Hoeveel weegt een wasmachine?

Heb je je ooit afgevraagd hoe zwaar een wasmachine is? Het is iets dat u misschien wilt overwegen als u een wasmachine op een gammele vloer moet plaatsen of een wasmachine naar een nieuw huis wilt verplaatsen. Als de machine te zwaar is, kan de vloer eronder wijken, omdat de vloer het gewicht van de machine, het water en de kleding niet kan dragen.

U moet ook weten hoe u de zware machine veilig kunt verplaatsen en of u een extra persoon nodig hebt om te helpen. Dus vandaag bespreken we hoe zwaar een wasmachine is.

Inhoudsopgave
 • Gemiddeld gewicht wasmachine
 • Waarom zijn wasmachines zo zwaar?
 • Hoeveel weegt een droger?
 • Tips voor het verplaatsen van een wasmachine

Gemiddeld gewicht wasmachine

De gemiddelde middelgrote wasmachine met bovenlader weegt ongeveer 150 pond. De typische middelgrote voorlader gemiddeld ongeveer 200-250 pond.

Hoeveel weegt een wasmachine?

Een kleine washing machine mag slechts 99 pond wegen, terwijl een extra grote machine tot 300 pond kan wegen. De reden is dat het gewicht van de wasmachine varieert met de grootte van de machine, de capaciteit en het type wasmachine.

Bovendien is een wasmachine voorlader meestal zwaarder dan een toplaadwasser. Het gebruikt minder water en dus is meer gewicht, of contragewicht, nodig. Zo heeft je wasmachine voldoende balans en bewegingscontrole om niet over de vloer van je wasruimte te dansen.

Het gewicht van wasmachines varieert echter wel tussen verschillende merken en modellen. Een LG high-efficiency front load wasmachine met slechts 2,3 cu ft capaciteit kan slechts 148 pond wegen, terwijl een Maytag high-efficiency top load wasmachine met 4,7 cu ft capaciteit weegt ongeveer 159 pond.

De Samsung high-efficiency Flexwash front load wasmachine met 5,8 cu ft capaciteit weegt ongeveer 239 pond. Een Whirlpool high-efficiency top load wasmachine met 4,3 cu ft capaciteit weegt echter ongeveer 135 pond.

Hier is een grafiek met het gemiddelde gewicht van verschillende stijlen wasmachines.

Hoeveel weegt een wasmachine?

Type wasmachine Gemiddeld gewicht in ponden Gemiddeld gewicht in kg
Top load wasmachine 135 61
Voorlader wasmachine 205 93
Wasmachine-droger combo’s 185 84
Stapelbare wasmachine- en drogerunits 238 108
Drogers 124 56

Hoeveel weegt een wasmachine met water?

Een wasmachine is zwaar. Water toevoegen aan de wasmachine maakt het veel zwaarder. Een liter water weegt ongeveer 8,3 pond.

Dit betekent dat een ouderwetse wasmachine die 40 liter water gebruikt, zijn gewicht met 332 pond zou verhogen. Het weegt ongeveer 467 pond, het extra gewicht van de kleding zelf niet meegerekend. Met wasgoed toegevoegd, kan het totale gewicht oplopen tot 485 pond.

Een nieuwe standaard wasmachine met bovenlader zal ongeveer 27 liter water gebruiken. Het verhoogt zijn gewicht met 225 pond. Het gewicht van de gemiddelde nieuwe top load wasmachine gevuld met water zal ongeveer 360 pond zijn.

De nieuwe hoogrenderende ringen vooraan belasting mogen echter slechts 14 liter water gebruiken om een wascyclus uit te voeren. Het verhoogt alleen zijn gewicht met 117 pond. Een gemiddelde wasmachine met voorlader gevuld met water weegt slechts ongeveer 322 pond.

Hoeveel weegt een lading wasgoed?

De kleding die aan een wasmachine wordt toegevoegd, voegt niet zoveel gewicht toe als het water en de machine zelf.

