Kleding Motten Feiten, Cijfers &Statistieken


de Webbing Kledingmot (Tineola Bisselliella)

Kleding Motten kunnen extreem destructief en frustrerend zijn om mee om te gaan. Immers, wanneer je een goed gevulde kast hebt met prachtige kleding gemaakt van kasjmier, zijde, bont of andere fijne materialen, is het laatste wat je wilt een Clothes Moth-plaag! Het kennen van de verschillende soorten kledingmotten, hoe ze te identificeren, evenals andere interessante feiten, cijfers en statistieken die te maken hebben met motten, zal u helpen uw kledingmotprobleem te beheersen.

Hieronder zullen we veel mottenfeiten en andere interessante dingen geven om over hen te weten. We zullen ook bespreken wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw dierbare bezittingen worden beschermd tegen deze verergerende plagen. Op die manier kun je minder tijd besteden aan je zorgen maken over insecten en meer tijd besteden aan het beslissen wat je dit seizoen aan je modecollectie wilt toevoegen.

Kledingmotten begrijpen: de feiten die u moet weten

Als ongedierte kunnen clothes moths gemakkelijk een reeks stoffen, natuurlijke vezels en andere materialen decimeren. In het bijzonder kunnen ze wol, zijde, veren, bont, leer en vilt vernietigen. De mottenlarven voeden zich uitsluitend met dierlijke vezels, keratine en de vezelige eiwitten in deze materialen.

Volwassen kleding Motten voeden zich niet met kleding. In feite voeden ze helemaal niet. Het enige doel van een volwassen clothes moth is om een partner te vinden en / of eieren te leggen. Na de paring leggen volwassen kledingmotten elk 30-60 eieren. Deze eitjes komen dan uit in de ‘kledingvernietigende larven’ die je absoluut niet in je kast wilt hebben.

Kleding Motten eieren en Kleding Mot Larve

Omdat deze wormachtige larven zeer grove materialen gemakkelijk kunnen verteren, voeden ze zich soms met meer dan alleen natuurlijke vezels. Af en toe voeden ze zich met katoen of zelfs synthetische stoffen. Hoewel dit zeldzaam is, wanneer deze materialen worden gekleurd met voedseldeeltjes, gemengd met wol of bevuild door lichaamsoliën, zullen clothes moth larvae zich ertoe aangetrokken voelen. Zelfs zeer taaie natuurlijke materialen zoals tapijten van schapenvacht, taxidermied dieren en meubels kunnen kwetsbaar zijn.

Lees ook:   wc schoonmaken hoe vaak

De beste manier om schade aan uw kleding en waardevolle spullen van Clothes Moths te voorkomen, is door uw huis preventief te beschermen. Het stoppen van een plaag voordat deze begint, is de eenvoudigste en meest effectieve methode om kledingmotten te voorkomen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Als je al tekenen van schade hebt gezien of mot-opgegeten stoffen hebt opgemerkt, kun je jezelf nog steeds ontdoen van een plaag. Daarover later meer!

Feiten over kledingmotten

Kleding Motten kunnen moeilijk op te merken zijn omdat ze licht vermijden in plaats van er naartoe te vliegen. Deze motten geven de voorkeur aan donkere, rustige plaatsen. In tegenstelling tot grotere, meer kleurrijke motten, zijn kledingmotten relatief eenvoudig. Ze zijn meestal beige, buff-bruin, bruin of bruinachtig crème van kleur. Ze hebben harige, smalle vleugels die langs de zijkanten van de thorax naar beneden vouwen. Met een lengte van slechts 1/2 inch zijn deze vervelende motten niet bijzonder opmerkelijk en kunnen ze gemakkelijk onopgemerkt blijven.

In veel gevallen verwarren mensen kledingmotten met pantry-motten. Om het verschil te zien tussen een kledingmot of een voorraadkastmot, moet u gewoon overwegen waar deze zich in huis bevindt. Als je mottenbewijs vindt in een voorraadkast of in de keuken, heb je waarschijnlijk Pantry Moths. Pantry Moths geven echter de voorkeur aan gedeeltelijk verlichte gebieden met veel luchtstroom. Kledingmotten daarentegen houden van stille, donkere, rustige plaatsen. Kleding Motten zijn vaak te vinden in kelders, zolders en natuurlijk je kast.

De webbing kledingmot (Tineola Bisselliella) en case-bearing Clothes Moth (Tinea Pellionella)

Onderscheid maken tussen gewone kledingmottensoorten in de VS

In Noord-Amerika zijn er twee hoofdtypen kledingmotten. De eerste is de Webbing Clothes Moth en de tweede is de Casemaking Clothes Moth. De Webbing Clothes Moth (Tineola Bisselliella) heeft een uniforme, buff beige kleur. Ze hebben kleine roodachtige plukjes haar op de bovenkant van het hoofd. Casemaking Clothes Moths (Tinea Pellionella) lijken erg op elkaar, maar hebben donkere gespikkelde vlekken of vlekken aan de zijkanten van hun vleugels.

