Waarom lekt mijn wasmachine? (Eenvoudige oplossingen)

Je wasruimte binnenlopen om een lekkende wasmachine te ontdekken is gruwelijk. Je hebt een grote plas water die de vloer van je kamer beschadigt. Het is een angstaanjagende en potentieel dure ervaring.

Laten we u helpen vaststellen waarom uw wasmachine mogelijk lekt en hoe u deze mogelijk kunt repareren.

Waarom lekt mijn wasmachine?

Inhoudsopgave
  • Waarom lekt mijn wasmachine?
  • Hoe een lekkende wasmachine te repareren
  • Is het de moeite waard om een lekkende wasmachine te repareren?
  • Waarom lekt mijn wasmachine

Waarom lekt mijn wasmachine?

Bellen die uit een kapotte voorladerwasser komen

Als u ontdekt dat uw wasmachine lekt, moet u eerst uw wasmachine uitschakelen en loskoppelen. Zorg ervoor dat het waterpas is en draai de kranen dicht. Begin dan met het controleren op redenen waarom uw wasmachine mogelijk lekt.

Van onder de wasmachine

Als u ontdekt dat uw wasmachine van de bodem lekt, kunnen enkele mogelijke oorzaken de waterpomp, interne waterslangen of een lekkende trommel op een wasmachine aan de voorkant zijn.

Waterpomp

Soms kunnen de afdichtingen van uw waterpomp scheuren of breken. Om te ontdekken of dit de reden is, moet u toegang krijgen tot het toegangspaneel van de waterpomp. Het moet zich aan de voorkant van uw wasmachine in de buurt van de vloer bevinden.

Pak wat oude handdoeken of een dienblad om het water op te vangen en plaats ze onder het toegangspaneel van de pomp. Open vervolgens het paneel en schroef het grotere pompfilter los.

Trek aan het filter en verwijder eventuele vuilinin de filter. Zoek naar mogelijke lekken in de pompbehuizing. Als u lekken ontdekt, moet u de pompbehuizing vervangen of iemand deze laten repareren.

Interne waterslangen

Waterslangen in uw wasmachine kunnen ook beschadigd raken of losgekoppeld raken waardoor uw wasmachine vanaf de bodem begint te lekken. U moet uw wasmachine openen om de interne slangen en componenten te inspecteren. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, is het raadzaam om een professional te bellen.

Voorlader Wasmachine Trommel

Een front load wasmachine heeft binnen- en buitentrommels. De buitenste trommel wordt vaak in twee stukken vervaardigd en aan elkaar geschroefd. Deze naden kunnen beginnen te lekken en moeten mogelijk worden vervangen of gerepareerd.

Van de voorkant van de wasmachine

Er zijn verschillende redenen waarom een wasmachine water van de voorkant of van de bovenkant van de wasmachine kan druppelen, maar deze redenen variëren als u een front load- of toplaadmachine heeft.

Top Load Ringen

Er zijn verschillende redenen waarom een wasmachine met bovenlader uit de voorkant van de machine kan lekken. U kunt bijvoorbeeld overmatig sop krijgen door te veel wasmiddel in uw machine te gebruiken.

Lekkage kan ook worden veroorzaakt door een overbelaste of uit balans geraakte wasmachine. Zorg ervoor dat uw wasmachine waterpas is, verklein de grootte van de ladingen die u wast en houd een oogje in het zeil voor meer lekkage.

Als het lekken in de centrifugeercyclus gebeurt, kunt u een losse of beschadigde baddekselpakking hebben. Hierdoor kan het water uit de bovenkant worden gegooid terwijl de wasmachine draait.

Een andere reden voor lekken is als u handmatig de tijd vervroegt, wat problemen met de sproeispoelfunctie kan veroorzaken. De sproeispoeling kan te lang duren waardoor de wasmachine overloopt.

Een laatste reden waarom een wasmachine met bovenlader overloopt, is als je een defecte waterniveauschakelaar hebt. De schakelaar stopt de instroom van water niet, dus het bad loopt over en lekt.

Voorlader Wasmachines

Een voorste lastwasser kan stoppen met lekken van de voorkant als de deur niet goed sluit. Probeer de scharnieren los te maken en opnieuw af te stellen om er zeker van te zijn dat de uitlijning correct is.

Kijk ook of de deurafdichting vuil of beschadigd is. Als het niet schoon en vrij van aarde en zeep wordt gehouden, zal de afdichting lekken. De oplossing is om de pakking wekelijks schoon te maken.

Een andere reden is dat de deur mogelijk niet goed sluit – probeer de scharnieren los te maken en opnieuw aan te passen om ervoor te zorgen dat de uitlijning goed is

Van back of washer

Als uw wasmachine uit de achterkant van de wasmachine lekt, moet u de afvoerplug, afvoerslang en inlaatslangen controleren om de oorzaak te achterhalen.

