Voorkom bedwantsen tijdens het reizen en thuis

Trouw aan het motto “Voorzichtigheid is beter dan verdraagzaamheid, kunt u het risico op bedwantsbesmetting in uw eigen vier muren minimaliseren en bedwantsen voorkomen.

Er is echter geen honderd procent bescherming, omdat er veel manieren zijn waarop bedwantsen zich kunnen verspreiden.

Vanwege hun grootte kunnen ze onopgemerkt het appartement binnenkomen in gebruikte meubels, in de eigen en andermans bagage of door bezoekers.

De kans hierop is niet erg groot, maar het kan geen kwaad om jezelf uit te rusten met kennis over de goed aangepaste insecten en de kansen verder te minimaliseren.

Juridische kennisgeving voor het gebruik van pesticiden (met name insecticiden / pesticiden): Gebruik biociden zorgvuldig. Lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik.

Bedwantsen voorkomen tijdens het reizen

Zodra bedwantsen zich in hun bagage hebben verstopt, zijn ze moeilijk te herkennen en kunnen ze gemakkelijk naar huis worden gebracht. Daarom is het logisch om bedwantsen te voorkomen met een paar eenvoudige acties.

Wie denkt dat bedwantsen alleen in goedkope afdalingen gevangen kunnen worden, heeft het mis. Elke eerdere gast heeft misschien bedwantsen in een kamer geïntroduceerd zonder dat de eigenaren van het pand hiervan op de hoogte waren.

Laatste update van prijzen op 4.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

Ook vanuit psychologisch oogpunt is het handig als je enkele maatregelen kent waarmee je bedwantsen kunt voorkomen. Want als de bedwantsen eenmaal echt gevangen zijn, laat de angst voor een hernieuwde besmetting met nieuwe beten niet zo snel los. Voor sommigen – waaronder ikzelf – gaat of is zo ver gegaan dat ze een tijdje geen zin hebben om te reizen. Want elk hostel of elke accommodatie zou ook weer bedwantsen kunnen herbergen.

Hier is ook een lezersmail die ik ontving:

Hey Sebastian, ik heb net je site ontdekt, best cool. Je voelt je dus niet helemaal absurd. Helaas is mijn bedwantsprobleem nu psychologisch extreem uitgebreid: ik wilde je vragen hoe je ermee omgaat? Ik was vorige week in Praag in het hostel en inspecteerde alles minstens een uur en kreeg nog steeds extreme angst met paniekaanvallen toen ik naar bed wilde gaan… Ik weet niet meer wat ik moet doen, want ik kan niet altijd overschakelen naar de tent, maar ik word er gewoon niet meer blij van. Kijk uit naar je ervaringen, liefde [S. / Name gekürzt]

Voor de reis

Er zijn al een paar mogelijkheden en middelen die je kunt overwegen voordat je op reis gaat. De NoBite kledingspray bevat de werkzame stof permethrin, dat wordt gebruikt als afweermiddel tegen bedwantsen en waarmee de rugzak kan worden bespoten.

Lees ook:   Dettol - Wipes Multi Purpose - Citroen - Reinigingsdoekjes - 3x 30 Stuks

Ondanks mogelijk ontwikkelde resistentie, mag de rugzak een paar weken geen verleidelijke schuilplaats zijn voor bedwantsen.

De soldaten van de Bundeswehr dragen uniformen behandeld met permethrin om te beschermen tegen insecten en parasieten wanneer ze naar overeenkomstige landen reizen.

Hetzelfde principe wordt ook gebruikt voor slaapzakken/tickings met insectenbescherming zoals de COCOON TravelSheets van zijde, katoen of de CoolMax vezels.

Het permethrine wordt tijdens de productie in het weefsel geïntegreerd en moet in lage concentraties onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Het actieve ingrediënt is echter niet volledig onomstreden. Een kritische beoordeling van geïmpregneerde kleding met permethrin vindt u hier.

Het voorkomen van bedwantsen is ook een afsluitbare beschermhoes voor de rugzakrugzak, waarin de rugzak ’s nachts wordt geplaatst en met een rits wordt gesloten. Door deze barrière kunnen de bedwantsen niet in de bagage doordringen.

Het is ook handig om de meegenomen items op te bergen in afsluitbare en transparante plastic zakken of iets dergelijks. Dit maakt het gemakkelijker om uw eigen bagage te onderzoeken en vermindert de schuilplaatsen voor de bedwantsen verder.

Om een effectieve remedie te hebben voor de jeuk van bedwantsbeten, helpt bijvoorbeeld een steekgenezer. Voor mij is het momenteel de punctiegenezer van Bite Away. Zodat ik tot nu toe goede ervaringen heb gehad en het onderdeel mij beter helpt dan welke crème dan ook tegen jeuk bij insectenbeten.

Laatste update van prijzen op 1.11.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

Tijdens de reis

Bedwantsen voorkomen tijdens het reizen
Bedwantsen voorkomen – Eenmaal in de bagage kunnen ze na de reis ongenode gasten worden in hun eigen appartement – Foto: [igorxiii] ©123RF Stockfoto

Het voorkomen van bedwantsen tijdens de reis kan worden geïmplementeerd door een paar kleine hints. Vooral de kennis over het uiterlijk, het gedrag en de schuilplaatsen van de bedwantsen speelt een rol en kan effectief worden gebruikt.

Allereerst is het echter mogelijk om bij het inchecken bij de receptie te vragen of er recent problemen zijn geweest met bedwantsen.

In de regel wordt u niet (opzettelijk) in een acuut bedreigde ruimte geplaatst. Maar als je dat wel doet, kan het handig zijn dat je het al eerder hebt gevraagd.

