wegbeet: Elektronische punctiegenezer op de proef gesteld

Bite-Away Stitch Healer Test-1Omdat bedwantsbeten ook als de hel kunnen jeuken voor andere insectenbeten, heb ik al veel verschillende remedies tegen jeuk geprobeerd. In deze post wil ik je graag kennis laten maken met mijn ervaringen met de bijtsteekgenezer.

Omdat ik de steekgenezer nu al een paar jaar gebruik en nu is het een van mijn standaard bagage op reis.

Hij hielp me niet alleen met bedwantsbeten, maar vooral met muggenbeten. En zelfs na een vuurkwallenaanval tijdens het surfen had ik hem al in gebruik.

Wat is een elektronische punctiegenezer? Hoe werkt het?

Een elektronische punctiegenezer is een technisch apparaat waarmee u de jeuk van insectenbeten boven hitte kunt verlichten.

Want tijdens een bedwantsbeet of een muggenbeet komen vreemde eiwitten ons lichaam binnen, waarop ons afweersysteem moet reageren. Het lichaam geeft histamines af, wat leidt tot een allergische reactie. In de regel komt dit dan tot uiting in een piepende formatie, roodheid en de vervelende jeuk.

Bij gebruik van de bijtsteekgenezer wordt een temperatuur van 51 graden Celsius bereikt op het huidoppervlak. Dit helpt om de geïnjecteerde eiwitten af te breken.

Het resultaat: minder tot geen jeuk en verlichting van pijn.

Laatste update van prijzen op 1.11.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate Partner Links

Hoe gebruik ik de bite away stitch healer?

De toepassing is zeer eenvoudig. U plaatst eenvoudig het keramische contactoppervlak op het jeukende gebied en drukt op een van de twee knoppen op de pen. De punctiegenezer warmt dan enkele seconden op tot iets meer dan 50 graden.

Lees ook:   Beste Plug-In Luchtverfrissers van 2023

De enige vereiste: de batterijen in de punctiegenezer zijn ook opgeladen. Vooral voor een reis zou ik de batterijen opladen of een vervanger meenemen (2x AA batterijen).

 • Etappe 1: 3 seconden tot 51 graden
 • Etappe 2: 5 seconden bij 51 graden

Dit is enigszins ongemakkelijk en pijnlijk. Maar 1000x beter dan de jeuk. Als je de zachte piep hoort, dan heb je het gedaan.

Als ik nog wat jeuk voel, herhaal ik dat nog een paar keer.

Wat zijn de voordelen van de bite away stitch healer?

Het belangrijkste: De wegbijtsteekgenezer verlicht jeuk. En op een uiterst perfide manier (in positieve zin). Omdat de (draaglijke) pijn de jeuk verdringt, wat een ongelooflijk aangenaam gevoel kan veroorzaken.

Iedereen die een van de ongelukkigen is, bij wie de bedwants bijt ook bijzonder sterk jeukt, zal begrijpen wat ik bedoel.

Daarnaast heeft de steekgenezer nog andere voordelen, die ik graag in de volgende lijst wil samenvatten:

 • helpt wonderen bij jeuk
 • goedkoper dan crèmes op de lange termijn
 • Dermatologisch getest
 • Geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met een allergie
 • Vervangbare AA-batterijen
 • eenvoudig te gebruiken
 • geschikt voor op reis
 • helpt niet alleen bij bedwantsbeten

Wat zijn de nadelen?

Naar mijn mening zijn er niet echt veel geldige nadelen (#wortwitzalarm). Voor degenen die minimalistisch alleen met handbagage willen reizen, betekent de steekgenezer natuurlijk extra gewicht en volume. Maar de steekgenezer neemt natuurlijk niet veel ruimte in beslag.

 • extra gadget tijdens het reizen
 • Batterijcompartiment was erg moeilijk te openen bij mij
 • Aanschafprijs iets hoger dan voor een crème
 • sommige recensenten klagen over korte houdbaarheid
Lees ook:   Beste strijkijzers voor quilten van 2023

Als ik het apparaat zou moeten beoordelen, zou ik de volgende punten geven:

Dan zou ik het apparaat geven voor zijn Effect vol 10 van de 10 punten Om te geven. Omdat de wegbijtsteekgenezer zijn hoofddoel uitstekend vervult en de jeuk enorm verlicht. Hoewel er ook veel andere huismiddeltjes en zalven zijn, maar als ik momenteel de keuze heb, dan grijp ik eigenlijk altijd naar de punctiegenezer.

Tot nu toe heeft het gewerktert het deel met mij zonder problemen. Maar ik heb ook nog eens wat reviews bekeken. Sommige klanten klagen over de Verwerking, aangezien de houdbaarheid waarschijnlijk niet erg lang is met het een of het ander. Eerst en vooral lijkt het het batterijcompartiment te beïnvloeden.

Aangezien dit probleem zich bij velen heeft voorgedaan, hoop ik natuurlijk dat de fabrikant dit probleem aanpakt. Anders is dit zo’n beetje de enige domper, die natuurlijk niet te versmaden is. De oorspronkelijke prijs ligt immers meestal net onder de 30 euro.

Zijn er alternatieven voor de bijtsteekgenezer?

Zoals altijd zijn er natuurlijk wel wat alternatieven. Deze omvatten bijvoorbeeld de Bug Itch Healer, de BITE FIGHT Stitch Healer of de Care Plus Tropicare Click Away Bite. Maar ik had deze apparaten nog niet gebruikt.

Laatste update van prijzen op 11.10.2022 / Afbeeldingen van de Amazon Product Advertising API / Affiliate partner links

Daarnaast heb ik in het artikel Behandel bedwantsbeten nog meer manieren tegen jeuk.

Lees ook:   hoe cd schoonmaken

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: