Kun je gewoon wasmiddel gebruiken in HE Wasmachine? (Gebruik oude wasmiddelen)

Heeft u ooit gewoon wasmiddel willen gebruiken in uw hoogrenderende machine? De kosten van regulier wasmiddel zijn immers meestal goedkoper dan HE-wasmiddel. Bovendien is het direct beschikbaar en gemakkelijk te kopen en te gebruiken.

Er wordt echter gezegd dat gewoon wasmiddel uw HE-wasmachine zal beschadigen. Dus vandaag bespreken we of je gewoon wasmiddel in een wasmachine kunt gebruiken.

Kun je gewoon wasmiddel gebruiken in HE Wasmachine?

Nee, je kunt geen gewoon wasmiddel gebruiken in een HE wasmachine. Het reguliere wasmiddel heeft een grote hoeveelheid water nodig om te werken en een groot aantal suds te produceren. HE wasmachines zijn ontworpen om een laag volume water te gebruiken. De hoeveelheid sop die regelmatig wasmiddel creëert, zal problemen veroorzaken tijdens de wascyclus. Je moet HE-wasmiddelen gebruiken in een HE-wasmachine.

Lees ook:   Hoe maak je een houten snijplank schoon

Inhoudsopgave
 • Kun je gewoon wasmiddel gebruiken in een hoogrendementswasser?
 • Kun je gewoon wasmiddel water geven?
 • HE Wasmiddel Vs Regulier Wasmiddel
 • Wat te doen als u per ongeluk gewoon wasmiddel in he wasmachine hebt gebruikt
 • Kunt u een zeer efficiënt reinigingsmiddel gebruiken in een gewone wasmachine?
 • Beste HE Wasmiddel
 • Regulier wasmiddel gebruiken in hoogrendement Sluitringen

Kun je gewoon wasmiddel gebruiken in een hoogrendementswasser?

Vrouw die vloeibaar wasmiddel in de blauwe flesdop giet

Nee, u kunt geen gewoon wasmiddel gebruiken in een zeer efficiënte wasmachine, ongeacht of het een topbelasting- of front load-machine is. Je creëert te veel sop in het bad. Het sop kan overlopen en langdurige schade aan uw wasmachine veroorzaken door oververhitting of waterschade aan de componenten.

Overmatig sop kan uw machine in de war brengen, waardoor uw wasmachine halverwege de cyclus stopt.

Het sop zal ook een residu-opbouw in uw machine achterlaten die de groei van schimmels, meeldauw en bacteriën zal stimuleren. Uiteindelijk kan uw machine beginnen te stinken van deze groei.

Bovendien kan het sop van het gewone wasmiddel de tuimelende werking van de wasmachine verstoren, waardoor het vermogen om wasvlekken te verwijderen en uw kleding goed te wassen, wordt verminderd. Uw HE wasmachine gebruikt niet veel water bij het spoelen van kleding, wat betekent dat uw kleding ook niet grondig wordt gespoeld.

U zult uiteindelijk veel meer water moeten gebruiken om uw kleding te spoelen en te wassen dan uw HE-machine is ontworpen om te gebruiken, omdat HE-wasmachines zijn ontworpen om lage waterniveaus en een tuimelende wasactie te gebruiken. Dit bespaart water.

Dit betekent echter dat u speciaal geformuleerde reinigingsmiddelen moet gebruiken die niet veel schuim in uw machine creëren. Met andere woorden, u kunt HE-reinigingsmiddelen alleen gebruiken in een HE-machine.

Kun je gewoon wasmiddel water geven?

Nee, je kunt gewoon wasmiddel niet genoeg water geven om in een HE-machine te gebruiken, omdat er tijdens een normale belasting heel weinig HE-wasmiddel wordt gebruikt. Het HE-reinigingsmiddel is ontworpen voor gebruik in een laagwaterstand en vereist slechts een paar theelepels per lading.

Regulier wasmiddel vereist water om op te lossen. Om het normale wasmiddel voldoende water te geven om geen schuim te creëren, zou je slechts een minieme hoeveelheid wasmiddel aan je wascyclus toevoegen. Dit heeft invloed op de prestaties van uw machine en uw kleding wordt niet goed gewassen.

Wel kun je een gewone wasverzachter gebruiken in je HE wasmachine.

HE Wasmiddel Vs Regulier Wasmiddel

Regulier wasmiddel en HE-wasmiddel gebruiken dezelfde reinigingsingrediënten, enzymen, waterconditioners en oppervlakteactieve stoffen. Er is echter een verschil in hoe de twee soorten detergentia zijn geformuleerd.

Gewoon wasmiddel is gemaakt voor een wasmachine die de kleding onderdompelt om ze te wassen. Het produceert veel schuim en houdt vuil, kleurstoffen en aarde vast, zodat de vuiligheid niet terugkomt op de kleding. Het water spoelt de viezigheid weg.

