45 ideeën voor het organiseren van kleine slaapkamers

Wonen in een rommelige slaapkamer kan frustrerend zijn en niet weten waar te beginnen als het gaat om organiseren, kan je ’s nachts wakker houden. Je slaapkamer zou een rustige plek van rust moeten zijn, maar als je je overweldigd voelt door de puinhoop, kan het moeilijk zijn om hier te rusten. Het geheim is om je kleine slaapkamer te organiseren door de weinige ruimte die je hebt op een gemakkelijk toegankelijke manier te maximaliseren.

Het organiseren van een kleine ruimte en het netjes houden ervan kan moeilijk zijn, maar we hebben de antwoorden waarnaar u op zoek was. Hier zijn enkele creatieve tips voor het organiseren van kleine slaapkamers die u zullen helpen bij het organiseren van uw kamer.

Inhoudsopgave
  • Ideeën voor het organiseren van kleine slaapkamers
  • Tips van experts om uw kleine slaapkamer te organiseren
  • Veelgestelde vragen over het organiseren van een kleine slaapkamer
  • Kleine slaapkamer organisatie tips

Ideeën voor het organiseren van kleine slaapkamers

Deze hacks voor kleine slaapkamerorganisaties helpen je om voldoende opslagruimte te creëren, zelfs in kleine ruimtes. Je hoeft alleen maar creatief te zijn als je nadenkt over hoe je je spullen kunt minimaliseren, je wandopslag kunt maximaliseren en de opslagruimte kunt creëren die je nodig hebt.

Manden met labels voor het organiseren van garderobe

Voeg een droog gumlabel toe aan alle manden die je in je kledingkast of kast bewaart. De labels helpen u uw artikelen georganiseerd te houden, omdat u onmiddellijk weet wat er in het winkelmandje zit. Bovendien zijn de manden een geweldige plek om sieraden, accessoires, jeans en truien te bewaren.

Murphy Bed

Installeer een murphy bed in je slaapkamer. Het bed klapt tegen de muur waardoor je overdag voldoende leefruimte in je slaapkamer hebt. Trek ’s nachts gewoon het bed naar beneden voor een comfortabele plek om te slapen. Murphy-bedden zijn de perfecte slaapoplossing voor een kleine slaapkamer.

Murphy Bureau

Een andere optie is om een murphy-bureau toe te voegen aan je kleine slaapkamer. Het bureau klapt tegen de muur zodat het uit de weg is. Als je dan moet gaan zitten om te werken, kun je het bureau naar beneden trekken en alles wat je nodig hebt daar hebben.

DIY Murphy Bed en Murphy Desk Unit

Voeg een wandkast toe aan je kleine slaapkamer met zowel een murphy-bed als een murphy-bureau. Overdag heb je genoeg leefruimte om te sporten of te dansen. Je kunt het bureau ook naar beneden trekken wanneer je een werkruimte nodig hebt.

’s Nachts kun je het murphy bed naar beneden trekken om te slapen. De planken bieden ook voldoende opbergruimte voor u (1).

Onder de bedlades

Voeg schuiflades onder je bed toe in plaats van een dressoir te gebruiken. De laden voegen de opbergruimte toe die je nodig hebt voor jeans, truien en shirts. Omdat ze echter weer onder je bed schuiven, heb je nog steeds de extra ruimte die je nodig hebt in je kleine slaapkamer.

Hoogslaper

In plaats van een gewoon bed in je kleine slaapkamer te gebruiken, probeer dan een hoogslaper. De hoogslaper verhoogt uw slaapgedeelte bijna tot aan het plafond, waardoor u de ruimte eronder hebt om te gebruiken voor een dressoir en een bureau. Op deze manier kunt u dezelfde ruimte gebruiken voor slaap en werk.

Schoenen onder het bed opbergen

Schuif een plastic schoenencontainer onder je bed om je schoenen in op te bergen. Je maakt ruimte vrij in je kast en zorgt er toch voor dat je schoenen niet onder de voeten lopen. Het is een geweldige oplossing voor het probleem van waar je je schoenen in een kleine slaapkamer kunt opbergen.

Wandmeubel

Voeg een wandmeubel toe langs een muur van je slaapkamer. Het apparaat kan een staaf langs de bovenkant bevatten om shirts, jurken en broeken vast te houden. Bovendien kunt u planken aan de muur toevoegen om jeans en truien op te bergen.

Met een beetje nadenken, je cen zelfs genoeg ruimte toevoegen om een bureau toe te voegen. Mogelijk hebt u een ladder of trede nodig om toegang te krijgen tot de items bovenaan.

Zwevende planken

Voeg zwevende planken toe aan je slaapkamer om items langs de muur op te bergen. Omdat er geen beugels onder de rekken zijn om ruimte in te nemen, kunt u meer items in de schappen opslaan, zoals boeken, prullaria en sieraden.

Schoendisplay aan de muur

Toon je schoenen aan je muur door een stellingkast toe te voegen. De schoenen zien er geweldig en uniek uit als ze je slaapkamer versieren. Het maakt het ook super gemakkelijk om je schoenen ’s nachts weg te leggen en ’s ochtends een paar schoenen te kiezen.

DIY Zwevende Hoekplanken

Gebruik de lege ruimte in de hoeken door zelf zwevende hoekplanken te bouwen. De planken bevatten schoenen, boeken, sieraden en accessoires. Bovendien zien ze er geweldig uit en versieren ze in de hoek.

Dit is een geweldig weekend houtbewerkingsproject (2).

Over de deurhaken

Voeg een haakunit over de deur toe aan uw kast of slaapkamerdeur. De haken zijn de perfecte plek om je handtassen, sjaals en riemen te bewaren. Bovendien verbruikt de haakeenheid de anders ongebruikte ruimte aan de achterkant van uw deuren.

Over de deur Schoen Organizer

Installeer een over-de-deur schoen organizer op uw kast of slaapkamerdeuren. De schoenenorganisator organiseert je schoenen natuurlijk. Het is ook een geweldige plek om ook andere slaapkameraccessoires te bewaren.

Je kunt je sjaals rollen om in de organizer te doen. Je kunt ook kettingen, sokken, handtassen en andere kleine items in de zakken opbergen.

Over de deur rekken unit

Installeer een stellingkast over de deur rond uw slaapkamerdeur. De planken kunnen een mooi assortiment items bevatten, zoals boeken, planten, truien en jeans. Het gebied rond uw deuropening is moeilijk te gebruiken, maar deze planken maken gebruik van deze ruimte.

Plank aan het bed

In plaats van een nachtkastje te gebruiken, zet je daar een kleine plank naast je bed. Je kunt notitieboekjes, een glas water, je klok en andere kleine items op de plank bewaren. Bovendien neemt de plank niet zoveel ruimte in beslag als een nachtkastje, waardoor de visuele ruimte vrijkomt.

Mand als nachtkastje

In plaats van een plank of een nachtkastje te gebruiken, probeer dan een mand aan de muur naast je bed te bevestigen. Je kunt zelfs een plank aan de binnenkant toevoegen voor extra opslag. De mand voegt een unieke uitstraling toe aan je slaapkamer en geeft je de opbergruimte die je nodig hebt naast je bed voor klokken, water en boeken.

Stang en haken onder een plank

Wanneer je een plank toevoegt aan je kleine slaapkamer, denk er dan aan om een hengel met haken onder de plank te installeren. Het is perfect voor het opbergen van shirts, jassen en gewaden. Tegelijkertijd nemen de hengel en haken geen extra ruimte in beslag die je slaapkamer niet heeft.

Gebruik een kruk voor een nachtkastje

In plaats van meer meubels aan je slaapkamer toe te voegen, regel je in plaats daarvan een krukje naast je bed. Bovenop de kruk kan een lamp geplaatst worden zodat je ’s nachts licht hebt om te lezen. Draai vervolgens de sporten in planken door touw of dik touw tussen de sporten te rijgen of een bord op de sporten te plaatsen.

Je hebt ruimte voor boeken, klokken en andere prullaria die je nodig hebt naast je bed.

Bedside Caddy

Productafbeelding van de HYNESS Bedside Caddy, Bedside Storage Organizer, Tafelkast Opknoping Organizer, Sofa Felt Bedside Pocket, Under Mattress Holder Bag voor Magazine, Ipad, Tablet, Remotes (10.2 * 8.6, Grijs)

Gebruik een nachtkastje aan het bed voor een nachtkastje in een kleine slaapkamer. Het is een leuke hack die je ruimte in een kleine slaapkamer maximaliseert. Je schuift het ene uiteinde van de caddy onder het matras terwijl de rest naar beneden hangt.

Je kunt telefoons, waterflessen en boeken in de caddy opbergen, zodat ze voor je klaar staan wanneer je ze nodig hebt.

Verticale ruimte gebruiken met een hoge plank

Gebruik de ongerepte verticale ruimte met een hoge plank net onder het plafond. Het is een eenvoudige manier om uw wandopslag te maximaliseren. Je kunt boeken, truien, sjaals en manden op de planken bewaren.

De planken zijn ook een geweldige opbergoplossing voor kleding en andere items die je wilt bewaren, maar waar je zelden toegang toe hebt.

Display Sieraden &Accessoires

Maak een sieradendisplay op een muur met behulp van frames, planken en haken. Je kunt veel spullen aan de muur houden, geld besparen als je een beperkt budget hebt en een uniek ruimtebesparend display voor je slaapkamer hebben. Het is een geweldige ruimtebesparende oplossing voor een klein bedkamer.

Hoofdeinde Boekenkasten

Verander een boekenplank in een hoofdeinde. Dit geeft je een plek om je boeken en een lamp te bewaren. Je kunt de boekenkasten ook als nachtkastje gebruiken, waardoor je ook daar wat kostbare ruimte bespaart.

Bovendien heb je een uniek hoofdeinde voor je bed dat veel items bevat.

Boekenplank onder raam

Een andere opbergoplossing voor kleine ruimtes is om een plank onder je raam toe te voegen. Het is een gebied dat vaak ongebruikt blijft, maar perfect is voor het opbergen van kleding, boeken en andere items. U kunt de planken aan de muur bevestigen of een kleine boekenkast installeren.

Roterende boekenplank

Hier is een leuke hack, voeg een roterende boekenplank toe aan je slaapkamer. Het zal al je boeken bevatten. Draai gewoon als een luie susan aan de boekenplank om het boek te vinden dat je wilt lezen.

De plank kan ook shirts, broeken, tijdschriften en andere items bevatten die u waardevolle kastruimte besparen.

Dressoir als Nachtkastje

Gebruik een dressoir als nachtkastje in een kleine slaapkamer. Je kunt je telefoon, klok en een glas water op het dressoir houden. Bovendien kun je je kleding netjes uit de weg opbergen. Dit zal je helpen de ruimte die je beschikbaar hebt in je slaapkamer te maximaliseren.

Ladder Rekken Unit

In plaats van je standaard boekenkast te gebruiken, probeer dan een ladderplank aan je slaapkamer toe te voegen. Je kunt dekens, boeken, sjaals en handtassen op de ladder opbergen. En als je hoge planken aan je slaapkamer hebt toegevoegd om seizoensartikelen op te slaan, kun je de ladder legen en gebruiken om de bovenste planken te bereiken op die zeldzame momenten dat je ze moet openen.

DIY 2-in-1 dressoir en bureau

Dit geweldige 2-in-1 dressoir en bureau helpt u de ruimte in een kleine slaapkamer te maximaliseren. Het bureau doet ook dienst als dressoir. Ook rolt de stoel uit en bevat opbergruimte erin.

Het is een leuk project om te bouwen en een waarmee je veel van je spullen kunt opslaan (3).

Verborgen boekenplanken

Verberg je boekenplanken aan de uiteinden van je hoofdeinde. Je kunt altijd bij het boek komen dat je in bed wilt lezen. Bovendien heb je een kleine ruimte om een waterfles of klok te bewaren, terwijl je ruimte bespaart.

Dressoir in de kast

In plaats van je dressoir in je slaapkamer te houden, schuif je het dressoir in je kast. Het zal uit de weg zijn en u bespaart vloeroppervlak in uw kamer. Je kunt dan je shirts en broeken over het dressoir opbergen, en de rest binnen. Op deze manier heb je toegang tot al je kleding in één keer.

Mandjes toevoegen aan de bovenkant van uw kast

Installeer een plank aan de bovenkant van je kast om verschillende manden op te houden. De manden zijn de perfecte plek om seizoensartikelen, handtassen, jeans en truien op te slaan. Je kunt de manden naar beneden trekken wanneer je de items nodig hebt die erin zijn opgeslagen, maar je kunt de spullen nog steeds uit de weg houden, waardoor je meer ruimte hebt voor je huidige behoeften.

Lade Organizer

Gebruik lade-organizers in uw laden om uw kleding georganiseerd te houden. De organisatoren geven je specifieke plekken om sokken, shirts en broeken te bewaren. Bovendien voorkomen ze dat alles een rommelige puinhoop in je lade wordt.

Voeg een tweede staaf toe

Hang een tweede hengel aan de bovenste hengel in je kast. Dit verdubbelt je kastopbergruimte, omdat je kleding aan beide hengels kunt hangen. Veel mensen hangen bijvoorbeeld shirts aan de bovenste hengel terwijl ze de onderste hengel reserveren voor broeken en rokken.

Vrijstaand kledingrek

Voeg een smal vrijstaand kledingrek toe aan je kleine slaapkamer om je extra opbergruimte in je kast te geven. Je kunt shirts, broeken, beddengoed en hoeden op het kledingrek opbergen. Het is een eenvoudige opbergoplossing, vooral als je geen kast in je kleine slaapkamer hebt.

Winkel kleding achter bed

De muur achter je bed is een geweldige plek om meer opbergruimte te creëren. Je kunt het gebruiken als een plek om je kleding op te slaan of gewoon wat planken op te zetten. Als u wilt, kunt u een hele wandunit toevoegen met een staaf, planken en laden rond het bed.

Of je kunt gewoon een staaf achter je bed toevoegen als extra opbergruimte voor kleding. Vergeet niet om een plank boven de staaf toe te voegen voor extra opslag.

Valet Staaf

Voeg een valet-staaf toe aan een smalle kast. Het zal verschillende jassen, shirts en jurken bevatten zonder veel ruimte in beslag te nemen. En als je de valet-hengel niet gebruikt, kun je de hengel neerklappen zodat deze helemaal geen ruimte in beslag neemt.

Hengel uittrekken

Voeg een uittrekbare staaf toe om je kleding in een kleine kast te houden. De hengel zal naar je toe trekken, zodat je veel kleding aan de hengel kunt hangen en toch in staat bent om om gemakkelijk toegang te krijgen tot je outfits. Het is een ruimtebesparende oplossing voor een kleine kamer.

Verander een nis in een kast

Verander een smalle 12-inch nis in een kast. Het is de perfecte plek om linnengoed, jeans, truien en manden met sokken te bewaren. Voeg gewoon wat kastdeuren toe en je hebt de perfecte opbergoplossing voor een kleine slaapkamer (4).

Draadmanden in de kast

Voeg draadmanden toe aan de onderkant van je kast. Je kunt de draadmand gebruiken naast een dressoir of in plaats van een dressoir. Het is een geweldige manier om ruimte in je slaapkamer te besparen door meer ruimte in je kast te creëren. Bovendien kunt u sokken, shirts, truien en broeken op de draadmanden opbergen en gemakkelijk zien wat er in elke mand zit.

Ronde haken op hanger

Gebruik ronde haken aan een kleerhanger om je mouwloze zomershirts op te hangen. De hanger bevat een groot aantal shirts, maar maakt het nog steeds gemakkelijk om het shirt te vinden dat je wilt dragen. Je kunt het ook gebruiken voor sjaals. Het is een geweldige hack voor een kleine ruimte.

Doorzichtige plastic containers

Gebruik doorzichtige plastic containers op uw kastplanken. U bespaart niet alleen ruimte in een kleine slaapkamer, maar u kunt ook al uw kleding in één oogopslag zien. Dit maakt het super gemakkelijk om je ’s ochtends aan te kleden.

Kratten

Gebruik kratten in je slaapkamer voor extra stellingruimte. Je kunt ze stapelen, de kratten aan de muur bevestigen of naast je bed laten liggen. De kratten slaan veel spullen op en zijn een geweldige organisator voor je kamer, omdat ze gemakkelijk aan te passen zijn voor je ruimte.

Tijdschrifthouders voor schoenen

Gebruik tijdschrifthouders om je slippers en slippers in op te bergen. Nogal wat schoenen zijn netjes in de tijdschrifthouders te bewaren. Bovendien passen ze netjes in je schappen.

Het is een geweldige ruimtebesparende oplossing voor een kleine slaapkamer.

Ladeverdelers

Installeer ladeverdelers in uw laden. De verdelers helpen om je lades georganiseerd te houden, zodat je niet eindigt met een rommelige puinhoop. Het maakt het ook gemakkelijker om uw laden netjes te houden en de ruimte beschikbaar te houden voor items die zijn gebruikt. Op deze manier kun je de spullen gemakkelijk weer netjes inpakken en niet eindigen met een heleboel dingen die in de slaapkamer liggen. (5).

Krijtbordverf op dressoirs

Verf je dressoirs met krijtbordverf. Niet alleen zullen kinderen graag op hun dressoirs tekenen, maar je kunt de dressoirs ook labelen, zodat iedereen weet waar en hoe je kleding moet opbergen. In de ochtend kunnen de kinderen gemakkelijk hun sokken, ondergoed en shirts vinden.

DIY gestoffeerde opbergbank

Maak een gestoffeerde opbergbank om aan het einde van je bed te bewaren. Het geeft je niet alleen een plek om te zitten en te lezen in je slaapkamer, maar je kunt ook gemakkelijk reservedekens en beddengoed in de buurt van je bed houden (6).

Tips van experts om uw kleine slaapkamer te organiseren

Verticaal denken

Er is nogal wat ongebruikte ruimte aan de bovenkant van je slaapkamermuren. Denk dus verticaal na terwijl je nadenkt over hoe je spullen in je kamer kunt opbergen. Voeg bijvoorbeeld een lijn planken toe rond de bovenkant van je kamer.

Een ander idee is om een plank over je deuropening toe te voegen. Omdat de planken zich net onder het plafond bevinden, voegen de items op uw planken bovendien geen visuele rommel toe aan uw kamer, waardoor deze kleiner lijkt.

Ruim uw ruimte op

Als je veel spullen in een kleine kamer hebt, overweeg dan om je kamer op te ruimen voordat je opslagoplossingen toevoegt. Misschien merk je dat je meer dan genoeg ruimte hebt voor alles wat je nodig hebt zodra je items verwijdert die kapot zijn, niet passen of niet bij je stijl passen.

Overweeg ook om items te verwijderen die je niet leuk vindt terwijl je ook je ruimte opruimt. Op deze manier ben je alleen omringd door items waar je van houdt als je ontspant of slaapt in je slaapkamer.

Beeldschermen maken

Als je van schoenen, handtassen of sieraden houdt, denk er dan aan om een weergave van je collectie te maken in plaats van ze in een kast te verbergen. Begin met het toevoegen van planken, haken en pegboards aan je muur. Dan kunt u uw collectie op uw opslagruimte plaatsen.

Je collectie geeft een artistiek tintje aan je slaapkamer.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over waar u de items moet opslaan en kunt u ze gemakkelijk zien wanneer u op zoek bent naar de perfecte schoenen, handtas of ketting.

Multifunctioneel meubilair

Een andere deskundige tip voor het organiseren van een kleine slaapkamer is om meubels te gebruiken die meerdere doelen tegelijkertijd dienen. In plaats van een nachtkastje te gebruiken, kun je een dressoir naast je bed plaatsen. Het dressoir kan fungeren als nachtkastje tijdens het vasthouden je kleding.

Een andere tip is om een opbergbank aan het einde van je bed toe te voegen. De bank geeft je niet alleen een plek om te zitten om te lezen of je schoenen aan te trekken, maar de bank kan ook truien, dekens en beddengoed opbergen.

Lege ruimte gebruiken

Ga in je slaapkamer zitten en kijk rond naar ruimte die niet wordt gebruikt. Hoeken zijn een goed voorbeeld. Voeg een stellingkast toe in de hoek om boeken, schoenen of handtassen op te bergen.

Denk ook aan het opbergen van spullen onder je bed, onder het dressoir of langs de bovenkant van je kast. Zelfs kleine slaapkamers hebben een lege ruimte die kan worden gebruikt om veel spullen te bewaren als je creatief bent.


Veelgestelde vragen over het organiseren van een kleine slaapkamer

Hoe zorg je ervoor dat een kamer er minder rommelig uitziet?

Houd uw vloeren en tafelbladen vrij. Wanneer de vloer overal kleding heeft gegooid en elk plat oppervlak bedekt is met spullen, zal je kamer rommelig lijken. Het geheim is om items van je vloer te houden en om wat oppervlakte te laten zien op planken en de bovenkant van meubels.

Als je dit doet, ziet je kamer er minder rommelig uit.

Waarom heb ik moeite om mijn kamer schoon te houden?

Mensen hebben moeite om hun kamers schoon te houden als ze geen aangewezen plek hebben voor elk item dat ze bezitten. Als je je jeans nergens kunt plaatsen, zullen ze op de grond terechtkomen of op de rugleuning van een stoel blijven hangen. Dus als je je slaapkamer organiseert, denk dan na over waar alles wat je bezit naartoe zal gaan. Dan zul je merken dat je kamer makkelijker schoon te houden is.

Hoe herschik je je kamer om hem groter te laten lijken?

Overweeg planken toe te voegen, je dressoir in je kast te plaatsen en een plank te gebruiken in plaats van een nachtkastje om je kamer groter te laten lijken. Het is het gebrek aan vloeroppervlak waardoor het kleiner lijkt, dus wees creatief met het rangschikken van de meubels in je kamer.

Kleine slaapkamer organisatie tips

Deze tips voor het organiseren van kleine slaapkamers helpen je om de ruimte in je slaapkamer te maximaliseren, zodat je veel spullen kunt opslaan. Zo kun je je kleding op een plank rangschikken, jeans in een dressoir ordenen en je sieraden tentoonstellen. Je zult altijd gemakkelijk kunnen vinden wat je nodig hebt en je kamer zal een aangename plek zijn om te werken, studeren en ontspannen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   HG leerreiniger Reiniging en voeding in één behandeling