12 tips om mieren uit de kolibrievoeder te houden (2022)

Het is frustrerend om een kolibrie-feeder uit te zetten om hem snel overspoeld te zien door mieren. Het ontmoedigt niet alleen kolibries en andere nectarvoedende vogels om naar je feeder te komen, maar het moedigt ook meer mieren aan om binnen te vallen.

Maar hoe mieren uit de kolibrievoeder te houden? Is het überhaupt mogelijk? Ja dat is zo. Hier zijn de beste manieren om mieren buiten te houden die echt werken.

1. Installeer een mierengracht

Een van de beste manieren om mieren uit kolibrievoeders te houden, is door een mierengracht te installeren. U kunt een mierengracht installeren of er gewoon een kopen.

Mierengrachten dienen als een barrière voor mieren en nemen hun aandacht weg van de nectar in de feeder. Hoewel je je eigen mierengracht zou kunnen maken, heb je uiteindelijk twee solide opties; koop mierengracht of koop een feeder met mierengracht geïnstalleerd.

Mierengracht is een eenvoudige maar uiterst effectieve manier om ze uit de buurt van kolibrievoeders te houden.

vogelvoeder

Overweeg om een kolibrievoeder te kopen die al een ingebouwde mierengracht heeft zoals de Ultra Hummzinger. Als je een feeder hebt die geen mierengracht heeft, kun je een mierengracht kopen die gemakkelijk aan je feeder kan worden bevestigd.

Een paar goede voorbeelden hiervan zijn de Hummers Galore Ant Moat en de Droll Yankees Ant Moat. Tijdens het zomerseizoen zal het water in de mierengracht sneller opdrogen, dus vul de mierengracht indien nodig opnieuw met water.

2. Zoek en stop de lekkage

Als je feeder lekt met een van je zelfgemaakte kolibrierecepten, worden mieren aangetrokken door de geur ervan. Mieren zijn in principe magneten voor alle zoete voedselbronnen.

Dit lijkt de meest voorkomende reden te zijn waarom kolibrievoeders mierenvoeders worden. Controleer uw feeder op eventuele spleten of lekkages en stop ze meteen. Zorg ervoor dat als er losse onderdelen op je feeder zitten, je al die onderdelen aanspant.

kolibrie feeder

Zodra ze worden aangetrokken door het druipende zoete water, zullen de mieren je feeder binnendringen. Warm weer zorgt er vaak voor dat de nectar uitzet en druipt, wat verklaart waarom er kleine lekkages optreden.

Winderig weer kan ook leiden tot lekkages. Oudere feeders hebben de neiging om meer te lekken naarmate het weer zijn tol eist van de feeders. Als uw feeder vies is, maak deze dan vaak schoon. Als uw feeder buiten voorbereiding kapot is, koop dan een kolibrie-feeder met een goede mierengracht.

3. Hang de feeder aan de vislijn

Deze methode wordt aanbevolen als u toevallig in een klimaat woont waar mierengracht niet geschikt is. Mieren hebben het moeilijk om een dunne en gladde vislijn vast te pakken en zullen worden belemmerd in het bereiken van de kolibrievoeder. De meeste vislijnen hebben de neiging om erg glad van textuur te zijn.

Het ophangen van de kolibrievoeder aan een vislijn maakt het moeilijker voor mieren om toegang te krijgen tot de nectar. Zorg ervoor dat de vislijn die je voor je feeder krijgt sterk genoeg is om de feeder stevig vast te houden.

kolibrie feeder

De vislijn op zichzelf is voldoende afschrikmiddel voor mieren. Vislijnen zijn te dun voor mieren om met succes een evenwichtsoefening te proberen. Smeer geen materialen zoals plantaardige olie, vaseline of kleverige substanties op de vislijn.

Lees ook:   Hoe een gebitsbeschermer (natuurlijk) schoon te maken

Kolibries kunnen tegen de hanger schuren en kunnen hun veren opsmukken met deze kleverige stoffen op hun vleugels, waardoor ze niet kunnen vliegen.

4. Plaats de feeder boven water

Hoe vreemd of irrelevant het ook klinkt, de positionering van uw feeder is een topprioriteit. Als je een fontein of een algemene watermassa in je tuin hebt, moet je daar je feeder overheen hangen.

Dit voorkomt dat mieren naar de feeder kruipen, omdat mieren uit het water blijven. Hoewel dit ze niet volledig weghoudt, zal het ophangen van je feeder boven een waterlichaam mieren ontmoedigen omdat ze het gevoel van water niet kunnen verdragen.

achtertuin

Mieren zijn niet de beste zwemmers. Een briljante manier om je kolibrievoeder over een waterlichaam te plaatsen, is door een klempaalontwerp te gebruiken.

Een voorbeeld van een stevig klempaalontwerp is de Gray Bunny Heavy Duty Deck Hook. Deze klempaal weegt 3,3 pond, dus zelfs als u besluit om grotere kolibrievoeders voor uw tuin te gebruiken, kan dit ontwerp stevig blijven.

5. Probeer plakband

Een effectieve en agressieve manier om mieren uit de buurt van kolibrievoeders te houden, u kunt wat plakband aanbrengen dat wordt blootgesteld aan mieren die erop stappen.

Zorg ervoor dat de tape is aangebracht met de tandvleeszijde aan de buitenzijde, rond de draad of paal dat uw feeder is hangen aan. Mieren zullen snel vast komen te zitten op het tandvlees en zullen de voerpoorten van de feeders helemaal niet kunnen bereiken.

Mieren

Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat u de plakband constant moet vervangen in de loop van een hete zomer. De lijm en de geureigenschappen van tape zullen meestal na een paar zonnige dagen slijten.

Mieren laten zich misschien niet zo veel afschrikken door plakband omdat hun exoskeletten zijn gemaakt van chitine, een gladde en olieachtige substantie gemaakt van cellulosepolymeren. Koop altijd de sterkste merken plakband.

6. Overweeg een schaduwrijke locatie

De beste plaats om een kolibrievoeder te plaatsen, is in een gebied met halfschaduw. Als het gebied te donker is, kunnen de kolibries moeite hebben om het te lokaliseren, dus het gebied moet worden blootgesteld aan wat licht.

Als een gebied te veel zonlicht ontvangt, zal elke feeder erin zijn nectar te veel laten opwarmen, waardoor het onaantrekkelijk wordt voor kolibries. Warm weer zal de feeder uitbreiden als deze van plastic is gemaakt en deze uitzetting kan leiden tot lekkages.

kolibrie feeder

Er zijn manieren om erachter te komen wat een ideaal gebied voor halfschaduw zou zijn. Het belangrijkste om te overwegen is zichtbaarheid. Als meer dan de helft van je feeder bedekt is met een object zoals een struik, boom of decoratieve pilaar, dan is het niet zichtbaar genoeg voor kolibries om het te zien.

Als je voorwerpen hebt die je feeder bedekken, zorg er dan voor dat ze niet de ruimte inhalen die kolibries nodig hebben om de nectar te consumeren. Dit is ook een goed idee om bijen uit kolibrievoeders te houden.

7. Maak het glad

Het aanbrengen van wat vaseline of wat olieachtige vloeistoffen (sommige gebruiken zelfs vaseline) aan de buitenkant van je feeder zou geweldig werken tegen mieren.

Lees ook:   hamsterkooi schoonmaken hoe vaak

Dit zal fungeren als een afschrikmiddel voor mieren bij het bereiken van de feeder. Als u geen vaseline heeft, kunt u Vicks VapoRub als vervanging gebruiken.

Het idee achter deze methode is dat de mieren niet graag over een kleverig oppervlak lopen. Er is ook gemeld dat ze niet van de geur van Vicks houden en dat het als een afweermiddel zal werken. Dat is ook de reden waarom de mierengracht zo effectief is.

kolibrie feeder

Verspreid de vaseline specifiek op waar de feeder aan hangt. Er zijn problemen die moeten worden aangepakt bij het toepassen van deze methode. Als een kolibrie per ongeluk de vaseline of de olieachtige vloeistof aanraakt, kan hij in de problemen komen omdat zijn vleugels plakkerig en moeilijk te beheersen worden tijdens het vliegen.

Daarom wordt het niet aanbevolen om de hele feeder in te smeren, maar alleen de delen die nauwelijks bereikbaar zijn voor kolibries en onmogelijk bereikbaar zijn voor mieren.

8. Verplaats de feeder vaak

Soms is het zo eenvoudig als het verplaatsen van de feeder naar een andere locatie die uw mierenprobleem zal oplossen. Je hoeft het niet ver te verplaatsen, maar om een andere plek te proberen en je kunt aangenaam verrast zijn met minder mieren.

Zodra mieren een fantastische voedselbron vinden, zoals een kolibrievoederbak, zullen ze een geurspoor achterlaten om het voor de rest van de mierenkolonie gemakkelijk te maken om te lokaliseren.

kolibrie feeder

Gelukkig symboliseren kolibries aanpassingsvermogen. Hoewel je de feeder soms wilt verplaatsen, kan het te veel verplaatsen de kolibries die gewend zijn geraakt aan het voeden op een bepaalde locatie afwerpen, dat is een van de manieren om mieren weg te houden.

Zorg ervoor dat je meerdere geschikte plekken in je tuin hebt die je kunt gebruiken om mieren uit de koers te gooien. Voordat u uw feeder verplaatst, past u uw instellingen aan om herhaling van het mierenprobleem te voorkomen. Zorg voor een regelmatig schema voor tijden waarop je je kolibrievoeder moet verplaatsen.

