Hoe zuiveringszout te gebruiken als tapijtreiniger

We hebben net een nieuw, gezellig, zacht tapijt in ons huis. Het zorgt er zeker voor dat het huis warmer aanvoelt, vooral tijdens de wintermaanden! Het schoonhouden is echter een belangrijk en frequent karwei. Naast het regelmatig stofzuigen en stomen, heeft het wel wat extra verzorging nodig. Dat is waar zuiveringszout om de hoek komt kijken.

Vraagt u zich af hoe u zuiveringszout kunt gebruiken als tapijtreiniger? We hebben de beste tips, trucs en methoden om met u te delen.

Inhoudsopgave
 • Hoe zuiveringszout werkt als tapijtreiniger
 • Kan baking soda tapijt beschadigen?
 • Doodt zuiveringszout bacteriën op tapijt?
 • Hoe lang laat je zuiveringszout en azijn op tapijt liggen?
 • Hoe gebruik ik zuiveringszout als tapijtreiniger?
 • Hoe lang laat je zuiveringszout op tapijt liggen?
 • Kan ik zuiveringszout stofzuigen met mijn Dyson?
 • Zal zuiveringszout urine uit tapijt trekken?
 • Meer tips voor het gebruik van zuiveringszout als tapijtreiniger
 • Haal de Baking Soda tevoorschijn

Hoe zuiveringszout werkt als tapijtreiniger

Zuiveringszout is een goede aanvulling op je tapijtreinigingsroutine. Het is geweldig voor het verwijderen van tapijtvlekken, het absorberen van vloeistoffen, het opfrissen en ontgeuren van uw tapijt (1).

Kan baking soda tapijt beschadigen?

Zuiveringszout zal je tapijt niet beschadigen, maar het kan de ondervloer of de vloeren eronder beschadigen. Het kan ook super moeilijk zijn om daarna elk beetje zuiveringszout uit het tapijt te stofzuigen.

De baking soda deeltjes zijn zo klein dat ze vaak hun weg kunnen vinden onder de tapijtvezels. Dit is geen enorm probleem, en aangezien zuiveringszout veilig is voor mensen en huisdieren, is het niet het einde van de wereld als je er niet in slaagt om elk laatste beetje zuiveringszout op te stofzuigen.

Verkleurt baking soda tapijt?

Nee – zuiveringszout veroorzaakt geen verkleuring of vervaging. Als er iets is, zorgt het ervoor dat tapijten er helderder en frisser uitzien.

Doodt zuiveringszout bacteriën op tapijt?

Zuiveringszout doodt geen bacteriën (2). Als dat je belangrijkste doel is bij het schoonmaken van je tapijt, raden we je aan om voor een ander reinigingsproduct te gaan of stoomreiniging te proberen.

Hoe lang laat je zuiveringszout en azijn op tapijt liggen?

Je kunt zuiveringszout en azijn tot 24 uur op je tapijt laten liggen, afhankelijk van hoe vies of stinkend het tapijt is.

Hoe gebruik ik zuiveringszout als tapijtreiniger?

Nu je klaar bent om zuiveringszout op het tapijt te proberen, laten we eens kijken naar twee verschillende doeleinden om het te gebruiken. Ten eerste kunt u zuiveringszout gebruiken voor het verwijderen van taaie vlekken. Maar je kunt het ook gebruiken voor het elimineren van slechte geuren.

Taaie tapijtvlekken verwijderen met zuiveringszout

Het is gemakkelijk om taaie tapijtvlekken te verwijderen met zuiveringszout. De methode zal echter veranderen, afhankelijk van of de vlek vettig is of niet.

Voor vette vlekken

 1. Vacuüm: Begin altijd met het stofzuigen van het tapijtgebied. Als er ander vuil en puin in de buurt is, loop je het risico nog meer vlekken te veroorzaken.
 2. Vlek: Gebruik een doek of papieren handdoek om zoveel mogelijk van het vet op te vegen. Zorg ervoor dat je het niet wrijft, anders kun je het verspreiden.
 3. Sprenkelen: Strooi een goede hoeveelheid zuiveringszout over de vlek zodat deze volledig bedekt is.
 4. Borstel: Gebruik een heel zachte borstel om het voorzichtig in de vezels te werken. Als je bang bent dat je later niet alle zuiveringszout eruit kunt krijgen, kun je deze stap overslaan.
 5. Laat het zitten: Laat de baking soda maximaal acht uur zitten, of een nacht.
 6. Vacuüm: Stofzuig ’s ochtends het getroffen gebied grondig.
 7. Afwasmiddel: Als er nog een vlek overblijft, is het tijd om de afwasmiddel eruit te halen. Neem één druppel en dep deze over de vlek. Verhoog afhankelijk van de grootte van de vlek. Bedek het gebied met een beetje water en blijf deppen totdat alles is geabsorbeerd.
 8. Herhaal indien nodig: Als je je nog steeds zorgen maakt over de vlek, kun je het gebied opnieuw bedekken met zuiveringszout en drie uur laten staan. Als dit niet het geval is, gaat u verder met stap 10.
 9. Vacuüm: Als u stap acht doet, zuigt u het resterende zuiveringszout op.
 10. Dep droog: Gebruik een doek of doek om het gebied droog te vegen.

Voor niet-vette vlekken

 1. Vacuüm: Stofzuig het gebied altijd eerst om ander stof, vuil en puin te verwijderen.
 2. Sprenkelen: Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout over het bevlekte gebied.
 3. Spritz: Spritz met wat heet water tot het gebied licht vochtig is.
 4. Laat het zitten: Laat het mengsel een nacht zitten.
 5. Vacuüm: Stofzuig ’s ochtends het gebied en de vlek moet weg zijn.

Taaie tapijtgeuren verwijderen met zuiveringszout

Of uw vlek nu een geur heeft achtergelaten of uw tapijten gewoon moeten worden opgefrist, we hebben een geweldige methode om te proberen.

 1. Stofzuig het tapijt: Voordat u enige vorm van tapijtreiniging uitvoert, moet u het gebied grondig stofzuigen.
 2. Sprenkelen: Strooi zuiveringszout royaal over het hele tapijt. Je wilt ervoor zorgen dat iedereen in het gezin hierop voorbereid is. Ze zullen vele uren geen toegang hebben tot de kamer.
 3. Borstel: Gebruik een droge borstel om het zuiveringszout in het tapijt te werken, zodat het gelijkmatig wordt verdeeld.
 4. Laat het staan: Laat het nu maximaal 24 uur of een nacht staan. Hoe stinkender het tapijt is, hoe langer je moet blijven staan het.
 5. Vacuüm: Daarna stofzuig je het op en geniet je van een geurvrije kamer!

Hoe lang laat je zuiveringszout op tapijt liggen?

Je moet zuiveringszout minimaal drie uur op je tapijt laten liggen, maar je kunt tot 24 uur gaan.

Is het goed om baking soda ’s nachts op tapijt te laten?

Ja! Omdat je de kamer moet verlaten terwijl de baking soda zit, is het ideaal om het een nacht te laten staan. Er is minder kans dat iemand je doe-het-zelf-baan verstoort.

Vuistregel

Hoe langer je zuiveringszout op je tapijt laat liggen, hoe effectiever het zal zijn.

Kan ik zuiveringszout stofzuigen met mijn Dyson?

Het hangt af van het filter. Het probleem met het stofzuigen van zuiveringszout is dat niet elke stofzuiger voorkomt dat fijne deeltjes, zoals zuiveringszout, door de motor komen.

Als zuiveringszout in de motor komt, kan het het Dyson-vacuüm breken. Helaas is dit bij sommige Dyson-klanten gebeurd.

U moet de instructies van uw fabrikant lezen om te zien wat ze zeggen over fijne deeltjes en tapijtreinigers. Over het algemeen zijn stofzuigers in zakken het beste voor fijne deeltjes.

Zal zuiveringszout urine uit tapijt trekken?

Eigenaren van gezelschapsdieren zijn overal bekend met het probleem van urine op het tapijt. Het snel aanpakken met de juiste schoonmaakmiddelen is helemaal prima. Het kan echter soms vlekken, geuren en nog erger, residu achterlaten.

Zal zuiveringszout werken? Zuiveringszout kan vloeistoffen absorberen, dus als je het ’s nachts over het getroffen gebied laat, kan het zeker helpen om elke soort vloeistof eruit te halen, inclusief urine.

Meer tips voor het gebruik van zuiveringszout als tapijtreiniger

Voordat je gaat, laten we je nog een paar tips achter voor het gebruik van zuiveringszout als tapijtreiniger.

 1. Meng een kopje azijn, twee kopjes warm water en twee theelepels zuiveringszout in een spuitfles. Gebruik dit om over het hele tapijt te spuiten om geuren te elimineren. Omdat de baking soda al is opgelost, laat het geen raar residu achter op je tapijt.
 2. Voeg essentiële oliën toe aan het zuiveringszout voordat je het over je tapijten strooit. Wees voorzichtig als je huisdieren hebt, want sommige essentiële oliën zijn giftig voor dieren.
 3. Als je vloeistof op je tapijt hebt gemorst, zoals water of als je een ander reinigingsproduct te veel hebt gebruikt, gebruik dan zuiveringszout om de vloeistoffen te absorberen. Strooi het over het getroffen gebied en laat het een paar uur staan voordat je het stofzuigt.
 4. Voor de meest effectieve zuiveringszout tapijtreinigingsoplossing, probeer dit. Meng een half kopje Borax, een kopje zuiveringszout en 15 druppels etherische oliën. Strooi het over het tapijt en laat het een paar uur staan voordat je het stofzuigt. De Borax voegt extra kracht toe aan deze oplossing.

Haal de Baking Soda tevoorschijn

Als u op zoek bent naar schone tapijten, hoeft u geen fortuin uit te geven aan een professioneel bedrijf of commerciële producten. Baking soda doet geweldig werk. Het kan vlekken verwijderen, vloeistoffen absorberen en uw tapijten ontgeuren.

Zorg er wel voor dat je de juiste stofzuiger hebt voor de klus. Anders kun je je dure stofzuiger verpesten.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?