Verdrijf ratten: 5 waardevolle professionele tips van de verdelger!

Een rattenplaag kan elk gebouw beïnvloeden – ongeacht hoe schoon en goed onderhouden uw vier muren zijn. Als u vermoedt dat ratten bij u intrek hebben genomen, moet u de Rattenbestrijding onmiddellijk, omdat de plaag zich binnen zeer korte tijd kan ontwikkelen tot een echte plaag. Het volgende is van toepassing: Hoe verder de verspreiding is gevorderd, hoe moeilijker het is om van de ratten af te komen!

De harige knaagdieren zijn niet alleen vervelend, maar kunnen zelfs echt gevaarlijk voor je zijn. Ratten kunnen meer dan 100 verschillende ziekten op mensen overbrengen, uw voedselvoorraden besmetten en zelfs kabel- en huisbranden veroorzaken door aan draden te knabbelen. Goede redenen dus om de ratten snel te bestrijden.

In ons artikel leert u hoe u een rattenplaag correct kunt herkennen, welke huismiddeltjes Ratten verdrijven en hoe u re-infestatie effectief kunt voorkomen.

Pestprofiel: interessante feiten over ratten

Tot de meest voorkomende rattensoorten in Duitsland behoren de bruine rat en de huisrat, waarbij een plaag door bruine ratten veel vaker voorkomt dan een plaag door huisratten. Beide soorten zijn extreem schuw en vooral ’s nachts actief, waardoor je de dieren overdag nauwelijks te zien krijgt. Zowel de bruine rat als de huisrat voelen zich erg op hun gemak bij de mens vanwege gemakkelijk toegankelijke voedselbronnen en warme nestbouwmogelijkheden, maar de twee soorten verschillen in uiterlijk en habitat.

Huisrat vs. bruine rat – Welke rattensoort heeft zich bij mij genesteld?

Tamme ratten zijn tussen de 15-25 cm lang en hebben een relatief smalle lichaamsbouw met een gewicht tussen 150 gram en 250 gram. De staart van de huisrat is meestal langer dan het hoofd en de romp samen. Bovendien hebben huisratten een meer puntige neus en grotere oren dan bruine ratten. Huisratten zijn er in verschillende kleurvarianten. In het kleurenspectrum van bruingrijs tot grijs tot zwart is elke vachtkleur mogelijk. De jonge dieren lijken visueel op huismuizen, zodat een rattenplaag vaak wordt aangezien voor een Muizenplaag wordt bewaard.

Bruine ratten zijn met een kop-romplengte van ongeveer 22-28 cm iets groter en met een gewicht tot 400 gram aanzienlijk zwaarder en dikker dan binnenlandse ratten. In tegenstelling tot de huisrat is de staart van de bruine rat niet langer dan het lichaam. Bovendien hebben bruine ratten een vrij hoekige kop, kleinere oren en een minder puntige neus dan de huisrat. Slechtvalkratten hebben een bruingrijze vacht, die meestal lichtgrijs of witachtig van kleur is in de buikstreek.

Ongeacht welke rattensoort bij u zijn intrek heeft genomen, u moet snel handelen, omdat beide soorten extreem vruchtbaar zijn. De bruine rat kan tot acht keer bevallen, de huisrat tot zes keer per jaar. Per nest worden vijf tot acht (bruine rat) of zes tot twaalf (huisratten) jonge dieren geboren, de draagtijd is voor beide soorten ongeveer drie weken. Omdat het rattenras in beide gevallen ook na drie maanden geslachtsrijp is, kan de rattenpopulatie in uw huis zich snel vermenigvuldigen.

Voedingsgedrag, leefgebied en nestbouw van ratten

Als het op voedsel aankomt, zijn ratten allesbehalve kieskeurig. De omnivoren geven de voorkeur aan plantaardig voedsel, maar schakelen ook over op dierlijke voedselbronnen in geval van nood. Zodra de ratten je zijn binnengedrongen, maak je je voorraden, je afval en zelfs het voedsel voor huisdieren.

Terwijl bruine ratten zowel in menselijke woningen als in de riolen worden gevonden, worden huisratten uitsluitend gevonden in de warme vier muren van appartementen en huizen, waar ze het liefst op de bovenste verdiepingen en op zolder verblijven. Eenmaal met succes doorgedrongen in een huis, geven huisratten er de voorkeur aan hun nesten te bouwen op warme schuilplaatsen zoals valse plafonds of goed beschermde hoeken van de zolder. De nesten van de huisratten zijn meestal goed verborgen en daarom moeilijk te vinden. Voor het bouwen van nesten gebruiken de huisratten materialen zoals krantenpapier, isolatiemateriaal en textiel.

Lees ook:   Hoe de lucht in uw huis te zuiveren (15 effectieve methoden)

Slechtvalkratten nestelen vaak buiten huizen, zoals in tuinhuisjes of composthopen. Ze komen dan alleen je gebouw binnen voor voedselinname.

Op zoek naar aanwijzingen – Zo herken je een rattenplaag!

Onafhankelijk Van welke rattensoort bij u zijn intrek heeft genomen, zijn er enkele tekenen die duidelijk wijzen op een rattenplaag.

Spindelvormige rattenkeutels

Als u herhaaldelijk spindelvormige fecale sporen vindt met een diameter van één tot twee centimeter, is dit een vrij duidelijk bewijs van een acuut rattenprobleem. Een rat scheidt tot 40 van dergelijke fecale ballen per dag uit.

Belangrijk: Raak de rattenuitwerpselen niet aan zonder geschikte beschermende kleding!

Rattenkeutels bevatten meestal veel bacteriën en/of parasieten die op mensen kunnen overspringen. Neem bij twijfel contact op met een professionele rattenbestrijder, die de Ratten verdrijven in plaats van je eigen gezondheid in gevaar te brengen!

Loop- en smeersporen

Een ander teken van rattenplaag zijn kleine voetafdrukken in stoffige gebieden, evenals sporen van vacht en lichaamsvet die de ratten op hun pad achterlaten. Als u deze sporen volgt, kunt u in veel gevallen de nesten of toegangspaden van de knaagdieren identificeren.

Knagende sporen op voedingen en kabels

Zodra u vermoedt dat ratten bij u intrek hebben genomen, moet u onmiddellijk uw voorraden en kabels controleren op knaagsporen. Gooi besmet voedsel direct weg! Via het speeksel of de urine van de ratten kunnen ziekteverwekkers worden overgedragen op het product en, indien geconsumeerd, uiteindelijk op u.

Een sterke, onaangename ammoniakgeur

Bij een rattenplaag verspreidt zich vaak een penetrante, zeer doordringende ammoniakgeur in het getroffen gebouw. Als je zo’n geur opmerkt, is dit een teken dat de besmetting al behoorlijk vergevorderd is. De Rattenbestrijding moet dan onmiddellijk worden gedaan.

Huismiddeltjes voor ratten – Helpen ze echt?

Veel patiënten googlen in een acute rattenplaag allereerst welke huismiddeltjes in de Rattenbestrijding kan helpen. In verschillende blogs worden chilipoeder, cayennepeper, azijnessence of kruidnagelolie aangeprezen als vermeende wondermiddelen in gebruik tegen ratten. Deze huismiddeltjes zijn bedoeld om Ratten verdrijven door ze op de vlucht te zetten met hun onaangename geur voor de ratten. Tot op heden is er echter geen blijvende effectiviteit gevonden in een enkel huismiddeltje. De ratten zijn hooguit even bang of geïrriteerd door de maatregelen. Na korte tijd zijn de ratten echter gewend geraakt aan de geuren en ontwikkelen ze een tolerantie.

Ook zijn rattenvallen die beschikbaar zijn in de bouwmarkt zelden geschikt voor het beheersen van een hele rattenpopulatie. Aan de rattenvallen wordt een aasmiddel, zoals pindakaas of chocolade, bevestigd. Zodra een rat op de heerlijke maaltijd jaagt, knapt de val dicht en doodt of vangt de rat. Ratten zijn echter zeer intelligente en snel lerende dieren die hoogstwaarschijnlijk na een zeer korte tijd niet meer op het aas in de vallen springen.

We raden ook af om rattengif te gebruiken voor Rattenbestrijding te gebruiken. Net als de rattenvallen kunnen ratten snel het verband tussen gif en dood herkennen en zullen ze waarschijnlijk na korte tijd niet voor het gif vallen. Bovendien zijn er nu veel rattenpopulaties die immuniteit tegen rattengif hebben opgebouwd. Bovendien moet je niet vergeten dat rattengif ook een gevaar is voor kinderen en huisdieren, omdat het toxische effect niet alleen specifiek bij ratten voorkomt, maar ook bij mensen en andere dieren.

Lees ook:   hoe veters schoonmaken

Dus voordat u geld investeert in ineffectieve huismiddeltjes of (gevaarlijke) producten van de bouwmarkt en kostbare tijd verliest in verschillende mislukte zelfpogingen en uw gezondheid in gevaar brengt, moet u eerder onmiddellijk neem contact op met een professionele rattenbestrijder zoals BugStop. In de meeste gevallen liggen de kosten van een grondige en duurzame rattenverwijdering in het lage driecijferige bereik.

En dit geld is goed geïnvesteerd: onze ongedierte-experts weten precies hoe en waar ze de nesten van knaagdieren kunnen vinden, hoe ze Ratten verdrijven en welke maatregelen u kunt nemen om herinfestatie te voorkomen. Als u de Rattenbestrijding Laat het over aan experts, dus bescherm niet alleen je gezondheid, maar ook je zenuwen en je portemonnee.

Langdurig Ratten verdrijven – met deze 5 tips!

Tip 1: Identificeer de rattenplaag zonder twijfel!

Dankzij onze gids weet u nu welke tekenen duidelijk wijzen op een rattenplaag. Als u vermoedt dat ratten uw vier muren hebben besmet, is de eerste stap het verzamelen en documenteren van indirect bewijs en bewijs. Alleen als u de rattenplaag als zodanig correct identificeert, kunnen de knaagdieren correct en effectief worden bestreden.

Als u niet zeker weet of het een rattenplaag is, kunt u het beste onmiddellijk onze ongedierte-experts raadplegen. We kunnen met honderd procent zekerheid zeggen of het ratten zijn die bij u intrek hebben genomen.

Tip 2: Ontneem ratten potentiële voedselbronnen!

Als u zeker weet dat het in uw geval een rattenprobleem is, moet u de knaagdieren zo snel mogelijk van alle potentiële voedselbronnen beroven.

  • Voedselopslag – Bewaar je benodigdheden in stevige, goed afsluitbare blikjes en dozen, zodat de ratten er niet aan kunnen knabbelen.
  • Verwijdering van voedselresten – Pas op dat je je restjes niet weggooit in het toilet. Ratten kunnen het smakelijke voedselafval volgen en zich via de leidingen een weg banen uit het rioolstelsel naar uw badkamer.
  • Opslag van diervoeders – Kortom, de ratten proeven ook wat je huisdieren lekker vinden. Dus als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat het dierenvoer – net als het voedsel – wordt bewaard in stevige, goed afsluitbare containers.
  • Afdekking van de composthoop – Als je een composthoop in je tuin hebt, moet je een geschikte hoes krijgen zodat ratten geen toegang meer hebben tot je voedselafval.
  • Omgaan met vuilniszakken &bakken Vuilniszakken moeten altijd goed worden afgesloten en, indien mogelijk, alleen op de dag van ophaling naar de prullenbak worden gebracht. Vuilnisbakken moeten goed afsluitbaar zijn, zodat ratten niet naar binnen kunnen.

Als je al deze tips implementeert, ben je al een belangrijke stap verder, want zonder veilige toegang tot voedsel zal je huis nogal onaantrekkelijk zijn voor ratten.

Tip 3: Lokaliseer en sluit de toegangswegen van de ratten!

Bovenal nestelen bruine ratten niet noodzakelijkerwijs in uw gebouw, maar bouwen ze vaak hun nesten buiten en dringen ze uw voorraden voornamelijk binnen voor voedselinname.

Lokaliseer indien mogelijk de toegangswegen van de ratten en sluit ze. Let op waar de meeste sporen van vet en ontlasting zijn.

Het is echter bijna onmogelijk voor leken om alle paden en nesten te lokaliseren en te sluiten of te vernietigen. Onze ervaren rattenexperts weten precies welke mazen en zwakke punten de dieren uitbuiten om in uw vier muren te komen.

Lees ook:   Mottenballenalternatieven: motten wegwerken zonder mottenballen

Tip 4: Laat de locatie uit de buurt van een Rat Vechter beoordelen!

Uiterlijk nadat u zogenaamd alle toegangswegen voor de ratten hebt geblokkeerd, moet u een ervaren verdelger zoals BugStop raadplegen voor advies. Hun basiswerk – het elimineren van voedselbronnen en het sluiten van de toegang – is een elementaire stap in het elimineren van de rattenplaag, maar alleen een professional Rat Vechter zorg ervoor dat de knaagdieren verdwijnen en niet terugkomen. De totale bevolking moet veilig en duurzaam worden verwijderd. Als zelfs een handvol ratten het overleeft, heb je al snel weer hetzelfde probleem.

We hebben al honderden Rattenbestrijding succesvol uitgevoerd en weten dankzij onze decennialange ervaring precies hoe we uw probleem met de harige viervoeters onder controle kunnen krijgen.

BugStop biedt u de volgende voordelen:

  • Praktische tips voor Rattenbestrijding We weten dat onze methoden werken, omdat ze zich al in honderden gevallen hebben bewezen. Ratten verdrijven is onze specialiteit!
  • Discrete aanpak om uw imago te beschermen – Een rattenplaag kan dodelijk zijn voor je imago. Wij zorgen ervoor dat noch buren, noch klanten, patiënten of medewerkers iets merken van uw rattenprobleem.
  • Snelle planning en eliminatie – EenDe snelle verwijdering heeft bijgedragen tot de Rattenbestrijding topprioriteit om de verspreiding van de bevolking onmiddellijk en effectief te voorkomen. Bij ons hoeft u geen weken te wachten op een afspraak – wij staan in de kortst mogelijke tijd tot uw beschikking!
  • Individueel advies – Geen twee rattenplagen zijn hetzelfde. Daarom vertrouwen wij in onze controlestrategie op nauw persoonlijk advies en maatregelen die individueel zijn aangepast aan uw situatie.
  • Voor particuliere huishoudens, gemeenten &bedrijven – Wij zorgen voor elk rattenprobleem, of uw privékamers nu worden getroffen, het een gemeentelijke faciliteit is of u de exploitant bent van commerciële gebouwen.

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier en laat u gratis adviseren door onze experts!

Tip 5: Voorkom een nieuwe rattenplaag!

Zodra de hele rattenpopulatie met succes uit uw gebouw is verdreven, moet u passende maatregelen nemen om herhaling van rattenplagen te voorkomen. U kunt kiezen uit uw Rat Vechter krijg persoonlijk advies en krijg waardevolle tips.

In wezen betekent het dat u uw gebouw regelmatig inspecteert op mogelijke toegangsmogelijkheden voor de ratten en ze onmiddellijk sluit. Zo moeten deuropeningen worden voorzien van rubberen lippen of borstelstrips, moeten scheuren en voegen worden voorzien van roosters en moeten terugstroomkleppen in de drainagesystemen worden geïnstalleerd.

Bovendien moet u de maatregelen voor het opslaan van voedsel en voedselafval van tip # 2 permanent handhaven om uw vier muren geen aantrekkelijk doelwit voor ratten te maken.

Conclusie: Professionele oplossingen voor rattenbestrijding

Een rattenplaag is lang niet alleen vervelend en onaangenaam. Ratten kunnen uw gezondheid schaden, gevaarlijke branden veroorzaken en uw reputatie beschadigen. Als u vermoedt dat u wordt getroffen door een rattenplaag, moet u geen kostbare tijd verliezen.

Schakel onze BugStop rattenbestrijders vroeg in voordat je kleine rattenprobleem verandert in een echte plaag. Wij zetten ons in voor snel, discreet en duurzaam Rattenbestrijding en staan aan uw zijde als betrouwbare partner voor alle vragen en zorgen.

Vermoedt u dat ratten hun intrek hebben genomen in uw gebouw? Neem dan nu contact op met onze professionele verdelgers en laat u kosteloos en vrijblijvend adviseren!