Moth Foggers en Bomb Treatments thuis gebruiken


Moth Foggers en Bomb Treatments thuis gebruiken

Zodra een mottenplaag je huis in zijn greep heeft, wil je elke oplossing in het boek proberen om motten te doden. Stofzuigen, vegen, insectenspray spuiten, kleding invriezen en stomen. Je zult ook ontdekken dat die microscopische kleine eitjes die motten leggen harder zijn dan je zou verwachten en die schijnbaar onoverwinnelijke motten blijven terugkomen. Dat betekent dat je een betrouwbare manier nodig hebt om je huis van motten te ontdoen.

Mottenvernevelaars en mottenbombehandelingen zijn misschien opgedoken in uw onderzoek, maar de term “bom” klinkt misschien een beetje intimiderend!

Dus laten we het een tandje terugdraaien en uitzoeken waar mottenvernevelaars en bommen passen in een mottenverwijderingsplan voor uw huis.

Kun je fumigate voor motten?

Ja. Fumigatie met een mottenvernevelaar is een cruciaal onderdeel van het omgaan met huismottenplagen. Mottenontsmetting is de afgelopen jaren in populariteit gegroeid, omdat bekend is dat het een verscheidenheid aan insecten verwijdert, niet alleen motten. Tijdens het ontsmetten komen chemicaliën of gassen die giftig zijn voor de motten vrij in de lucht. Een van de voordelen van fumigatie voor motten is dat de chemicaliën plaatsen kunnen bereiken waar volwassen motten zich kunnen verbergen die andere methoden – vallen en sprays – niet kunnen.

De beste bron van fumigatie is professionele ongediertebestrijding.

Wat zijn Moth Foggers en Moth Bombs?

Een Moth Fogger voorbereiden voor gebruik in huis

Verneveling en ontsmetting zijn over het algemeen hetzelfde proces, behalve dat het kopen van mottenvernevelaars voor uw huis handiger en goedkoper is dan een professionele service. Er zijn verschillende soorten vernevelaars, variërend van verschillende stijlen en maten, maar de meeste komen in een blik of verzegelde plastic kuip.

Ook bekend als total-release foggers (TRFs), werken mottenbommen alleen in een enkele kamer voor intensievere behandelingen. De mottenbom speelt zich af in het midden van de ruimte. Eenmaal geactiveerd, wordt het insecticide vrijgegeven en vult het de kamer.

Dus technisch gezien zijn mottenvernevelaars en mottenbommen beide methoden van ontsmetting en de namen worden vaak door elkaar gebruikt.

Vind je het niet leuk als dingen 2, 3 of zelfs 4 verschillende namen hebben?!

Sommige vernevelaars laten een aerosolspray los door een lipje van de bovenkant van het blik te verwijderen, terwijl anderen vereisen dat je een lont aansteekt om mist te creëren zoals een traditionele insectenbom of rookbom. In dit opzicht dienen mottenvernevelaars en mottenbommen uiteindelijk hetzelfde doel, maar worden ze meestal anders genoemd op basis van het releasemechanisme; Aerosolen gewoonlijk aangeduid als mottenvernevelaars, fumeren aangeduid als rookbommen of mottenbommen.

Lees ook:   The Pink Stuff Vloeibaar Wasmiddel Gel Sensitive 30scoops

Volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) zal 1 oz fogger per 1.000 kubieke voet werken tegen een mottenplaag. Dat betekent dat een 6-8 oz blik mottenvernevelaar geschikt is voor de meeste huizen van gemiddelde grootte.

Bij Moth Prevention leveren we total release aerosol moth foggers binnen onze Kleding Moth Killer Kitsen Tapijt Moth Killer Kits, omdat deze veilig en effectief zijn gebleken in de handen van onze vele doe-het-zelfklanten in de VS. Al onze kleding en tapijt mot killer kits worden geleverd met een aerosol mottenvernevelaar.

Hoe werken mottenbommen?

Zoals eerder vermeld, is de selectie van mottenbommen en vernevelaars enorm. Het meest voorkomende type is een kleine spuitbus. Plaats de mottenvernevelaar op een stoel of kruk in het midden van de kamer. Vervolgens activeer je de mist door een klein lipje te verwijderen dat aan de bovenkant van het blikje zit. Druppels pesticide worden in de lucht vrijgegeven door een aerosol drijfgas voordat ze zich op oppervlakken in de ruimte of het huis nestelen, afhankelijk van de grootte en dekkingscapaciteit van de vernevelaar.

Werken bugbommen op motten?

Voor het grootste deel wel. De formule die wordt gebruikt om de meeste insectenbommen en fumigators te maken, werkt ook op allerlei soorten motten. De reden hiervoor zijn de ingrediënten die worden gebruikt in de bug fogger of bom. Thuisontsmettingsmiddelen gebruiken een mengsel van zilverijzer, waterstofperoxide, pyrethrinen en pyrethroïden (gemaakt van chrysanten). Sommige bevatten gevaarlijke chemicaliën waaraan u en uw huisdieren nooit mogen worden blootgesteld.

Werken Moth Foggers aan Mottenlarven?

Mottenvernevelaars werken over het algemeen het beste op volwassen motten die in de open lucht zijn, niet verborgen. Mottenlarven kunnen het beste worden verzorgd met meer directe methoden, zoals sprays die eieren en larven doden bij contact.

Dit geldt voor alle vormen van bug bombs en foggers. De chemicaliën die zich bezinken, moeten in contact komen met het insect. Alles wat wordt gemist, zoals eieren verborgen in de plooien van kleding of in hoeken van de kamer bedekt met meubels, mag niet worden beïnvloed door de vernevelaar.

Omdat het de mottenlarven, niet de volwassen motten, die uw kleding, tapijten of voorraadkastartikelen vernietigen, wilt u andere methoden gebruiken om de plaag volledig te bestrijden. We raden ten zeerste aan om gebruik te maken van onze Moth Killer Kits speciaal voor dit doel ontworpen.

Lees ook:   HG kalkweg gekleurd sanitair Dé kalkverwijderaar voor gekleurd sanitair

Onze mottenpreventie mottendoderkits zijn speciaal ontworpen om u te helpen mottenplagen te bestrijden met meerdere vormen van bestrijding, waaronder mottenvernevelaars – omdat mottenplagen een aanval met meerdere tanden vereisen.

Hoe een Moth Fogger of Moth Bomb te gebruiken

 1. Verzamel en zet geschikte bescherming op, zoals een masker, handschoenen, enz.
 2. Lees de instructies van Moth Fogger zorgvuldig door
 3. Verwijder items waarvan u niet wilt dat ze besmet zijn
 4. Beperk de ruimte, maar leg ook besloten ruimtes zoals kasten bloot
 5. Lokaliseer de Moth Fogger centraal in de kamer
 6. Activeer de Moth Fogger voorzichtig
 7. Wacht terwijl de Moth Fogger werkt
 8. Ventileer de kamer grondig

Moth Fogger wordt op het tapijt geplaatst door een vrouw met een masker en handschoenen

Stap 1 – Lees de instructies zorgvuldig door

Om een mottenbomvernevelaar correct te gebruiken, moet u altijd de instructies op de verpakking lezen. De activering kan verschillen.

Stap 2 – Verwijder items die besmet kunnen zijn

Zorg ervoor dat u eerst alle items verwijdert die kunnen worden verontreinigd door de chemicaliën in de vernevelaar, zoals potten, pannen, voedingsmiddelen, water, speelgoed, planten en huisdieren. Als je niet alles kunt verwijderen, bedek ze dan en leg ze ergens veilig. Hetzelfde geldt voor voedselverwerkende apparatuur, gebruiksvoorwerpen en aquaria.