Aftapplug

Fabrikanten plaatsen een aftapplug over de afvoer en soms wordt de plug niet verwijderd voordat de afvoerslang wordt geïnstalleerd. U moet de afvoerslang verwijderen en de plastic plug vinden. Verwijder vervolgens de stekker en gooi deze weg.

Afvoerslang

De afvoerslang aan de achterkant van de machine kan soms verstopt, beschadigd of losgekoppeld raken. U zult het lek opmerken tijdens de afvoercyclus.

Inspecteer de afvoerslang dus zorgvuldig om er zeker van te zijn dat deze goed is bevestigd in de regenpijp en dat de regenpijp niet verstopt is waardoor uw wasmachine uit de afvoerslang lekt.

Watertoevoerkleppen of slangen

Lekkages van watertoevoerkleppen of slangen kunnen ook optreden wanneer uw wasmachine niet in gebruik is of tijdens het vullen. De eerste stap is om te controleren of de inlaatslangen doorboord, gebogen, verstopt of verroest zijn. Zorg ervoor dat de aansluitingen veilig zijn bij de vulslangen en dat u rubberen ringen gebruikt om lekken te voorkomen.

Je moet ervoor zorgen dat alles veilig en waterdicht is. Vervang eventuele beschadigde slangen.

Front Load Wasmachine

Voorlader wasmachines kunnen aan de achterkant lekken als ero veel sop in de wasmachine. Zorg ervoor dat u altijd slechts een kleine hoeveelheid HE-wasmiddel gebruikt om overmatig sop te voorkomen.

Hoe een lekkende wasmachine te repareren

Als uw wasmachine lekt, kunt u proberen het waterpompfilter te ontstoppen of uw machine in evenwicht te brengen.

Verstopt waterpomp filter

Een waterpompfilter moet om de drie maanden worden gereinigd om te voorkomen dat het verstopt raakt en lekt.

1. Open access-paneel

U moet het toegangspaneel op de wasmachine openen. Het bevindt zich meestal aan de onderkant van het voorpaneel.

2. Afvoerslang en losgeschroefd pompfilter

Als u een kleine afvoerslang ziet, begin dan met het loskoppelen van de slang en laat deze uitlekken in een bak of kleine kom.

Schroef het pompfilter los zodat u het uit de wasmachine kunt halen. Zorg ervoor dat je wat oude handdoeken, een dienblad of een kleine kom onder het filter hebt om water op te vangen dat eruit kan lopen.

3. Schoon filter

Verwijder los haar, vuil en vreemde voorwerpen die u in het pompfilter en de slang vindt. Controleer zorgvuldig op klompen en verwijder alle die u vindt.

4. Spoelfilter

Spoel het pompfilter af onder stromend water. Inspecteer vervolgens het filter op vreemde voorwerpen, vuil of haar die u mogelijk hebt achtergelaten.

5. Schoonvegen

Veeg het pompfilter en de holte schoon met een vochtige doek.

6. Filter vervangen

Vervang het pompfilter door het terug op zijn plaats te schroeven en ervoor te zorgen dat eventuele afvoerslangen opnieuw worden aangesloten. Sluit af door het toegangspaneel te sluiten.

Balans Wasmachine

Zorg ervoor dat je wasmachine in balans is om te voorkomen dat deze lekt. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u geen lasten wast die te groot zijn voor uw wasmachine om te hanteren of te zware items in uw machine.

Als dat je wasmachine niet in balans brengt, controleer dan of de voeten waterpas staan. U kunt ook een vlak platform maken waarop uw wasmachine kan zitten met behulp van 5/8 inch multiplex.

Inlaatslangen vervangen

Vervang beschadigde, verroeste of kapotte inlaatslangen. Koop vervangende inlaatslangen bij uw lokale ijzerhandel. Koppel de oude slangen los van de inlaatkleppen en de wasmachine en zorg ervoor dat u de warme en koude connectoren bijhoudt.

Bevestig de nieuwe slangen aan de inlaatkleppen en wasmachine. Zorg ervoor dat u de warmwaterslang op de warmwaterconnectoren en de koudwaterslang op de koudwaterconnectoren gebruikt. Controleer of er niets lekt als je langzaam het water aanzet.

Is het de moeite waard om een lekkende wasmachine te repareren?

Veel lekkages zijn goedkoop en eenvoudig zelf te repareren of te vervangen zoals beschadigde inlaatslangen of een deurafdichting. U kunt ook een verstopt pompfilter verwijderen.

Overweeg om uw wasmachine te vervangen als uw machine ouder is, de reparaties meer dan 50% van de kosten van een nieuwe machine bedragen of de trommel lekt.


Waarom lekt mijn wasmachine

Niets is erger dan ontdekken dat je Samsung, Whirlpool of Maytag wasmachine lekt. Gelukkig zijn veel van de oorzaken van het lekken van een wasmachine, zoals een verstopte afvoerslang, beschadigde inlaatslangen of een beschadigde deurafdichting, eenvoudig en gemakkelijk te repareren.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?