Ruimte maken: opbergideeën voor krappe kasten


Ruimte maken: opbergideeën voor krappe kasten

“Oh, ik heb zoveel opslagruimte!”

Dat is sarcasme, trouwens. Weinig mensen zouden ooit zeggen dat hun kasten te groot zijn, en de meesten van ons zitten vast met krappe kasten die geen opbergmogelijkheden hebben. Misschien is het gebouw een oudere constructie, gemaakt voor mensen die geen honderden tops, broeken en schoenen hadden. Of misschien is het gebouw goedkoop en heeft de bouwer besloten om zichzelf wat geld te besparen door je kastontwerp tot het laatst te laten staan, of je helemaal geen ingebouwde kast te geven!

Wat de oorzaak van je te kleine kast ook is, het is niet iets waar je nog langer mee hoeft te leven. We hebben een aantal oplossingen om die kleine kast te laten voelen als een walk-in. Oké, misschien overdrijven we een beetje, maar deze opbergideeën voor krappe kasten zullen je leven een beetje gemakkelijker maken.

Bekijk ze hieronder:

1. Hang niet zoveel spullen op

gevouwen gekleurde overhemden

Zoveel kasten worden geleverd met een enkele kledingstang – en dat is alles. Geen rekken. Geen rekken. Wie heeft er zo weinig kleren dat ze alles aan één hengel kunnen hangen? Zelfs als je maar een paar shirts, broeken en jassen op je naam hebt staan, zal één staaf zo gruwelijk rommelig worden dat je kast tot de rand gevuld aanvoelt.

Er is een eenvoudigere manier.

Je kunt tot twee keer zoveel ruimte besparen door je shirts en broekjes netjes op te vouwen in lades in plaats van ze op te hangen. Dat betekent ook niet dat je stapels kleding moet vouwen en op de kastvloer moet ploffen. Koop een aantal kledingdozen, opbergbakken, schoenenrekken en plankverdelers om aangewezen ruimtes voor je bezittingen te maken. Van daaruit kun je beginnen te beslissen wat waar naartoe gaat.

Gevouwen t-shirts en denim broeken in lades

Dit geeft je ook de mogelijkheid om je kasjmier op te slaan op een manier die het moet beschermen tegen vervelende kledingmotten en kledingmottenlarven. Of het nu gewoon netjes gevouwen is, of gevouwen met wat papier tussen de lagen van je kasjmier, we zouden altijd adviseren het ophangen van een feromoon kleding mot val of twee – gewoon voor de goede orde. Als u wat meer specifieke informatie wilt over het opslaan van uw kasjmier, bekijk dan ons artikel waarin u uitlegt de juiste manier om kasjmier op te slaan zodat het lang meegaat.

2. Maar hang trui organisatoren

Je denkt misschien: “Maar mijn kast is te klein om geen spullen op te hangen!” Oké, geen zorgen. We hebben een idee voor het opbergen van een kledingkast voor je.

Koop een aantal hangende organizers voor je omvangrijkere items, zoals truien, truien, t-shirts en misschien een deken of twee. Omdat het altijd beter is om je shirts te vouwen, vooral t-shirts, is het een geweldige manier om ze in de kast te laten hangen om wat ruimte vrij te maken. De meeste hangende truien worden geleverd met zes niveaus, hoewel je er misschien een paar vindt die korter zijn.

Op zoek naar plekken om hangende organisatoren te vinden? De IKEA kastenorganisator is altijd een slimme keuze, maar misschien vind je kastorganisatoren bij Home Depot en andere bouwmarkten.

3. Pak wat plankverdelers

Zoals hierboven vermeld, zijn plankverdelers een uitstekende manier om delen van rekken voor gevouwen kledingstukken uit te plaatsen. U kunt plankverdelers toevoegen aan bijna elke soort plank, zelfs die in de bijkeuken of badkamer. Plankverdelers kunnen op hun plaats worden geklikt en fungeren vervolgens als een barrière tussen dozen, stapels kleding en andere items.

Lees ook:   hoe deuren schoonmaken

Je kunt bijvoorbeeld wat wollen dekens op de kastplank opbergen, maar je hebt ook verschillende kledingzakken met seizoenskleding om weg te stoppen. Door ze te scheiden met plankverdelers, worden de tassen en dekens niet gebundeld of verplaatst terwijl je dingen verplaatst. Je kunt hetzelfde doen met opgerolde of opgevouwen handdoeken en schoenendozen.

4. Ga hoog en laag

Krappe kasten lijken misschien alsof ze weinig ruimte hebben om mee te werken, maar daar is een oplossing voor: installeer een kastsysteem. IKEA heeft bijvoorbeeld een kastsysteem genaamd de PAX waarmee je je kleine inloopkast kunt personaliseren voor een fractie van de kosten van een aangepaste eenheid. Dat gezegd hebbende, kun je misschien zelfs het hele ding zelf ontwerpen.

