Is de Steam Mop beter dan een traditionele Mop?

Vraag je je af of het de moeite waard is om te investeren in een stoommop? Moet je in plaats daarvan vasthouden aan een traditionele dweil en afzien van het gedoe en de kosten?

Dit is een populair debat omdat er tegenwoordig zoveel dweil is om uit te kiezen. Beide zullen de vloeren schoonmaken – maar de vraag is, welke is het beste voor uw huis?

Stoommoppen kunnen uw vloer ontsmetten, terwijl traditionele dweilmen misschien beter zijn voor morsen en snelle ongelukken. Welk product komt als beste uit de bus? Laten we het onderzoeken en uitzoeken.

Inhoudsopgave
  • Steam Mop versus traditionele Mop
  • Steam Mop Pro’s
  • Steam Mop Nadelen
  • Traditionele Mop Pro’s
  • Traditionele dweil nadelen
  • Veelgestelde vragen
  • Tot slot

Steam Mop versus traditionele Mop

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van de voor- en nadelen van deze twee reinigingsapparaten. Dit omvat het analyseren van feedback van klanten over verschillende producten en het terugkoppelen naar onze eigen ervaringen. Laten we de voor- en nadelen van elk bespreken:

Steam Mop Pro’s

De stoommop is gemakkelijk te gebruiken – laat hem gewoon over de vloer glijden voor spik- en spanresultaten. Stoommoppen koken water tot ongeveer 245 graden Fahrenheit voordat waterdamp via een dweilkop wordt vrijgegeven.

Ze worden traditioneel gebruikt door schoonmaakbedrijven, vooral voor diepe ontsmetting, zoals in zorginstellingen en ziekenhuizen. Onlangs zijn ze echter een populaire keuze geworden voor eengezinswoningen.

We gebruiken al bijna zes jaar een stoommop in ons huis en we genieten enorm van de resultaten.

Het beste voor taai vuil en schimmel

Stoommoppen blinken uit als het gaat om hardnekkig vuil. De waterdamp maakt vuil los voordat de dweilkop het absorbeert. Het kan ook schimmel aanpakken en omdat het een snelle droogtijd heeft, verlaagt het de kans op verdere schimmelgroei.

Sommige stoommoppen, zoals de modellen van het bedrijf Shark, hebben verschillende reinigingsinstellingen. Hiermee kunt u de intensiteit aanpassen voor een snelle of diepe reiniging.

Veilig voor kinderen en huisdieren

Een druk gezinshuis vraagt om een schone, veilige vloer. Wat we leuk vinden aan een stoommop is dat het alleen stoom gebruikt – geen behoefte aan vervelende, giftige chemicaliën. Uw kinderen en huisdieren kunnen daarna op de vloeren lopen zonder hun gezondheid in gevaar te brengen.

Zorg ervoor dat u kinderen en huisdieren uit de buurt van het gebied houdt terwijl u schoonmaakt, omdat de stoom broeit.

Doodt schadelijke ziektekiemen

Wist u dat Salmonella tot vier weken op uw vloeren kan liggen (1)? Gelukkig heeft stoom natuurlijke ontsmettende krachten; het is goed voor allergieën en het gezond houden van je gezin.

Studies hebben aangetoond dat stoom het vermogen bezit om MRSA en VRE te doden. Geloof het of niet, het duurt slechts vijf seconden contact (2). Op de lange termijn is dat weinig moeite om deze potentieel schadelijke ziekteverwekkers te bestrijden.

Minder schrobinspanning

Vergeet handmatig schrobben of zware arbeid – het gebruik van een stoommop is snel en bijna moeiteloos. Het vereist ook slechts een beetje voorbereidingswerk.

Het enige dat u hoeft te doen, is het waterreservoir vullen en aansluiten op het stopcontact. Sommige stoommoppen zijn draadloos, wat betekent dat ze volledig moeten worden opgeladen.

