Hoe hardhouten vloeren te reinigen

Velen realiseren zich niet hoe gevoelig hardhouten vloeren echt zijn. Ze voegen ongetwijfeld een gevoel van luxe toe aan een huis, maar ze vereisen ook het juiste onderhoud.

De manier waarop u hardhouten vloeren reinigt, is afhankelijk van een paar factoren. Deze factoren omvatten zaken als afwerking, of ze verzegeld of niet verzegeld zijn, en leeftijd.

Als u zich onzeker voelt, hoeft u zich geen zorgen te maken, we hebben de ultieme gids gemaakt voor het reinigen van hardhouten vloeren op verschillende manieren, afhankelijk van uw situatie en voorkeuren.

Inhoudsopgave
 • Waarom uw hardhouten vloeren onderhouden?
 • Afgedichte vs. niet-afgedichte hardhouten vloeren
 • Soorten hardhouten vloerafwerkingen
 • Hoe hardhouten vloeren te reinigen
 • Hoe oude hardhouten vloeren schoon te maken
 • Aanvullende tips en trucs
 • Veelgestelde vragen
 • Op de juiste manier schoonmaken

Waarom uw hardhouten vloeren onderhouden?

Waarom uw hardhouten vloeren onderhouden? Pictogram

Hardhouten vloeren zijn een luxe. Als je een huis binnenstapt, word je begroet met een warme sfeer en een subtiele houten geur die zo verslavend kan zijn. Ze voegen aanzienlijke waarde toe aan een huis en kunnen meer dan een leven lang meegaan.

Maar het bezitten van houten vloeren brengt ook zijn verantwoordelijkheden met zich mee. Het niet onderhouden van uw hardhouten vloeren kan veranderen hoe ze eruit zien en zelfs schade veroorzaken.

Gelukkig, hoewel deze vloeren gevoelig zijn, is het schoonmaken ervan geen complexe taak. Ze hebben minimaal water nodig en je hoeft ze alleen maar met een bezem of stofzuiger te vegen. Saaie vloeren zijn ook snel te repareren en u kunt natuurlijke ingrediënten of gespecialiseerde reinigingsmiddelen gebruiken.

Afgedichte vs. niet-afgedichte hardhouten vloeren

Pictogram Verzegelde versus niet-afgedichte hardhouten vloeren

Je bent misschien onlangs verhuisd naar een nieuw huis met hardhouten vloeren, maar zijn ze verzegeld? Hoe zou je dat weten?

Zoek eerst een afgelegen deel van de vloer dat niet al te zichtbaar is. Giet een kleine hoeveelheid water op het gebied. Als het door het hout wordt opgenomen, wordt de vloer afgedicht. Als de druppels op het hout zitten, zijn je vloeren afgedicht.

Niet-afgedichte vloeren

Niet-afgedichte vloeren zijn delicaat en uitdagend om schoon te houden. Zonder goed onderhoud kunnen ze er in een mum van tijd saai uitzien. Dus, bij het reinigen van niet-afgedichte hardhouten vloeren, zijn er een paar dingen die u wel en niet moet doen:

 • Veeg en stofzuig regelmatig: Het verwijderen van stof en vuil is essentieel voor het behoud van niet-afgedichte vloeren. Je moet het doen als het nodig is. Kies uw gereedschap zorgvuldig. Gebruik bijvoorbeeld alleen een borstel met zachte borstel of een gespecialiseerde stofzuiger voor kale vloeren.
 • Behandel met olie: Een keer per maand uw niet-afgedichte vloeren met olie behandelen, kan helpen om ze glanzend te houden. U hoeft geen duur product te kopen – jojoba of lijnzaad zal het prima doen. Breng na het vegen de olie aan met een schone doek en poets de vloeren met een droge dweil.
 • Gebruik wel wax: Als je wat extra glans wilt toevoegen, wax dan je vloeren tussen de reinigingen door. Kies op aardolie gebaseerde en waterloze wassen om krassen of kromtrekken te voorkomen. Breng een dunne laag aan met een doek en laat deze minstens een half uur drogen. Buff het in met behulp van een droge dweil.
 • Gebruik geen water: Water is de ergste vijand van een niet-afgesloten vloer. Zonder een beschermende coating absorbeert het hout vloeistof en zwelt het op. Je zult eindigen met kromtrekken en scheuren die onmogelijk te verwijderen zijn (1).

Hoewel niet-afgedichte hardhouten vloeren ultragevoelig zijn, kunt u een goed resultaat krijgen zolang u voorzichtig bent.

Houd er rekening mee

Reinigingsproducten voor hardhouten vloeren zijn niet altijd veilig voor niet-afgedicht hout en kunnen schade veroorzaken.

Afgedichte vloeren

Een afwerking beschermt afgedichte hardhouten vloeren. De beschermlaag voorkomt dat vocht binnendringt en wordt opgenomen. Het schoonmaken van uw verzegelde vloeren is dus gemakkelijker, omdat u niet zo voorzichtig hoeft te zijn.

Afgewerkte vloeren moeten echter ook af en toe opnieuw worden afgedicht. Wanneer dit te doen hangt af van het type afwerking en slijtage. Over het algemeen is het echter een goed moment om het te doen wanneer de vloer er dof uit begint te zien, zelfs na een diepe reiniging.

Sommige schoonmaakmiddelen hersluiten vloeren tegelijkertijd. Deze moeten minstens 30 minuten drogen. Het opnieuw verzegelen of overspuiten van uw hardhouten vloeren wordt echter over het algemeen het beste gedaan door professionals.

Soorten hardhouten vloerafwerkingen

Soorten hardhouten vloerafwerkingen Icon

Er zijn veel soorten afwerkingen beschikbaar voor hardhouten vloeren – elk met specifieke voordelen.

1. Polyurethaan op waterbasis

Polyurethaan is een van de meer traditionele afwerkingen. Het geeft de vloer een gladde, natte uitstraling door het gebruik van meerdere lagen. Nieuwere formules zijn echter op waterbasis en zorgen voor een duidelijke afwerking.

Polyurethaan op waterbasis is verkrijgbaar in halfglans en satijn. Veel hoogglans hardhouten vloeren zijn in de fabriek voorbewerkt, waardoor de installatie veel sneller verloopt.

Dankzij de glans is dit type hardhouten vloer eenvoudig schoon te maken. Maar het vereist wel meer reiniging omdat stof, vuil en haar van huisdieren de neiging hebben om behoorlijk zichtbaar te zijn. (2)

2. Hard-Wax Olie

Hard-wax olie afwerking is eenvoudig aan te brengen voor doe-het-zelvers. Het is een oudere stijl die een comeback maakt. Deze afwerking geeft de vloeren een glanzende afwerking die gemakkelijk te onderhouden is.

Je kunt de vloeren schoonmaken met een vochtige dweil en af en toe een gespecialiseerde reiniger die glans toevoegt.

Een nadeel van hard-wax olieafwerkingen is echter hun lage duurzaamheid en kwetsbaarheid voor vlekken. Het vereist ook frequente hertoepassing; experts raden u aan om het om de twee of drie jaar te herstellen (3).

3. Zuur-uitgehard

Zuurgeharde afwerkingen zijn ongelooflijk duurzaam en worden daarom vaak gebruikt op exotische houtsoorten en die met een gladde textuur. Deze vloeren vereisen extra bescherming, dus we raden niet meer aan dan vochtig dweilen.

Het aanbrengen van deze afwerking is geen gemakkelijke klus – zeker niet een om zelf te doen. Ten eerste is de formule zeer giftig tijdens het uithardingsproces. Bovendien kan het uithardingsproces tussen de drie dagen en een maand duren, afhankelijk van de luchtvochtigheid.

4. Olie Sealer

Olieafdichters zijn een andere populaire keuze voor doe-het-zelf huiseigenaren. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en niet giftig (4). De afwerking droogt niet zo hard als polyurethaan, maar het brengt korrelpatronen naar voren en verbetert de kleur.

Het geeft het hout ook een natuurlijke laagglans, perfect voor huizen in traditionele stijl. Tungolie is het primaire ingrediënt in oliesealers. Het is van nature afgeleid en daarom niet permanent.

Olieafdichters moeten om de drie tot vijf jaar opnieuw worden aangebracht (5). Maar ben niet van plan om direct na een reparatie terug naar binnen te gaan; het moet minstens 24 tot 48 uur drogen en vereist meerdere lagen.

Vermijd ook het aanbrengen van oliën of wassen in een poging om de glans te herstellen. Deze vloeren kun je het beste opnieuw glanzen met een buffer of droge dweil.

5. Aluminiumoxide

Dit is de meest duurzame afwerking die beschikbaar is, omdat deze tot 25 jaar meegaat (6). Je vindt dit type meestal op bewerkte vloeren vanwege een dunner fineer dat je niet zo vaak kunt schuren of overspuiten.

Deze vloeren kunnen op dezelfde manier worden gereinigd als polyurethaanafwerkingen – regelmatig vegen of stofzuigen en vochtig dweilen spaarzaam.

Als u aluminiumoxidevloeren wilt, zijn voorgelakt houten planken uw enige optie. Dit komt door de gebruikte toepassings- en drooggereedschappen en apparatuur. Omdat ze echter vooraf zijn voltooid, zal de toepassing veel sneller zijn.

Hoe hardhouten vloeren te reinigen

Hoe hardhouten vloeren icon schoon te maken

Het is niet lastig om uw hardhouten vloeren grondig schoon te maken. Eerlijk gezegd zal regelmatig vegen of stofzuigen het meeste vuil verwijderen. Vochtig dweilen is ook een redder in nood wanneer je de glans moet herstellen.

Als u precies wilt weten hoe u hardhouten vloeren met verschillende methoden kunt reinigen, hoeft u niet verder te zoeken. U kunt kiezen uit een van de onderstaande methoden.

1. Natuurlijk

Het vermijden van chemicaliën is een van de beste manieren om uw vloeren te behouden. Fortde meeste items in onze ingrediëntenlijst heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan. Het gebruik van volledig natuurlijke producten is ook geweldig voor het milieu en veiliger rond kinderen en huisdieren.

Hier zijn enkele van onze favoriete methoden:

 • Azijn en water.
 • Azijn, water en plantaardige vloeibare zeep.
 • Theezakjes.
 • Azijn en plantaardige olie.
 • Olijfolie, citroen en heet water.
 • Azijn en plantaardige olie.
 • Warm water en borax.
 • Zuiveringszout.

Waarschuwing

Het gebruik van azijn op hardhouten vloeren is controversieel, dus je moet voorzichtig zijn. Gebruik het nooit onverdund en droog de vloer altijd als je klaar bent.

Azijn en water

Azijn is een van de meest veelzijdige producten die je kunt vinden. De hoge zuurgehaltes maken het effectief in het reinigen van de meeste vlekken en oppervlakken. Azijn kan taaie vlekken gemakkelijk doen overgeven en is een uitstekende manier om slechte geuren aan te pakken.

Om uw hardhouten vloeren effectief te reinigen, mengt u azijn en water in een spuitfles. Haal je droge dweil eruit en spritz terwijl je verder gaat. Omdat azijn zo zuur is, moet je het niet overdrijven – een half kopje in een liter water is genoeg.

Je kunt ook een emmer vullen als je de dweil wilt dempen, maar vergeet niet om al het extra water uit te wringen.

Azijn, water en plantaardige vloeibare zeep

Azijn en water snijden misschien niet als je een extra diepe reiniging nodig hebt. Het toevoegen van een beetje plantaardige vloeibare zeep kan het mengsel aanzienlijk verbeteren. Plantaardige vloeibare zeep is zeer mild en zacht op houten vloeren.

Gebruik een achtste van een kopje azijn en een achtste van een kopje vloeibare zeep in een liter water. U kunt de vloeren vochtig dweilen of een spuitfles gebruiken voor eenvoudige toepassing.

Als je wat geur wilt toevoegen, gebruik dan een paar druppels van je favoriete etherische olie. Onze favoriet voor het schoonmaken is lavendel; het voegt een mooie, langdurige bloemige geur toe.

Theezakjes

Zwarte thee bevat veel looizuren, waardoor het een uitstekende keuze is voor het reinigen van hardhouten vloeren (7). Het is een eenvoudige methode om toe te passen, en nee, je hoeft geen gigantische theezakjes te vinden.

Laat twee theezakjes een paar minuten weken in een pan kokend water. Giet de thee in een emmer en gebruik een vochtige dweil om je vloeren voorzichtig af te vegen.

De thee brengt subtiele glans op de vloeren, waardoor ze er verfrist uitzien. Het voegt ook een kalmerende geur toe.

Als je van de spuitflesmethode houdt, werkt deze ook prima met thee.

Waarschuwing

Het gebruik van thee om hardhouten vloeren schoon te maken is controversieel. Het kan vloergaranties ongeldig maken en mag alleen worden gebruikt op donker gebeitste hardhouten vloeren en vloeren die zijn afgedicht.

Azijn en plantaardige olie

Als je extra voorzichtig bent met je vloeren, wil je misschien uit de buurt van water blijven. Gelukkig kun je nog steeds azijn en plantaardige olie gebruiken om een effectieve reinigingsoplossing te maken. Meng gewoon gelijke delen azijn en plantaardige olie.

Dit mengsel verwijdert vuil en vuil effectief terwijl het wat glans op uw vloeren herstelt. Het kan het beste worden aangebracht met behulp van een spuitfles en een droge dweil om het in te poetsen.

Het kan echter zijn dat u een gebied meerdere keren moet buffen om de olie binnen te krijgen. Als u de olie op het oppervlak laat liggen, kan deze stof en vuil aantrekken.

Olijfolie, citroen en heet water

Deze mix van olijfolie, citroensap en heet water werkt als een reiniger en een poetsmiddel. Het herstelt glans en zal niet strepen. Olijfolie is ook uitstekend geschikt voor hardhouten vloeren vanwege het hydraterende vermogen.

Vul een emmer met een liter heet water. Het mag geen kokend water zijn. Zet uw kraan gewoon op de heetste stand. Voeg driekwart kopje olijfolie en een half kopje citroensap toe.

Roer vervolgens het mengsel met een houten lepel totdat alles goed is gecombineerd. Bevochtig een dweil en begin bij het verste deel van de kamer en werk je een weg naar de uitgang. Het proces kost wat werk, omdat je misschien twee keer over secties moet gaan.

Eén lichtpuntje: omdat het zeepvrij is, hoef je het niet af te spoelen. Laat het gewoon drogen en geniet van uw herleefde vloeren.

Warm Water en Borax

Borax is een uitstekende oplossing als u meer bescherming op uw houten vloeren wilt. Het is een natuurlijk droogmiddel dat door water beschadigd hout droogt.

Een ander groot voordeel van borax is dat het een natuurlijk bestrijdingsmiddel is (8). Termieten kunnen snel schade aanrichten aan een houten vloer. Borax doodt echter termieten en andere houtvijanden zoals schimmels.

Los een half kopje borax op in een emmer met warm water. Gebruik dan een dweil of spons om de vloer schoon te maken. De borax verlaat uw vloeren met een opgefriste glans.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is een ander universeel, natuurlijk reinigingsproduct zoals azijn. Het is alkalisch, maar kan de pH-waarde van zuur veranderen wanneer het in contact komt (9).

Dit is de reden waarom zuiveringszout zo effectief is in het verwijderen van geuren. Als uw houten vloeren echter niet zijn afgesloten, kan het zuiveringszout een vlek veroorzaken, dus wees voorzichtig.

Het enige dat u hoeft te doen, is het onrustige gebied lokaliseren en wat zuiveringszout strooien om het te bedekken. Schrob de plek kort en verwijder het poeder vervolgens met een vochtige doek. Het kan zijn dat je dit moet herhalen als de vlek consistent is, maar het zuiveringszout moet het er in een mum van tijd af hebben.

2. Met een dweil

Dweilen is een cruciaal onderdeel van het schoonmaken van elke vloer. Maar om hardhouten vloeren effectief schoon te maken, moet je de juiste dweil hebben.

Microvezel

Microvezel is een van de beste materialen om te gebruiken op hardhouten vloeren. Het is zacht en ontworpen om veel stof en vuil op te vangen zonder strepen achter te laten (10).

Een microvezel dweil met een draaibare handgreep is handig. Hiermee kunt u gemakkelijk door hoeken en meubels bewegen.

Maak het microvezelkussen nat in uw reinigingsoplossing. Wring het tot het vochtig is en leg het op de grond. De meeste worden gemakkelijk aan de basis van de paal bevestigd, zodat u niet hoeft te rommelen.

Spin Mop

Spin mops zijn erg handig op hardhouten vloeren omdat je veel vocht eruit kunt krijgen zonder kracht te gebruiken. De dweilkop is ook gemaakt van een zeer zacht materiaal dat zacht is op houten vloeren.

Vul de emmer met de gewenste reinigingsoplossing. Maak de dweil nat en gebruik de spin om hem grondig te wringen.

Spray Dweil

Bij een spuitmop is een klein bakje gemonteerd dat je kunt vullen met een reiniger. Het heeft een sprayfunctie, zodat je kunt spritzen waar nodig terwijl je verder gaat.

De dweil heeft een trigger aan de bovenkant van het handvat. Richt en spuit waar nodig en laat de dweil over het gebied glijden.

Je moet alleen oppassen dat je niet te veel oversprayt en het gebied altijd grondig droogt als het klaar is.

Stoom Mop

Het gebruik van een stoommop op hardhouten vloeren is behoorlijk controversieel. Sommigen zeggen dat het oké is, terwijl anderen denken dat het de grootste nee-nee is.

Stoommoppen die als veilig voor hardhouten vloeren zijn gemarkeerd, zullen echter overtollig water dweilen, waardoor de vloeren bijna droog blijven. Toch raden wij u aan om alleen stoommoppen te gebruiken op goed afgesloten vloeren.

Wanneer u een stoommop gebruikt, vult u de kleine container met water en steekt u de dweil in een stopcontact. Laat het zo lang verwarmen als in de instructies staat vermeld. Eenmaal verwarmd, dweil je je vloeren zoals gewoonlijk. De dweil begint stoom te creëren terwijl hij over de vloer glijdt.

Stoom dweilen op eigen risico

Gebruik een stoommop als je dat wilt, maar kies er een voor hardhouten vloeren en droog het gebied daarna snel. We raden een microvezelpad ten zeerste aan vanwege het zachte materiaal en de minimale strepen.

3. Doek en spuitfles

Het reinigen van hardhouten vloeren met een doek en spuitfles is snel en eenvoudig. U kunt een microvezeldoek gebruiken om schoon te maken zonder effectief strepen achter te laten.

Deze methode is ook handig voor spotreiniging. Spuit eenvoudig het kleine gebied en veeg af met een doek.

4. Met een stofzuiger

Het gebruik van een stofzuiger is een effectieve manier om snel stof, vuil en vuil kwijt te raken. Omdat hardhouten vloeren echter zo delicaat zijn, moet u de juiste stofzuiger kiezen.

Door het harde oppervlak heb je geen speciale hulpstukken nodig; het enige wat je nodig hebt is een goede zuigkracht.

Vermijd ook vacuümgereedschappen die zijn ontworpen voor tapijten, zoals klopperstaven, rollen en stijve borstels. Deze zorgen voor diepe krassen op je vloeren.

Kies voor geen opzetstukken, of kies in plaats daarvan voor gespecialiseerde stofborstels. Deze zijn zacht en zacht op het houten oppervlak. U vindt er ook stofzuigers die speciaal zijn ontworpen voor hardhouten vloeren. Ze worden meestal geleverd met geschikte hulpstukken en energie-instellingen.

5. Zonder water

Water is de grootste vijand van houten vloeren. Maar gelukkig heb je eigenlijk geen water nodig om ze schoon te houden.

Droog dweilen

Droog dweilen is zeer effectief in het aanpakken van stof en vuil. Deze dweilen zijn meestal gemaakt van microvezel en hebben een draaibare handgreep voor eenvoudig manoeuvreren. Pak je vloeren recht op of zigzag je een weg door de hal.

Waspapier

Net als een droge dweil verwijdert waspapier effectief vuil en stof. Bevestig een stuk waspapier aan een platte droge dweil; misschien heb je een stukje tape nodig. Laat het over je vloeren lopen, met aandacht voor randen en hoeken.

Zachte bezem

Een zachte bezem kan je nieuwe beste vriend worden. Het is snel om eruit te slaan en efficiënt in het wegwerken van stofkonijnen.

Zorg ervoor dat je een bezem kiest met gevlagde borstelharen. Deze zijn aan het einde uitlopend – zoals gespleten haarpunten – en zijn zachter en effectiever met fijn stof.

Hoe oude hardhouten vloeren schoon te maken

Hoe oude hardhouten vloeren icon schoon te maken

Het verzorgen van oude hardhouten vloeren is niet zo eenvoudig als nieuwe. Hier zijn een paar tips om ze schoon te houden zonder schade:

 • Dagelijkse sweep: Dagelijks vegen houdt stof en vuil op afstand, waardoor vlekken worden geminimaliseerd.
 • Wekelijks vacuüm: Markeer een dag in je agenda als een herinnering om wekelijks te stofzuigen. Delicate vloeren kunnen de sterke zuigkracht niet elke dag aan.
 • Dweil maandelijks: Beperk water tot een minimum bij het omgaan met oud hout. Gebruik slechts één keer per maand een vochtige dweil om de glans te herstellen.
 • Morsen verwijderen: Veeg het af met een doek zodra je een mors of vlek opmerkt.

Aanvullende tips en trucs

Pictogram Extra tips en trucs

Volg deze tips om uw hardhouten vloeren schoon en krasvrij te houden:

 • Plan schoonmaak: Het hebben van vaste tijden om schoon te maken is beter voor uw vloeren, maar het kan ook gemakkelijker voor u zijn. Markeer je agenda voor dagelijks vegen of stofzuigen en zoek elke week een goede dag om te dweilen. Hardhouten vloeren hoeven niet vaak grondig te worden gereinigd, dus u kunt ook uw werklast minimaliseren.
 • Verwijder nat morsen: Een andere geweldige manier om uw vloeren gezond te houden, is door morsen onmiddellijk op te ruimen. Dit kan een moeilijke taak worden voor ouders, omdat nat morsen slechts een deel van het werk is. Maar het achterlaten van natte rommel kan watermerken, schade, vlekken en vlekken veroorzaken. Dus houd een paar microvezeldoeken bij de hand om snel alle rommel weg te vegen.
 • Gebruik vloerkleden: Het plaatsen van een paar plaids in huis kan slijtage aan uw vloeren beperken. Probeer ze op plekken te plaatsen waar krassen vaker voorkomen, zoals onder tafels en stoelen. Vermijd tapijten met een rubberen onderkant – dit kan een vochtige omgeving tussen hen en de vloer creëren, wat tot schade kan leiden.
 • Laat schoenen achter bij de deur: Doe je schoenen uit zodra je je huis binnenkomt. Schoenplaatjes en hakken zijn dodelijk voor hardhouten vloeren omdat ze deuken en diepe krassen kunnen achterlaten. Zet misschien een vriendelijke herinnering bij de deur, zodat iedereen die binnenkomt weet dat hij zijn schoenen moet uitdoen.
 • Nagels van huisdieren knippen: Als je thuis een lieve hond hebt, houd die poten dan getrimd. Terwijl ze rondrennen, kunnen ze gemakkelijk krassen maken op het gevoelige oppervlak. Het knippen van hun nagels is ook een essentieel onderdeel van hun verzorging.
 • Deurmatten: Om het schoonmaken tot een minimum te beperken, moet je ook vuil tot een minimum beperken. Het hebben van een deurmat is een handige manier om vuil en kleine stenen buiten te laten. Regen en sneeuw kunnen ook binnen komen via laarzen en schoenen tijdens de winter en regenachtige dagen. Deze kunnen waterschade veroorzaken als ze niet worden verwijderd.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je hardhouten vloeren dweilen?

Je moet hardhouten vloeren minstens één keer per week dweilen om ze schoon te houden en bacteriën te verwijderen. Mogelijk moet u vaker dweilen als u huisdieren en kinderen heeft.

Hoe houd je hardhouten vloeren schoon en glanzend?

De beste manier om hardhouten vloeren schoon en glanzend te houden, is door ze regelmatig te stofzuigen of te vegen en natuurlijke ingrediënten zoals witte azijn en citroensap te gebruiken. Tot slot, poets de vloer droog met een zachte doek om de glans te herstellen en strepen te verwijderen.

Kun je Dawn afwasmiddel gebruiken op hardhouten vloeren?

Gebruik Dawn Dish Soap niet op hardhouten vloeren. Het is echter effectief op tegels, marmer en granieten vloeren. Gebruik natuurlijke ingrediënten voor het beste resultaat op hardhouten vloeren.

Kun je Pine-Sol op houten vloeren gebruiken?

U kunt Pine-Sol gebruiken op houten vloeren. Het is volkomen veilig, zolang uw vloer is afgedicht en afgewerkt. Raadpleeg bij twijfel de richtlijnen van de fabrikant voordat u het gebruikt.

Is Murphy’s Oil Soap goed voor houten vloeren?

Murphy’s Oil Soap is goed te gebruiken op houten vloeren als ze verzegeld en afgewerkt zijn. Het is een uitstekend product voor de bescherming van houten vloeren en geweldig voor het reinigen van vlekken of hele vloeren.


Op de juiste manier schoonmaken

Hardhouten vloeren zijn delicaat, maar niet onmogelijk te onderhouden. Ze voegen aanzienlijke waarde toe aan een huis en ze kunnen een levenslange investering zijn. Hoe u uw vloeren reinigt, hangt af van het feit of ze verzegeld of niet-verzegeld zijn (zonder een beschermende laag).

Hopelijk heeft onze gids je geholpen precies te weten hoe je hardhouten vloeren moet schoonmaken. Vergeet niet om voorzichtig te zijn bij het vegen of stofzuigen en houd water tot een minimum. Ruim morsen op als ze gebeuren, en uw vloeren zouden meer dan in orde moeten zijn.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Bosch Serie 4 ProAnimal BGBS4PET1