort activiteiten kunt controleren, dienovereenkomstig kunt handelen en motten onder controle kunt houden.

10. Waar is de beste plek om vallen te plaatsen?

 • 3-6ft hoog (de vlieghoogte van mot) op planken, bovenkant van meubels of een handige haak
 • Uit de buurt van tocht, direct licht, drukke gebieden of mottenwerende middelen die u mogelijk op zijn plaats hebt (zoals lavendel of ceder)
 • Gebruik de integrale hanger om in kasten te plaatsen. Zorg ervoor dat je kast niet overvol is met kleding, omdat dit van invloed is op het vermogen van het valferomoon om vrij te circuleren
 • Buiten bereik van huisdieren en kinderen. Hoewel niet giftig, zijn onze vallen erg plakkerig!
Lees ook:   PERMETEX reisbladen met insectenwerend middel

11. Wat moet ik doen als ik vallen heb?

Controleer om te beginnen elke week je vallen. We raden u aan om de datum bij te houden waarop u uw vallen voor het eerst hebt geplaatst en de gevangen motten bij te houden door er een stip naast te zetten met een zwarte markeerstift.

 • Als u de komende weken een toenemend vangstpercentage opmerkt, kan dit een teken zijn dat uw besmetting verergert. In die situatie heb je misschien een van onze Killer Kits nodig
 • Als u een dalende vangstsnelheid opmerkt, betekent dit dat u de controle hebt
 • Als je na een week nog geen motten hebt gevangen, overweeg dan omhet lokaliseren van je vallen. Als je nog steeds niets vangt, wees gerustgesteld – Dit betekent dat er geen actieve mannelijke motten in dat gebied zijn – je hebt de controle

12. Waarom vangen mijn vallen niets?

Daar kunnen een aantal redenen voor zijn. Niet alles is slecht!:

 • Er zijn geen actieve mannelijke motten in het gebied – dat is goed nieuws!
 • Uw vallen bevinden zich mogelijk niet op de beste locatie. Probeer te experimenteren met waar je ze plaatst. Textielmotten geven de voorkeur aan rustige donkere gebieden. Het plaatsen van uw vallen in dergelijke gebieden is een goed idee (zie stap 10)
 • Zorg ervoor dat uw vallen niet in de buurt van mottenwerende middelen zijn, omdat dit hun effectiviteit zal verminderen. Als u bijvoorbeeld lavendelzakjes of cederhout in uw kast heeft, moet deze worden verwijderd voordat u er een val in plaatst

13. Wanneer moet ik de plakstrips in mijn vallen vervangen?

Er zijn twee belangrijke redenen om je plakstrips te vervangen:

 • Wanneer uw vallen al 3 maanden op hun plaats zijn, omdat ze hun vermogen verliezen om motten aan te trekken
 • Als je vallen vol zijn geraakt met motten en er fysiek geen ruimte meer is op de lijm

Wij verkopen Moth Trap Refills zodat u uw Moth Trap boxen kunt hergebruiken.

14. Welke motten worden aangetrokken door mijn vallen?

Onze vallen zijn ontworpen om de vier belangrijkste soorten mannelijke textielmotten (kleding en tapijtmot) aan te trekken. Geen enkel ander mottentype of ander insect zal worden aangetrokken.

Motten aangetrokken door MothPrevention Moth Traps zijn de:

 • Webbing Clothes Moth, ook wel bekend als de Common Clothes Moth (Tineola bisselliella |)
 • Case Bearing Moth, ook wel bekend als de Case Making Moth (Pellionella Tinea)
 • Witte schouderhuismot (Endrose sarcitrella)
 • Bruine huismot (Hofmannophila pseudospretella)

Voor meer informatie en foto’s over de motten hierboven lees onze Blog Post: Identificeren van kleding &tapijt motten

15. Zullen alle soorten motten zich aangetrokken voelen tot mijn vallen?

Nee. De feromonen in de lijm van onze vallen zullen alleen de mannelijke mottensoorten aantrekken die in stap 14 worden vermeld.

16. Worden mottenlarven aangetrokken en gevangen?

Nee. Mottenvallen trekken alleen de volwassen mannelijke vliegende motten aan. Vrouwelijke motten, larven, eieren en niet-plaagachtige motten zullen niet worden aangetrokken.

17. Worden er nog andere insecten gevangen door mijn vallen?

Mogelijk. Hoewel vallen zijn ontworpen om alleen actieve mannelijke motten aan te trekken, kunnen de dode motten die zich op de lijm verzamelen aantrekkelijk zijn voor andere insecten. Omdat de lijm erg plakkerig is, kunnen ongerichte insecten vast komen te zitten tijdens hun zoektocht om een dode mot te bereiken!

18. Ik vind schade aan kleding / tapijten / textiel! Zullen mottenvallen voorkomen dat er meer schade optreedt?

Niet alleen. Onze vallen zijn zeer nuttig en zullen enorm helpen om een plaag te voorkomen en te vertragen, maar ze trekken alleen de volwassen mannelijke textielmotten aan – ze zullen de larven die de schade aan uw textiel veroorzaken niet aantrekken / doden.

Als u schade aan uw textiel vindt, moet u zich richten op de larven en eieren. Daarvoor is een Clothes Moth Killer Kit of Carpet Moth Killer Kit nodig.

19. Ik zie motten, maar ik vang er geen! Waarom is dit?

Het kan zijn dat u rekening moet houden met de plaatsing van uw vallen. Lees stap 10 &12 voor hulp bij het optimaal positioneren van uw vallen.

Of het kan zijn dat de omgevingsomstandigheden in uw huis op dit moment niet ideaal zijn voor motten. Motten hebben de juiste omstandigheden nodig om te willen broeden, zodat ze hun nakomelingen de beste overlevingskans kunnen geven. Zoals veel insecten krijgen ze maar één kans om zich voort te planten, en als ze eenmaal broeden, sterven ze. Ze hebben omstandigheden nodig om warmer en bij voorkeur vochtig te zijn, met een adequate voedselbron voor hun larven.
Tot slot, als mannelijke motten niet klaar zijn om te broeden, zullen ze niet worden aangetrokken door de feromonen die worden uitgestoten door vrouwelijke motten of vallen!

Lees ook:   hoe asperges schoonmaken

20. Ben ik veilig om vallen te gebruiken waar ik kinderen en/of huisdieren heb?

Onze vallen zijn volledig niet-toxisch en veilig voor u om te gebruiken in elke kamer van uw huis. Houd ze echter buiten het bereik van kinderen en uit de buurt van waar uw huisdieren naartoe kunnen gaan – de lijm op onze vallen is erg plakkerig.

Veelgestelde vragen: Pantry Moth Traps

1. Hoeveel vallen heb ik nodig?

Dit kan afhangen van de grootte van de ruimte die moet worden gecontroleerd, waar je motten hebt gezien, of gewoon waar je je zorgen maakt over je voorraadkast of waar je voedsel hebt opgeslagen! We raden aan om te beginnen met één val in elk gebied, gedurende een bepaalde periode te controleren en vanaf daar te nemen.

2. Hoeveel ruimte zal een enkele mot valmonitor/bescherm?

We raden aan om ten minste één val in elke kast, voorraadkast of kamer te plaatsen waar je voedsel hebt opgeslagen en van daaruit verder te gaan. Mogelijk moet u meer dan één val gebruiken als u merkt dat de eerste snel vol raakt!

3. Ik heb gelezen dat je niet meer dan één val in dezelfde kamer kunt plaatsen, omdat het de motten in verwarring brengt! Is dit waar?

Nee, dit is niet het geval – Volwassen mannelijke motten gaan gewoon naar de val waar ze het dichtst bij zijn. Er zal geen verwarring zijn!

