Wat is het verschil tussen Power Washing versus Pressure Washing?

Je denkt misschien dat powerwashing en pressure washing hetzelfde zijn. De zinnen worden immers door elkaar gebruikt – zelfs in marketing! Het kan dus behoorlijk verwarrend zijn.

Maar we zullen de grote verschillen tussen powerwashing en pressure washing opsplitsen. We zullen ook de voor- en nadelen van elk bespreken, zodat u weet wat de beste weg voor u is voor uw schoonmaaktaken.

Inhoudsopgave
 • Is er een verschil tussen Power Washing en Pressure Washing?
 • Power Washing vs Pressure Washing
 • Power vs Pressure Washing: welke is het beste voor u?
 • Tips voor veilig wassen van stroom of druk
 • Slag van de hogedrukreinigers

Is er een verschil tussen Power Washing en Pressure Washing?

Ja – hoewel je dat op het eerste gezicht misschien niet denkt. En veel mensen gebruiken nog steeds de termen interchangeabLy.

Het belangrijkste verschil is dat krachtige wasmachines verwarmd water gebruiken, terwijl hogedrukreinigers dat niet doen.

De hitte helpt om taai vuil zoals vuil, meeldauw, zout en vet veel gemakkelijker te reinigen. Het stelt u ook in staat om uw gebruik van hogedrukreiniger te beperken, omdat het niet zo nodig is. Power washing heeft de voorkeur voor zwaar vervuilde oppervlakken die verwarmd water aankunnen, met name beton of cement.

Power Washing vs Pressure Washing

Dus als u kiest tussen een elektrische wasmachine en een hogedrukreiniger, helpt het om de voor- en nadelen van elk te kennen. We zullen u door de belangrijkste leiden, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Power Wassen

Laten we eens kijken naar de grote voordelen van het kiezen van een elektrische wasmachine.

 • Warmte helpt bij vuil: Zoals gezegd helpt de hitte om zwaar vervuilde gebieden en taaie rotzooi schoon te maken. Dit is vooral goed met vet, vuil, schimmel en meeldauw. De hitte kan deze deeltjes gemakkelijker uit elkaar breken en wegspoelen, vaak zonder dat er wasmiddel nodig is.
 • Hoge druk: Powerwashers hebben meestal een hogere druk dan hogedrukreinigers. Ze zijn meestal tussen 2000 en 4000 PSI, met een veel hogere GPM. Hogedrukreinigers kunnen overal tussen de 500 en 4000 PSI zijn, dus u weet dat wanneer u een elektrische wasmachine kiest, er een grotere kans is dat deze een hogere druk heeft.
 • Onkruid en mos: Een krachtige wasmachine is geweldig in het doden van onkruid en mos. De hitte houdt hen tegen en beperkt de hergroei. Dus als je onkruid en mos hebt dat de esthetiek van je loopbrug verpest, is een elektrische wasmachine een goede schreeuw.
 • Goed voor grote klussen: Voor grote klussen en commerciële schoonmaak is een wasmachine voor veel mensen een topoptie. U kunt taken sneller voltooien, zodat u meer op een dag kunt doen en meer geld kunt verdienen! Bovendien neemt het de stress en het elleboogvet weg van sommige zware taken.

Iets om op te merken

Power washers worden vaak warmwater hogedrukreinigers genoemd.

Hoe zit het met enkele van de redenen waarom u misschien geen elektrische wasmachine wilt overwegen? Laten we eens kijken naar de belangrijkste nadelen.

 • Het kan oppervlakken beschadigen: Door de hitte kunnen powerwashers oppervlakken beschadigen. Power washing is het beste voor beton of cement, omdat deze beter tegen hoge temperaturen kunnen. Test in een onopvallend gebied of doe wat onderzoek voordat je het op bepaalde oppervlakken probeert.
 • De kosten: Een van de grote nadelen van powerwashers zijn de kosten. De verwarmingselementen maken deze apparaten erg duur. Je kijkt naar duizenden dollars naar beneden vanwege deze apparaten.
 • Niet zo veelzijdig: Door de hitte en de superhoge druk zijn deze niet zo veelzijdig als hogedrukreinigers. Ze zijn meer gericht op specifieke taken, terwijl hogedrukreinigers vaak voor een grote verscheidenheid aan taken kunnen worden gebruikt.

Wassen onder druk

Laten we nu eens kijken naar alle voordelen van hogedrukreinigers. Deze populaire tools zijn geliefd bij velen, dus er zijn veel grote voordelen om naar te kijken!

 • Er is voor elk wat wils: Hogedrukreinigers zijn er in een reeks PSI-nummers en GPM-nummers. Er is dus voor ieder wat wils op de markt. Of u nu auto’s, gevelbeplating, fietsen of iets anders onder druk wilt wassen – u zult een hogedrukreiniger vinden die voor u werkt.
 • Veel opties: Er zijn veel verschillende soorten hogedrukreinigers. De twee hoofdcategorieën zijn gas en elektrisch. Gas is meestal een stuk sterker, terwijl elektrische hogedrukreinigers geweldig zijn voor huishoudelijk gebruik. Als je dat nog verder opsplitst, vind je in de categorie elektrisch zelfs draadloze hogedrukreinigers als je iets wilt dat je gemakkelijk kunt vervoeren.
 • Ze zijn er in een reeks prijzen: Als je naar hogedrukreinigers kijkt en een specifiek budget hebt, heb je geluk. Hogedrukreinigers zijn verkrijgbaar tegen verschillende prijzen, dus er is iets voor de budgetten van de meeste mensen.
 • Veelzijdige toepassingen: Hogedrukreinigers, afhankelijk van de PSI, kunnen in principe elk oppervlak zonder schade reinigen. U kunt één tool gebruiken om alles rondom uw woning schoon te maken, inclusief uw auto’s! Ze worden ook geleverd met verschillende soorten spuitmonden om uw hogedrukreiniger veilig te maken voor specifieke taken.
 • Eenvoudig te gebruiken: Hogedrukreinigers zijn gebruiksvriendelijk. Hoewel ze misschien een beetje een leercurve vereisen, zijn ze niet moeilijk te gebruiken. Je kunt de jouwe meestal binnen een paar minuten na aankomst aan de slag krijgen!

Voordat u wordt verkocht op een hogedrukreiniger, laten we u enkele van de belangrijkste nadelen bespreken.

 • Ze kunnen nog steeds schade veroorzaken: Druk washers kunnen nog steeds tot 4000 gaan, met name gasdrukreinigers. Daarom kan de hoge PSI nog steeds schade toebrengen aan sommige specifieke oppervlakken. Je moet echt voorzichtig zijn met gevelbeplating, vlonders en auto’s.
 • Gevaar voor jezelf: Hogedrukreinigers kunnen ook een gevaar zijn voor uzelf, uw gezin en uw huisdieren. Ze kunnen verwondingen veroorzaken wanneer ze niet op de juiste manier worden gebruikt, vooral bij gebruik van een hoge PSI en een mondstuk van 0 graden.
 • Draadloze hogedrukreinigers: Draadloze hogedrukreinigers klinken als een totale droom, nietwaar? Ze zijn echter meestal een stuk minder krachtig met de PSI meestal onder de 1000. Dit maakt een diepe reiniging van oppervlakken niet mogelijk.

Power vs Pressure Washing: welke is het beste voor u?

De juiste tool voor jou hangt volledig af van waar je de tool voor nodig hebt.

Powerwashers worden aanbevolen voor zware of commerciële klussen, vooral waar er veel vet, vuil, schimmel of meeldauw zal zijn. De hoge hitte kan diep reinigen en oppervlakken zeer snel ontharden. Dit bespaart u tijd en geld als u dit als bedrijf doet.

Power washers zijn echter niet noodzakelijkerwijs geschikt voor woningen. We raden ze dus niet aan voor thuisgebruik.

Hogedrukreinigers zijn de beste optie als u iets in huis wilt gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in een reeks PSI-nummers, dus je kunt iets vinden dat bij je oppervlakken past.

Hogedrukreinigers zijn ook een stuk betaalbaarder. U kunt ze gebruiken voor het reinigen van opritten, garages, auto’s, gevelbeplating, terrasplanken, patio’s en vele andere oppervlakken.

