De witte schouderhuismot – een gids voor huiseigenaren


De witte schouderhuismot - een gids voor huiseigenaren

Toeschrijving: © entomart

De witschouderhuismot is een veel voorkomende soort die tot dezelfde ondersoort behoort als de bruine huismot. De witschouderhuismot wordt nu wereldwijd gevonden vanwege de nauwe associatie met menselijke omgevingen die overvloedige voedselbronnen creëert.

In tegenstelling tot de webbing kledingmot en tapijtmot, wordt de witte schouderhuismot aangetrokken door licht en vanwege zijn constante broedcyclus het hele jaar door te vinden in huizen, bijgebouwen en fabrieksomgevingen waar gedroogde voedselbronnen zoals graan kunnen worden gevonden. Het is echter omnivoor, eet voedingsmiddelen zoals graan, zemelen, meel en andere granen, maar voedt zich ook met wol en andere dierlijke stoffen. Vogelnesten zijn een bijzonder ideale omgeving en, als ze zich in de buurt bevinden, een risico voor hen om het huis binnen te komen.

Bijgevolg is de witschouderhuismot als plaag een risico voor opgeslagen voedsel op dezelfde manier als de voorraadkastmotsoorten, evenals voor kleding en tapijten, vooral wanneer de luchtvochtigheid hoog is.

De larven zijn vergelijkbaar met andere huismotten, omdat ze een roomwitte kleine rups zijn, en op dezelfde manier als de case-dragende kledingmot en tapijtmot, draaien ze kleine gevallen waarin ze zich ‘verstoppen’. De volwassen vrouwelijke witte schouderhuismot legt, wanneer gepaard, tot 200 eieren in de buurt van een geschikte voedselbron voor de larven die binnen 1 tot 2 weken uitkomen en onmiddellijk beginnen te eten, ’s nachts voeden en zich overdag verstoppen. De volwassenen leven een korter leven dan andere vergelijkbare motten, meestal minder dan 3 weken.

Ongediertebestrijding

Witte schouderhuismotten moeten op dezelfde manier worden behandeld als andere huismottenvariëteiten:

  • Zeer grondig stofzuigen en reinigen van tapijten, kasten en laden
  • Regelmatig storen en controleren van opgeslagen kleding, dekens en ander textiel
  • Gebruik van mottendodende afschrikmiddelen of op zijn minst natuurlijke alternatieven
  • Regelmatige reiniging van de binnenkant van voedselkasten, voorraadkasten en voorraadkasten
  • Behandelen met een veilig insecticide zoals onze Carpet Moth Killer Kits of Pantry Moth Killer Kits.
  • Het veilig bewaren van gedroogde levensmiddelen en idealiter open verpakkingen in luchtdichte opslagcontainers

Voor voortdurende bescherming tegen huismotten met witte schouders, raden wij u aan voorraadkastmottenvallen te gebruiken. Als motten in uw huis komen, zullen de bijkeukenmottenvallen fungeren als uw eerste verdedigingslinie – en u ook waarschuwen voor het potentieel van een probleem.

Lees ook:   HGX spray tegen wespen Een uiterst effectieve wespenspray

Onze MothPrevention Clothes Moth Traps zullen ook effectief zijn in het vangen van de white shouldered huismot – dit is niet het geval met alle mottensoorten, omdat motten worden aangetrokken door specifieke mottenferomonen die in de mottenval zijn geïmpregneerd. Zorg ervoor dat de Mottenval die je koopt is ontworpen om de Mottensoort die je in huis hebt te vangen!

White Shouldered House Moth Veelgestelde vragen

Wanneer u een term als “witte mot in huis” in uw zoekmachine plaatst, kunnen veel antwoorden online verschijnen. Het is begrijpelijk dat niemand motten van welke aard dan ook in zijn huis wil vinden. Dus wat betekent het als je witte motten in je huis vindt? Zijn witte motten gevaarlijk? Zullen ze je kleding beschadigen? In deze veelgestelde vragengids bespreken we enkele veelgestelde vragen over witte motten en wat te doen als u ze in uw huis vindt.

Waarom zijn er witte motten in mijn huis?

Motten komen om vele redenen huizen binnen. Soms vliegen motten huizen binnen op zoek naar plaatsen om zich te verstoppen of droog te blijven. Als het bijvoorbeeld slecht weer is, kan een mot proberen een rustige, warme plek te vinden om naar beneden te jagen. In andere situaties komen motten in huizen omdat ze op zoek zijn naar een plek om eieren te leggen. Het hangt allemaal af van de soort mot.

Dat gezegd hebbende, als je de mottensoort hebt geïdentificeerd en je hebt gerealiseerd dat je zeker White Shouldered House Moths in je huis hebt, kun je overwegen maatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen. In tegenstelling tot kledingmotten worden white shouldered house moths aangetrokken door licht. Als zodanig hebben ze de neiging om naar fel verlichte gebieden te vliegen. Net als pantry-motten kunnen white shouldered house moths zich voeden met blootgesteld opgeslagen voedsel en stoffen op basis van dierlijke vezels zoals wol, en kunnen ze zelfs eieren leggen in de buurt van een voedselbron. Je wilt ze dus zeker meteen uit je huis krijgen.

Waarom heb ik ineens motten in huis?

Er zijn veel redenen waarom motten plotseling in uw huis kunnen verschijnen. Afhankelijk van waar je woont, kunnen motten door je gebied migreren. Dit kan een plotselinge golf van fladderende motten in uw huis veroorzaken.

Lees ook:   aanlag thee hoe schoonmaken

Een golf van motten in uw huis kan echter ook betekenen dat een generatie motten net volwassen zijn geworden en nu tevoorschijn komen om te paren en eieren te leggen. Als dit het geval is, kan uitroeiing nodig zijn.

De eerste stap is om het type mot te identificeren waarmee u te maken heeft. Vervolgens kunt u de juiste stappen nemen om ze uit uw huis te krijgen.

Welke soorten motten zijn wit?

Motten zijn er in alle verschillende kleuren en verschillende soorten kunnen wit zijn, meestal wit, of een licht witachtige kleur die doorschijnend is.

Sommige witte mottensoorten zijn onschadelijk en kunnen worden verward met nachtvlinders van het plaagtype. Bijvoorbeeld:

  • Satijnen mot – Satijnmotten zijn bijna allemaal wit met poten die geruit van kleur zijn. Deze motten overwinteren in de winter en zijn actief in het voorjaar. Satijnmotten kunnen planten en bomen beschadigen, maar zullen geen schade toebrengen aan uw huis.
  • Gepeperde mot – Hoewel meestal bruin of bruin, kan in Eurazië en Noord-Amerika de gepeperde mot af en toe in het wit voorkomen. Ze voeden zich met planten in het larvale stadium.
  • Molenaar – Miller Moths migreren tijdens de zomermaanden. Soms kunnen ze een romige witachtige kleur hebben.
  • Gazon mot – Gazonvlinders zijn klein en komen vaak in een doorschijnende tint wit. Ze hebben de neiging om rond het gras te fladderen en zijn niet schadelijk voor mensen of huizen.

Maar de Witte schouderhuismot is een andere soort bij elkaar en kan schade aanrichten in uw huis. Deze mot heeft wit op de toppen van zijn vleugels in de buurt van het hoofd. Het gedraagt zich op een manier die vergelijkbaar is met de Pantry Moth en moet meteen uit huis worden verwijderd om uw opgeslagen droge goederen te beschermen.

Zijn witte motten in huisruimtes een probleem?

Het hangt af van het type mot. Meestal zijn witte motten in uw huis geen probleem. Veel mottensoorten komen in huizen omdat ze op zoek zijn naar plekken om zich te verstoppen of droog te blijven, of worden aangetrokken door lichtbronnen. In de meeste situaties kunnen ze gewoon weer buiten worden vrijgelaten.

Lees ook:   HG groene aanslagreiniger concentraat | de professionele groene aanslag verwijderaar

De pestilent soorten motten die de neiging hebben om eieren te leggen, zijn meestal bruin of bruin. Toch kunnen White Shouldered House Moths een probleem vormen. Deze motten zijn slechts gedeeltelijk wit en kunnen gedroogde goederen en textiel beschadigen. Als u witte schouderhuismotten in uw huis heeft, moet u stappen ondernemen om ze onmiddellijk te verwijderen.

Wat betekenen witte motteneieren?

Witte motteneieren in huis zijn nooit een goed teken en kunnen wijzen op een plaag. Maak uw huis grondig schoon en gebruik Moth Killing Sprays om alle eieren en larven te elimineren. Plaats Mottenvallen om de aanwezigheid van motten verder te controleren.

Hoe lang leven witte motten in een huis?

Als u een mottenhuisbesmetting heeft, kan dit doorgaan totdat u een uitzettingsbericht ontvangt. Dat wil zeggen, sommige motten kunnen jarenlang in huizen leven en de volgende generatie voor onbepaalde tijd bestendigen. Dus als je een plaag hebt en wilt dat motten verdwijnen, moet je actie ondernemen. Met dat in gedachten, als een enkele witte mot per ongeluk in uw huis is gefladderd, zal deze waarschijnlijk slechts een dag of twee leven en hoeft u zich geen zorgen te maken. Gewoon weer naar buiten sjokken.

Als je een mot met witte schouder ziet, wil je misschien wat waakzamer zijn en een Moth Killer Kit gaan gebruiken, omdat ze tot 3 weken kunnen leven.

Zijn witte motten schadelijk?

Sommige witte motten zijn niet schadelijk voor mensen, hoewel de satijnmot schadelijk kan zijn voor bepaalde soorten vegetatie. Als u echter een white shouldered house moth of een kledingmot in uw huis hebt geïdentificeerd, kunnen ze zeer schadelijk zijn voor gedroogd voedsel, tapijten en kleding op basis van dierlijke vezels. Het is belangrijk om ze te verwijderen zodra u tekenen van een besmetting ziet.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.