Kakkerlakkenbestrijding – DIT zijn de beste verdelgertrucs!

Ze zijn wendbaar, ze zijn robuuste en ware meesters in het verbergen – kakkerlakken. De kakkerlakken bieden niet alleen een nogal lelijk zicht en veroorzaken een gevoel van walging bij de meeste mensen, maar kunnen ook uw voedsel besmetten en gevaarlijke bacteriën overbrengen.

Voor bedrijven – vooral restaurants en andere voedingsbedrijven – is een kakkerlakkenplaag meestal bijzonder verwoestend, omdat besmetting met de kakkerlakken meestal leidt tot problemen met de autoriteiten, zoals de gezondheidsafdeling, en tot enorme schade aan de goede reputatie.

Goede redenen dus om Om kakkerlakken te bestrijden en weg ermee op de lange termijn.

In dit artikel leer je wat een kakkerlakkenplaag kan veroorzaken, welke remedies tegen Kakkerlakken in het appartement en hoe u ongedierte met succes kunt voorkomen.

Pestprofiel – interessante feiten over kakkerlakken

Hoewel er wereldwijd meer dan 100 verschillende kakkerlakkensoorten zijn, worden vanwege de klimatologische omstandigheden in Duitse huishoudens alleen de Duitse kakkerlak (Blattella germanica) en de oosterse kakkerlak (Blatta orientalis) voornamelijk aangetroffen.

Belangrijke informatie: Hoewel ongedierte-experts altijd spreken van “kakkerlakken”, kunnen de termen “kakkerlak” en “kakkerlak” synoniem worden gebruikt en hetzelfde insect betekenen.

De kakkerlakken kunnen meestal alleen worden onderscheiden wanneer ze hun volwassenheid hebben bereikt, omdat de nimfen visueel vrij lang op elkaar lijken en de kakkerlakken pas later hun uiteindelijke kleuring bereiken.

Met een lichaamslengte van ongeveer 1,5 cm is de Duitse kakkerlak aanzienlijk kleiner dan de Oosterse kakkerlak, die een grootte van maximaal 3 cm kan bereiken. Bovendien heeft de Duitse kakkerlak een veel lichtere, bruinachtige kleuring en heeft hij twee, kenmerkend voor de soort, zwarte lengtestrepen op het hoofd. De Blatta orientalis daarentegen is donkerbruin, bijna zwart van kleur en ziet er “steviger” uit dan zijn kleinere tegenhanger.

De twee typen verschillen ook qua loopsnelheid. Terwijl de Duitse kakkerlak “slechts” ongeveer 30 cm per seconde aflegt, is de oosterse kakkerlak vijf keer zo snel met 1,5 m / s. Deze hoge loopsnelheden maken het voor leken meestal erg moeilijk om om kakkerlakken te bestrijden.

Er zijn echter ook enkele overeenkomsten. Beide kakkerlakken hebben 6 poten en hebben twee zeer lange antennes waarmee ze hun omgeving kunnen voelen. Zowel de Oosterse als de Duitse kakkerlak worden kakkerlakken genoemd.

Het is interessant dat geen van de twee kakkerlaksoorten kan vliegen, hoewel beide geslachten van de Duitse kakkerlak en de mannetjes van de oosterse kakkerlak vleugels hebben.

Belangrijk voor de Kakkerlakbestrijding is om te weten dat het ongedierte zich liever op verborgen, donkere plaatsen bevindt en elke vorm van licht vermijdt. In menselijke woningen geven ze de voorkeur aan warme en vochtige ruimtes, zoals de (was)keuken of de badkamer. Daar kunnen de dieren zich door de smalste kieren en kieren wurmen en zich bijvoorbeeld graag verstoppen onder de vaatwasser of wasmachine, achter leidingen en plinten of in vloer- of muurspleten.

Omdat kakkerlakken relatief sociaal zijn en liever in grotere groepen leven, neemt kakkerlakkenplaag vaak aanzienlijke proporties aan. Zodra de dieren zich bij je hebben gevestigd, vermenigvuldigen ze zich snel. Daarom is het belangrijk om de besmetting zo snel mogelijk op te sporen en Om kakkerlakken te bestrijden.

Veel voorkomende tekenen: Hoe een kakkerlakkenplaag te herkennen

Een plaag door kakkerlakken kan worden bepaald door verschillende tekens:

 • Waarneming van de dieren Het duidelijkste bewijs van kakkerlakkenplaag is de waarneming van de dieren zelf. Omdat de kakkerlakken echter extreem verlegen zijn voor licht en daarom meestal alleen ’s nachts actief zijn, kan het in het begin moeilijk zijn om een plaag op te merken. Als u overdag een of meer dieren ziet, heeft het probleem zich meestal al ontwikkeld tot een invasieve plaag en de Kakkerlakbestrijding moet zo snel mogelijk worden gedaan
 • Transparante ruiresten – Naarmate de kakkerlakken groeien, vervellen ze meerdere keren. De oude huid blijft als een transparante schaal, die echter vaak wordt gegeten door soortgenoten.
 • Eicapsules met kakkerlakkeneieren De vrouwelijke kakkerlakken van beide soorten dragen hun eieren in zogenaamde eiercapsules, die ongeveer zo groot zijn als een halve koffieboon, onder hun schaal. De Duitse kakkerlak draagt tot 40 eieren in zo’n capsule, de Oosterse ongeveer 15. Kort voor het uitkomen van het broed legt de kakkerlak het eierpakket in de buurt van het nest, korte tijd later komen de larven al uit. Als je dergelijke eiercapsules ontdekt, is het hoog tijd dat Om kakkerlakken te bestrijden. De larven zijn al na enkele weken geslachtsrijp, zodat de populatie exponentieel snel groeit.
 • Koffiepoederachtige kakkerlakuitwerpselen De uitscheidingen van kakkerlakken zijn ook een veel voorkomende indicator van besmetting. De uitwerpselen van de dieren zijn klein met een lengte van 1 mm en zien eruit als koffiepoeder
 • Penetrante geur Om met elkaar te communiceren, gebruiken kakkerlakken geuren, die door mensen als onaangenaam en doordringend worden ervaren. Als je zo’n geur hoort, moet je onmiddellijk je vier muren doorzoeken op verdere tekenen van kakkerlakkenplaag.
 • Het voeren van sporen op voedsel – Schade aan voedsel en voedselverpakkingen is ook een teken van ongedierteplagen. Het is echter moeilijk om deze knagende tekens zonder twijfel aan kakkerlakken toe te wijzen, omdat hier ook andere soorten ongedierte kunnen worden overwogen. Dus of een Kakkerlakbestrijding noodzakelijk is of de eliminatie van een ander plaagorganisme moet worden gecontroleerd op verdere tekenen

Als u niet zeker weet of uw ongedierteprobleem daadwerkelijk kakkerlakken zijn, kunt u lijmvallen met aasgel opzetten. Aan Kakkerlakken bestrijden Hoewel deze vallen niet geschikt zijn, kunt u een of meer exemplaren vangen en ze vervolgens zonder twijfel identificeren als kakkerlakken.

Redenen voor de besmetting – Hoe Kakkerlakken in het appartement komen

Veel mensen associëren het bestaan van kakkerlakken met een gebrek aan netheid en hygiëne. De kakkerlakken kunnen echter elk gebouw besmetten – ongeacht hoe schoon het is en hoe vaak het wordt schoongemaakt. Bepalend voor het nestelen van de dieren is of ze makkelijk toegang hebben tot voedsel en er goede schuilplaatsen beschikbaar zijn.

In de meeste gevallen worden de kakkerlakken geïntroduceerd via kartonnen dozen en voedselverpakkingen uit de supermarkt, in gebruikte keukenapparatuur (vooral in de horeca) of in koffers van vakanties. In sommige gevallen loopt het kakkerlakkenprobleem van een naburig gebouw over naar je eigen vier muren. Het is ook mogelijk dat de dieren uw gebouw binnenkomen via rioleringsbuizen en kabelgoten.

Methoden en huismiddeltjes voor Kakkerlakbestrijding

De meeste patiënten vallen in een ware schoonmaakmanie zodra ze thuis een of meer kakkerlakken hebben ontdekt. Omdat de plaag echter niets te maken heeft met slechte hygiëne, helpt het niet om te proberen het ongedierteprobleem “op te ruimen”.

In het geval van de Kakkerlakbestrijding moet zich ook onthouden van het gebruik van huismiddeltjes. Hoewel er gedocumenteerde gevallen zijn waarin het leggen van laurierbladeren of de installatie van azijnkommen een klein deel van de kakkerlakkenpopulatie heeft verdreven, zijn deze methoden niet geschikt voor de volledige eliminatie van het ongedierte.

Dit geldt ook voor synthetisch-chemische middelen, die in bijna alle doe-het-zelfzaken verkrijgbaar zijn. Naast het gebrek aan effect zijn er echter ook potentiële gezondheidsrisico’s, vooral voor kinderen en huisdieren. Omdat de middelen meestal giftige en corrosieve stoffen bevatten, kunnen ze ernstige irritatie veroorzaken bij contact met de huid of ernstige vergiftiging veroorzaken wanneer ze worden geconsumeerd, wat in het ergste geval fataal kan zijn.

Naast de gezondheidsrisico’s kan het onjuiste gebruik van chemische pesticiden ook leiden tot resistentie bij de kakkerlakken, wat kan leiden tot latere maatregelen om Kakkerlakbestrijding onnodig moeilijk. Het kan ook gebeuren dat de kakkerlakken in (nog) kakkerlakvrije kamers worden gedreven bij het gebruik van gifstoffen en co.

Bovendien, omdat kakkerlakken zeer resistent zijn en zich snel voortplanten, moet u onmiddellijk een professionele ongediertebestrijder raadplegen met de Kakkerlakbestrijding zodra u een plaag vermoedt. Dit kan het type kakkerlak veranderen in uwm huis nauwkeurig bepalen en initiëren van passende maatregelen die effectief zijn tegen precies deze soort kakkerlak. Bovendien is meestal alleen een ervaren expert in staat om de bron van de plaag te lokaliseren en zo op de lange termijn uit te roeien.

Bij BugStop zorgen professioneel opgeleide ongediertebestrijders met tientallen jaren ervaring voor uw kakkerlakkenprobleem. We vertrouwen op effectieve, duurzame methoden om Om kakkerlakken te bestrijden. Deze hebben zich al bewezen bij honderden van onze klanten. We analyseren en evalueren de omvang van de besmetting direct ter plaatse en zijn binnen zeer korte tijd klaar voor gebruik.

Uw voordelen met BugStop in één oogopslag:

 • Praktische tips voor Kakkerlakbestrijding – Onze unieke methoden voor Kakkerlakbestrijding hebben zich in de loop der jaren al honderden keren bewezen
 • Eerlijke, individuele prijzen – Wij geloven niet in “one-size-fits-it-all”; Bij ons ontvangt u altijd een offerte individueel op maat, zodat u nooit meer betaalt dan nodig is in uw persoonlijke situatie.
 • Discrete aanpak – We weten dat uw imago of het imago van uw bedrijf ernstig kan worden beschadigd door een kakkerlakkenplaag. Om deze reden is discretie onze topprioriteit.
 • Razendsnelle eliminatie – In het geval van een kakkerlakkenplaag is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen om een exponentiële verspreiding van de bevolking onmiddellijk effectief te voorkomen. Wij zijn daarom bijna de klok rond bereikbaar en zijn binnen enkele uren voor u beschikbaar.
 • Persoonlijk advies –Geen Kakkerlakbestrijding is als de ander. Daarom vertrouwen we op individueel advies en maatregelen op maat van uw situatie.
 • Jarenlange ervaring met plagen Onze professioneel opgeleide verdelgers hebben honderden gevallen van kakkerlakkenproblemen gezien. Dankzij onze door de jaren heen opgebouwde knowhow en ervaring zijn wij zeker toegerust voor uw zaak.

Preventie &verdediging: Voorkom besmetting door kakkerlakken

Zodra we u hebben bevrijd van uw kakkerlakkenprobleem, is het belangrijk om een hernieuwde plaag door kakkerlakken te voorkomen. Daarbij moet u de Kakkerlakken in het appartement allereerst om potentiële voedselbronnen te ontnemen.

Gooi alle afval en restjes altijd direct weg en sluit vuilniszakken en vuilnisbakken goed af zodat er geen ongedierte naar binnen kan. Bovendien moet het regelmatig worden gestofzuigd en afgeveegd om voedselresten van de vloer te verwijderen. Voerbakken voor huisdieren moeten indien mogelijk onmiddellijk na gebruik worden afgewassen. Omdat de kakkerlakken zichzelf ook graag helpen om te leveren, moet u voedsel en dierenvoeding uitsluitend in luchtdichte, robuuste containers bewaren.

De verdelger zal je precies vertellen hoe de kakkerlakken naar binnen zijn gekropen en waar ze zich hebben verstopt. Deze scheuren, voegen, gaten en dergelijke moeten dan onmiddellijk worden afgedicht.

Bovendien moet u regelmatig ventileren om een warm, vochtig binnenklimaat te voorkomen. Herhaaldelijk luchten per dag is effectiever (en energiebesparend) dan continu ventileren met een gekanteld raam.

Ten slotte moet u, indien mogelijk, geen aankopen in het appartement brengen in voedseldozen en dozen. Omdat kakkerlakken (eieren) hierin kunnen zitten, is het het beste om ze voor de deur op te ruimen.

Conclusie: Professionele oplossingen voor Kakkerlakbestrijding

Een kakkerlakkenplaag kan je leven tot een hel maken en binnen zeer korte tijd invasieve proporties aannemen. Psychologische stress, schaamte en schade aan de goede reputatie zijn in veel gevallen het gevolg van een kakkerlakkenprobleem.

Een snelle en vooral grondige verwijdering is absoluut essentieel om de plaag te elimineren. Een professional Kakkerlakbestrijding een ongediertebestrijding is de meest effectieve manier om snel en discreet van kakkerlakken in uw huis of bedrijf af te komen.

Bij BugStop zijn we al tientallen jaren gespecialiseerd in snelle en discrete ongediertebestrijding in Beieren en hebben we voor elk ongedierteprobleem de juiste oplossing, waarbij Kakkerlakken bestrijden is ons vakgebied.

Wij staan dag en nacht voor u klaar:contacteer ons op +49 89 45452520 van maandag tot zondag en op feestdagen van 09:00 tot 19:00 uur en per e-mail of contactformulier 24 uur per dag!

Lees ook:   hoe kun je goud schoonmaken