Tips voor veilig wassen van stroom of druk

Met elk elektrisch gereedschap komen enkele risico’s. Dus we zullen u onze beste veiligheidstips doornemen, zodat u uw stroom of hogedrukreiniger met totale voorzichtigheid kunt gebruiken.

 • Lees de gebruikershandleiding: We weten het, niet het spannendste boek. Maar de gebruikershandleiding voor specifieke modellen geeft u de meest waardevolle informatie over uw specifieke hogedrukreiniger, zodat u voorbereid bent om deze zo effectief en veilig mogelijk te gebruiken.
 • Weet welk mondstuk het beste is: Uw druk- of stroomwasser wordt waarschijnlijk geleverd met een paar verschillende spuitmonden. Je moet lezen wat het beste is voor specifieke banen. Onze belangrijkste waarschuwing gaat over het nulgradenmondstuk. Het is zeer zeldzaam dat je dit ooit moet gebruiken, tenzij je een zeer hardnekkige vlek op beton of cement hebt. Dit is het krachtigste mondstuk en kan gevaarlijk zijn om te gebruiken, of u nu letsel veroorzaakt of uiteindelijk een oppervlak beschadigt.
 • Kleed het onderdeel aan: Zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt. Dit omvat strakke stevige kleding in plaats van baggy losse kleding. Draag handschoenen en een bril, als je kunt, om te voorkomen dat vuil je ogen of handen pijn doet.
 • Bereid de omgeving voor: Zorg ervoor dat de omgeving klaar is voor uw druk- of powerwashing. Bedek alles wat kwetsbaar of elektronisch is. Dit omvat ventilatieopeningen en stopcontacten, evenals het verwijderen van kinderen en huisdieren uit het gebied. U moet er ook voor zorgen dat u zich ontdoet van struikelgevaar.
 • Gebruik geen ladders: U kunt in de verleiding komen om ladders te gebruiken, vooral bij het onder druk wassen van de gevelbeplating van uw huis. Maar nooit ooit gebruik ladders. De druk van je wasmachine in combinatie met het precair staan op een hoge ladder kan leiden tot ernstige verwondingen.
 • Bij gebruik van elektrische modellen: Gebruik geen verlengsnoeren. Dit kan ervoor zorgen dat het snoer van de grond komt, wat elektrocutie riskeert. Bovendien kan het de levensduur van uw hogedrukreiniger verkorten.
 • Bij gebruik van gasmodellen: Gebruik het altijd in een buitenruimte en goed geventileerde ruimte. De dampen die van deze modellen komen, bevatten koolmonoxide, dus je moet ze nooit binnenshuis gebruiken.
 • Voordat u ontkoppelt: Voordat u slangen ontkoppelt of verschillende bevestigingsmiddelen voor hogedrukreinigers toevoegt, moet u de machine stoppen. Zet het water uit, laat alle waterdruk uit het systeem los en verander vervolgens de bevestiging.
 • Gebruik het veiligheidsslot: Als de jouwe wordt geleverd met een veiligheidsslot op de trigger, gebruik deze dan. Dit voorkomt onbedoelde sprays wanneer u wegstapt van de machine. Je moet het ook gebruiken wanneer je de tips van het mondstuk verwisselt.
 • Winteriseer uw hogedrukreiniger: Als je het een paar weken niet gaat gebruiken in de koude maanden, winter het dan. Anders kun je het gaan verzamelen en ontdekken dat het nu totaal nutteloos is.

Slag van de hogedrukreinigers

Er is geen duidelijke winnaar in deze powerwash vs pressure washing gids. Dat komt omdat elk elektrisch gereedschap voor een ander doel wordt gebruikt.

Power washing heeft een verwarmingselement, waardoor het het perfecte gereedschap is voor zwaar vervuilde rotzooi en zware klussen. Veel mensen use ze voor commerciële klussen, zoals het schoonmaken van parkeerplaatsen van trottoirs.

Drukwassen daarentegen is perfect voor residentieel gebruik. Deze zijn er in een reeks PSI-nummers, -typen en -stijlen. U kunt deze gebruiken voor uw gevelbeplating, terras, terras, auto’s, opritten, garages en nog veel meer.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?