De stoom doet al het harde werk en je hoeft alleen maar rond te glijden. Je kunt het zelfs met één hand doen.

Steam Mop Nadelen

Vereist elektriciteit of batterijen

Stoommoppen vereisen elektriciteit of batterijen om consistente warmwaterdamp uit te stoten. Als uw dweil een constante verbinding vereist, moet u altijd in de buurt van een stopcontact zijn. Dit is misschien niet ideaal als je in een grote ruimte werkt of buiten probeert te schrobben.

Een stoommop is normaal gesproken eenvoudig te manoeuvreren rond objecten. Pas wel op dat het netsnoer vast komt te zitten of in de knoop raakt rond meubels of andere items.

Aan de andere kant, als de dweil een specifiek batterijgebruik vereist, roept dat verschillende problemen op. Eerst moet je die batterijen bij de hand hebben. Je moet er ook voor zorgen dat je de dweil volledig hebt opgeladen voordat je gaat schoonmaken.

Duurder dan traditionele dweil

Je hebt misschien een beperkt budget als het gaat om schoonmaakaccessoires. We haten het om het je te breken, maar stoommoppen kunnen een beetje prijzig zijn in vergelijking met traditionele dweil.

Het komt neer op wat je wilt uitgeven. Verwacht prijzen van ongeveer 50 dollar voor de eenvoudige modellen tot ongeveer 150 dollar of meer voor duurdere en multifunctionele opties.

Aan de zwaardere kant

De meeste stoommoppen zijn niet licht van gewicht, vooral in vergelijking met traditionele dweil. Je kijkt naar ongeveer zes tot 10 pond voordat je zelfs de watertank vult. Dit wordt vergeleken met traditionele dweil, die gemiddeld ongeveer 3 pond bedragen.

Als je een groot huis hebt, vooral met meer dan één niveau, wees dan bereid om een beetje werk te steken in het op en neer sjouwen van trappen.

Traditionele Mop Pro’s

De dweil en emmer zijn een schoonmaakklassieker. Het is nu een stuk veelzijdiger dan het ooit was, met veel verschillende vormen en maten.

Zonder netsnoer of elektriciteit nodig, deze brengt het terug naar de basis. Je hebt ook geen gebruikershandleiding om te lezen. Vul de emmer met uw favoriete reinigingsoplossing en u bent klaar om te gaan.

Vangt stof en bacteriën op

We geven de voorkeur aan microvezelmoppen boven die met wollen of katoenen dweilkoppen. Microvezel kan bacteriën met 99 procent verminderen en heeft een statische elektrische lading om stof op te vangen (3).

De vezels werken om al het vuil op uw vloer op te vangen. Een traditionele dweil kan ook beter zijn dan een stoommop voor puin en kruimels.

Veilig voor de meeste vloeren

Met een traditionele dweil heb je de keuze uit een snelle droogreiniging of een vochtige dweil voor een diepe reiniging. Dit maakt een veelzijdige reiniging mogelijk die past bij uw huishoudelijke schema.

Maar het stelt u ook in staat om een traditionele dweil op elke vloer te gebruiken, behalve op een tapijt. Je kunt geen stoommop gebruiken op niet-afgedichte hardhouten vloeren – maar een traditionele dweil kan dat wel. Je kunt het oppervlak zonder problemen drogen en onderweg vuil oppikken.

Een traditionele dweil is veilig te gebruiken op laminaat, tegels, vinyl en vrijwel elk ander oppervlak als het droog is.

Goed voor snelle opruimacties

Een traditionele dweil met een microvezelpad zal behoorlijk absorberend zijn. Het kan tot zeven keer zijn gewicht in water vasthouden (4). Dit maakt ze geschikt voor het opruimen van ongelukken na jonge kinderen of als je een drankje morst.

