Welke grootte afvalverwijdering heb ik nodig?

Een afvalverwijdering is een handige en snelle manier om voedselafval te verwijderen. Deze handige keukengadget kan je tijd besparen door voedseldeeltjes te versnipperen, zodat het door de leidingen past. Maar de echte vraag is: welke maat afvalverwijdering heb ik nodig?

Wij helpen u bij het vinden van de juiste grootte van afvalverwijdering voor uw behoeften en uw keuken. Het laatste wat je nodig hebt bij het kopen van een dure afvalverwijdering is per ongeluk bestellen in de verkeerde maat.

Onze gids beantwoordt uw belangrijkste vragen en geeft u enkele belangrijke feiten over afvalverwijderingsgroottes.

Inhoudsopgave
 • Past er een afvalverwijderingsmaat?
 • Kunt u een afvalverwijdering op elke gootsteen plaatsen?
 • Welke grootte afvalverwijdering heb ik nodig?
 • Kan ik zelf afvalverwijdering vervangen?
 • Hoe lang duurt het om een afvalverwijdering te installeren?
 • Uw afval begeleiden

Past er een afvalverwijderingsmaat?

Helaas niet. Afvalverwijderingen zijn meestal niet universeel – maar een paar zijn dat wel. Als u naar specifieke maten kijkt en niet naar universele verwijderingen, hebt u er een nodig die bij uw gootsteen past. De beste manier om dit te bepalen is door een loodgieter in te huren om te onderzoeken.

Over het algemeen gaat het om het meten van de verbindingsgrootte van uw afvoer naar de afvalverwerkingseenheid.

Hoewel afvalverwijderingen niet universeel zijn, zijn ze er in allerlei maten, dus je zult er zeker een kunnen vinden die bij je gootsteen past.

Kunt u een afvalverwijdering op elke gootsteen plaatsen?

Hoewel een afvalverwerking in uw gootsteen past, betekent dat niet dat deze compatibel is. Een loodgieter kan u vertellen of uw gootsteen compatibel is met afvalverwijderingen.

U moet ook controleren of uw gemeenschap afvalverwijderingen toestaat. Niet alle gebieden hebben rioleringssystemen die compatibel zijn met voedselverspilling.

Als je nieuwsgierig bent naar gootsteengroottes, werken afvalverwijderingen op allerlei soorten gootstenen. Dit omvat enkele gootstenen, of op de helft van een dubbele gootsteen. Mogelijk moet u uw aankoop dienovereenkomstig plannen, afhankelijk van het type gootsteen, afvoeren en systeem dat u hebt.

Welke grootte afvalverwijdering heb ik nodig?

Er zijn een paar verschillende details over de grootte van de afvalverwijdering die u moet meten om de juiste voor u te vinden.

Grootte van de motor

Om een afvalverwijderingsmotor te meten, kijk je naar de pk’s (1). Hiermee wordt de afvalverwerkingscapaciteit berekend.

1/3 PK

Dit zijn de goedkoopste afvalverwijderingen. Ze hebben een vrij laag vermogen, dus we raden ze niet aan voor gezinnen groter dan twee personen.

1/2 PK

Dit is de meest voorkomende grootte van afvalverwijdering en het heeft een goede kracht erachter. Het is goed voor kleine gezinnen die vaak koken, maar kan een probleem zijn als je gasten over hebt of een groot diner doet.

3/4 PK

Dit is de aanbevolen grootte voor de meeste gezinnen. Het heeft een grote kracht en het komt in een reeks prijzen die passen bij de meeste budgetten. Het is geen enorm prijsverschil met de 1/2 PK, maar je krijgt wel veel meer slijpkracht.

5/8 PK

Dit is de volgende maat van 3/4 – het is sterk genoeg om de meeste voedingsmiddelen te vermalen, zelfs taaie ingrediënten. Veel van deze opties hebben sound seal-technologie om het slijpen stil te houden. Deze units zijn echter iets groter, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt.

1 PK

Dit is de beste maat voor grote gezinnen, of als je in een commerciële omgeving bent. Deze afvalverwijderingen kunnen vrijwel alles malen. Dat betekent natuurlijk dat deze units wat duurder zijn.

2 PK

Als u een groter commercieel pand heeft, of een echt groot gezin, raden we u aan om voor een 2 PK te gaan. Dit zijn de krachtigste van alle maten en zullen alles malen wat je het voedt (binnen redelijke grenzen).

Gezinsgrootte

Het is gemakkelijker om uw afvalverwerkingsbehoeften te meten aan de hand van uw gezinsgrootte. Hier is hoe we aanbevelen om te winkelen voor uw afvalverwijdering, afhankelijk van wie er in uw huishouden is.

 • 1/3 PK — één tot twee personen.
 • 1/2 HP — twee personen.
 • 3/4 PK — drie tot vijf personen.
 • 5/8 PK — drie tot zes personen.
 • 1 HP — vijf tot acht personen of commercieel vastgoed.
 • 2 PK — acht personen of meer, plus grotere commerciële eigendommen.

Keuken Ruimte

Controleer onder je gootsteen hoeveel ruimte je hebt. Als u weinig ruimte hebt, moet u de afmetingen controleren van de afvalverwijderingseenheid waar u naar kijkt. Dit kan betekenen dat je voor een eenheid met een kleinere HP moet gaan.

Als u onbeperkte ruimte hebt, zou u in elke HP een eenheid moeten kunnen vinden die onder uw gootsteen past.

Grootte van de eenheid

Meet de lengte, breedte en hoogte van de ruimte onder uw gootsteen, evenals het apparaat, om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn.

Grootte van de verbinding

Controleer de aansluitgrootte van het apparaat en of het in uw gootsteenafvoer past. Als dat zo is, geweldig. Zo niet, kies dan een ander apparaat of koop een adapter om de twee stukken aan te sluiten. Zoals gezegd beweren sommige eenheden universeel te zijn – maar onderzoek dit altijd voordat ze kopen.

Slijpkamer

De maalkamer is waar het voedsel wordt vermalen en vervolgens wordt weggegooid. Controleer de capaciteit van de grondkamer – dit moet worden gemeten in ounces. Sommige gaan helemaal tot 40 gram voedsel, maar kleiner en gewone kamers kunnen overal vanaf 26 gram naar boven dragen (2).

Het maakt niet uit wat uw capaciteit is, overschrijd dit nooit, omdat u uw afvalverwijdering kunt beschadigen.

Kan ik zelf afvalverwijdering vervangen?

Als u al een afvalverwijdering hebt geïnstalleerd, kan het vrij eenvoudig zijn om uw apparaat te vervangen. We raden dit echter niet aan, tenzij je wat loodgieters- of elektrische ervaring hebt.

 1. Schakel de stroom uit die beschikbaar is bij uw servicepaneel.
 2. Koppel de afvoerafvoer los van de afvoerbuis.
 3. Als uw vaatwasser is aangesloten op de verwijdering, koppelt u die ook los.
 4. Laat de afvoer los van de montagering. Het kan zijn dat je een schroevendraaier moet gebruiken, maar sommige kunnen worden verwijderd door hem los te draaien.
 5. Verwijder de elektrische afdekplaat en koppel de afvoer los van de voeding.
 6. Verwijder de klikring. De montage komt van de flens van de gootsteen.
 7. Gebruik een schroevendraaier om de moer te verwijderen die de montageeenheid vasthoudt.
 8. Haal de flens en de stopverf van de loodgieter uit de gootsteen.
 9. Breng de stopverf van de loodgieter aan op de nieuwe flens en installeer deze op zijn plaats.
 10. Plaats van onderaf een pakking over de flens, vervolgens een tweede flens en vervolgens de montagering.
 11. Houd al deze items op hun plaats terwijl u de magnetische ring plaatst. Misschien heb je een tweede persoon nodig om hierbij te helpen.
 12. Draai de schroeven aan.
 13. Als u aan een vaatwasser haakt, klop dan de stekker uit het apparaat. Als dit niet het geval is, slaat u deze stap over.
 14. Verwijder de elektrische afdekplaat op het apparaat.
 15. Sluit de draden aan volgens de instructies van de fabrikant.
 16. Vervang de afdekplaat.
 17. Lijn de afvoer uit met uw montagering. Draai de lipjes met de klok mee totdat de afvoer op zijn plaats vergrendelt.
 18. Schakel de stroom weer in.
 19. Vul de gootsteen met water. Test op lekken.

Let op

Als u uw afvalverwijdering vervangt door een vergelijkbaar model, hebben ze waarschijnlijk specifieke instructies om het vervangingsproces supereenvoudig te maken. Het maakt niet uit welk merk u kiest, controleer altijd de instructies van de fabrikant om de specifieke vervangingsinstructies te zien.

Hoe lang duurt het om een afvalverwijdering te installeren?

Als u een professional inhuurt, duurt dit maximaal twee uur. Als je het echter zelf doet en geen relevante ervaring hebt, duurt het waarschijnlijk minstens een paar uur. Dit hangt ook af van het merk dat u kiest en hoe eenvoudig het is om hun apparaat te installeren.


Uw afval begeleiden

Deze gids is hier om u te helpen bij het kiezen van de beste eenheid voor uw afval, uw gezin en de hoeveelheid voedsel die u uw afval zult voeden. Vergeet niet om rekening te houden met de werkelijke grootte van het apparaat om ervoor te zorgen dat het onder uw gootsteen past.

Zodra u uw afmetingen hebt, raden we u aan om te winkelen via HP. Gebruik onze handige gids om de juiste HP voor uw gezinsgrootte te vinden. Anders zou je jezelf kunnen vinden met een overvolle of vastgelopen afvalverwijdering!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?