Waar worden mottenballen voor gebruikt?


Waar worden mottenballen voor gebruikt?

Wanneer er een mottenprobleem is, beginnen veel trotse huiseigenaren naar de naar kamfer geurende mottenbal te reiken. De meeste mensen kennen de geur, zelfs als ze nog nooit een mottenbal in actie hebben gezien. Maar zijn mottenballen echt de moeite waard? Gaan ze motten afstoten en je kostbare kleding redden? Wat zullen de mottenballen eigenlijk met de motten doen? Dit zijn veelgestelde vragen die we zijn tegengekomen bij veel klanten met een verlangen om hun huizen van de vervelende mot te ontdoen.

We hebben de belangrijkste stukjes informatie verzameld die we delen met bezorgde klanten die voor het eerst een mottenprobleem aanpakken en overwegen mottenballen te gebruiken (het ouderwetse naftaleentype!)

Wat zijn mottenballen?

Mottenballen worden al vele jaren gebruikt om motten en ander vezeletende ongedierte uit de buurt van kleding te houden. Oudere mottenballen gebruikten een chemische stof die bekend staat als naftaleen, die voor het eerst in de VS werd geregistreerd als pesticide in 1948. Zelfs vandaag de dag zijn er enkele mottenballenproducten die naftaleen bevatten, maar meer para-dichloorbenzeen bevatten. Beide ingrediënten werken op dezelfde manier: ze geven dampen af bij kamertemperatuur.

Dus het eerste wat opvalt (afgezien van de nauwelijks uitspreekbare namen!) is dat mottenballen meestal chemicaliën bevatten.

In feite is het vanwege deze chemicaliën dat deze producten in het VK niet echt kunnen worden gekocht. Ja – ze zijn zo slecht voor je gezondheid!

In de VS kun je mottenballen vinden die in een aantal vormen worden verkocht, waaronder ballen, blokken, vlokken, kristallen en pakketten – met enkele van deze vervelende chemicaliën.

  chemische mottenballen

Als u de voorkeur geeft aan het idee van een chemicaliënvrij mottenafschrikmiddel, zoek dan niet verder dan Cedar Mothballs. Ceder wordt al vele jaren gebruikt als een veilige en natuurlijke manier om motten uit de buurt van kleding te houden. Echter Cederballen doden geen motten, larven of eieren, dus als ze de truc niet doen, wilt u misschien iets sterkers gebruiken, zoals de modernere Killer Cassettes en Papers, maar deze zijn alleen beschikbaar in het VK. Deze bevatten transfluthrin, wat veiliger is alternatief voor mottenballen gebruikt in huis, maar zal zeker doden op een vergelijkbare manier als giftige mottenballen.

Chemische mottenballen zullen vrijwel elk insect uitroeien waarmee ze in contact komen, wat betekent dat ze een gevaar vormen voor bijen, vlinders en talloze andere wezens die je wilt behoeden voor schade.

Als u uw mottenplaag liever op een meer selectieve manier aanpakt, kunnen we u aanbevelen Kleding Moth Traps voor dit doel. Deze werken door een kleverige stripinzet te gebruiken die is gemaakt van krachtige natuurlijke feromonen om de volwassen seksueel actieve mannelijke motten aan te trekken en ze niet alleen te vangen, maar ook de broedcyclus te helpen doorbreken.

Als je nog steeds toegewijd bent aan het idee om mottenballen te gebruiken, hebben we een beetje begeleiding voorbereid.

Lees ook:   HG toiletgel hygiënisch Voor regelmatige reiniging en ontkalking

een bij die een bloem bestuift

Hoe zijn mottenballen bedoeld om te worden gebruikt?

Het belangrijkste doel van op chemicaliën gebaseerde mottenballen is om volwassen kledingmotten, hun eieren en de larven die schade aan uw kleding veroorzaken te doden. Mottenballen zijn een vrij goedkope methode in vergelijking met professionele ongediertebestrijdingsdiensten, maar het verkeerd gebruiken ervan kan kosten betekenen – zonder een oplossing voor uw mottenprobleem.

Richtlijnen voor het gebruik van de op chemicaliën gebaseerde mottenballen (verkrijgbaar in de VS) variëren per merk, maar meestal worden ze in laden en in de bodem van uw kast geplaatst waar de dampen kunnen circuleren.

Omdat ouderwetse mottenballen giftige ingrediënten bevatten, wilt u alle kleding die ernaast is opgeslagen, luchten. Dat zal elk spoor van de geur elimineren. Zorg er daarna voor dat je de kleding ook wast.

Natuurlijk worden chemicaliënvrije afschrikmiddelen zoals ceder “mottenballen” of “lavendelgeurende mottenballen” niet geleverd met een rigoureuze gezondheids- en veiligheidsgids. Maar de gebruiksinstructies zijn meestal vrij gelijkaardig, in die zin dat ze in uw kasten en laden moeten worden geplaatst.

Typische stap voor stap chemische mottenball instructies

Ok, dus je krijgt het grote plaatje over het gebruik van op chemicaliën gebaseerde mottenballen, maar wat zijn specifiek de stappen om ze te gebruiken?

Hier is hoe je mottenballen op de juiste manier gebruikt:

  1. Neem de kleding die je wilt beschermen tegen motten en plaats ze in een kledingzak, opbergbak of iets anders dat zo dicht mogelijk bij luchtdicht is als je kunt krijgen. Dit houdt niet alleen volwassen vliegende motten weg, maar het voorkomt ook dat de dampen van de mottenballen te veel worden verdund. Je wilt dat de dampen zo geconcentreerd mogelijk zijn om motteneieren en larven uit te roeien en te doden.
  2. Handvat motballen met plastic of rubberen handschoenen. Controleer de verpakking om te zien hoeveel ballen er nodig zijn. Leg ze in de container met je kledingstukken.
  3. Bewaar je artikelen zo lang als je nodig hebt om ze op te slaan.
  4. Wanneer het tijd is om uw kleding uit te pakken, brengt u de container of kledingzak naar een geventileerde ruimte. Het is het beste als u de vensters kunt openen. Verwijder de kleding en lucht de artikelen een paar dagen uit. Daarna wassen voor het dragen.

ceder spaanders en olie

Hoe werken mottenballen?

In het geval van chemische mottenballen zijn ze ontworpen om te sublimeren – veranderen in gas. Tijdens sublimatie kunnen de giftige dampen die vrijkomen vliegende motten en mottenlarven doden. De volwassen vliegende motten weten beter dan de dampen in te ademen, dus ze zullen ook uit de buurt blijven van waar de chemische mottenballen worden geplaatst.

U zult vaak merken dat het aantal mottenballen dat u moet gebruiken, wordt gespecificeerd in een kubieke volumemeting, zoals “27 kubieke voet” of “1 kubieke meter”. Dit komt omdat de mottenballendampen zich zullen opbouwen tot voldoende potenties om effectief te zijn in het doden van motten en hun larven in dat volume van de ruimte.

Lees ook:   Rowenta Silence Force RO7691

Het plaatsen van mottenballen in de hoek van je kast, met de deuren dicht, biedt het gesloten volume veel kleiner dan alleen het plaatsen van de mottenballen in de hoek van je slaapkamer, waar dampen niet giftig genoeg niveaus bereiken om effectief te zijn in het doden van het vervelende ongedierte!

Onze aanbevolen oplossing, die veel veiliger is voor alle betrokkenen (behalve de motten!) zou een Moth Killer Kit die mottenvallen, vernevelaars en spray bevat en zich zal ontdoen van motten, larven en eieren. De mottenvallen zijn zowel vrij van chemicaliën als geurloos.

Zijn mottenballen pesticiden?

Ja, chemische mottenballen die beschikbaar zijn in de VS zijn pesticiden. Daarom worden ze gereguleerd door het Environmental Protection Agency (EPA) in de VS.  Ze bevatten chemicaliën zoals para-dichloorbenzeen en naftaleen, die beide als pesticiden worden beschouwd. Wanneer volwassen motten en ander ongedierte worden blootgesteld aan mottenballendampen, zullen ze sterven.

Natuurlijke mottenballen of geparfumeerde mottenballen aan de andere kant, die vaker beschikbaar zijn in het VK en andere landen over de hele wereld, zijn eigenlijk geen pesticiden. In feite hebben deze natuurlijke remedies een lage impact op mensen EN motten, omdat ze alleen proberen motten af te schrikken – niet te doden.

Nu een woord van waarschuwing over op chemicaliën gebaseerde mottenballen. Naftaleen en paradichloorobenzeen zijn door zowel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (DHHS) als kankerverwekkende stoffen verwacht. Het International Agency for Research on Cancer (IARC) heeft para-dichloorbenzeen echter een duidelijk carcinogeen genoemd. Blootstelling door direct contact met uw huid, inademing of inname kan een hele reeks gezondheidsproblemen bij mens en dier veroorzaken. En als je de mottenballen kunt ruiken, adem je het gas in.

Dat is de reden waarom het gebruik van chemische mottenballen door de jaren heen is afgenomen en de verkoop ervan is verboden op plaatsen zoals het Verenigd Koninkrijk.

ceder ballen

Natuurlijke alternatieven zijn gearriveerd in het kielzog van de ouderwetse mottenbal, maar de leidende oplossing vandaag zijn kleverige mottenvallen die feromonen gebruiken om volwassen mannelijke vliegende motten aan te trekken om ze uit de broedcyclus te halen. Dit is bewezen een effectieve manier om een mottenprobleem onder controle te krijgen in combinatie met rigoureuze reiniging. Mottenvallen zijn ook een geweldige preventieve maatregel voor het voortdurend voorkomen van verdere plagen.

Kunnen mottenballen worden gebruikt als insectenwerende middelen?

Het is een algemene overtuiging dat mottenballen zowel rond het huis als zelfs buiten kunnen worden gebruikt om allerlei soorten ongedierte af te weren. Je zou online artikelen kunnen zien die praten over alternatieve toepassingen voor mottenballen, zoals ze verpletteren en in bloempotten stoppen om ongedierte af te weren.

Mottenballen zijn echter niet ontworpen voor gebruik op deze manier.

Chemische mottenballen zijn niet effectief in het afstoten van grotere dieren, zoals wasberen en slangen, uit uw huis. In de VS mogen ze ook niet op een andere manier worden gebruikt dan beschreven op de verpakking! Dit komt omdat EPA-voorschriften voorschrijven dat het gebruik van mottenballen op een andere manier zoals beschreven op de verpakking illegaal is. Omdat je milieubewust bent, is het ook de moeite waard om in gedachten te houden dat de grond en het water in de buurt van mottenballen vervuild zullen zijn. Planten kunnen vergiftigd worden en afsterven.

Lees ook:   hoe witte leren schoenen schoonmaken

Natuurlijk hebben natuurlijke of chemische vrije mottenballen die buiten de VS verkrijgbaar zijn niet zulke strikte regels om zich heen – evenzo kan hun effectiviteit bij het afweren van motten wisselvallig zijn, laat staan andere grotere plagen.

Zijn er andere toepassingen voor mottenballen?

Het antwoord hierop is ‘Nee’!

Ondanks de vele artikelen die je vindt on het internet, er zijn niet echt toepassingen voor chemische of natuurlijke mottenballen afgezien van hun beoogde doel – het doden of afstoten van motten. Vergeet niet, wat je ook leest, plaats geen op chemicaliën gebaseerde mottenballen rond de omtrek van het huis om konijnen en eekhoorns af te weren. Verpletter ze niet en strooi ze in de grond. En nee, je moet nooit mottenballen oplossen in water en je kleding ermee spoelen!

een vrouw met een karren van wilde bloemen en lavendel

Mottenballen en hun gebruik

Dus, waar worden mottenballen voor gebruikt? Chemische mottenballen kunnen vaak off-label doeleinden worden aanbevolen, zoals het afstoten van slangen, eekhoorns, vleermuizen en andere dieren, maar deze aanbevelingen zijn meestal ongegrond en zoals je hebt gelezen, zelfs illegaal! Voor het geval je het niet had opgepikt, deze chemicaliën in chemische mottenballen zijn uiterst gevaarlijk.

Natuurlijke of geparfumeerde mottenballen die beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en andere landen zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik bij het afweren van motten (niet het doden ervan). Dit maakt chemische mottenballen in alle opzichten onvergelijkbaar met modernere “natuurlijke” mottenballen. Ze bestaan niet uit dezelfde ingrediënten en ze voeren niet eens dezelfde doeleinden uit – de ene doodt, de andere probeert af te weren.

Als u op zoek bent naar een effectieve oplossing voor uw mottenprobleem, of om te voorkomen dat u er ooit een heeft, mottenvallen bieden het voordeel dat het effectief is in het vangen en doden van motten, terwijl je een hoge potentie hebt om alleen motten aan te trekken – waardoor je kast geurvrij blijft!

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.