Pantry Moth Foto’s en Identificatie


vrouw in haar keuken met gedroogde bijkeuken goederen in verzegelde containers

Denk je dat je voorraadkast is binnengevallen door graanminnende motten? Als je kleine bruine, bruine of grijze gevleugelde insecten hebt gezien die in een zigzagpatroon rondfladderen, heb je misschien te maken met voorraadkastmotten. Er zijn vier soorten voorraadkastmotten om op te letten in je keuken: Indian Meal Moth, Mediterranean Pantry Moth, White-Shouldered House Moth en de Brown House Moth.

Het identificeren van wat voor soort voorraadkastmot je hebt is essentieel om een gerichte oplossing te krijgen, verderop kijken we naar enkele voorraadkastmotfoto’s.

Wat zijn Pantry Moths?

Pantry-motten worden ook wel meelmotten genoemd, omdat ze de granen en gedroogd voedsel in uw voorraadkast of kast zullen opzoeken en besmetten. Voorraadkastmotten zien er op het eerste gezicht misschien onschadelijk uit, maar laat je niet misleiden. De larve is destructief. Eenmaal uitgekomen, zullen de larven door voedselvoorraden eten en uitwerpselen achterlaten, waardoor voedsel wordt bedorven terwijl ze gaan.

Voorraadkastmotten vallen een verscheidenheid aan producten aan, van granen, granen, bonen, meel, gedroogd fruit, dierlijk voedsel, chocolade, specerijen, kruiden, snoep en dierlijke vezels, zoals wol.

Pantry Moth Afbeeldingen

Bekijk de voorraadkastmotfoto’s en details hieronder om u te helpen identificeren welke soort zich in uw huis bevindt.

Indiase meelmot

Indiase meelmot

De meest voorkomende voorraadkastmot in de buurt, Indiase meelmotten (Plodia interpunctella) worden over de hele wereld gevonden. De larven worden ook wel waswormen genoemd.

Indiase meelmotten zijn 8-10 mm lang en hebben een spanwijdte van 16-20 mm breed. In tegenstelling tot andere voorraadkastmotten heeft deze soort een kleine, bronskleurige kop, bronzen schouders en donkere band die de geelachtige bovenste helft van de vleugel scheidt van de roodbruine aan de onderkant.

Lees ook:   HGX tegen muizen navulbare lokbox Effectieve en veilige muizenlokdoos

Mediterrane Pantry Moth

mediterrane pantry mot

De mediterrane voorraadkastmot (Ephestia kuehniella), ook bekend als een meelmot, is iets groter van formaat (ongeveer 10-12 mm lang) en gedraagt zich net als de Indiase meelmot. De volwassen mot heeft zout-en-peperkleuring die wordt onderbroken door een donker zigzagpatroon. Poten en antennes zijn vuilwit.

De eenvoudigste manier om de mediterrane meelmot te identificeren, is door de karakteristieke houding, bekend als de schuine houding. In deze positie is de mot in rust en strekt zijn voorpoten uit terwijl hij zijn kop optilt. Geen enkele andere voorraadkastmot doet dit.

Witschouderhuisvlinder

witte schouderhuismot

Toeschrijving: © entomart

Een minder vaak voorkomend gezicht in huizen, de witschouderhuismot (Endrose sarcitrella) heeft een fokcyclus die het hele jaar door doorgaat. Deze mot wordt ook aangetrokken door licht en is omnivoor. Hoewel ze zich aangetrokken voelen tot droog voedsel, houden ze ook van wol.

Volwassen witschouderhuismotten zijn ongeveer 8-10 mm lang en hebben lichtbruin gevlekte vleugels met wit rond het hoofd en de schouders. De larven hebben een rood hoofd en een witachtig lichaam.

Bruine huismot

bruine huismot

Hofmannophila pseudospretella, of de bruine huismot, is van de familie concealermotten en vermoedelijk afkomstig uit Azië. Zoals de meeste insecten werd de mot echter door menselijke activiteit op andere continenten geïntroduceerd. Volwassen bruine huismotten zijn ongeveer 8-14 mm lang, met een spanwijdte van 15-26 mm.

De bepalende kenmerken van de bruine huismot maken het gemakkelijk te identificeren. Deze motten zijn grotendeels lichtbruin maar hebben zwarte of donkerbruine vlekken op de vleugels. De randen van de vleugels zijn ook bezaaid met donkere markeringen. De larven zijn ongeveer 6 mm lang, hebben bruine koppen en gebroken witte lichamen.

Lees ook:   Olievlekken verwijderen uit kleding? 4 handige tips

Omdat bruine huismotten aaseters zijn, eten ze biologisch afval, havermout, meel, aardappelen, brood en zelfs natuurlijke vezels in tapijt en kleding. Ze zijn destructiever dan de gemiddelde voorraadkastmot.

Laatste gedachten

Wanneer je pantry hebt motten in huisVoorzichtig! Pak het probleem aan voordat het een plaag wordt met pantry-motbehandelingen die speciaal voor de keuken zijn gemaakt. De eerste stap in dit proces is om de aanwezigheid van de mot in uw huis te beoordelen door het plaatsen van Pantry Moth Vallen rond uw keuken, bijkeuken en andere voedselwinkelgebieden. Als u een consistente of verhoogde vangstsnelheid in uw vallen vindt, kunt u overwegen om een MothPrevention te gebruiken Pantry Moth Killer Uitrusting dat zal uw huis effectief ontdoen van de vier soorten voorraadkastmot en hun larven en eieren.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.