Wanneer en hoe zuurvrij tissuepapier te gebruiken voor het opbergen van kleding


  een glimlachende mooie vrouw met haar boodschappentassen

Als je ooit in een high-end boetiek hebt gewinkeld, heb je waarschijnlijk gemerkt dat je aankoop in een doos was verpakt, zorgvuldig verpakt in tissuepapier. De meeste mensen geloven dat dit slechts een decoratieve aanraking is. In werkelijkheid maakt zuurvrij tissuepapier deel uit van de juiste stofopslag.

Inderdaad, bij het plaatsen van dure of delicate kledingstukken in langdurige opslag, kunnen de kleinste details de grootste verschillen maken. Dus hoe gebruik je op de juiste manier zuurvrij vloeipapier voor het opbergen van kleding? Dat is precies wat we in deze handige gids zullen behandelen.

De voordelen van zuurvrij tissuepapier

Zuurvrij tissuepapier heeft veel voordelen, waardoor het een essentieel hoofdbestanddeel is om bij de hand te hebben voor langdurige kledingopslag. Omdat dit tissuepapier pH-neutraal is, helpt het ervoor te zorgen dat de kleurstoffen in uw stoffen niet worden overgedragen of reageren op het papier zelf. Dit speciale soort tissuepapier wordt vaak speciaal verwerkt om verontreinigingen te verwijderen.

Andere soorten tissuepapier kunnen in de loop van de tijd verslechteren of een zuurgraad hebben die de kledingstukken die erin zijn gewikkeld, veranderen en beschadigen. Zuurvrij tissuepapier geeft uw kleding een beetje ruimte om te ademen en voorkomt op betrouwbare wijze materiaalkleuroverdracht op de lange termijn.

een blauwe bovenkant verpakt in een doos met tissuepapier

Hoe wikkel je kleding voor opslag met zuurvrij tissuepapier?

Om uw kleding in te pakken voor opslag, legt u zorgvuldig zoveel vellen papier neer als u nodig hebt, afhankelijk van hoeveel verschillende kledingstukken u van plan bent in elke container op te slaan. Als je een stapel afzonderlijke vellen hebt gekocht, maak ze dan glad en houd de hele stapel klaar naast je schone, vers gewassen kledingstukken. Als u een rol papier hebt gekocht, knipt en stapelt u de vellen indien nodig op een stapel.

Lees ook:   HG vuile handen reiniger Handreiniger tegen hardnekkig vuil

U kunt vellen tissuepapier gebruiken voor meerdere kledingscheidingen of afzonderlijke, één veelkleurig kledingstuk waarbij de ene kleur vouwt en een andere kleur raakt. Als u bijvoorbeeld een jurk heeft die blauw is aan de bovenkant en wit aan de onderkant, wilt u deze in tweeën vouwen met één vel vloeipapier ertussen om kleuroverdracht tijdens opslag te voorkomen.

Gebruik onderaan een opbergdoos, bak of kist een groot vel vloeipapier voor een voering. Plaats vervolgens een mottenafstotend sachet of potpourri sachet in de hoek. Vouw nu je kledingstukken op en wees voorzichtig om alle vouwen en afzonderlijke gekleurde gebieden te verwijderen. Plaats lagen tissuepapier tussen elke gekleurde sectie en verschillende gevouwen kledingstukken. Dit tissuepapier helpt uw wit witter te blijven, houdt uw kleuren levendig en voorkomt overdracht tijdens langdurige opslag.

Is regulier vloeipapier zuurvrij?

Nee, niet alle soorten tissuepapier zijn zuurvrij. In feite zijn veel soorten tissuepapier gemaakt met kleurrijke kleurstoffen die op kleding kunnen worden overgebracht als er verslechtering optreedt. Om deze reden is het het beste om zuurvrij tissuepapier te kopen als u fijne kleding voor een langere tijd opbergt.

Waar koop je zuurvrij vloeipapier?

Zuurvrij vloeipapier wordt gebruikt voor kledingstukken en af en toe voor het bewaren van geschenken. Het is een bijzonder goede optie voor stoffen die kleurrijke kleurstoffen bevatten. U kunt zuurvrij tissuepapier kopen bij ambachtelijke winkels, kunstvoorraaddepots of online. Veel boetieks en retailers kopen dit type tissuepapier ook in bulk van verpakkingsspecialisten.

Waar wordt zuurvrij tissuepapier voor gebruikt?

Zuurvrij tissuepapier is perfect voor het inpakken van kleding buiten het seizoen of het opbergen van trouwjurken, doopjurken, handtassen, hoeden, sluiers, enzovoort. Echt, het kan worden gebruikt om elke vorm van kleding op te slaan die u in onberispelijke staat wilt houden.

Lees ook:   wat is milde zeep schoonmaken

een trouwjurk liggend in wit vloeipapier

Andere mottenpreventietips voor het opslaan van delicate stoffen

Je wilt absoluut niet dat er motten in je dure kledingstukken komen! Kleding Mottenlarven voeden zich met natuurlijke materialen zoals veren, wol, bont of zijde. Deze natuurlijke materialen en stoffen zijn vooral heerlijk voor mottenlarven die ravage kunnen aanrichten in een donkere, afgelegen kast. Daarom is het belangrijk om je fijne kleding goed op te bergen.

Verdring je garderobe niet.

Het is belangrijk om je kleding zo te rangschikken dat stoffen kunnen ademen. Dit helpt rimpels en schade te voorkomen en creëert een omgeving die minder aantrekkelijk is voor motten.

Maak al je kleding schoon voordat je ze opbergt.

Zweet, huidcellen en voedselvlekken maken je kleding smakelijk voor mottenlarven. Als zodanig is het belangrijk om uw kleding te wassen of chemisch te reinigen voordat u deze in opslag plaatst.

Vouw kleding zorgvuldig op en overweeg om bepaalde items te rollen.

Rollende kleding is een goede manier om uitrekken en kreuken te voorkomen. Wanneer redelijk, is dit een betere methode dan het gebruik van hangers of gevouwen stapels. Wanneer je delicate kledingstukken vouwt, scheid ze dan met vellen wit, zuurvrij tissuepapier. Controleer af en toe je kleding en vouw alles opnieuw om kreuken te minimaliseren.

lavendel zakjes

Gebruik mottenafstotende opslagoplossingen.

Cederhouten kisten zijn geweldig voor kledingopslag, omdat ceder een natuurlijk mottenafweermiddel is. Als je geen toegang hebt tot een cederhouten kist of kledingkast, overweeg dan om een zakje met cederhout te vullen om motten af te weren. Kruidenzakjes kunnen ook worden gebruikt om motten uit de buurt van je mooie kleding te houden.

Lees ook:   hoe kun je oude munten schoonmaken

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.