Een kastsysteem werkt omdat het de noodzaak elimineert om alles van hetzelfde niveau op te hangen. Als je dat doet, krijg je te veel dode ruimte. De beste manier om verschillende niveaus aan een kast toe te voegen, is door een aantal zware spanstangen te pakken en lagen te maken. Zet de langste items, zoals jurken en broeken, helemaal bovenaan zodat ze naar beneden kunnen hangen. Vervolgens zet je kortere items, zoals shirts, blouses en jurkjassen op het volgende niveau.

Een georganiseerde kastruimte met hoge en lage planken

U kunt ook enkele laden aan de l toevoegenowest deel van de kast, zodat u meer kleding kunt opvouwen en de vloer opgeruimd kunt houden. Als u weet hoe u een kastsysteem moet installeren, kunt u eenvoudig een aantal draagbare laden kopen – die met wielen – en deze gebruiken om items verder te scheiden.

Het is een geweldige manier om een kleine kast te organiseren zonder al te veel geld uit te geven.

5. Koop een Shoe Organizer

Hier is nog een van onze favoriete ideeën voor het opbergen van kleine ruimtes: de schoenorganisator. Je kunt deze vrijwel overal gebruiken – kleine kasten, appartementen, pantry’s, inloopkasten, kasten. Alles wat een deur heeft, echt waar.

Of je schoenorganisator nu over de deur gaat of met haken is geïnstalleerd, de ruime opbergruimte is om voor te sterven. Vreemd genoeg zouden we nooit aanraden om je schoenen in een schoenen organizer te hangen. Die kun je beter in een schoenenrek of schoenentoren bewaren.

een schoenenrek

Nee, schoenorganisatoren zijn beter voor accessoires, zoals je gebreide mutsen en handschoenen, sokken, lingerie, ondergoed, stropdassen, make-up en toiletartikelen, riemen en sjaals. Ze zijn zo multifunctioneel dat je creatief kunt worden. Als je er een krijgt met doorzichtige plastic zakken, kun je zien wat erin zit; maar je kunt altijd labels op stoffen zakken plakken.

6. Illusie van ruimte

Hoewel je niet altijd het formaat van een kleine kast kunt wijzigen, kun je wel een overtuigende illusie creëren. Hier zijn drie ideeën voor kleine kasten die u onmiddellijk kunt proberen:

  • Verf de ruimte met een lichte kleur en gebruik een glanzende afwerking. Lichte kleuren zullen de donkere ruimtes van de kast opfleuren, waardoor deze groter aanvoelt. De glanzende afwerking weerkaatst elk licht.
  • Kies LED-verlichting voor onder de planken en koppel de lampen met glazen rekken. Omdat het licht van bovenaf door de rekken filtert, voegt het een aangenaam effect toe aan de items langs de planken terwijl het een illusie van afstand creëert. De kast zal hoger aanvoelen.
  • Spiegels. Je kunt een spiegel op een van de muren installeren, waardoor je niet alleen een geweldige plek hebt om je outfit te controleren, maar ook de kast breder lijkt.
Lees ook:   Beste Landschapsravken van 2022

spiegeldeur in een kleine kast

7. Zoek de ontbrekende schakel

Wil je meer ophangruimte in je kast creëren zonder nog een hengel toe te voegen?

Pak een stevige ketting en een S-haak en hang de haak aan de hengel en laat de ketting naar beneden bungelen. De links zijn de perfecte maat om hangers vast te houden en de lengte geeft je voldoende ruimte om shirts op elkaar te stapelen. Als je de hangers goed uit elkaar plaatst, heb je meerdere shirts die in lagen aan één ketting hangen, maar je hebt geen extra ruimte gebruikt.

8. Probeer modulaire rekken uit

Heb je veel dingen die niet in je kast passen? Misschien wilt u overwegen om een modulair rekkensysteem toe te voegen, ook wel een étagère genoemd. De planken zijn groot genoeg om sommige dingen tentoon te stellen, waardoor ze ook als decoratie kunnen dienen. U kunt de modulaire planken aan de deur van uw kast bevestigen of naast de deur plaatsen. Heb je een walk-in? Modulaire rekken zullen daar ook werken.

En als modulaire rekken helemaal niet werken, kunt u denken aan het krijgen van over-the-deur rekken. Er zijn ook manden en planken die met spijkers aan deuren worden bevestigd.

9. Manden in de kast

We hebben het al vaak gezegd, maar je moet het nut van een eenvoudig mandje nooit onderschatten. Rieten manden zien er prachtig uit en kunnen worden gebruikt voor accessoires, schoenen, trainingskleding, onderkleding, pyjama’s en zelfs dekens, strandlakens en meer. U kunt uw modulaire rekken combineren met rieten manden en een stijlvol (en georganiseerd) display maken dat ruimte in uw kast opent.

een rieten mand gevuld met kussens en een deken

10. Koop de juiste hangers

Kan het type hanger dat je gebruikt verkeerd zijn? Mogelijk. Hangers worden voor allerlei dingen gebruikt en zijn onlangs in allerlei vormen gepresenteerd. Slanke hangers of hangers met antislip materialen zijn het beste voor uw kleding. Slankere hangers zullen minder omvangrijk zijn dan houten, maar meer ondersteunend dan goedkope draadhangers.