Dus welke soort is slechter om mee om te gaan? Beide soorten zijn behoorlijk vervelend. Beide soorten kledingmotten kunnen uw kleding vernietigen wanneer ze zich in hun larvale stadium bevinden. Als u bewijs ziet van een van beide soorten motten in uw huis, begin dan meteen met het uitroeiingsproces.

Lees ook:   koelkast schoonmaken hoe vaak

Hoe kledingmottenplagen te vinden en te verwijderen

een gat in een wollen trui gemaakt door Clothes Moth larven

Het vinden en uitroeien van Clothes Moth-plagen vergt een beetje detectivewerk van jouw kant.

Let op de volgende tekenen van een besmetting:

  • Kleine, kleverige buisjes (larvendarmen) op stof en tapijten of in de hoeken van een kamer/kast
  • Onregelmatig gaten in je kleding
  • Bontkleding en accessoires die overmatig verharen
  • Motten die rondvliegen of kruipen op items in uw huis
  • Zijdeachtige tunnels of groeven gevonden in de buurt van of in wollen stof en kleding
  • Korstachtige vlekken op tapijten, gordijnen en kleding

Na het vinden van bewijs van deze motten, wilt u het gebied waar de tekenen van een plaag aanwezig zijn grondig reinigen. Je kunt alle kleding uit het besmette gebied vacuüm verzegelen en invriezen in plastic zakken die de kledingmottenlarven en eieren doden. Zorg ervoor dat u items minstens 72 uur in een vriezer bewaart.

Gebruik nu een mottendoder om het getroffen gebied te behandelen. Bij MothPrevention heb je een reeks effectieve en krachtige Clothes Moth Killer Kits die passen bij de grootte van het gebied dat je behandelt. Je kunt het gebied ook besproeien met azijn en het schoonvegen. Stofzuig daarna alles grondig en zorg ervoor dat u uw vacuümcontainer buiten of in een afgesloten zak leegt.

een vrouw die haar huis stofzuigt

Clothes Moth Veelgestelde vragen

Laten we nu nog een paar veelgestelde vragen over Clothes Moth beantwoorden. Op die manier ben je volledig voorbereid om voorgoed van deze vervelende modevernietigende plagen af te komen.

Welke soorten motten eten kleding?

Hoewel er veel verschillende soorten motten zijn, zijn er in Noord-Amerika slechts een paar soorten motten te vinden die kleding eten. In de Verenigde Staten zijn de twee soorten kledingmotten om op te letten de Casemaking Clothes Moth en de Webbing Clothes Moth. De meeste andere mottensoorten laten je kleding met rust.

Lees ook:   Matras reinigen? 3 tips om uw matras schoon te maken

Hoe herken ik clothes moths?

Om te beginnen met het impliceren van nuttige mottenoplossingen, moet u eerst identificeren of u kledingmotten of iets anders hebt. Kledingmotten kunnen worden geïdentificeerd door hun effen uiterlijk en kleine formaat. Ze kunnen ook worden geïdentificeerd door hun gedrag. Deze motten worden niet aangetrokken door licht en proberen zich meestal te verstoppen op de stilste, donkerste plekken van je huis. Ze zijn beige van kleur en hebben vleugels die aan de zijkanten vouwen en roodachtige haren op de toppen van hun hoofd.

Hoeveel soorten clothes moths zijn er?

Hoewel er duizenden soorten motten in de wereld zijn, zijn er in Noord-Amerika slechts twee hoofdtypen motten. Dit zijn de Webbing en de Casemaking kledingmot.

Hoe te voorkomen dat kleding motten?

Het gebruik van Moth Traps is de meest effectieve methode om de actieve volwassen mannelijke kledingmotten te vangen en dit zal ook helpen de broedcyclus te doorbreken. Natuurlijke afschrikmiddelen kunnen in laden en kasten worden geplaatst; deze omvatten cederchips of blokken en zakjes gevuld met gedroogde kruiden zoals lavendel, laurier en tijm. De beste aanval is een goede verdediging!

Hoe vind je een Clothes Moth nest?

Motten hebben geen nesten in de ware zin van het woord. U kunt bewijs van mottenactiviteit ontdekken in de vorm van een cluster van darmen en mottenschade in bepaalde delen van uw huis, maar dit is geen nest. Ze worden aangetrokken door donkere hoeken en ongestoorde plaatsen, zoals kasten, zolders en kelders.

gedroogde lavendel wordt verwerkt tot lavendelzakken

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.