15 Tips voor het snel wegwerken van spechten [Op menselijke wijze]

Wakker worden met het geluid van vogels is een ideale manier om je dag te beginnen, tenzij die vogels spechten zijn.

Met hun onophoudelijke tikken en de neiging om eigendommen te beschadigen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom velen ze als ongedierte beschouwen.

Deze vogels worden echter beschermd door milieuwetten als erkenning van de cruciale rol die ze spelen in ecosystemen.

Dus laten we eens kijken hoe we op een effectieve maar humane manier van spechten af kunnen komen.

1. Verwijder de voedselbron

Een van de belangrijkste redenen waarom spechten zich op het huis zullen fixeren, is omdat het voedsel binnen de muren herbergt.

Deze vogels zijn alleseters en een groot deel van hun dieet bestaat uit insecten. Mieren-, termieten- en bijenplagen zijn veel voorkomende motivaties voor een specht die op huis pikt.

Om te bevestigen of insecten inderdaad de wortel van je spechtprobleem zijn, zijn er een aantal dingen die je moet doen:

  • Onderzoek het uiterlijk van de gaten. Wanneer deze vogels foerageren voor beestjes, zijn de gaten die ze boren meestal klein, diep en gerangschikt in horizontale of verticale rijen.
  • Controleer de omliggende gebieden op tekenen van besmetting. Het kunnen dode insecten zijn die overblijven van de jacht van de vogel, mierennesten, bijenkorven of hout dat door termieten wordt gegeten. Idem als je daadwerkelijk levende insecten op de muren ziet kruipen.
specht

Als alle tekenen wijzen op insectenplagen, dan is de beste manier om spechten te stoppen met het pikken van het huis, het elimineren van hun voedselbron.

Gebruik pesticiden die specifiek zijn voor het doelinsect, maar een minimaal effect hebben op andere levende wezens.

Volg de veiligheidsprotocollen op het etiket om te voorkomen dat uw gezin en huisdieren per ongeluk de chemicaliën inademen, innemen of aanraken.

Voor zware plagen moet u mogelijk professionele verdelgers bellen.

2. Gebruik een lokspecht feeder

Om spechten die je huis pikken verder te ontmoedigen, lok je ze ver weg door ze smakelijke lekkernijen te geven in een spechtenvoeder.

Dit is een goede optie als uw spechtenpikprobleem is geworteld in foerageer- en nestgedrag – deze vogels leven graag dicht bij hun voedselbron.

Door ze een betere voedselbron ver weg van je huis te geven, moedig je ze aan om ook ver weg van je huis te nestelen.

De meest effectieve lokspechtvoeders gebruiken suet. Suet cakes zijn gemaakt van gesmolten dierlijk vet gemengd met zaden, groenten, fruit en insecten.

specht

Deze worden gestold in blokken en in kooien geplaatst die suet feeders worden genoemd. Ze worden meestal aan takken gehangen. Vogels grijpen de grills vast en pikken naar het voedsel binnenin.

Suet feeders zijn verleidelijk voor spechten omdat het hen in staat stelt om zich in hun natuurlijke positie te voeden.

Koop een metalen suet feeder met een staartprop. Metaal is duurzaam en gaat lang mee. Met een staartprop kunnen spechten stabieler en comfortabeler zijn terwijl ze zich voeden.

Wanneer u suet cakes koopt om van spechten af te komen, controleer dan het etiket om te zien of het speciaal voor deze vogels is gemaakt.

Als je besluit om je eigen voedsel te maken, neem dan hun favoriete voedsel op, zoals zonnebloempitten met zwarte olie, meelwormen en pinda’s.

3. Gebruik een spechtgeluid afschrikmiddel

Zoals de meeste vogels nemen spechten de vlucht als ze geluiden horen. Vogels zijn geëvolueerd om plotselinge geluiden te associëren met roofdieren, en als je daarvan profiteert, kun je spechten afschrikken zonder ze pijn te doen.

Een “spechtgeluid afschrikmiddel” is een hele mondvol, maar het kan zo eenvoudig zijn als je in je handen klapt of het volume van je luidsprekers hoger zet. Dit is misschien uw meest economische keuze, maar het vereist inspanning en consistentie om te doen.

Het kan een goed idee zijn om je buren te waarschuwen voor je anti-spechtgeluidsspervuur, zodat ze begrijpen waar de ruckus over gaat.

Als u een handigere optie wilt, zijn er verschillende elektronische spechtafschrikmiddelen op de markt.

specht

Ze maken gebruik van verschillende technieken om spechten weg te jagen.

De BirdXPeller Pro zendt vogelnoodsignalen en roofdiergeluiden uit die spechten doen denken dat het gebied gevaarlijk is. De geluiden zijn vooraf opgenomen natuurlijke geluiden, waardoor het voor de meeste buren onopvallend is.

Andere spechtafschrikwekkende geluidsapparaten maken gebruik van hoogfrequente geluiden die door vogels kunnen worden gehoord, maar niet door mensen. Deze stoten spechten af omdat ze extreem schril en vervelend overkomen.

4. Installeer een lokspechtroofdier

Een goede manier om van spechten af te komen is om laat ze denken dat er roofdieren op de loer liggen in de buurt van je huis. Dus wat eet spechten en hoe krijg je die dieren zover dat ze je huis bewaken?

Helaas is het moeilijk om vossen, coyotes of grote roofvogels te trainen om je huis spechtvrij te houden.

Maar er zijn producten beschikbaar die eruit zien en bewegen als de natuurlijke roofdieren van een specht. Deze lokvogels zijn verkrijgbaar in centra voor woningverbetering, tuinwinkels en online platforms zoals Amazon.

De Bird Barrier Rotating Owl Bird Deterrent is een realistisch en levensgroot plastic uilenbeeld dat op elk plat oppervlak kan worden gemonteerd. Het beweegt met de wind mee, net zoals een windvaan dat doet.

Lees ook:   hoe hoesje schoonmaken
uil lokvogel

Het plaatsen van wat lijkt op een levende bewegende uil in de buurt van de delen van uw huis met gaten is een goede manier om spechten ervan te weerhouden terug te keren om meer schade aan te richten.

Er zijn tegenwoordig andere roofdier-nabootsende spechtafschrikmiddelen op de markt. Sommigen gebruiken zonne-energie om levensechte bewegingen te maken om vogels weg te jagen.

Anderen gebruiken afbeeldingen van coyotes in plaats van uilen. Deze worden half verborgen achter struiken geplaatst om het natuurlijke roofgedrag van deze dieren na te bootsen.

Om spechten te verwijderen met behulp van lokroofdieren, moeten ze elke 2-3 dagen worden verplaatst om de list vol te houden.

5. Plant strategische fruitbomen en bessenstruiken

Strategisch tuinieren is een goede manier om spechten te ontmoedigen om op je huis te hameren.

De eerste overweging is de locatie. Kies een plantgebied dat op een goede afstand van uw huis ligt. Vermijd het planten van fruitbomen en struiken direct naast de muren van uw huis.

Door ze aan de rand van uw eigendom te houden, zullen de vogels daar samenkomen in plaats van zich in uw muren te vestigen.

Denk vervolgens goed na over de soorten fruit en bessen die je gaat planten. Spechten zijn territoriaal, dus er zal veel voor nodig zijn om ze te overtuigen om te verhuizen.

bloemen

Door bomen en struiken te planten die op verschillende maanden vrucht dragen, zullen spechten het hele jaar door in dat gebied willen blijven.

Een goede tactiek zou zijn om te planten wat mensen kunnen eten. Daarmee sla je niet twee, maar drie vliegen in één klap: Je bevredigt de zoetekauw van de specht, je trekt insecten aan die ook als voedsel dienen, en je zorgt voor vers en gezond voedsel voor je eigen tafel.

Zaaddragende bloemen, notendragende planten en met sap gevulde bomen zijn ook zeer effectief in het stoppen van spechten om huizen te vernietigen. Deze vogels pikken hier veel liever naar dan naar je muren.

6. Installeer een spechtennet

Een andere optie om spechten af te schrikken van het slapen is vogelgaas. Dit is de beste optie voor het bedekken van grote gebieden. Idealiter moet het net minstens 3 centimeter boven het oppervlak rusten dat het bedekt.

Het onstabiele en zachte gaas is niet ideaal om te zitten, waardoor het een goede methode is om spechten af te weren. Zorg ervoor dat u vogelgaas koopt dat speciaal is gemaakt voor gebouwen en structuren en niet die gemaakt zijn van het beschermen van gewassen en vissen.

Kies rotbestendige, waterdichte en UV-bestendige producten om het onderhoud te minimaliseren. Het zou een goed idee zijn om foto’s van uw huis mee te nemen wanneer u de winkel bezoekt.

vogelnet

De verkoper kan suggesties hebben over de juiste installatie en manieren om het er esthetisch aantrekkelijker uit te laten zien.

Verrassend genoeg is het beste spechtafstotende gaas dat is ontworpen om te beschermen tegen vleermuizen. Sommige soorten spechten kunnen vrij groot en zwaar zijn.

Hun kracht en gewicht kunnen conventionele vogelnetten verscheuren. Vogelbarrière 3/8 in. StealthNet 4 / 1 Bat Net is gemaakt van geknoopt polyethyleen, waardoor het een van de sterkste vogelnetten op de markt is.

In vergelijking met metalen of plastic vogelpieken vereisen deze meer onderhoud. Gaas moet worden gecontroleerd op gaten en scheuren. Bladeren en ander puin moeten periodiek worden verwijderd.

7. Verwijder rustplaatsen

Vogels voelen zich op hun gemak met plaatsen waar ze kunnen rusten. Dit omvat dakranden, hekken, daken en andere horizontale oppervlakken die hoog zijn.

Deze vertrouwdheid kan hen aanmoedigen om vaker te bezoeken. Als spechten plaatsen vinden om te rusten in uw eigendom, zullen ze eerder gaten boren en er nesten in maken.

Het verwijderen van rustplaatsen is een eenvoudige maar effectieve methode van spechtenbestrijding en spechtenpreventie.

U kunt vogelpieken installeren in delen van uw huis waar u spechten ziet die graag rondhangen. Deze werktuigen hebben metalen of plastic naaldachtige staafjes die naar buiten uitsteken.

vogel spikes

Deze voorkomen birds van grijpen en settelen. De Bird-Flite Wide Spikes Kit is een goede optie als u duurzame, stevige en onopvallende vogelpieken in uw huis wilt.

Deze methode om spechten af te weren is eenvoudig te installeren en vereist niet veel onderhoud.

Ze dienen als effectieve fysieke barrières om uw huis te beschermen tegen nestelen en rusten van specht. Vogelpieken kunnen het beste op een rij worden geplaatst om richels, vensterbanken, borstweringen en andere lange horizontale oppervlakken te bedekken.

Veel vogels zijn echter slim genoeg om spikes en baarzen te vermijden in gebieden waar deze niet zijn geïnstalleerd. Sommige eigenaren kunnen ze als een doorn in het oog beschouwen.

8. Verjaag spechten met reflectie

Stel dat je een specht wilt wegjagen en dingen wilt installeren die licht reflecteren. Vogels worden bang voor deze glanzende, heldere objecten en hebben de neiging om ze te vermijden.

Als je je afvraagt hoe je spechten weg kunt houden met reflecties, stel je dan voor hoe je je zou voelen als je plotseling felle lichtflitsen zou zien.

Net als mensen vertrouwen vogels op het gezichtsvermogen, dus glanzende, heldere objecten zijn vooral merkbaar en alarmerend.