Gewoon wasmiddel heeft een groot volume water nodig om je kleding op te lossen en te wassen.

Een hoogrendementsmachine verbruikt tot 66% minder water dan een traditionele wasmachine. Dit betekent dat de kleding niet onder water staat en dat gewoon wasmiddel een lading wasgoed niet reinigt.

HE-wasmiddel is geformuleerd om weinig sudderend te zijn, zodat het uw HE-wasmachine niet beschadigt. Het verspreidt zich ook snel en houdt vuil, kleurstoffen en grond vast die in lage hoeveelheden water zijn gesuspendeerd.

Dit betekent dat het HE-reinigingsmiddel is ontworpen met een formule waarmee het met veel minder water kan werken. Hoewel je zeer kleine hoeveelheden HE-wasmiddel nodig hebt om je kleding te wassen en het heel weinig schuim creëert, wordt je kleding net zo schoon als wanneer je gewoon wasmiddel gebruikt.

Wat te doen als u per ongeluk gewoon wasmiddel in he wasmachine hebt gebruikt

Wasgoedcyclus selecteren

Niets is erger dan te ontdekken dat u niet-HE-wasmiddel in uw dure HE-machine hebt gegoten. U wilt geen jaren van gebruik van uw machine verliezen of de kleding in uw wasmachine laten bevlekken als gevolg van onjuist wassen.

 • Tijd: 2 uur
 • Moeilijkheid: Beginner

1. De wascyclus annuleren

Als u zich realiseert dat u gewoon wasmiddel hebt gebruikt of uw machine hebt gecontroleerd om te ontdekken dat uw wasmachine is gevuld met sop, annuleert u de wascyclus onmiddellijk.

2. Spinnen en aftappen

Stel uw wasmachine in op de centrifugecyclus, zodat het water samen met het grootste deel van het wasmiddel uit uw wasmachine zal lopen. Dit zal helpen om het sudsy water te verwijderen.

3. Spoelen

Nadat het water uit uw wasmachine is afgevoerd, spoelt u uw machine af met koud water. Doe dit door uw machine in te stellen op een spoelcyclus met koud water, gevolgd door een spincyclus.

Zorg ervoor dat u uw machine niet per ongeluk instelt om het water te wassen of te roeren. Dit zal alleen creet meer sop dat je wasmachine kan schaden.

4. Wassen

Na de spoel- en centrifugecyclus moet al het water uit de machine worden afgevoerd. Start nu de wasmachine opnieuw met behulp van een regelmatige wascyclus met koud water. Dit zorgt ervoor dat de laatste van de reguliere schuimzeep is verwijderd.

Kunt u een zeer efficiënt reinigingsmiddel gebruiken in een gewone wasmachine?

Ja, u kunt een zeer efficiënt wasmiddel gebruiken in een gewone wasmachine. Hoewel het duur is, is het veilig en zal het uw wasgoed of uw machine niet schaden.

U moet er echter voor zorgen dat u niet te veel HE-wasmiddel gebruikt. Het is ontworpen om niet te veel sop te creëren, ongeacht hoeveel wasmiddel je gebruikt. Ook zal te veel van het wasmiddel een zeepachtig residu achterlaten dat de perfecte voedingsbodem is voor schimmels, bacteriën en meeldauw.

Volg dus de aanbevolen hoeveelheden van de wasmiddelcontainer wanneer u HE-wasmiddel in een gewone wasmachine gebruikt.

Beste HE Wasmiddel

Er zijn verschillende uitstekende hoogrenderende wasmiddelen die u kunt gebruiken om uw kleding te wassen. Deze wasmiddelen zijn ontworpen voor gebruik in een HE-machine en zullen uitstekend werk leveren bij het reinigen van uw wasgoed.

Deze detergentia zijn:

 • Arm en Hamer HE Vloeibaar Wasmiddel
 • Biokleen Vrij en schoon wasmiddel
 • Alle vloeibare wasmiddelen: schoon voor de gevoelige huid
 • Tide Vloeibaar Wasmiddel

Regulier wasmiddel gebruiken in hoogrenderende wasmachines

Hoogrenderende wasmachines zijn ontworpen om heel weinig water en een tuimelende actie te gebruiken om je kleding te wassen. Dit betekent dat wanneer u gewoon wasmiddel in een HE-machine gebruikt, u niet genoeg water beschikbaar heeft om uw kleding goed te wassen. Bovendien zal het gewone wasmiddel een overloop van sop veroorzaken die uw HE-wasmachine kan beschadigen.

U moet HE wasmiddel gebruiken in een hoogrendementswasser om uw kleding goed te wassen en schade aan uw dure wasmachine te voorkomen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?