Het gewicht van de kleding die aan de wasmachine wordt toegevoegd, zal ook bijdragen aan het gewicht van een wasmachine. Een machine met een kleine capaciteit past er misschien maar ongeveer 6 pond kleding in.

Een wasmachine met een gemiddelde bovenlader bevat meestal ongeveer 7-8 pond wasgoed. De grotere standaard capaciteit top load wasmachine zal ongeveer 12 pond kleding bevatten.

Een standaard wasmachine met voorlader biedt plaats aan 15-18 pond kleding, terwijl een extra grote capaciteit voorladerwasser maar liefst 20-22 pond wasgoed kan bevatten.

Waarom zijn wasmachines zo zwaar?

Wasmachines zijn om verschillende redenen zwaar. Een lichte machine is niet bestand tegen de kracht van de wascyclus. Het gewicht is dus nodig om er zeker van te zijn dat een wasmachine tijdens de centrifuge niet een mal over de vloer van je wasruimte begint te dansen.

Daarom worden betonnen contragewichten in wasmachines toegevoegd om beweging en balans te regelen. Deze contragewichten kunnen wel 55 pond wegen.

Wasmachines zijn gemaakt van zware componenten. Twee zware stalen vaten bevinden zich bijvoorbeeld in een wasmachine, een binnenkuip en een buitenkuip. Daarnaast is er de metalen versnellingsbak, de motor van de wasmachine en het massieve metalen frame rond de wasmachine.

Al deze onderdelen vormen samen één extreem zware machine.

Hoeveel weegt een droger?

U hoeft zich minder zorgen te maken over hoeveel uw droger weegt, omdat drogers niet het extra gewicht van water hebben dat aan de machine wordt toegevoegd. Ook variëren drogers niet zo veel in gewicht als wasmachines.

Een kleinere droger weegt slechts ongeveer 100 pond, terwijl een grote droger maar liefst 170 pond kan wegen. De gemiddelde droger weegt meestal ongeveer 124 pond.

Tips voor het verplaatsen van een wasmachine

Twee reparateurs in het rood die een voorladerwasser verplaatsen

Wees voorzichtig bij het verplaatsen van een wasmachine, want ze zijn zwaar. Hier zijn er een paar tips die u zullen helpen uw wasmachine veilig te verplaatsen.

 • Zorg ervoor dat je alle benodigde benodigdheden hebt, zoals meubeldekens, verhuistape en een dolly.
 • Maak je wasmachine schoon voordat je hem gaat verplaatsen. Laat het deksel open zodat de machine volledig kan drogen voor de verhuizing. Dit voorkomt dat meeldauw, schimmels en bacteriën zich ontwikkelen en ervoor zorgen dat uw wasmachine stinkt.
 • Installeer de verzendstang of vergrendelingsset van de wasmachine. De sluitset kan ook transitbouten worden genoemd. De verzendstang, vergrendelingsset of doorvoerbouten worden gebruikt om alle bewegende delen van een wasmachine stil te houden tijdens het transport. Het voorkomt dat het ophangsysteem breekt.
 • Plaats schuim of karton rond de trommel van je wasmachine om overmatige trillingen tijdens de verhuizing te voorkomen.
 • Plak de losse snoeren van je wasmachine met bewegende tape aan de achterkant van de wasmachine, zodat ze niet bungelen en iemand struikelen.
 • Wikkel je wasmachine in met meubeldekens om hem te beschermen tegen krassen.
 • Plan hoe je je wasmachine gaat verplaatsen voordat je begint. Dit voorkomt onaangename verrassingen.
 • Zorg ervoor dat je iemand hebt om je te helpen je wasmachine te verplaatsen.
 • Als u de wasmachine over hellingen of op een helling verplaatst, blijf dan voor de veiligheid aan de hoge kant van de dolly. De zwaartekracht zal de wasmachine bergafwaarts trekken, waardoor hij nog zwaarder lijkt dan hij is.
 • Overweeg professionele verhuizers in te huren als u niet zeker bent van uw vermogen om uw wasmachine veilig te verplaatsen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?