De beste manier om dit effect te bereiken is door reflecterende oppervlakken aan een touwtje te hangen en ze in de wind te laten bewegen.

Lees ook:   Jas waterdicht maken? 3 tips om kleding waterdicht te maken
reflectie van een glazen wand

De grillige beweging vangt het zonlicht gemakkelijk op, waardoor plotselinge uitbarstingen van licht ontstaan. U kunt alles gebruiken, van oude cd’s, aluminiumfolie of kleine spiegels. Plaats ze strategisch in de buurt van gebieden met spechtengaten.

Een van de beste spechtafschrikmiddelen is reflecterende tape. Dit zorgt niet alleen voor opvallende lichtflitsen, maar zorgt ook voor een kreukelend geluid in de wind. De visuele en auditieve stimulatie is een een-tweetje dat spechten afschrikt.

Er zijn ook reflecterende pinwheels beschikbaar in tuin- en huisverbeteringscentra. Deze hebben palen die in de grond kunnen worden gedreven. U kunt ze gebruiken in uw tuin of in potplanten op balkons of ramen.

9. Gebruik heldere mylar ballonnen

Als je je hoofd krabt over hoe je spechten kunt afweren met een stel feestballonnen, nemen we het je niet kwalijk. Maar als je het gedrag van vogels begrijpt, is het gemakkelijk te zien waarom dit zo effectief is.

De redenen waarom mylar ballonnen feestelijke feestdecoratie maken, zijn dezelfde redenen waarom ze zo goed zijn in het wegwerken van spechten.

Het basismateriaal is gemaakt van een nylonderivaat genaamd mylar dat bekend staat om zijn duurzaamheid en sterkte. Wanneer het wordt gebruikt als een spechtafschrikmiddel, kan het dagen tot weken buiten opgeblazen blijven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ballonnen

De buitenste laag folie die het mylarmateriaal bedekt, is glanzend en vangt het licht gemakkelijk op. Alsof het reflecterende oppervlak nog niet genoeg is om spechten af te schrikken, zijn er spechtafschrikkingsballonnen die afbeeldingen en kleuren dragen die vogels associëren met bedreigingen.

De De-Bird Balloon Bird Repellent Balloon is een bijzonder effectief spechtafweermiddel omdat het wordt geleverd met twee grote oogstickers die zijn ontworpen om die van de natuurlijke roofdieren van de specht leuk te vinden.

Om te gebruiken, blaast u de ballon eenvoudig op, brengt u de stickers aan en hangt u ze op in de buurt van de delen van uw huis die door spechten worden bezocht.

10. Zoek en vul gaten in je huis

Om te voorkomen dat spechten nestelen, is het belangrijk om eventuele gaten te bedekken die ze kunnen gebruiken om hun huis te bouwen.

De aanwezigheid van gaten en spleten vertelt deze vogels dat het hout zacht is en gemakkelijk kan worden vernietigd – een ideale plek om te nestelen. Sommigen kunnen direct in deze gaten boren om ze breed genoeg te maken om hun jongen te huisvesten.

Het opvullen van gaten zal helpen bij het ontmoedigen van spechten om hun nest in je muren te hakken. hout stopverf, schuim en schermen zijn veel voorkomende opties.

scheur in een muur

Pur Black Foam wordt aangebracht door het schuim in een schuimpistool te laden en de trekker over te halen in het gat dat je wilt opvullen.

Het stolt als het droogt, waardoor een zwarte vulling overblijft die niet eens water of gas doorlaat – wat meer, een specht? Het oppervlak kan worden geschuurd en geverfd om aan te sluiten bij de esthetiek van uw huis.

Stuffit Copper Mesh is gemaakt van buigzaam maar sterk materiaal dat gemakkelijk kan worden gemanipuleerd om in gaten van elke vorm te passen.

Knip gewoon een stuk af, verfrommel het een beetje, plaats het in de spleet en pas het aan voor een perfecte pasvorm. Het wordt het best gebruikt voor gaten met een diameter van maximaal 2 inch. Omdat kopergaas roest- en vlekbestendig is, is er weinig behoefte aan onderhoud.

11. Wikkel de bomen in

We hebben het gehad over hoe je spechten van boorgaten in je huis kunt afstoten, maar is het een dineuriet van het uitzoeken hoe je kunt voorkomen dat spechten je bomen beschadigen?

Bomen zijn de oorspronkelijke voedselgebieden en broedgebieden van spechten. Als je je afvraagt: “Zal een specht mijn boom doden?” is het antwoord: Niet direct.

Het is zeldzaam dat spechten een boom beschadigen in de mate dat ze hem doden, maar de gaten die ze boren, zorgen ervoor dat schimmels, bacteriën en parasieten de stam kunnen binnendringen en verzwakken.

Burlow

De meest gebruikte methode om bomen te beschermen is om ze in het materiaal te wikkelen dat vogels ervan weerhoudt om te zitten.

NuVue Synlap Synthetic Burlap Roll is een optie. Dit ziet eruit als een jute, waardoor het opgaat in het natuurlijke gevoel van je tuin. Maar het is gemaakt van synthetisch materiaal dat veel langer meegaat dan de hennepvezels van conventionele jute.

Het weerhoudt spechten er niet alleen van om de stam vast te pakken en het hout te pikken, maar het beschermt ook insecten en sterke winden, winterbrand en andere extreme weersomstandigheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat spechten worden aangetrokken door rottend en beschadigd hout. Als u ze massaal naar bomen op uw eigendom ziet komen, is het een goed idee om ze te laten controleren op ziekte.

12. Verwijder bomen in de buurt van het huis

Het hebben van bomen in de buurt van uw huis biedt spechten schaduw van de zon en visuele dekking tegen roofdieren – deze geven de vogel het signaal dat het gebied een goede plek is om het zijne te noemen.

Lees ook:   Scrub Daddy Houder - Daddy Caddy - Zuignap Houder - Antislip Caddy

Het idee van rusten, nestelen en gaten boren in die boom en de omliggende structuren wordt ineens veel aantrekkelijker.

Om de aanwezigheid van spechten in de buurt van uw huis te elimineren, kunt u overwegen om grote bomen te kappen die recht tegen uw muren groeien, of op zijn minst nadenken over het snoeien van de takken.

Het gebrek aan boombedekking zal deze vogels kwetsbaar maken, waardoor ze worden aangemoedigd om veiligere ruimtes te zoeken.

groen veld

Als u zich zorgen maakt dat het verwijderen van bomen en takken de esthetiek van uw huis zal dempen en andere vogels en bestuivers zal afleiden van het bezoeken van uw eigendom, overweeg dan om laaggelegen planten aan uw tuin toe te voegen.

Sierheesters en decoratieve bloemen kunnen in de buurt van uw huis worden geplant, waardoor het een organisch en natuurlijk gevoel krijgt en spechtenactiviteiten worden ontmoedigd.

In plaats van hoge, spechten aantrekkende bomen in de buurt van uw huis te planten, grijpt u terug naar tip # 3 om ze aan de rand van uw eigendom te planten.

U kunt het geritsel van de bladeren vanuit uw raam bekijken, zonder last te hebben van spechtengeluid.

13. Voeg beweging toe om spechten af te schrikken

De technieken om spechtproblemen aan te pakken zijn niet altijd visueel aantrekkelijk. Sommige mensen denken misschien dat vogelpieken, netten en levensgrote foto’s van spechtenroofdieren de schoonheid van hun huis wegnemen.

Een goede oplossing is om decoratieve items te vinden die bewegen en / of lawaai veroorzaken. Profiteer van het feit dat plotselinge, onvoorspelbare bewegingen en luide, onverwachte geluiden twee van de beste spechtafschrikmiddelen zijn.

