12 eenvoudige tips om vogels naar uw vogelbad te trekken (2022)

Het installeren van een vogelbad in uw tuin voor de allereerste keer zal u veel tijd kosten om vogels aan te trekken. Voeg er ook veel geduld en vaardigheid aan toe. Neem bijvoorbeeld de Gaaien; ze behoren tot de gemakkelijkste om aan te trekken tot vogelbaden, maar ook zij zijn schuw tijdens de eerste visitatie.

Daarom zal ik mijn beste tips delen over hoe je snel vogels naar je vogelbad kunt trekken! Nu is de belangrijkste sleutel geduld. Volg deze tips en wees consequent.

1. Verleid met bewegend water

Vogels kunnen het geluid en zicht van water niet weerstaan. Als je meer van hen naar je vogelbad wilt trekken, weet je dat je dat moet doen met druipend water.

Voor dit doel kunt u een sproeier of een commerciële druppelaar gebruiken of gewoon een plastic container of emmer recyclen. Omdat vogels dol zijn op bewegend water, zouden fonteinen een geweldige toevoeging voor u zijn.

vogelbad

Elke koele fontein of een waterpomp zou goed werken. Zonnefonteinen zijn de perfecte keuze omdat ze de noodzaak van hinderlijke verlengsnoeren elimineren.

De beste zonnefonteinen zijn lichtgewicht, gemakkelijk te verplaatsen. U kunt een SOONHUA Solar Panel Water Floating Fountain Kit, Ankway Solar Bird Bath Fountain en een Vrijstaande 1.4W Bird Bath Fountain Pump overwegen.

2. Creëer een eigen ‘hot tub’

Vogelbaden zijn het hele jaar door een hotspot voor vogels. Het ijsvrij houden van vogelbaden is essentieel, maar zo kritisch als gedacht. Vogels worden gecreëerd met fysiologische mechanismen waardoor ze water kunnen besparen door druipende ijspegels en sneeuw.

De eenvoudigste manier om water te geven is dagelijks in een plastic kom. Fabrikanten bieden nu thermostatisch geregelde verwarmde vogelbaden aan.

vogelbad

U kunt ook gemakkelijk dompelverwarmers vinden. Hoewel de meeste kachels automatisch worden uitgeschakeld wanneer het water opdroogt, is het nog steeds ideaal voor het aansluiten van kachels met onderbroken aardlekcircuits om elektrische schokken te voorkomen.

U moet ook te allen tijde antivries vermijden, omdat het giftig is voor alle vogels en dieren. Glycerine is schadelijk omdat het veren verzadigt en onderkoeling veroorzaakt. Bij de aankoop van een nieuw vogelbad moet u controleren of het de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft, de thermostaat regelt en de stijl in gedachten houdt.

3. De juiste locatie is de sleutel

Omdat vogels meestal water uit de natuur vinden, geven ze de voorkeur aan baden die op de grond worden geplaatst. Dit maakt ze echter kwetsbaar voor roofdieren, zoals katten, die in de buurt op de loer liggen.

Als u een kat als huisdier heeft, moet u ervoor zorgen dat deze uit de buurt van uw vogels is. Voor de andere bedreigingen moet u echter een vrij grote ruimte houden tussen uw vogelbad en de dichtstbijzijnde struik, zodat vogels voldoende gelegenheid hebben om te ontsnappen in het geval van roofdieren.

vogelbad

Vogels gebruiken je water niet alleen om zichzelf op te ruimen, maar ook om koel te blijven, dus je moet je geboortebad op een schaduwrijke en koele plaats plaatsen. Bomen in de buurt bieden ook takken voor hen om op te preen.

Lees ook:   Boenwas verwijderen van meubels? HG geeft de beste tips

Houd uw vogelbad in een gedeeltelijk of volledig schaduwrijk deel van uw tuin, zodat het water fris, schoon en koel blijft en de vogels veilig blijven voor mogelijke roofdieraanvallen.

4. Kies het juiste materiaal

Hoewel de traditionele betonnen vogelbaden aangenaam goed werken voor bijna alle achtertuinen, zijn er nu enkele nog betere alternatieven beschikbaar met meer voordelen.

Hoewel betonnen vogelbaden absoluut mooi zijn, kunnen ze barsten wanneer ze bevroren zijn en zijn ze moeilijk schoon te maken.

vogelbad

Zoals hierboven al vermeld, geven vogels de voorkeur aan een vogelbad op de begane grond, maar dit is om verschillende redenen niet altijd mogelijk. Dus de betere optie in een dergelijke situatie is een plastic vogelbad.

Het is gemakkelijk schoon te maken en breekt niet wanneer het water in de winter bevriest. Mijn persoonlijke stem is het plastic vogelbad dat beschikbaar is op Amazon. Het wordt geleverd met voorverwarming en kan op uw dek worden geklemd of geschroefd.

5. Stimuleer zitten

Vogels hebben zitplekken nodig. Bepaalde vogelbaden zijn diep en niet geschikt voor de minieme grootte van zangvogels. Voor hen is een centimeter of twee ideaal.

Dus als je een dieper vogelbad hebt gekocht, kun je een paar rotsen in het midden van de randen toevoegen om de vogels een landingsplaats te geven om te preen en te spetteren. Je moet ook stenen of takken toevoegen, zodat vogels veilig kunnen drinken zonder nat te worden bij vriestemperaturen.

vogelbad

Enkele rotsen aan de onderkant om een platform te bieden voor de vogels om op te staan tijdens het baden. Om een betere basis te bieden, bekleedt u uw badbak met grote stenen of erwtengrind om vogels zich minder kwetsbaar te laten voelen.

De meeste wastafels zijn bekleed met geglazuurd keramiek, dat een beroep doet op het oog, maar erg glad is. Het is het beste om het oppervlak eerst op gladheid te controleren. Voeg grindstenen toe om het veiliger te maken om te gebruiken indien nodig. Zelfs vogelvoeders werken als een geweldig baarsplatform.

6. Houd de diepte redelijk

Streef naar een redelijke diepte in je vogelbad. Zie het als een ondiepe kom, wat het standaard vogelbad is.

Houd ongeveer 0,5 tot een diepte van 1 inch aan de randen en maximaal 2 inch in het midden. Je moet het vogelbad ook laag en ondiep bij de grond houden.

vogelbad

Het beste vogelbad wordt geleverd met maximaal 2 centimeter diepte en niet meer in het midden van het badbassin.

Het is ook essentieel om wat zand of rotsen in het midden van het vogelbad te leggen, zodat de vogels een platform hebben waarop ze kunnen staan tijdens het schoonmaken van zichzelf.

Lees ook:   Mega Bundel - Van Alles Wat voor Woonkamer, Badkamer, Slaapkamer

7. Houd het bad buiten tijdens de ‘spits’

In tijden van verhoogde activiteit zoals de migratietijden, is het het beste om uw vogelbad buiten te plaatsen. Omdat vogelbaden het hele jaar door een hoge voorkeur hebben, vooral wanneer de migratie op het hoogtepunt is, is het de beste tijd om enkele zeldzame en unieke bezoekers te spotten.

vogelbad

Niet alle vogels worden aangetrokken door suet en vogelzaden, maar ze weigeren nooit water. Met water kun je zelfs vogels zoals gorzen, grasmussen en tanagers naar je tuin lokken als je geluk hebt.

Het migratieseizoen is de piektijd van vogelbewegingen, dus dit is wanneer de beste gasten bij u kunnen landen voor water. Vogelbaden zullen gegarandeerd de vogelactiviteit in uw tuin verhogen, plaats er een naast uw huizen en feeders om nog meer aantrekkingskracht toe te voegen.

8. Houd je vogelbad schoon

Je vogelbad vol houden op het hoogtepunt van de winters zorgt voor meer vogelactiviteit. Om echter een veilige en hygiënische bad- en drinkbron te bieden, is het noodzakelijk om het water elke dag of twee te vervangen door een vers aanbod.

Badvogels laten bijna altijd veren en vuile uitwerpselen achter, waardoor het water onhygiënisch is voor andere vogels.

vogelbad

Elke verwaarlozing bij het regelmatig schoonmaken zal ervoor zorgen dat algen sneller groeien en meer muggensoorten virussen overbrengen in vogelbaden. Nest gemene virussen besmetten vaak vogelbaden met hun eieren.

Door het water regelmatig te verversen, elimineer je de mogelijkheid voor de larven om tevoorschijn te komen of eieren om uit te komen. Houd het badhuis schoon of veren, bladeren, insecten, dingen en andere dingen met een borstel met stijf borstel en wat schurende reinigingsmiddelen. Vogels houden meer van een fris en schoon vogelbad dan van wat dan ook in de wereld.

