12 tips voor het snel wegwerken van kraaien (2022)

Kraaien zijn extreem alerte en intelligente vogels en ze kunnen leren van hun fouten. Deze kenmerken maken ze zeer veerkrachtige wezens, wat betekent dat ze ook erg moeilijk te verwijderen zijn.

Als je wilt weten hoe je van kraaien af kunt komen, dan ben je op de juiste plek.

Kraaien die non-stop kakelen, kunnen storend zijn. Ze kunnen ook gewassen, fruit, bloemen en alles wat op hun weg komt vernietigen.

De kwestie van hoe kraaien uit de tuin te houden is serieus en moet worden opgelost.

1. Gebruik een ultrasone vogel- en ongedierteverdelger

En over ongedierte gesproken, je kunt een ultrasone ongediertebestrijder gebruiken om de kraaien met gemak kwijt te raken. Broox Ultrasonic Bird Repeller is een goed apparaat om te overwegen bij het afstoten van vogels, omdat het beschikt over drievoudige scantechnologie.

vogel afschrikking

Dit apparaat kan ongewenste vogels detecteren, inclusief kraaien die zich tot 82 voet afstand bevinden. Het kraaiafweermiddel kan tot 6000 vierkante voet bedekken en met hoge intensiteit kan het tot 7000 vierkante voet bedekken. Het kan de stroboscooplichten en het geluid starten om de vogels af te weren.

Er zijn drie verschillende instelbare modi in dit apparaat; altijd uit- modus, detectiemodus en always-on-modus. Dit apparaat is volledig bestand tegen water. Kraaien zullen wegblijven vanwege de lichten en geluiden die dit apparaat kan produceren. En omdat deze geluiden ultrasoon zijn, kunnen vogels het behoorlijk hard van een afstand horen.

2. Gebruik Lokvogels of Echte Crow Predators

Hoe vogels weg te jagen met behulp van lokvogel is eenvoudig. Als je nadenkt over hoe je vogels zoals kraaien kunt verwijderen, dan is je beste optie hier om een lokdier te gebruiken om deze kraaien weg te jagen. Je kunt een nepuil ophangen om vogels in je tuin bang te maken. Maar probeer de posities van je lokvogel te veranderen, want kraaien zijn erg intelligent en ze zullen het nepdier in de tuin zien.

kraai lokvogel

Ga daarom voor echte dieren zoals je katten of honden en laat ze achter in je achtertuin. Je kunt hiervoor ook een nep-dode kraai gebruiken. Hang hem ergens ondersteboven waar hij iets mee kan bewegen met de wind en een echt effect kan creëren.

De echte kraaien zullen deze nep ondersteboven aan kraai zo verontrustend vinden dat ze nooit meer terug zullen komen. Ze beschouwen het als een soort gevaar. Ga voor een realistische nepkraai bij een van die feestwinkels. Bind een touwtje aan zijn voeten en hang waar kraaien frequent bezoeken.

3. Installeer vogelpieken op hekken en daklijnen

Misschien heb je besloten om die broedgebieden niet kwijt te raken in de angst dat je andere vogels zult schaden. Nou, helemaal geen problemen omdat er verschillende andere manieren zijn om van die kraaien af te komen.

Een van de effectieve methoden is om vogelpieken te gebruiken. Deze spikes komen in takken of stroken en je kunt ze eenvoudig installeren als je permanente vogellanding en kraaiafschrikmiddel.

vogel spikes

Deze vogelpieken zullen die gebieden uitroeien waar kraaien kunnen landen. Ze zullen geen plek kunnen vinden waar ze hun voeten kunnen zetten. En uiteindelijk zal het voorkomen dat ze in uw tuin landen.

Lees ook:   15 tips voor het snel wegwerken van wasberen [Op menselijke wijze]

Je kunt deze vogelpieken ook bovenop de muren en ergens anders installeren. Zorg er wel voor dat ze zichtbaar zijn voor de kraaien. Wanneer ze deze pieken zien, durven ze niet in je tuin te landen en beginnen ze er voorgoed vanaf te blijven.

4. Maak hoge geluiden en geluiden

Kraaien hebben de neiging om erg nerveus te worden door nep-dode kraaien te zien en ze zijn bang voor noodsignalen van andere kraaien. Daarom kunt u eventuele noodkreten van andere kraaien spelen en de vervelende vogels voorgoed uit de buurt van uw tuin houden. Daarnaast kun je ook terecht voor verschillende lawaaimakers of vuurwerkgeluiden om deze vogels af te weren.

twee luidsprekers

Maar zorg ervoor dat je rekening houdt met je buren. Laat ze weten dat je deze vogels probeert af te weren van het maken van dergelijke geluiden. Zorg ervoor dat u uw luidruchtige plan plant en wees niet storend.

YouTube kan daarbij een goede hulp zijn. Je kunt verschillende geluiden vinden die je kunt gebruiken om deze vogels weg te jagen. Bovendien kun je ook de geluiden van killer birds of roofdieren spelen.

U kunt hiervoor uw Bluetooth-luidsprekers gebruiken. Maar nogmaals, de kraaien in de buurt kunnen je geluid horen en je buren worden niet gestoord door je luidruchtige strijd.

5. Gebruik bewegingssensorsproeiers

Een van de beste methoden om de kraaien op afstand te houden, is door de bewegingsgestuurde sensoren te gebruiken. U kunt gemakkelijk verschillende plagen, insecten, dieren en vogels uit de buurt van uw tuin houden met deze sprinklers.

Een watersproeier werks door water recht in de richting van elk bewegend ding te strooien dat het via zijn bewegingssensor heeft gedetecteerd. Deze sprinkler heeft twee verschillende modi om te detecteren op basis van het tijdstip van de dag.

watersproeier

U kunt orbit 62100 hiervoor gebruiken. Het reageert op elke beweging die de sensor detecteert en schiet water om ze weg te houden. De waternevel is absoluut onschadelijk, maar irritant genoeg voor de indringer.

Deze sensor kan ook dag en nacht detecteren en kan een bereik van 3840 vierkante voet bestrijken wanneer u het hebt ingesteld om de hele cirkel te bedekken. Het kan spuiten op een afstand van 70 voet.

6. Gebruik feeders die grote vogels uitsluiten

Zoals we eerder al zeiden, moet je gaan voor de vogelvoeders die niet zijn ontworpen om groot te voeren. Het is beter voor u om te investeren in een vogelvoederbak die automatisch kan sluiten wanneer grotere vogels met meer gewicht erop zitten en proberen te voeden. Je kunt ook gaan voor een gaas feeder.

eekhoorn

Zo’n feeder sluit vogels zoals kraaien uit en laat alleen de kleinere vogels binnen. Ruim het dagelijkse morsen op nadat de kleinere vogels klaar zijn met voeren.

Kraaien kunnen wachten op deze kans om te landen zodra de kleine vogels klaar zijn met eten. En dit zal ze steeds terugbrengen naar uw tuin. Voorkom dat deze vogels rond de vogelvoederbak eten en je bent in een mum van tijd van kraaien af.

Lees ook:   hoe scherm laptop schoonmaken

7. Bedek altijd uw afval

Net zoals we hierboven hebben vermeld, zorg ervoor dat je je tuin schoon houdt. Deze kraaien hoeven geen voedselproducten te vinden die daar liggen. Zelfs afval is een enorme attractie voor hen, dus bedek je afval goed.

De beste praktijk hier is om vuilnisbakken met strakke deksels te gebruiken. Plaats ze ook in een zeer veilige omgeving.

vier kleurrijke prullenbakken

Als je ze open laat staan, komen kraaien klaar voor het buffet! Het is een van de effectieve manieren om vogels zoals kraaien af te weren.

Als uw huisdieren of zwerfhonden of zelfs wasberen opduiken en de recipiënten ’s nachts ondersteboven laten staan, dan zijn deze vogels de volgende ochtend klaar om het smorgasbord aan te pakken. Het is beter om zo snel mogelijk van het afval af te komen. Zorg ervoor dat u deze vogels geen kansen geeft om uw tuin te bezoeken met voedselsporen.

8. Gebruik vogelgaas

Een andere manier van vogelgaas kan een zeer nuttig hulpmiddel zijn om tegen de kraaien te gebruiken. U kunt vogelgaas gebruiken om kraaien weg te jagen uit uw tuin of zelfs uw huis. Vogelnetten vormen een bedreiging voor deze vogels. Ze voelen gevaar omdat ze bang zijn om vast te komen te zitten in dit net en uiteindelijk dood te gaan.

vogelnet

Daarom, als u vogelgaas wilt gebruiken om deze kraaien af te weren, kies dan vier inch gaas of iets nog kleiners. Het gaas moet flexibel zijn om ervoor te zorgen dat kraaien er afstand van houden.

Ga niet voor het grotere gaas, want kraaien zullen hun klauwen eruit kunnen halen en ze zullen de angst verliezen. Kleinere gaasnetten werken beter omdat kraaien denken dat ze hun klauwen niet vrij kunnen krijgen van dit soort netten. Je kunt het gebruiken waar je maar wilt: liggend op de grond of hangend aan het dak in je terras.

9. Verwijder die nestgebieden

Nu gaat het er niet alleen om te voorkomen dat deze kraaien in je tuin foerageren. Je moet ook van hun nestgebieden af. Ontdoe je van die dode takken van de nabijgelegen bomen. Kraaien hebben de neiging om zich in groepen te verzamelen en ze proberen op zoek te gaan naar de meest geschikte plaatsen waar ze kunnen rusten.

huis met een groene tuin

Als je deze dode takken uit de nabijgelegen bomen verwijdert, zullen grote aantallen van deze kraaien niet samenkomen naar deze bomen en zullen ze ze op een andere plek zoeken. U moet er echter rekening mee houden dat door deze takken te verwijderen, u ook een van die potentiële nestlocaties voor andere vogels verwijdert.

En de meesten van hen zullen degenen zijn voor wie je die vogelvoeder hebt ingesteld. Dus je moet de situatie hier goed beoordelen of je van deze takken af moet of niet.

Lees ook:   Doucheputje verstopt? 5 tips om de afvoer te ontstoppen

10. Verwijder alle voedsel- en waterbronnen

Als er geen voedselbron in uw omgeving is, is er geen dwingende reden voor de kraaien om in de buurt te zijn. En als ze in de buurt zijn, kun je er zeker van zijn dat ze een water- en voedselbron voor zichzelf hebben gevonden om te gedijen.

Nu moet je je ontdoen van alle dingen die deze kraaien als eetbaar beschouwen. Er mogen geen vogelvoeders of vogelbaden in de buurt zijn. Er mogen geen katten- of hondenbrokken of een van die waterschalen in de buurt zijn.

vogelbad

En nogmaals, zorg ervoor dat u de luchtpijp onder strakke deksels. Laat geen afval in de vuilniszakken rondslingeren. Kraaien kunnen deze plastic zakken gemakkelijk openscheuren en ze zullen een puinhoop creëren. Helaas kunnen kraaien compost eten.

Daarom moet je dit spul bedekken of dergelijke items onder het gras of bladmaaisel begraven. Houd hun voedselbron goed in de gaten. Je zou die fruitbomen en bessenstruiken ook kunnen kappen of verminderen.

11. Houd je tuin schoon

Kraaien worden op welke manier dan ook aangetrokken tot vuile plaatsen. Ruim je plek op en maak het minder aantrekkelijk voor deze vogels. Het is een andere slimme manier om de kraaien weg te houden. Kraaien zijn altijd op zoek naar voedsel en het kan ze niet schelen wat het is.

Dus je moet al het afval in je ruimte wegdoen, evenals een van die kleine of grote stukjes voedsel die rondslingeren.

groen veld

Ze verhuizen van de ene plaats naar de andere op zoek naar voedsel, en als ze op een bepaalde plaats niets te eten kunnen vinden, zullen ze niet terugkomen en hun tijd verspillen.

Houd die vogelvoeders ook onder de dekking, zodat deze kraaien er niet eens aan denken om hun geluk te veranderen. Deze vogelvoeders zijn te klein voor hun snavels om te voeren, maar je moet alle kansen elimineren om er 100% zeker van te zijn dat ze niets te eten krijgen van je tuin.

12. Hang iets glanzends in je tuin

Kraaien zijn geen grote fan van glimmende voorwerpen (1). Daarom is een beproefde methode om van merels af te komen, het ophangen van glanzende objecten in uw tuin. Deze glanzende objecten kunnen van alles omvatten, variërend van cd’s of die partysnaren. Alles wat schijnt, zal werken.

Ze denken dat het een soort wapen is dat gevaarlijk is. Deze informatie is ingebouwd in hun hersenen en ze worden nerveus als ze iets glanzends zien. Daarom kun je die glanzende aluminium platen ook ophangen.

En als je deze cd’s of platen dicht bij elkaar hangt zodat ze ruis kunnen produceren, zullen de resultaten nog beter zijn. Als deze glimmende objecten in overvloed zijn, zul je zien dat geen kraai er ooit aan zal denken om je tuin binnen te gaan. Veel mensen gebruiken deze techniek om in een mum van tijd van kraaien af te komen.

Aanverwant