Vlaggen, streamers en windzakken zijn eenvoudige, gemakkelijk te installeren instrumenten die spechten kunnen afschrikken.

kleurrijke windbuis

Overweeg om uw lokale bouwmarkt te controleren op windgongen, windvaantjes of andere soorten tuinornamenten die beweging in uw tuin creëren.

Kunstenaars op online platforms kunnen prachtige stukken hebben die zowel als buitendecor als spechtafschrikmiddel functioneren.

Of ga een stap verder en maak je eigen specht afschrikwekkende slash yard art met behulp van reflecterende tape, aluminiumfolie en andere glanzende, luide materialen.

Welk implement u ook kiest of maakt, onthoud dat strategische locatie alles is. Plaats ze in de buurt van de delen van je huis die spechten pikken, of waar je meestal spechten ziet rusten.

14. Installeer een spechtenhuis

Het lijkt misschien contra-intuïtief om een spechtenhuis te installeren wanneer het doel het verwijderen van specht is, maar dit is eigenlijk een van de meest effectieve methoden om dit probleem op te lossen.

En hoewel je deze vogels misschien niet als huisgasten wilt, zijn ze nuttige buren. Ze eten insecten die je planten kunnen beschadigen, waarschuwen je voor de aanwezigheid van beschadigd hout en zijn heel mooi om naar te kijken.

De beste spechtenhuizen zijn die huizen die de natuurlijke nesten van deze vogels nauw nabootsen.

Hout is het beste materiaal omdat het duurzaam is en goed isoleert. Het moet ongeverfd zijn, omdat spechten niet van heldere, onnatuurlijk ogende kleuren houden.

specht

Het gat moet groot genoeg zijn om spechten binnen te laten (merk op dat verschillende soorten differente maten). Het huis moet langer zijn dan het breed is, waardoor een diep nest mogelijk is.

Het is het beste om een spechtenhuis op een boomstam te installeren om hun natuurlijke habitat na te bootsen. Plaats het indien mogelijk in de buurt van een boom die al spechtenpikkende gaten draagt.

Zorg ervoor dat je je spechtenhuis ver genoeg van de grond en eventuele voetsteunen plaatst om roofdieren te ontmoedigen.

Voeg een suet feeder, vruchtbomen en zaaddragende bloemen in de buurt toe, en je hebt jezelf eersteklas spechtvastgoed waarvoor deze vogels je huis willen verlaten.

15. Bel een professional

We hebben veel manieren opgesomd om van spechten af te komen en ze werken het beste wanneer ze samen worden aangebracht. Bij spechtenbestrijding en spechtenpreventie is het geheel groter dan de som der delen.

Maar er zijn gevallen waarin zelfs de combinatie van verschillende spechtafschrikkingsmethoden faalt. Er kunnen factoren zijn waar u geen controle over hebt die uw huis onweerstaanbaar maken voor deze vogels.

Het is ook vermeldenswaard dat deze vogels territoriaal kunnen worden. Als spechten je huis al generaties lang hun thuis noemen, is er meer nodig dan ballonnen en netten om ze eruit te krijgen.

persoon spuit chemicaliën

Als je minstens een maand verschillende methoden hebt geprobeerd met weinig verbetering, of als de schade aan je huis de rekeningen oploopt en een gevaar vormt voor de gezondheid van je gezin, dan is het tijd om de experts te bellen.

Kies een geregistreerd ongediertebestrijdingsbedrijf dat een bewezen staat van dienst heeft in het oplossen van spechtenproblemen. Op deze manier zijn de kosten het waard.

Zorg ervoor dat het bedrijf dat u inhuurt voldoet aan de milieuwetgeving. Een rode vlag zal zijn als ze methoden aanbieden om spechten te verwonden, te vangen of te doden zonder een goede vergunning.

Hoewel het gebruik van spechtafschrikwekkende spray niet illegaal is, wordt het afgekeurd vanwege mogelijke toxische effecten op de vogels en het milieu. Spechtspray die gebruik maakt van kleverige chemicaliën kan hun verenkleed bedekken en schade veroorzaken.

Aanverwant: