11 vloerreinigingshacks die u moet proberen

Schoonmaken kan een lastige en vermoeiende taak zijn. Als je ooit merkt dat je denkt: “er moet een gemakkelijkere manier zijn”, ben je niet de enige.

Het leven zit vol met hacks die wachten om ontdekt te worden, en gelukkig voor jou zijn er een heleboel hacks voor het schoonmaken van vloeren. Maar welke zijn echt de moeite waard?

We hebben enkele van de beste hacks gesorteerd. Hier zijn de top 11 waar je over moet horen.

Vloerreiniging Hacks

Laat deze 11 tips je schoonmaakroutine veranderen.

1. DIY vacuümfilter

Het verliezen van een oorbel of een ander klein voorwerp kan verwoestend zijn, vooral als het verloren gaat in het vacuüm. Het graven door de wegwerpzak of container kan een rommelige klus zijn. Eerlijk gezegd zouden de meesten van ons het niet proberen, en als we dat doen, geven we het vaak te snel op.

Gelukkig hoef je met deze superslimme hack geen afscheid te nemen van kleine verloren voorwerpen. Wanneer u het gebied stofzuigt waar u het ontbrekende item bent kwijtgeraakt, plaatst u een kous over het mondstuk van de stofzuiger. Zet de panty’s of kousen vast met een elastiekje zodat ze er niet af vallen.

Terwijl je het gebied stofzuigt, zuigt de hoover stof door de panty, maar je verloren oorbel wordt gevangen. Haal het item gewoon op en blijf schoonmaken.

2. Diy spleet Tool

Een spleetgereedschap is een van de handigste hulpstukken die we krijgen met een stofzuiger. Sommige gebieden zijn echter nog steeds buiten bereik.

Kleine spleten die vaak stof en vuil verzamelen, kunnen lastig zijn om grondig schoon te maken. Voor deze hack heb je echter alleen je stofzuiger en een stuk karton nodig.

Als je een oude wc-papierrol hebt, schuif deze dan over het mondstuk van de stofzuiger en bevestig deze met tape. Als je geen rol hebt, plak dan in plaats daarvan een stuk karton rond het mondstuk.

Wanneer u een ultrastrakke ruimte schoonmaakt, moet u het uiteinde van het karton plat maken om een perfecte pasvorm te maken.

3. Verward haar uit vacuüm verwijderen

Als je langharige huisdieren in huis hebt, kun je gefrustreerd raken door al het haar dat vast komt te zitten in je vacuümborstel. Dit kan je stofzuiger minder effectief maken. Om nog maar te zwijgen, het is vaak onmogelijk om te ontwarren.

Maar we hebben ontdekt dat het veel gemakkelijker is om verward haar te verwijderen met behulp van een naadripper. De meeste mensen gebruiken hiervoor een schaar. Het kan echter soms onhandig zijn, afhankelijk van de grootte.

Aan de andere kant is een naadripper klein en kun je hem gemakkelijk onder verward haar schuiven. Het werkt snel bij het uit elkaar scheuren van haar, zodat je het er gemakkelijk uit kunt halen.

Misschien vind je dit ook interessant
Robotstofzuiger die de kamer schoonmaakt terwijl de kat op de bank zit7 Beste stofzuigers voor huisdierhaar (2022 Beoordelingen)

4. De Vac vernieuwen

Een stofzuiger kan soms een onaangename geur ontwikkelen als gevolg van vuil in de zak. Helaas kan die muskusachtige geur zich verspreiden terwijl je stofzuigt.

Lees ook:   hoe neusje baby schoonmaken

Een eenvoudige manier om je bus te verversen is door een handvol waskristallen aan de zak toe te voegen. Zuig de kristallen gewoon op en ze zullen je stofzuiger van binnenuit verversen.

Je kunt ook gemalen kaneel of zelfs verse vanille gebruiken als je dat liever hebt. Terwijl je je huis stofzuigt, verspreidt de frisse geur zich door je hele huis.

5. Tapijt Geur Eliminator

Een tapijt kan vaak een muskusachtige geur ontwikkelen die niet zal verdwijnen, ongeacht hoe vaak je het schoonmaakt. Je stofzuiger kan zelfs de reden zijn.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om tapijtgeuren te elimineren. Het enige wat je nodig hebt is zuiveringszout en een stofzuiger.

Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout over je tapijt. Als je een gebied kent dat vaak het slachtoffer is van morsen of ongelukken, voeg daar dan een beetje extra aan toe.

Laat het zuiveringszout vervolgens maximaal een uur op het tapijt zitten om eventuele geuren effectief te absorberen. Zodra de tijd om is, gebruik je je stofzuiger om al het poeder te verwijderen (1).

We gebruikten deze hack de andere nacht in de kinderkamer van mijn zoon. Het stinkde er behoorlijk in (veel luier verschonen), en na een nacht zuiveringszout zijn alle geuren weg! Magie.

6. De ultieme vlekverwijderaar

De beste manier om een vlek van een tapijt te verwijderen, is door te weten wat de oorzaak is. Maar hoe vind je de oorzaak van een mysterieuze vlek? Door iedereen in huis te ondervragen, ook de kat?

Als alternatief kunt u de ultieme vlekkenverwijderaar gebruiken. Dit recept is een must-have onder ouders en huisdierfamilies. Het enige wat je nodig hebt is een fles waterstofperoxide gevuld met een derde van de weg en citroen etherische olie.

Voeg vijf druppels etherische olie toe aan de fles en geef het een goede shake. Breng vervolgens de oplossing aan op the vlekken en laten zitten voor een minuut. Schrob het gebied en begin de vlek weg te vegen.

De citroen zal vet losmaken en de waterstofperoxide zal vlekken verwijderen. Het is een zachte oplossing die werkt op tapijten en bekleding (2).

Houd er rekening mee

Waterstofperoxide kan een zacht bleekmiddel zijn. U moet echter nog steeds een spottest doen om ervoor te zorgen dat het uw tapijt niet beschadigt.

7. Vul een emmer op de gemakkelijke manier

Een emmer onder een kraan moeten plaatsen kan lastig zijn. Het kan ook bijna onmogelijk zijn om een volle emmer terug naar de grond te krijgen zonder een paar morsen.

Lees ook:   Hoe siliconen te reinigen (4 methoden)

Met deze hack hoef je echter geen vinger op te steken – of emmer wat dat betreft. Zet de emmer naast de gootsteen, leg een zwembadnoedel over de tuit en leid deze in de container.

Wanneer u het water inschakelt, wordt het rechtstreeks in de emmer geleid. Sommige mensen hebben ook een reservepijp of slang gebruikt als een noedel niet toegankelijk is.

8. DIY Vinyl Vloer Shiner

Vinylvloeren kunnen er snel saai en saai uitzien en het herstellen van de glans vraagt vaak om dure producten.

Alles wat je nodig hebt voor deze DIY vinyl shiner is babyolie, appelciderazijn en water. Vul een emmer met een liter water en voeg een kopje azijn toe. Knijp een kleine hoeveelheid babyolie in het mengsel en roer het snel.

Verzadig je dweil en wring het teveel uit tot het vochtig is. Dweil vervolgens je vloeren zoals gewoonlijk. Je kunt de oplossing ook toevoegen aan een spuitfles – spritz terwijl je gaat en dweil met een microvezelpad.

9. Scuff Mark Gum

Vinylvloeren zijn veel te vaak het slachtoffer van slijtageplekken. Deze zijn frustrerend om mee om te gaan, omdat ze niet het gemakkelijkst te verwijderen zijn.

Een geweldige hack die we echter hebben geprobeerd, is het gebruik van WD-40-smeermiddel om de markeringen weg te poetsen. Voeg het glijmiddel toe aan een doek of handdoek en wrijf het in het merkteken – kijk hoe het verdwijnt.

Als u WD-40 niet kunt vinden, kunt u een olie zoals jojoba gebruiken. Als je klaar bent, gebruik dan een water- en azijnoplossing om de olie van de vloer te verwijderen.

Deze hack werkt ook op laminaatvloeren.

10. De perfecte gum-eliminator

Als je samenwoont met een kauwgomliefhebber, heb je misschien veel te vaak te maken met kauwgom op de vloer. Nieuwe kauwgom is relatief eenvoudig te verwijderen, maar oude, droge kauwgom is waar het probleem zit.

Een supereenvoudige manier om dit te verwijderen is door een ijsblokje te gebruiken. Breng het ijs direct aan op de gom en vries het in. Zodra het stijf en bevroren is, gebruik je een schraper om het snel te verwijderen.

Je kunt deze slimme hack ook gebruiken op gedroogde lijm. Als je per ongeluk kauwgom in je haar hebt gekregen, kun je ook ijs gebruiken om het te verwijderen zonder je lokken te knippen.

11. Eenvoudigste voegreiniger

Het schoonmaken van de voeg tussen je tegels wordt vaak genegeerd. Je denkt misschien dat het wordt schoongemaakt als je dweilt, maar dat is niet altijd het geval.

Voegreinigingsproducten kunnen prijzig zijn, maar gelukkig hebben we een oplossing gevonden. Hiervoor heb je scheerschuim en citroensap nodig.

Breng het citroensap eerst aan op de voeg en spuit de scheerschuim erop. Geef het een minuut en schrob het dan met een klein borsteltje. Afspoelen met water en afvegen met een doek.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van bloemmotten

Deze hack is vooral handig als je gekleurde voeg hebt. De meeste commerciële producten bevatten bleekmiddel, dat gekleurde specie kan beschadigen.

tegelvoeg reinigen met tandenborstel

Veelgestelde vragen

Wat kan ik gebruiken in plaats van een dweil?

Er zijn verschillende dingen die je kunt gebruiken in plaats van een dweil. Je kunt een zachte bezem en zeepsop gebruiken om je vloer te dweilen of een oude handdoek vastgebonden aan een bezemsteel om als dweilkop te fungeren. Je kunt ook dweilslippers kopen, zoals deze Tamicy Shoes.

Hoe dweil je als een pro?

Weten hoe je moet dweilen als een professional is cruciaal voor vlekkeloze vloeren. Kies eerst een dweil die past bij het vloeroppervlak. Ten tweede, selecteer een reinigingsmiddel dat geschikt is voor uw vloer. Begin in de verste hoek van de kamer en werk in rijen van voor naar achter.

Verwijder ten slotte het overtollige water en de reinigingsoplossing door de vloer droog te poetsen met een schone handdoek of doek.

Hoe kan ik mijn vloer snel dweilen?

De snelste manier om een vloer te dweilen is door een stoommop te gebruiken. Het verwarmt water om stoom te produceren zonder zich zorgen te maken over chemicaliën. Je krijgt ook een breed reinigingspad en wasbare reinigingspads, waardoor je minder hoeft te reinigen.

Hoe dweil je zonder residu achter te laten?

De beste manier om te dweilen zonder residu achter te laten, is door eerst de vloer te vegen om overtollig stof te verwijderen. Gebruik ook de juiste cleunende oplossing voor uw vloertype en verdun deze in de juiste hoeveelheden. Tot slot, droog-buff de vloer om waterresten te verwijderen.


Het leven gemakkelijker maken

Een wijs persoon zei ooit: “Werk niet harder, werk slimmer.” Dit is de definitie van hacks – dingen gemakkelijker maken. Er is een hack om te ontdekken of je moe bent van kauwgom op de vloer of worstelt met een mysterieuze vlek.

We hebben deze hacks getest om er zeker van te zijn dat ze het proberen waard zijn. Vergeet niet om altijd een spottest uit te voeren op een onopvallende plek voordat u een oplossing aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat het veilig is voor het oppervlak en dat u aanzienlijke schade kunt voorkomen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?