Om je leven gemakkelijker te maken, combineer je een mierengracht met het verplaatsen van de feeder.

9. Reinig de feeder dagelijks

Het regelmatig schoonmaken van een kolibrievoeder is geen zware taak, omdat de vormen van feeders vrij eenvoudig schoon te maken zijn. Door uw feeder regelmatig schoon te houden, biedt u kolibries bescherming tegen miereninvasies. Het reinigingsproces neemt hooguit 30 seconden van uw tijd in beslag.

Uw feeder moet dagelijks worden schoongemaakt. Het gaat er niet alleen om te voorkomen dat mieren kolibrievoeders besmetten, maar het gaat er ook om de hygiëne op een normaal niveau te houden voor de wilde dieren waar je om geeft.

vogelvoeder

Je moet constant je feeder controleren om te controleren of deze niet lekt. Als je begint te merken dat mieren zich verzamelen op de grond onder je kolibrievoeder, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een lek.

Elke keer dat u uw feeder controleert om deze bij te vullen, reinigt u deze van binnen en van buiten en krijgt u eventuele resten af, vooral aan de buitenkant, zodat het de mieren niet aantrekt.

10. Probeer laurierblaadjes

Als een uitstekend afweermiddel voor mieren, kunnen laurierbladeren ook worden gebruikt om uw feeders te redden. Als je een paal hebt gebruikt om een feeder op te hangen, bind dan wat laurierbladeren of muntblaadjes rond de paal en ook rond de draad waaraan de feeder hangt.

Lees ook:   Hoe zwembadtegels schoon te maken met een hogedrukreiniger

Deze bedekking zal effectief blijken te zijn in het weghouden van mieren uit de buurt van uw feeder. De geur van laurierbladeren is de bepalende factor om mieren en andere insecten gek te maken, omdat het een penetrante geur afgeeft.

Bladeren

Het is mogelijk dat een paar essentiële oliën die vaak worden gewonnen uit laurierbladeren, mycrene en eugenol, een rol kunnen spelen bij het afschrikken van ongedierte zoals mieren.

Als je een soort barrière op de grond onder je kolibrievoeder wilt creëren door hele laurierbladeren in een cirkel te plaatsen, zal dit ook mieren afstoten, zelfs als je feeder een klein lek heeft.

11. Test insecticide sprays

Spuit de grond rond de basis van de feeder met neemoliespray of plaats insecticidekorrels rond de basis. Houd het insecticide laag bij de grond om te voorkomen dat de vogels worden geschaad.

Als de kolibrievoeder aan een boom op de binnenplaats van uw huis wordt gehangen, moet de stam van de boom van tijd tot tijd worden besproeid met wat insectenverdelgende spray. Dit is een zeer effectieve en agressieve manier om te voorkomen dat mieren en andere insecten uw kolibrievoeder bereiken.

spuitchemicaliën

Het terugkerende probleem met deze methode is dat veel insecticide sprays gewoon te gevaarlijk zijn om te hanteren, omdat ze de gezondheid van niet alleen insecten, maar ook vogels en andere dieren en uiteindelijk mensen negatief zullen beïnvloeden.

Een goed voorbeeld van een veilige insecticide spray om te gebruiken is de MDX Concepts Organic Home Pest Control Spray. Deze spray is volledig natuurlijk en is veilig om in de buurt van kinderen en huisdieren te hebben.

12. Gebruik huishoudelijke ingrediënten om mieren af te weren

Als het gebruik van mierengracht en vaseline niet aan het werk was, kun je wat huishoudelijke artikelen uitproberen om mieren uit de buurt van kolibrievoeders te houden.

Het is het beste om het gebruik van commerciële mierenwerende middelen te vermijden, dus als u uw toevlucht neemt tot het gebruik van huishoudelijke ingrediënten om mieren af te weren, zorg er dan voor dat ze veilig te gebruiken zijn. Cayennepeper, citroenwater en azijn zijn geweldige voorbeelden van veilige ingrediënten.

Je kunt deze in het gebied spuiten om mieren weg te weren van je feeder, of je kunt een uniek natuurlijk recept voor afweermiddel proberen dat slechts twee essentiële oliën vereist. Kruidnagelknop etherische olie en pepermunt etherische olie zijn de twee oliën.

Specerijen

Kruidnagel etherische olie bleek effectief te zijn tegen mieren omdat het binnen 6 uur in een test een 100% mierensterftecijfer onthulde. Bekend als verkoelend en stimulerend geneeskrachtig kruid, is essentiële olie van pepermunt ook geweldig voor het wegwerken van mieren.

Een belangrijk ingrediënt in deze olie genaamd menthol heeft biocide-eigenschappen en is effectief in het beheersen van plagen. Bij correct gebruik worden deze oliën als veilig beschouwd.

Aanverwant: 12 tips voor het aantrekken van kolibries naar uw tuin (2022)