Stap 3 – Beperk het gebied en stel aangetaste oppervlakken bloot

Afdichtingsventilatie. Open alle kasten, kasten en laden in de besmette kamer. Zorg er ten slotte voor dat de ramen gesloten zijn en dat eventuele ventilatoren of raamairconditioners zijn uitgeschakeld.

Stap 4 – Zoek de Moth Fogger

Zet de mottenvernevelaar vervolgens op een geschikte plaats. Het wordt aanbevolen dat u een stoel of kruk of tafel neemt en deze in het midden van de kamer plaatst die moet worden ontsmet. Bedek de stoel of tafel met een paar lagen papieren handdoeken, omdat de chemicaliën die de vernevelaar of bom afgeeft vlekken kunnen veroorzaken.

Stap 5 – Activeer de Moth Fogger

Schud de mottenvernevelaar goed voor gebruik. Zorg ervoor dat de sproeikop op het blikje van uw gezicht en onder een hoek is gedraaid, omdat de spray direct naar boven kan worden losgelaten. Druk de klep of het lipje op het blikje naar beneden. De spray zal onmiddellijk beginnen met loslaten. Inhaleer er niets van. Verlaat de kamer snel en sluit de deur.

Stap 6 – Verlaat de Moth Fogger

In de meeste gevallen mag de kamer gedurende ten minste twee uur niet worden betreden. Controleer de verpakking voor details die specifiek zijn voor het door u gekozen product om er zeker van te zijn wanneer het veilig is om binnen te komen. Hoe langer je wacht, hoe beter.

Lees ook:   hoe een plasma tv schoonmaken

Stap 7 – Ventileer de ruimte

Zodra je klaar bent om de ruimte opnieuw te bezetten, moet deze eerst worden gelucht. Open de ramen en zet ventilatoren aan, zodat de kamer nog twee uur volledig kan luchten. Zoals eerder vermeld, raadpleegt u de verpakking voor meer informatie over wanneer het veilig is om de ruimte opnieuw te betreden.

 een vrouw die de ramen opent om de kamer te luchten

Tips voor het veilig gebruiken van een Moth Fogger

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de mottenvernevelaarbom die u kiest veilig en met succes wordt gebruikt:

 • Gebruik nooit meer dan 1 vernevelaar in een kamer. Een enkele 6oz fogger is meestal genoeg om 25ft bij 25ft voet ruimte te bedekken.
 • Zorg ervoor dat u de juiste maat vernevelaar gebruikt. Mogelijk moet u de woonkamer in een kamer berekenen om erachter te komen welke maat voor u geschikt is. Om dit te doen, vermenigvuldigt u de lengte, breedte en hoogte van elke kamer die u wilt ontsmetten. Tel die volumes vervolgens bij elkaar op.
 • Gebruik nooit een vernevelaar in een kleine afgesloten ruimte, zoals een kast, lade, onder een tafel of een afgesloten voorraadkast. Het gebruik van een vernevelaar in een kleine ruimte kan ervoor zorgen dat het product explodeert.
 • Houd vernevelaars uit de buurt van vlammen. Sommige mottenbommen en vernevelaars zijn veilig genoeg dat u geen waakvlammen of elektrische apparaten hoeft te doven die af en aan gaan, maar voor de zekerheid moet u de vernevelaar 6 voet of verder van een ontstekingsbron plaatsen.

Waarom Moth Foggers en Moth Bombs gebruiken?

Wanneer de niet-chemische ongediertepreventiemethoden die u hebt gebruikt tegen binnendringende motten hebben gefaald, is de volgende stap om een mottenbom of vernevelaar te proberen. Hoewel vernevelaars en bommen niet altijd verborgen larven doden, zijn ze de sleutel tot het aanpakken van de populatie volwassen motten in uw huis.

een hond ontspannen op een bank met een wollen plaid onder zich

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.