Bedwantsen FAQ

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine bloedzuigende insecten waarmee mensen onder andere tijdens het reizen in contact komen. Ze kunnen zeer jeukende huidreacties achterlaten en soms via hun bagage hun weg vinden naar hun eigen huis, waar ze moeilijk te verwijderen zijn.

Meer informatie over de beschrijving van de vervelende tijdgenoten vindt u hier.

Wat zijn de typische symptomen van bedwantsen bij mensen?

Er zijn verschillende symptomen en indicaties die wijzen op een bestaand bedwantsprobleem. In het artikel Bedwantsen herkennen zijn deze uitgebreid aan bod gekomen.

Vaak merk je de verdacht jeukende steken op je eigen lichaam, die op dit moment terug te voeren zijn op verschillende oorzaken. De beten lijken op muggenbeten, maar komen vaak achter elkaar voor.

Over het algemeen reageert elke persoon anders op bedwantsbeten. Sommige mensen vertonen bijna geen reactie, anderen klagen over bijzonder jeukende rode bultjes, die lang zichtbaar blijven, zelfs nadat de jeuk is verdwenen. Zo was het ook met mij.

Met een vriend daarentegen was het erger. Hij werd ’s nachts wakker met een heftige allergische reactie en stond op het punt de hulpdiensten te bellen. Zo’n sterke reactie is echter zeldzaam. Bovendien zijn bedwantsen meestal nog steeds niet geassocieerd met overdraagbare ziekten zoals hepatitis B.

Wat zijn de kosten van een verdelger?

Bedwants close-up - Bedwantsen foto's
Foto: Marco Uliana / 123RF Stockfoto

De kosten voor een verdelger kunnen verschillend zijn, waarbij een bedrag van 200-500 € per gebruik moet worden berekend. De totale prijs is voornamelijk afhankelijk van de volgende factoren:

 • de ernst van de besmetting,
 • het aantal kamers,
 • het vereiste aantal behandelingen,
 • de gebruikte methoden,
 • de ervaring en vaardigheid van de ongediertebestrijder
Lees ook:   Beste schimmel- en meeldauwbestendige verven van 2023

Pakketprijzen kunnen om de hierboven genoemde redenen niet worden aangeboden. Sommige verdelgers bieden een gratis eerste bezoek aan om het bedwantsprobleem te analyseren. Over het algemeen geldt dat hoe eerder de bedwantsen onder controle zijn, hoe sneller het probleem kan worden geëlimineerd.

Voor het gebruik van een verdelger betekent dit natuurlijk ook dat de kosten lager kunnen zijn doordat er minder behandelingen nodig zijn.

Info PDF met contactgegevens voor bedwantsbestrijding van Rentokil:

Een bijzondere manier om bedwantsen te bestrijden is warmteontsmetting door middel van warmte. Zelfs met deze methode kan meestal geen vast tarief worden aangeboden, omdat sommige factoren een rol spelen bij de prijsbepaling. Een leverancier van deze methode is Thermo2.

Wordt het bedwantsbeten of bedwantsbeten genoemd?

Beide formuleringen worden vaak gebruikt. In het Engels heeft bedwantsbeet (bedwantsbeet) de overhand gehad, wat onder andere te wijten is aan de uitdrukking “Welterusten, slaap lekker, laat de bedwantsen niet bijten” zou kunnen. Vanuit anatomisch oogpunt hebben bedwantsen niet per se een angel, maar een speciaal mondstuk met een proboscis-aanhechting, die nodig is voor voedselinname (bijv. bloed) bij stekende insecten. Omdat bedwantsen behoren tot de insectenorde van de snavelige kerfs. Beide formuleringen – bedwantsbeet of bedwantsbeet – lijken daarom hun rechtvaardiging te hebben.

Hoe werkt een beschermhoes voor de matras tegen bedwantsen?

Bedwantsen verbergen zich graag zo dicht mogelijk bij hun potentiële slachtoffers. In of op het matras is daarom ideaal voor bedwantsen. Een beschermhoes voorkomt penetratie van bedwantsen. Vooral bij bedwantsen moet ervoor worden gezorgd dat de rits de matras volledig sluit.

Lees ook:   Fabulosa Allesreiniger | Electrify (220ml)

Hoe bedwantsen te bestrijden?

Bedwantsen kunnen op verschillende manieren worden bestreden, waarbij de verschillende methoden kunnen en moeten worden gecombineerd om het leven voor bedwantsen zo moeilijk mogelijk te maken. De veiligste en gemakkelijkste optie is om een professionele ongediertebestrijder te raadplegen.

Ik heb de verschillende methoden op deze pagina vergeleken in een overzichtelijke tabel met voor- en nadelen. Een eventuele stapsgewijze procedure kunt u hier bekijken.

Is er een effectieve bedwantsspray?

Er zijn verschillende sprays die over het algemeen worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Vooral met bedwantssprays moet echter worden opgemerkt dat sommige bedwantsen resistentie hebben ontwikkeld tegen veelgebruikte chemicaliën en een dergelijke behandeling in toenemende mate overleven. Ik heb tot nu toe nog nooit gehoord van een 100% effectieve bedwantsspray.

>> tot bedwantssprays

AanbiedenBestseller nr. 1

Gerobug Anti Bed Bugs Spray voor Bed Bug Control 500 ml - Effectieve remedie om bedwantsen te beschermen...

Gerobug Anti Bed Bugs Spray voor Bed Bug Control 500 ml – Effectieve remedie om bedwantsen te beschermen…

 • ✅ ONMIDDELLIJK EFFECT: De spray tegen bedwantsen is uitgerust met onmiddellijke bescherming + “knock-down effect”. Het biocide-effect treedt direct op. Zo kun je je bedwantsen effectief bestrijden!
 • ✅ BETROUWBARE BESCHERMING: De remedie tegen bedwantsen beschermt effectief tegen een nieuwe plaag met tot 12 weken langdurige bescherming en zorgt ervoor dat u zich weer comfortabel kunt voelen in uw eigen bed.
 • ✅ VEELZIJDIG: De insectenspray is geurloos en kan worden aangebracht op matrasonderzijden, scheuren , spleten op het bedframe, behang & nachtkastjes, enz. zonder residu tegen de bedwants.
 • ✅ ONTWIKKELD DOOR DE EXPERT: De bedwantsspray is ontwikkeld door de ongediertebestrijder, zeer effectief en in het laboratorium getest in Duitsland. De geselecteerde combinatie van actieve ingrediënten bereikt uitstekende resultaten.
 • ✅ UNIEKE HULP: Onze ondersteuning staat aan uw zijde voor uw vragen over bedwantsspraybestrijding. Neem gewoon contact met ons op, wij zijn er voor u! BAuA-Nr.: N-87797

Bestseller nr. 2

Novokill Bed Bug Set | Bedwantsen beheersen | Met 4x bedwants monitoren &anti bedwantsen…

 • ✅ BEDWANTSBESTRIJDING: Bestrijd zelf bedwantsen met de Novokill bedwants set. De bedwantsschuif detecteert de plaag, de bedwantsspray doet het gevecht
 • 🕵️ ♀️ ONTDEK INFESTATION: Dankzij de wereldwijd populaire Catchmaster Bed Bug Sliders kun je op de lange termijn monitoren of je een bedwantsbesmetting hebt
 • 🕰️ LANGDURIGE CONTROLE: Onze spray tegen bedwantsen heeft een langdurig effect van 6 weken. Bestrijd zelf bedwantsen en observeer resultaten
 • 🔎 DISCRETE MONITORING: De bedwantsschuifregelaars worden gekenmerkt door hun discrete uiterlijk. Zo kunt u eenvoudig en elegant de resultaten van uw controle volgen
 • ✅ EERSTEKLAS ONDERSTEUNING: Ons team staat aan uw zijde voor vragen over bedwantsen, bedwantsvallen, onze anti-bedwantsspray en bedwantsbestrijding.

Bestseller nr. 3

Catchmaster Bed Bug Monitor Preventie en Bed Bug Control Unieke | biologisch...

Catchmaster Bed Bug Monitor Preventie en Bed Bug Control Unieke | biologisch…

 • ✅GEURLOOS &EENVOUDIG- Plaats alleen onder de matras en controleer regelmatig
 • ✅AMERICA’S BED BUG TRAP#NR.1 – Eindelijk ook bij ons in DE de “Proven Concept” uit de VS
 • ✅BED BUG TRAP VOOR ELK HUISHOUDEN – voor de preventie van bedwantsen in huis en slaapkamer
 • ✅UNIEKHEID – geen ander product op de markt dat zijn werk zo goed doet.
 • ✅VOLLEDIG ZONDER CHEMICALIËN / SPRAY tegen bedwantsen – Bescherm uzelf en het milieu.

Laatste update van prijzen op 31.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate partner links