Betaalbare prijs

Als geld uw aankoopbeslissing beïnvloedt, wilt u misschien een traditionele dweil overwegen. Ze zijn vaak betaalbaar – zeker budgetvriendelijker dan stoommoppen. Afhankelijk van het merk varieert de prijs van 16 tot 45 dollar.

Traditionele dweil nadelen

Vereist wat fysieke energie

In vergelijking met stoommoppen kosten traditionele dweiljes meer werk. Als je vuil en hardnekkig vuil wilt verwijderen, moet je er je rug in steken.

Maar dit schrobben kan rugpijn veroorzaken. Vaak komt dit omdat mensen de verkeerde kant op buigen terwijl ze schoonmaken in plaats van rechtop te blijven staan (5).

Je moet ook je dweil wringen als hij te nat wordt. Hoewel het niet klinkt als een groot probleem, is het nog steeds iets dat je niet hoeft te doen met een stoommop.

Mag giftige chemicaliën gebruiken

Het is geen geheim dat de meeste reinigingsoplossingen en reinigingsmiddelen onze gezondheid kunnen schaden. Dit omvat ingrediënten zoals d-Limoneen, pijnboomolie parabenen en 2-butoxyethanol (6).

Het gevaar van een traditionele dweil is dat je giftige reinigingsoplossingen moet gebruiken om ziektekiemen te doden. Chemicaliën zijn mogelijk niet veilig voor huishoudens met harige vrienden en jonge kinderen.

Misschien vind je dit ook interessant
Schoonmaakaccessoires (stofzuigen, dweilen en emmer, bezem, etc.)10 meest voorkomende dweilfouten (maak je er een?)

Veelgestelde vragen

Welk type dweil is het meest effectief?

Het meest effectieve type dweil hangt af van het aantal vloeren dat u moet reinigen en de koppigheid van de vervuiling. Stoommoppen genereren hoge hitte, dus ze tillen vuil uit de grond in vlekken en ontsmetten de vloer.

Ze wegen echter zes tot tien pond voordat je het waterreservoir vult. Een traditionele dweil is lichtgewicht en weegt slechts drie pond, dus het is gemakkelijker te gebruiken, hoewel het enige moeite kost om hardnekkige vlekken te schrobben.

Traditionele dweil is beter voor de manoeuvreerbaarheid omdat ze geen netsnoer hebben of batterijen nodig hebben.

Wat voor soort dweil is het beste voor tegelvloeren?

Een traditionele dweil is het beste voor tegelvloeren omdat het het glazuur op de tegel of de voeg niet beschadigt. U kunt af en toe een stoommop gebruiken als u aanzienlijke vlekken heeft, maar de warmte van de stoom kan de tegels beschadigen als ze vaak worden gebruikt.

Welke dweil gebruiken professionals?

De meeste professionals gebruiken nog steeds een snaarmop, zoals deze Rubbermaid Commercial Mop omdat ze nog steeds de beste zijn in het reinigen van uitgebreide oppervlakken. Ze zijn niet het beste voor diepe reiniging, maar ze zijn handiger.

Is het de moeite waard om een Steam Mop te krijgen?

Het is de moeite waard om een stoommop te kopen als u uw afgesloten vloeren diep wilt reinigen. Stoommoppen doden 99 procent van alle bacteriën en zijn uitstekend in het verwijderen van zware vlekken en vervuiling.


Tot slot

Het zal uiteindelijk jouw beslissing zijn of je de voorkeur geeft aan een stoommop of een traditionele dweil.

Als u op zoek bent naar een die uw vloeren ontsmet en veilig is voor kinderen en huisdieren, overweeg dan de stoommop. Het kan ook omgaan met hardnekkig vuil, schimmel en vlekken.

Een traditionele dweil is misschien beter voor het opvangen van stof en puin. Microvezel dweilkoppen vangen vuil op en zijn geschikt voor alle vloeren. Het is ook absorberend voor morsen. Als budget belangrijk voor je is, is dit de goedkoopste optie.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe kan ik de oven schoonmaken