Lees ook:   1 x Dettol keuken reiniger spray + 1 x Dettol badkamer reiniger spray - 100% hygiëne

Eenmaal in de kamer kunt u zoeken naar mogelijke bedwantstekens. Je moet zeker het matras, het bedframe en het meubilair aan het hoofdeinde van het bed van dichterbij bekijken.

Hier is een kleine zaklamp of een smartphone met zaklampfunctie erg handig. Ga bij het zoeken echter voorzichtig te werk en vermijd indien mogelijk het aanraken van verdachte gebieden.

Als u vindt wat u zoekt, verlaat dan onmiddellijk de kamer en meld het bij de receptie. Een verandering van kamer zou in dit geval een vanzelfsprekendheid moeten zijn.

Als alles tot nu toe in orde is, kun je uit voorzorg slapen in een hut slaapzak / tikken met insectenbescherming en de bagage kan in een beschermende zak worden opgeborgen en gesloten voor het slapengaan.

Voor vertrek moet u ook uw bagage grondig inspecteren, zodat er geen ongenode gasten met u mee naar huis reizen, of om te weten hoe voorzichtig u thuis moet zijn bij het uitpakken.

Als u bijvoorbeeld uw bagage onder het bed wilt opbergen of kleding en andere items in de buurt van het bed wilt achterlaten, kan dit een ticket worden naar de dichtstbijzijnde accommodatie voor de bedwants. Zo verspreiden bedwantsen zich via reizigers naar verschillende hotels, maar ook naar uw appartement.

Bedwantsen in de bagage
Twee bedwantsen in de bagage, die onder het bed van een besmette kamer was opgeborgen. We kwamen hier samen achter tijdens de preventieve controle voor de terugreis bij een vriend thuis (om geen bedwantsen mee naar huis te nemen of verder te verspreiden). Foto: Bettwanzenproblem.de

Na de reis

Als er een vermoeden is van bedwantsen die worden meegebracht, zijn er verschillende mogelijkheden. Het veiligste is om niet met de bagage het huis in te gaan, maar om het direct aan een verdelger te overhandigen voor onderzoek.

Als alternatief is het mogelijk om de bagage in de badkuip uit te pakken om een mogelijke ontsnapping van de bedwantsen zoveel mogelijk te voorkomen. Het beste is om de kleding op meer dan 50°C te wassen en in de wasdroger te doen.

Niet-wasbare items kunnen worden verpakt in een grote zak, die bijvoorbeeld wordt verwarmd of behandeld met diatomeeënaarde. In principe komen veel verschillende methoden en middelen ter discussie te staan. Enkele andere mogelijkheden werden ook gepresenteerd in het artikel Vechten tegen bedwantsen.

In ieder geval is het belangrijk om zeer voorzichtig en grondig te zijn, zodat er geen bedwantsen ontsnappen of bedwantseieren over het hoofd worden gezien en onbehandeld blijven.

Bovendien is het raadzaam om het appartement een paar weken nauwlettend te observeren en typische schuilplaatsen van bedwantsen te controleren. Zo kunt u een mogelijk bedwantsprobleem in geval van gevallen sneller oplossen.

Lees ook:   hoe kun je het beste een inductie kookplaat schoonmaken

Dit heb ik vrijwel altijd bij me als ik op reis ben.

Om de hierboven genoemde psychologische redenen onderzoek ik bijna altijd het bed en de kamer op mogelijke sporen van bedwantsen tijdens het reizen. Omdat ik niet meer zo paranoïde ben, doe ik dit niet meer zo grondig als vroeger. Of het hangt een beetje af van het gevoel dat ik heb bij een accommodatie. Maar het uitzicht op en onder de matras hoort er meestal bij.

Persoonlijk heeft het me geholpen om in ieder geval een tikkende/hut slaapzak met geïntegreerde insectenbescherming (zonder extra spray) te gebruiken. Of dit echt altijd zo effectief is, weet ik niet. Maar het heeft me geholpen omdat ik in ieder geval iets extra proactiefs heb gedaan.

Dus als ik in hostels/berghutten etc. slaap, dan heb ik het altijd al jaren bij me. Natuurlijk, als de bedwantsen volledig resistent moeten zijn, helpt het misschien helemaal niet of niet zo goed. Maar de kans dat ze mij als slachtoffer kiezen, kan in ieder geval afnemen. Ik heb de Cocoon Microfiber slaapzak met Insect Shield Line – Coolmax. Daarnaast heb ik altijd een steekgenezer bij me, omdat het de grootste jeuk van me wegneemt.

Zonder dhij twee dingen, ik reis eigenlijk zo goed als helemaal niet of dan alleen in de tent/camper. Het is echter ook beter geworden de laatste jaren en ik ben niet meer zo paranoïde.

Laatste update van prijzen op 4.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

Voorkom bedwantsen bij het kopen van gebruikte items

Voorzichtigheid is ook geboden bij het kopen van gebruikte items. Speciaal gebruikte matrassen of meubels kunnen worden geïnfecteerd. Ook al klinkt het een beetje storend, maar ik heb ook gelezen dat bedwantsen zich zouden hebben verstopt in boeken, speelgoed en technische apparaten.

Daarom is er maar één advies: onderzoek gebruikte items van alle soorten van tevoren grondig en, indien vermoed, koop ze niet of behandel ze dienovereenkomstig.

In deze context mogen natuurlijk geen gebruikte meubels van de straat of het grofvuil worden gehaald en Onbehandeld te brengen naar het appartement. Je weet immers niet wat de reden was voor het uitzoeken.

Overzicht van de belangrijkste bijdragen aan bedwantsen: