LG Wasmachine Foutcodes (Problemen met uw wasmachine oplossen)

Ben je naar je LG wasmachine gelopen om een vreemde foutcode op het display te ontdekken? Het maakt niet uit of je een top loading machine of een voorlader hebt, de ervaring is zenuwslopend. Je begint je af te vragen of je je wasmachine en droger moet vervangen.

Dus vandaag bespreken we veelvoorkomende LG-foutcodes voor wasmachines die u mogelijk op uw scherm ziet.

Inhoudsopgave
  • Foutcodes van LG Wasmachine oplossen
  • Hoe reset ik mijn wasmachine?
  • Wat zou ervoor zorgen dat een wasmachine niet leegloopt?
  • LG Wasmachine Problemen

Foutcodes van LG Wasmachine oplossen

Dit zijn enkele van de meest voorkomende foutcodes van LG wasmachines om u te helpen een diagnose uit te voeren en erachter te komen welk probleem uw wasmachine ondervindt.

Foutcode FE

Wat het betekent: De wasmachine is overvol. Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan defecte inlaatkleppen.

Hoe het te repareren: Zet het water naar de wasmachine door beide inlaatkleppen te sluiten om te voorkomen dat de wasmachine overvult. De defecte inlaatkleppen moeten worden vervangen.

Foutcode LE

Wat het betekent: De motor van uw wasmachine is op slot gegaan, waarschijnlijk omdat de wasmachine overbelast was.

Hoe het te repareren: Verklein de belasting door artikelen uit uw wasmachine te verwijderen. Voer vervolgens een reset uit van uw wasmachine.

Foutcode OE

Wat het betekent: De afvoerslang loopt niet af omdat deze gebogen of verstopt kan zijn.

Hoe het te repareren: Trek je wasmachine tevoorschijn om de afvoerslang te controleren. Zorg ervoor dat er geen verstopping, bocht of knik in zit. Los het probleem op door de verstopping te verwijderen of de afvoerslang recht te zetten als deze knikt of gebogen is. Als u geen verstopping of knik vindt, heeft u mogelijk een probleem met de afvoerpomp.

Foutcode dE

Wat het betekent: De deur van je wasmachine kon niet op slot.

Hoe het te repareren: Controleer eerst of een kledingstuk ervoor zorgt dat de deur van je wasmachine niet goed sluit en vergrendelt. Gebruik vervolgens een wattenstaafje gedompeld in ontsmettingsalcohol om het vergrendelingsmechanisme van je wasmachine schoon te maken. Soms kunnen de contacten bedekt raken met vuil of zeepachtige resten die een goede verbinding verhinderen. Schakel uw wasmachine uit door op de aan / uit-knop te drukken voordat u deze loskoppelt. Houd de start-/pauzeknop 5 seconden ingedrukt om uw apparaat opnieuw in te stellen. Wanneer de wasmachine weer wordt ingeschakeld, moet de machine worden gereset en de deur goed kunnen sluiten en vergrendelen.

Foutcode Cl

Wat het betekent: Het kinderslot is ingeschakeld.

Hoe het te repareren: U moet de kinderslotknop minstens 3 seconden ingedrukt houden. Hiermee wordt de code gewist en kunt u uw wasmachine gebruiken.

Foutcode UE of UB

Wat het betekent: De lading wasgoed in de trommel is uit balans geraakt.

Hoe het te repareren: U moet uw wasmachine stoppen en de deur openen. Herverdeel de lading wasgoed zodat het gewicht gelijkmatig rond de trommel ligt. Om de code te voorkomen, wast u kleinere ladingen en vermijdt u het wassen van zware items in uw wasmachine.

Foutcode tE

Wat het betekent: De verwarmingsfout wordt meestal veroorzaakt door een probleem met de Thermistor, een instrument dat warmte detecteert.

Hoe het te repareren: Koppel uw wasmachine gedurende 10 seconden los en sluit deze vervolgens weer aan. Pers en houd de draaiknop ingedrukt totdat u merkt dat De geen spin is gemarkeerd. Laat uw machine leeglopen en start vervolgens een nieuwe wascyclus.

Foutcode SUD

Wat het betekent: Er zit te veel sop in je wasmachine.

Hoe het te repareren: De beste manier om de SUDS-foutcode op te lossen, is door te wachten tot de suds-reductiecyclus is beëindigd. Dit kan wel 2 uur duren. Zorg er ook voor dat u HE-wasmiddel in uw wasmachine gebruikt, waardoor de hoeveelheid geproduceerd sop wordt verminderd.

Foutcode IE

Wat het betekent: De wasmachine kan zich niet vullen met water.

Hoe het te repareren: Zorg ervoor dat uw inlaatfilter niet verstopt is en dat de inlaatkleppen volledig zijn ingeschakeld. Controleer ook of er ook geen knikken, bochten of schade aan de inlaatslangen zijn. U moet er ook voor zorgen dat de afvoerslang correct is geïnstalleerd.

Foutcode PF

Wat het betekent: Uw wasmachine heeft tijdens de wascyclus een stroomstoring ondervonden.

Hoe het te repareren: Zodra de stroom is hersteld, moet de code worden gewist nadat u de cyclus opnieuw hebt gestart. Als u de foutcode opnieuw ervaart, controleert u of het elektriciteitssnoer volledig is aangesloten en of de breekhamer niet is gestruikeld.

Foutcode PE

Wat het betekent: Uw waterniveausensor kan het waterniveau niet aflezen.

Hoe het te repareren: Probeer uw wasmachine 10 seconden los te koppelen om de machine leeg te maken. Steek vervolgens uw wasmachine weer in het stopcontact en voer nog een cyclus uit. Bel een technicus als de foutcode opnieuw wordt weergegeven.

Foutcode tCL

Wat het betekent: Voer de badschoonmaakcyclus uit.

Hoe het te repareren: Je wasmachine wordt na verloop van tijd vies omdat wasmiddel, pluis, schimmel en meeldauw zich ophopen in het bad. Je moet je wasmachine schoonmaken. Zorg er eerst voor dat de trommel leeg is van alle kleding. Voeg 1 kopje azijn toe aan de wasmiddeldispenser. Stel vervolgens de wascyclus in op de badschoonmaakcyclus.

Laat de badschoonmaakcyclus draaien.

Foutcode CE

Wat het betekent: Er is een kortsluiting ergens in uw machine. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een probleem in de bedrading, de voedingsregel of een kapotte motor.

Hoe het te repareren: Druk op de aan / uit-knop op de wasmachine om deze uit te schakelen voordat u de stekker 10 seconden loskoppelt. Steek vervolgens uw wasmachine weer in het stopcontact en probeer een wascyclus uit te voeren. Als dit niet helpt, moet u een technicus bellen.

Foutcode Cd

Wat het betekent: Deze code geeft aan dat de machine zich in de afkoelperiode bevindt nadat de droogcyclus is voltooid.

Hoe het te repareren: Je hebt geen probleem zolang de code wordt gewist zodra de afkoelperiode voorbij is. Koppel uw wasmachine gedurende 10 seconden los als de code niet van het display verdwijnt.

Hoe reset ik mijn wasmachine?

Zet je wasmachine uit door op de aan/uit-knop te drukken. Koppel vervolgens de stekker uit de wasmachine of schakel de stroom bij de breekhamer uit.

Nu uw apparaat is losgekoppeld van de stroom, houdt u de start-/pauzeknop 5 seconden ingedrukt.

Steek je wasmachine weer in het stopcontact of zet de stroom aan bij de breekhamer. Uw wasmachine moet worden gereset met de foutcodes verwijderd.

Wat zou ervoor zorgen dat een wasmachine niet leegloopt?

Als uw wasmachine niet leegloopt, controleer dan de afvoerslang. Het is vaak verstopt met zeepresten of kleine voorwerpen die voorkomen dat water in de afvoer stroomt.

Een andere reden waarom uw wasmachine mogelijk niet leegloopt, is dat er een blok in de afvoerpomp zit of dat de afvoerpomp niet meer werkt. Inspecteer de pomp om het blok te verwijderen en gebruik een multimeter om de continuïteit te controleren. Als er geen continuïteit is, moet u de afvoerpomp vervangen.


LG Wasmachine Problemen

Er zijn enkele wasmachineproblemen die je als eigenaar van een wasmachine kunt ervaren, ongeacht of je een True Balance wasmachine hebt. Deze problemen kunnen zich ook voordoen als uw wasmachine een omvormer direct drive of slimme trommel bevat.

De beste oplossing is om de foutcodes van de LG-wasmachine te gebruiken om uw machine te diagnosticeren en problemen op te lossen voordat u een technicus belt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe betonvloeren te reinigen (afgedicht, niet-afgedicht, geverfd en meer)