9. Creëer een vogelvriendelijk landschap

Om een ideaal landschap voor uw vogels te creëren, versiert u uw tuin met planten waar vogels dol op zijn. Meer dan een dozijn soorten houden van de bitterzoete sinaasappelbessen. Dit groeit krachtig en biedt zaden aan hongerige vogels en ook voldoende beschutting voor hen.

Bessen

American Cranberrybush Viburnum is ook een geweldige optie voor uw vogels. Ze hebben overvloedige zure rode bessen die ook het beste voedsel en vocht en schaduw bieden aan uw kleine huisdieren.

Vogels, die de meeste zangvogels voor je kunnen aantrekken, zijn Virginia creeper, aster, zonnebloemen, Aster, Black-eyed Susan, goudsbloem en enkele anderen.

10. Nestkastjes installeren

Het is belangrijk om ook vogelhuisjes in uw tuin te installeren. Dit komt omdat ze in de winter onderdak bieden aan rustende vogels en de kans vergroten dat vogels nestelen en daar blijven als de lente nadert.

Elke doos die je voor februari opzet, heeft meer kans om bezet te worden. Nestkastjes zijn bedoeld om je vrienden een veilige en comfortabele omgeving te bieden. Het houdt ze veilig voor extreem weer en roofdieren.

Lees ook:   Dettol Allesreiniger Power & Fresh - Citrus - 1L x3
vogelhuis

Je moet strategisch plannen en de beste opties zijn bomen, muren en gebouwen, afhankelijk van het gebied dat je hebt. Door een nestkast aan een kunstmatig oppervlak te bevestigen, bespaart u rekening met de groei van de boom.

De doos kan op deze manier een flink aantal jaren voor je meegaan. Met een nestkast biedt u niet alleen een veilige schuilplaats voor het enorme aantal soorten, maar trekt u ook vogels aan om te nestelen, eieren te leggen en een gezin in uw achtertuin groot te brengen! Vergeet ook niet om een vogelvoedercamera te installeren.

11. Zorg voor onderdak (essentieel)

Katten zijn de ergste vijanden van je gevederde vrienden. Je wilt ze niet naar je achtertuin lokken om ze ten prooi te laten vallen aan het sluipende beest rond het vogelbad.

Je kleine nietsvermoedende schoonheden hebben de neiging om zwaarder te worden en langzamer als ze baden, waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn voor katten. Om deze catastrofe te voorkomen, plaatst u uw vogelbad ver weg van de struiken of een object dat een stiekeme katachtige voor uw kostbare vogels zou kunnen verbergen.

vogelbad

U moet specifiek een ruimte van 10 tot 15 voet tussen het bad en een verborgen plek behouden. De ideale optie is om het bad in de buurt van een boom te plaatsen, zodat de vogels eenvoudig kunnen opflappen als een kat hen bespringt.

Plaats de kom echter niet onder takken, anders wordt deze overspoeld met zaden, bladeren en ander soort puin. Houd een ontsnappingsroute in de buurt zodat de vogels zich veilig voelen tijdens het baden. Een boom in de buurt zorgt ervoor dat de vogels zich thuis en veilig voelen, maar het mag niet dichtbij genoeg zijn om tegelijkertijd een kat te verbergen.

12. Houd je water vers

Het beste wat je kunt doen is je vogelbad schoon houden en het water fris houden. Dit is de beste manier om een groot aantal gevederde vrienden aan te trekken.

Het is absoluut noodzakelijk om een waterreiniging en veranderende routine op te nemen in uw dagelijkse tuintaken. De handeling is eenvoudig, maar gaat een lange weg in het maken van uw ruimte aantrekkelijker en speciaal voor de prachtige vogels.

vogelbad

Net als mensen hebben ook vogels dagelijks schoon en zoet water nodig om dagelijks te baden en te drinken. De meeste vogels drinken water en baden dagelijks om de parasieten en verenkasten schoon te maken.

Het dagelijks verstrekken van vers water zorgt ervoor dat u het vuil van de vorige vogelactiviteit en het risico op infectie die het water verontreinigt, hebt verwijderd. Zoet water trekt altijd vogels aan en zal ze in grote aantallen naar uw tuin trekken.