4. Hoe monteer ik mijn mottenvallen?

Door deze 3 eenvoudige stappen te volgen:

Stap 1 – Op de achterkant van kleverig bord, schil dunne strip af
Stap 2 – Verwijder de afdekking van het kleverige valbord
Stap 3 – Eenvoudig hechten aan de binnenkant van gladde oppervlakken en kastdeuren

5. Is het gemakkelijk om het beschermende papier van de lijmstrip te pellen?

Ja – Plaats je strips gewoon 1 uur in de koelkast om ze enigszins te koelen. Dan komt het papier zonder al te veel weerstand los uit de lijm.

6. Ik heb wat lijm op mijn handen – Hoe verwijder ik het?

Ten eerste, raak alsjeblieft niet in paniek! Gewoon een zachte wrijven met wat plantaardige olie en dan zeep en water is alles wat je nodig hebt. Misschien moet je dit herhalen, maar maak je geen zorgen – de lijm is niet giftig.

7. Moet ik “mottenaas” toevoegen aan mijn vallen?

Nee. Onze vallen hebben al een feromoon-lokstof ingebed in de lijmstrip. Zodra het beschermende papier is verwijderd, zijn uw vallen actief en klaar om volwassen mannelijke pantry-motten gedurende 2 maanden te vangen.

8. Hoe lang gaan mijn vallen mee?

Eenmaal geopend en het beschermende papier is verwijderd, blijven uw vallen 2 maanden actief. Nieuw gekochte vallen hebben een vervaldatum van ongeveer 2-3 jaar. U vindt de vervaldatum op de achterkant van de verpakking van de feromoonkarton.

9. Moet ik het hele jaar door vallen gebruiken?

Het seizoen voor motten is meestal van het vroege voorjaar tot de late herfst. Mottenactiviteit wordt grotendeels bepaald door het weer en het heeft de neiging om af te nemen als het weer koud wordt! Echter, met de meesten van ons die onze verwarming hoger zetten en onze huizen warm houden tijdens de wintermaanden, is het mogelijk dat larven in onze huizen zich blijven voeden, verpoppen en als motten tevoorschijn komen! Bij MothPrevention raden we aan om vallen de hele winter op hun plaats te houden, zodat u op dit soort activiteiten kunt controleren, dienovereenkomstig kunt handelen en motten onder controle kunt houden.

10. Waar is de beste plek om vallen te plaatsen?

Bij het plaatsen van vallen in kasten, pantry’s etc. De vallen kunnen aan een oppervlak worden bevestigd met behulp van de kleverige backing strip. Overal waar ze uit de weg zijn en niet vast komen te zitten aan voedselproducten of wanneer je een voedselopslaggebied bereikt, is het het beste. Vergeet niet bij het bevestigen aan een oppervlak, zorg ervoor dat het schoon, droog en glad is.

11. Wat moet ik doen als ik vallen heb?

Controleer om te beginnen elke week je vallen. We raden u aan om de datum bij te houden waarop u uw vallen voor het eerst hebt geplaatst en de gevangen motten bij te houden door er een stip naast te zetten met een zwarte markeerstift.

 • Als u de komende weken een toenemend vangstpercentage opmerkt, kan dit een teken zijn dat uw besmetting verergert. In die situatie heeft u mogelijk een van onze Moth Killer Kits nodig
 • Als u een dalende vangstsnelheid opmerkt, betekent dit dat u de controle hebt
 • Als je na een week geen motten hebt gevangen, wees dan gerustgesteld – Dit betekent dat er geen actieve mannelijke motten in dat gebied zijn – je hebt de controle
Lees ook:   HG afvoerreiniger Dé afvoerreiniger om verstoppingen in de gootsteen te voorkomen

12. Waarom vangen mijn vallen niets?

Daar kunnen een aantal redenen voor zijn. Niet alles is slecht!:

 • Er zijn geen actieve mannelijke motten in het gebied – dat is goed nieuws!
 • Uw vallen bevinden zich mogelijk niet op de beste locatie. Probeer te experimenteren met waar je ze plaatst om te zien welk gebied de hoogste opnamesnelheid krijgt
 • Zorg ervoor dat uw vallen niet in de buurt van mottenwerende middelen zijn, omdat dit hun effectiviteit zal verminderen. Als u bijvoorbeeld lavendelzakjes of cederhout in uw voorraadkast / kasten heeft, moet dit worden verwijderd voordat u er een val in plaatst

13. Wanneer moet ik mijn vallen vervangen?

Er zijn twee belangrijke redenen om je plakstrips te vervangen:

 • Wanneer uw vallen 2 maanden op hun plaats zijn geweest, omdat ze hun vermogen om motten aan te trekken verliezen
 • Als je vallen vol zijn geraakt met motten en er fysiek geen ruimte meer is op de lijm

14. Welke motten worden aangetrokken door mijn vallen?

Onze vallen zijn ontworpen om de belangrijkste soorten mannelijke voorraadkastmotten aan te trekken. Geen enkel ander mottentype of ander insect zal worden aangetrokken door de feromonen.

Motten aangetrokken door MotVorvention Moth Vallen zijn de:

 • Indiase maaltijdmotten
 • Mediterraans eten Motten

Voor meer informatie en foto’s over de motten hierboven lees onze Blog Post: Pantry Moths identificeren

15. Zullen alle soorten motten zich aangetrokken voelen tot mijn vallen?

Nee. De feromonen in de lijm van onze vallen zullen alleen de mannelijke mottensoorten aantrekken die in stap 14 worden vermeld.

16. Worden mottenlarven aangetrokken en gevangen?

Nee. Mottenvallen trekken alleen de volwassen mannelijke vliegende motten aan. Vrouwelijke motten, larven, eieren en niet-plaagachtige motten zullen niet worden aangetrokken.

17. Worden er nog andere insecten gevangen door mijn vallen?

Mogelijk. Hoewel vallen zijn ontworpen om alleen actieve mannelijke motten aan te trekken, kunnen de dode motten die zich op de lijm verzamelen aantrekkelijk zijn voor andere insecten. Omdat de lijm erg plakkerig is, kunnen ongerichte insecten vast komen te zitten tijdens hun zoektocht om een dode mot te bereiken!

18. Ik vind schade aan opgeslagen voedsel! Zullen mottenvallen voorkomen dat er meer schade optreedt?

Niet alleen. Onze vallen zijn erg nuttig en zullen enorm helpen om een plaag te voorkomen en te vertragen, maar ze trekken alleen de volwassen mannelijke voorraadkastmotten aan – ze zullen de larven die de schade aan uw voedsel veroorzaken niet aantrekken / doden.

Als u schade aan uw voedsel vindt, moet u zich richten op de larven en eieren. Dat vereist een Pantry Moth Killer Kit.

19. Ik zie motten, maar ik vang er geen! Waarom is dit?

Het kan zijn dat u rekening moet houden met de plaatsing van uw vallen. Lees stap 10 &12 voor hulp bij het optimaal positioneren van uw vallen.

Of het kan zijn dat de omgevingsomstandigheden in uw huis op dit moment niet ideaal zijn voor motten. Motten hebben de juiste omstandigheden nodig om te willen broeden, zodat ze hun nakomelingen de beste overlevingskans kunnen geven. Zoals veel insecten krijgen ze maar één kans om zich voort te planten, en als ze eenmaal broeden, sterven ze. Ze hebben omstandigheden nodig om warmer en bij voorkeur vochtig te zijn, met een adequate voedselbron voor hun larven.
Tot slot, als mannelijke motten niet klaar zijn om te broeden, zullen ze niet worden aangetrokken door de feromonen die worden uitgestoten door vrouwelijke motten of vallen!

20. Ben ik veilig om vallen te gebruiken waar ik kinderen en/of huisdieren heb?

Onze vallen zijn volledig niet-toxisch en veilig voor u om te gebruiken in elke kamer van uw huis. Houd ze echter buiten het bereik van kinderen en uit de buurt van waar uw huisdieren naartoe kunnen gaan – de lijm op onze vallen is erg plakkerig.

Stop tapijtvlinders met onze tapijtmotten Killer Kit

Tapijt mot killer kit

Tapijt Moth Killer Kit

Nu kopen

Table of Contents