Je moet ook overwegen om S-vormige hangers voor je broeken en rokken te kopen en ringvormige hangers voor je sjaals en riemen.

11. Haak, lijn en zinker

Bezorgd dat de hierboven genoemde hacks niet zullen werken? Hier is een van onze waterdichte opbergideeën voor krappe kasten. Het zal ook uw kast in een oogwenk organiseren. Het enige dat u hoeft te doen, is haken op de zijwanden installeren.

Je kunt een boor gebruiken voor stevigere haken of je kunt de lijmhaakroute volgen. Hoe dan ook, je krijgt tonnen bruikbare ruimte. Haken nemen zelf weinig ruimte in beslag en afhankelijk van hoeveel gewicht ze hebben, kun je alles ophangen, van portemonnees, rugzakken, accessoires, shirts, riemen, eend ga zo maar door.

Een andere optie voor haken is op de kastdeur. U kunt haken toevoegen aan de voor- en achterkant en op verschillende niveaus. Dit is vooral handig als je jonge kinderen hebt en hun bezittingen op een redelijker niveau wilt plaatsen zodat ze het kunnen bereiken.

12. Raak de vloer

Oké, dus we hebben het gehad over het gebruik van alles hoog in de kast, de zijmuren en zelfs de deur. We moeten het nog hebben over het belang van het gebruik van elke centimeter in je kleine kast. Ervan uitgaande dat je kleine kast betekent dat je geen enorme inloop hebt, raden we je aan het vloeroppervlak verstandig te gebruiken. Als je geen karretje op wielen of een ladekast in de kast of een schoenenrek hebt geïnstalleerd, moet je ruimte hebben om de schoenen die je het vaakst gebruikt neer te leggen.

Lees ook:   witte steen schoonmaakmiddelen

een plastic opbergkar op wielen

Het is ook handig om je favoriete schoenen en slippers precies daar te houden waar je ze nodig hebt. Je hoeft niet te gaan zwerven voor een cubby of bakruimte. Zorg er wel voor dat je een mandje op de grond legt of een soort dienblad. Anders kan de vloer vies worden van wat je ook volgt.

13. Vermijd slechte ontwerpen

Heb je ooit een kast gezien waarbij de gordijnrail in de hoek buigt met een scherpe draai van 90 graden in de hoek van de kast? Dit gebeurt vaak met inloopkasten, omdat het de railruimte moet maximaliseren. Niet alleen kun je helemaal niets met de hoek doen, omdat je kleding zich om elkaar heen opstapelt, maar je verliest ook veel ruimte. Er zijn allerlei slechte ontwerpfouten zoals deze te vinden in kasten, gebreken die voorkomen hadden kunnen worden.

De beste optie hiervoor is om verticale rekken op de hoeken te installeren, de lengte van de staven te verkorten en meer opslagruimte toe te voegen. Maak de rekken ook verstelbaar.

Andere ontwerpkwesties zijn onder meer:

  • Te donkere rekken
  • Dode ruimte op de bovenste plank of aan de achterkant van de kast
  • Planken zijn te ondiep om iets vast te houden

Je moet niet alleen proberen deze problemen te verhelpen, omdat het meer ruimte vrijmaakt, maar je moet ze ook vermijden bij het opnieuw ontwerpen van je kleine kast. Zorg ervoor dat je voldoende verlichting hebt, gebruik pegboards op de achterwand om dode ruimte te voorkomen en zorg ervoor dat je rekken de juiste grootte hebben. Als u geen rekken kunt toevoegen zonder te veel ruimte te besparen, moet u een doe-het-zelf-oplossing overwegen, zoals een kleinere boekenplank die is bekleed met opbergdozen en bakken.

Waarom ruimte maken in je krappe kast?

een lachende vrouw die voor haar opgeruimde kast staat

Leven met beperkte ruimte is geen pretje, en je hebt misschien het gevoel dat je meer in een doos leeft als de rommel te weerbarstig wordt. De beste oplossing is om je kleine kast te organiseren en dingen onder controle te krijgen. Nu je de opbergideeën voor krappe kasten hebt gelezen, moet je niet wachten om enkele van de methoden op de proef te stellen.

Elke tip is gemakkelijk te doen en zal je kleine, overvolle kast transformeren in een ruimte waar je trots mee kunt pronken. Het beste van alles is dat de kleine kasthacks budget- en doe-het-zelf-vriendelijk zijn. U kunt elk van de opslagideeën voor kleine kasten aanpassen aan uw behoeften, of u nu uw ruimte huurt of bezit. Zorg er wel voor dat je je kast hebt opgemeten en spullen koopt die gaan passen!

Voor meer tips voor het organiseren van kasten, bekijk onze blogs:

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.