Veelvoorkomende GE Wasmachine Foutcodes &Problemen oplossen

Wanneer er iets misgaat met uw GE-wasmachine, kan deze een foutcode weergeven. Geen paniek – dit betekent niet dat je honderden moet uitgeven om een machine te kopen. Er zijn enkele eenvoudige manieren om het probleem op te lossen.

We zullen u door verschillende GE wasmachine-foutcodes leiden, wat ze betekenen en hoe u kunt proberen het probleem op te lossen.

Blijf lezen voor onze beste tips voor het oplossen van problemen.

Inhoudsopgave
 • Hoe vind ik de foutcode op mijn GE Wasmachine?
 • Front Load GE Wasmachine Codes
 • Top Load GE Wasmachine Codes
 • Foutcodes van de GE Wasmachine wissen
 • Wat is de gemiddelde levensduur van een GE wasmachine?
 • De fouten opnieuw instellen

Hoe vind ik de foutcode op mijn GE Wasmachine?

Soms geeft de wasmachine de foutcode weer op het bedieningspaneel. Het doet dit echter niet altijd. Als u de code niet ziet, volgt u deze stappen om toegang te krijgen tot de diagnostische modus van het apparaat:

 1. Koppel het apparaat los: Koppel het apparaat gedurende één minuut los van het stopcontact.
 2. Hervatten van de macht: Sluit het apparaat binnen 12 seconden zes keer aan en open het deksel en sluit het. Merk op dat het deksel minstens twee centimeter moet worden geopend om deze stap te laten werken. Sluit het deksel elke keer helemaal. Dit werkt voor de meeste GE-ringen, inclusief Deep Fill-modellen.
 3. Druk op een combinatie van knoppen: Het apparaat is nu ingesteld, zodat u de foutcode kunt weergeven. Druk op “signaal” en vervolgens op “start vertragen”, dan op “signaal” en vervolgens snel op “start vertragen”. De foutcode wordt nu weergegeven.

Front Load GE Wasmachine Codes

Laten we de lijst met foutcodes van de GE-wasmachine doornemen, wat ze allemaal betekenen en hoe u ze kunt oplossen. De meeste hiervan kunnen snel thuis worden opgelost zonder een professional te hoeven bellen.

We beginnen met ge-ringen voorladers (zoals het profielmodel) voordat we naar de foutcodes van de ge-wasmachine gaan.

Let

Terwijl we het hebben over voor- en bovenbelastingsmachines, kunt u verschillende foutcodes hebben als u een stapelbare wasmachine en droger hebt. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor hulp.

Code E22

Wat het betekent: De wasmachine vult niet of te langzaam (langer dan acht minuten).

Hoe het te repareren: Zorg ervoor dat de watervoorziening is ingeschakeld. Zorg er dan voor dat de waterkleppen zijn aangesloten op de inlaatslangen en open zijn. Probeer het water uit en weer aan te zetten. Als dit niet werkt, controleer dan of de waterleiding niet bevroren is. Controleer ten slotte de slang op knikken of klompen. U moet proberen de slang om de vijf jaar te vervangen.

Code E23

Wat het betekent: De waterkeringsafvoer wordt geactiveerd. De wasmachine heeft een overloop gedetecteerd.

Hoe het te repareren: Probeer het apparaat opnieuw in te stellen of probeer de wascyclus opnieuw uit te voeren voordat u doorgaat naar de volgende stappen. Als dat niet werkt, controleer dan de waterkleppen of het waterniveau. Storingen of een slecht waterniveau kunnen deze code veroorzaken. Als de waterklep defect is, ziet u water in de machine komen, zelfs als deze is uitgeschakeld. Maar als dat niet de oorzaak is, kunt u de waterniveauregelingstest uitvoeren via de servicemodus van de machine.

Code E38 of E39

Wat het betekent: De wasmiddeldispenser werkt niet goed.

Hoe het te repareren: Koppel het apparaat los en controleer de mechanische link op de lade van de dispenser. Repareer of vervang beschadigde onderdelen. Een ander probleem kan zijn dat de dispenser niet in de juiste positie kan komen of dat de openende ensluitende delen niet werken. Herstel of vervang beschadigde onderdelen.

U kunt ook een foutcode “Tank Low” krijgen. Dit wordt weergegeven op SmartDispense-machines. Het waarschuwt u dat de tank opnieuw moet worden gevuld of wanneer er nog 8-10 ladingen wasmiddel over zijn.

Code E42, E45 of E49

Wat het betekent: Motor gerelateerd. De motor of omvormer werkt niet goed, is overbelast of trekt te veel stroom.

Hoe het te repareren: Verwijder enkele items uit de trommel en start de wascyclus opnieuw. Een zware belasting kan de motor belasten. Een andere oplossing is om de trommel handmatig te draaien. Als er krakende of slijpende geluiden zijn, kan er iets vastzitten tussen de trommel en de buitenkuip, die u moet verwijderen.

Deskundig advies

Als de bovenstaande oplossing niet werkt, moet u mogelijk de bedrading testen. Als het defect is, moet de bedrading worden vervangen, en mogelijk ook de aandrijfmotor en de besturingskaart van de omvormer. In deze situatie raden we aan contact op te nemen met GE voor ondersteuning.

Code E46, E47 of E48

Wat het betekent: De aandrijfmotor raakt oververhit.

Hoe het te repareren: Begin met het wissen van de code, het verlaten van de servicemodus en het loskoppelen van de wasmachine gedurende 30 seconden. Als de code blijft staan, inspecteert u de bedrading naar de aandrijfmotor terwijl de machine is uitgeschakeld. U wilt op zoek naar losse bedrading of beschadigde bedrading. Repareer of vervang alles wat u opmerkt. Als de bedrading er echter goed uitziet, moet u de aandrijfmotor en mogelijk ook de besturingskaart van de omvormer vervangen.

Top Tip

Vervang de aandrijfmotor vóór de besturingskaart van de omvormer. Controleer hoe de machine werkt met alleen die vervanging. Als het nog steeds niet werkt, vervang dan ook de besturingskaart van de omvormer. Als u een van deze onderdelen moet vervangen, raden we u aan contact op te nemen met een GE-reparateur of een professionele leverancier van apparaatreparatie in plaats van het zelf te doen.

Code E57, E58 of E71

Wat het betekent: Het hoofdbesturingsbord is defect. Als dit gebeurt, werkt uw machine niet correct.

Hoe het te repareren: Koppel het apparaat los en controleer de bedrading naar de besturingskaart. Zoek naar losse of beschadigde draden. Repareer of vervang ze als je in staat bent. Schakel het apparaat weer in. Als het probleem aanhoudt, moet u de hele besturingskaart vervangen.

Probeer dit eerst

Dit is een belangrijke en dure fout, dus let op deze hack. Deze fout kan ook optreden als een sleutel vastzit op het bedieningspaneel. Zorg er dus eerst voor dat dat niet het geval is voordat je het hele bord vervangt.

Code E60, E61, E63 of E64

Wat het betekent: De montage van het deurslot is defect.

Hoe het te repareren: Schakel het apparaat uit, koppel het los, wacht 30 seconden, schakel het weer in en probeer het opnieuw. Als dat niet werkt, controleer dan de verbindingen tussen de bediening en de deurvergrendeling. Als ze defect zijn, vervang dan de deurvergrendeling. Je kunt ook ontsmettingsalcohol gebruiken om ze schoon te maken. Als ze smerig zijn, kan het knoeien met de effectiviteit van de verbinding.

Code E65

Wat het betekent: Er is een waterniveauregeling of sensorfout.

Hoe het te repareren: Koppel het apparaat los en inspecteer de bedrading tussen het besturingsbord en de waterniveausensor. Als u losse of beschadigde bedrading opmerkt, vervangt u deze. Als u dit niet opmerkt, moet u de sensor vervangen.

Code E70

Wat het betekent: Er is een toetsenbordfout opgetreden. Er zit mogelijk vuil of vuil vast tussen het toetsenbord en de voorbehuizing. Anders kan er ook een vastzittende sleutel zijn.

Hoe het te repareren: Verwijder de bedieningsbehuizing en maak deze schoon. Als het probleem hiermee niet is opgelost, moet u mogelijk het bedieningspaneel vervangen.

Top Load GE Wasmachine Codes

Dit zijn de meest voorkomende foutcodes in verband met GE-wasmachines met bovenlader.

1 flitser of 5 flitsers

Wat het betekent: Motorstoring van de aandrijving.

Hoe het te repareren: U moet de aandrijfmotor vervangen. Koppel het apparaat los voordat u de aandrijfmotor vervangt.

2 Flitsen

Wat het betekent: Uitglijdende of losse aandrijfriem of naafmoer.

Hoe het te repareren: Koppel het apparaat los en inspecteer de aandrijfriem. Als het niet beschadigd is, draai dan de naafmoer aan die zich naast de draaimand bevindt. Als de aandrijfriem in slechte staat verkeert, vervang deze dan. Als geen van deze trucs werkt, moet u mogelijk de aandrijfmotor vervangen.

3 Flitsen

Wat het betekent: Defecte omvormerbesturing.

Hoe ik te reparerent: GE verkoopt de omvormerbesturing niet afzonderlijk, dus u moet dit uitbesteden. De andere optie is om de aandrijfmotor te vervangen, omdat dat is wat de omvormerbesturing bevat.

4 Flitsen

Wat het betekent: Storing in het schakelcircuit van de modus.

Hoe het te repareren: De modusverschuiver bevindt zich in de aandrijfasassemblage, dus u moet de draad tussen de modusverschuiver en de omvormerregelaar opnieuw aansluiten als deze los is gekomen of is losgekoppeld. Als dit echter niet werkt, moet u de aandrijfasassemblage vervangen.

6 Flitsen

Wat het betekent: De rotor van de aandrijfmotor is vergrendeld en de ruitensproeierkuip kan niet draaien.

Hoe het te repareren: Zoek het probleem waardoor het bad niet draait. Dit kan vermogensverlies zijn, de deur is open, de deurschakelaar is defect, de aandrijfriem is defect, de motorkoppeling is versleten, de koppeling is defect of de aandrijfmotor is defect. Je zult het proces van eliminatie moeten doorlopen om de fout te vinden. Als de aandrijfmotor het probleem is, moet u deze vervangen.

7 Flitsen

Wat het betekent: Je hebt het deksel vier opeenvolgende wascycli niet geopend. Wanneer u het deksel na vier cycli niet opent, gaat de machine ervan uit dat de dekselschakelaar defect is.

Hoe het te repareren: U moet de draad vervangen die de dekselschakelaar verbindt. Als de dekselschakelaar daadwerkelijk beschadigd is, heb je een nieuwe schakelaar nodig.

8 flitsen

Wat het betekent: Temperatuurwaarschuwing aandrijfmotor. Dit gebeurt wanneer de wasmachine overbelast is en niet goed kan draaien, waardoor de aandrijfmotor oververhit kan raken.

Hoe het te repareren: Verwijder sommige items uit de lading, zodat het niet te zwaar is. Probeer de wastobbe handmatig te draaien. Als het niet kan bewegen, neemt u contact op met GE voor ondersteuning. De machine kan uiteindelijk een nieuwe aandrijfmotor nodig hebben.

9 Flitsen

Wat het betekent: Defecte aandrijfmotorrem. De rem is wat voorkomt dat uw apparaat draait.

Hoe het te repareren: Je hebt een nieuwe aandrijfmotor nodig.

Code 17

Wat het betekent: Het “drogelastgevoel” heeft een time-out gekregen en is overgegaan naar het volgende deel van de cyclus. De wasmachine bereikt de geprogrammeerde draaisnelheid niet binnen de tijd.

Hoe het te repareren: Controleer of het apparaat niet overbelast is. Verwijder indien nodig enkele items. Als dat niet werkt, controleer dan of de machine goed leegloopt en of er geen verstoppingen in het drainagesysteem zitten. Verwijder de klompen, giet de machine leeg en probeer het opnieuw. Koppel vervolgens het apparaat los en controleer of er geen gebroken of losse riemen op het achterpaneel zijn. Zo ja, draai ze dan aan of vervang ze.

Code 18

Wat het betekent: Het algoritme voor het opruimen van de afvoerpomp is mislukt.

Hoe het te repareren: Controleer eerst de afvoerpomp op een verstopping. Als er een is, verwijder deze dan. Als dat niet werkt, controleert u de installatie-instructies om ervoor te zorgen dat het apparaat zich op de juiste standpijphoogte bevindt. Controleer vervolgens de drukbuis op knijpen in de buurt van de bovenste afdeksel grommet. Een andere tip is om de uitgangsspanning van de druksensor te controleren en of deze overeenkomt met het waterniveau in de mand. Mogelijk hebt u een elektricien nodig om hier te helpen. U moet ook de weerstand van de pomp controleren via de J512-connector op de besturing. Als u een open circuit hebt, controleert u de kabelboom naar de pomp en pompmotor. Controleer ten slotte op 120 VAC naar de afvoerpomp. Als er spanning is en de pomp niet werkt, moet u de pomp vervangen. Als er echter geen spanning is, moet u de interfacemachinebesturing vervangen.

Top Tip

Als het gaat om het oplossen van problemen met de wasmachine van GE, is code 18 een beetje lastig om te navigeren, dus als je twijfelt, neem dan contact op met GE voor specifieke ondersteuning.

Code 25

Wat het betekent: Er is een druksensoruitval van een losgekoppeld drukhuis, een geknepen drukslang, water in de drukslang of een druksensorfout.

Hoe het te repareren: Controleer de drukbuis op knijpen in de buurt van de bovenste afdeksel grommet. Controleer vervolgens de buis op opgesloten water. Zoek naar lekkende waterkleppen. Controleer vervolgens de waterdruk van uw huis om er zeker van te zijn dat deze voldoende is. Controleer ten slotte of de uitgangsspanning van de sensor overeenkomt met het waterniveau in de mand.

Foutcodes van de GE Wasmachine wissen

Nadat u de fout hebt gevonden en geverifieerd, kunt u de code wissen.

 1. Druk op aan/uit: Houd de aan / uit-knop ingedrukt totdat de foutcode verdwijnt.
 2. Haal: Koppel het apparaat gedurende ten minste drie minuten los van het stopcontact.
 3. Stekker: Sluit het apparaat weer aan op eennd zet het aan.
 4. Wassen: Voer een wascyclus uit om ervoor te zorgen dat het apparaat goed werkt.
 5. Als de code retourneert: Als de code terugkomt of als u meer problemen ondervindt, moet u het probleemoplossingsproces opnieuw starten.

Wat is de gemiddelde levensduur van een GE wasmachine?

GE wasmachines gaan meestal tussen de acht en 14 jaar mee. Dit hangt af van hoe vaak je het gebruikt, hoe goed je het onderhoudt en voor welk model je gaat.


De fouten opnieuw instellen

Het is eigenlijk gunstig wanneer uw GE-wasmachine foutcodes naar u knippert. De verschillende codes waarschuwen u voor het specifieke probleem. Van daaruit kunt u het probleemoplossingsproces starten en het probleem oplossen.

Onze lijst met veelvoorkomende foutcodes voor ge-wasmachines en tips voor het oplossen van problemen helpt u bij verschillende problemen.

Neem bij twijfel , bijvoorbeeld wanneer u een H20-foutcode ontvangt, contact op met de klantenservice van GE voor ondersteuning. Ze kunnen zelfs iemand eropuit sturen om uw apparaat te repareren.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol All in one Disinfectant Spray Linen 400ml x6