12 tips om eekhoorns uit vogelvoeders te houden

Elke vogelvoeder die er is, wil weten hoe je eekhoorns vroeg of laat uit vogelvoeders kunt houden. Of je deze beestjes nu leuk vindt of niet, je zult ermee te maken krijgen. Ze kunnen het vogelvoer stelen en je moet misschien alles verliezen waar je tot nu toe voor hebt gewerkt om je kleine vogelparadijs te creëren.

Daarom moet je lekker snel met ideeën komen! Dit bericht helpt je om eekhoorns effectief uit vogelvoeders te houden door enkele supereenvoudige tips en trucs te volgen.

1. Installeer een eekhoornbestendige vogelvoederbak

Dit is de eerste stap die je moet ondernemen om de eekhoorns uit de buurt van het vogelvoer te houden. Je moet echter de juiste soort vogelvoeder installeren om het te beschermen tegen de aanval van eekhoorns. Hier zijn enkele van de beste soorten eekhoornbestendige vogelvoeders.

Gewicht geactiveerde vogelvoeders worden geleverd met een gewichtsgevoelig mechanisme dat de zaadpoort onmiddellijk sluit zodra er een eekhoorn op staat. En als de eekhoorn vertrekt, gaat de haven weer open. Deze zijn uitstekend om in de bomen te hangen.

eekhoorn

De op palen gemonteerde vogelvoeders zijn geweldig omdat ze niet aan een boom hangen. In plaats daarvan geeft het handen op een paal waar eekhoorns het echt moeilijk vinden om het vogelvoer te bereiken. Ze zijn heel eenvoudig van ontwerp, maar je hebt een paal nodig om ze op te hangen.

Kooivoeders zijn ook handig wanneer de feeder wordt omringd door een kauwbestendige kooi van staal. Ze zijn niet erg licht in gewicht, maar zijn zeer effectief in het voorkomen dat de eekhoorns het vogelvoer bereiken.

2. De locatie van de feeder is de geheime sleutel

Na het kiezen van de juiste soort eekhoornbestendige vogelvoeder, moet je er de juiste locatie voor kiezen. Als je het goed plaatst, zullen eekhoorns er niet eens aan denken om het te bereiken. De 5-7-9 Regel is iets dat je in gedachten moet houden. Dit is wat deze regel onthult:

  • Eekhoorns kunnen niet meer dan 5 voet boven in de lucht springen.
  • Ze kunnen niet meer dan 7 voet oversteken van het ene punt naar het andere.
  • Ze zijn ook erg terughoudend om van bovenaf op een feeder van meer dan 9 voet te springen.
achtertuin

Je moet de vogelvoederplaats plaatsen terwijl je deze nummers in gedachten houdt en je kunt voor een groot aantal eekhoorns zorgen zonder iets anders te proberen. Je moet ook weten dat eekhoorns in staat zijn om horizontaal een sprong van 10 voet te maken. Dus, om te voorkomen dat ze deze sprong maken, plaatst u uw feeder op meer dan 10 voet afstand van bomen of muren in de omliggende gebieden.

Als je geen plek hebt om je feeder in zo’n positie op te hangen, rijg dan een lijn tussen twee punten (bomen of muren) en maak deze zo hoog mogelijk. Eekhoorns zullen het erg moeilijk vinden om op een springerig touw te lopen en ze zullen het moeilijk hebben om een sprong naar de feeder te maken.

3. Bied voedingsmiddelen aan die eekhoorns niet lekker vinden

Als het gaat om vogelzaad, zijn er niet veel soorten die eekhoorns niet leuk vinden. Maar er zijn er een paar en je kunt ze effectief gebruiken.

Lees ook:   HG autoreiniger en beschermer Dé autoshampoo voor glans en bescherming

Nyjerzaden zijn iets dat niet op het menu van een eekhoorn staat, maar Putters houden van deze zaden tot de dood.

Saffloerzaden zijn ook niet de favoriet van een eekhoorn. Maar talloze vinken, kardinalen, chickadees en titmice eten ze graag op. PS! Grackles en spreeuwen houden ook niet van deze zaden.

vogel zittend op een vogelvoederbak

Witte Proso Millet is iets te klein voor de eekhoorns, dus ze hebben ook geen trek in dit zaad. Duiven, mussen en junco’s houden echter van hen.

Je kunt hete pepers ook gebruiken in het vogelvoer. Paprika’s bevatten capsaïcine, waardoor ze pittig en ongemakkelijk in je mond zitten (natuurlijk als je niet van pittig eten houdt!).

Maar hier is een ding, capsaïcine treft alleen dieren zoals eekhoorns. Vogels kunnen het de hele dag eten zonder gekruid te worden. Je kunt het dus gebruiken in je vogelvoederbak.

4. Gebruik een aparte eekhoorn feeder (lokvogel)

Eekhoorns zijn gewoon dieren die proberen bij een voedselbron te komen. Het is iets dat ingebed is in hun natuur zoals alle andere dieren, inclusief mensen. Het is niet als het ongedierte is dat je producten probeert binnen te dringen.

Je kunt ze ervan weerhouden om toegang te krijgen tot het voer en de vogel weg te jagen door ze te voeren met een aparte eekhoornvoeder die alleen voor hen is bedoeld.

eekhoorn

Maak hun toegang tot de vogelvoederbak moeilijk voor hen, maar vergemakkelijkt hun toegang tot hun eigen feeder. Voeg wat goedkoop voedsel toe waar ze dol op zijn, waaronder zonnebloempitten of maïs.

Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan bij ze aan, dus probeer ze weg te voeren van de bird feeders zullen ze er niet aan denken om alle moeite te doen en naar een voedsel te reiken dat niet van hen is.

5. Kruid het op

Je kunt hete pepers in het vogelvoer gebruiken om dingen op te fleuren voor de eekhoorns, zoals we hierboven vermeldden. Daarnaast kun je paprika’s ook gebruiken als afstotend product. Peper is een natuurlijk afschrikmiddel voor eekhoorns.

U kunt een eekhoornvertragende spray zoals Critter Ridder® direct op uw feeders gebruiken. Dit houdt de eekhoorns voorgoed uit de buurt van het voer. Deze spray zal alleen de eekhoorns treffen, maar vogels zullen het niet eens opmerken.

eekhoorn

Paprika’s zijn natuurlijke eekhoornvertragers en de beestjes houden er helemaal niet van om ze te proeven of te ruiken. Je kunt dit tot in de perfectie gebruiken en je volgende eekhoorninvasie voorkomen. Daarnaast kun je ook vogelzaad gebruiken dat is behandeld met paprika’s.

Paprika’s worden al lang in het vogelvoer gebruikt als eekhoornvertrager omdat er tot op heden geen meldingen zijn van gezondheidsproblemen voor de vogels. Sommige met peper behandelde voedingsmiddelen omvatten de Wild Delight Sizzle N ‘Heat Suet Bird Food.

Aanverwant: 12 Beste Suet Cakes voor Vogels (No-Melt & No-Squirrels)

6. Installeer een eekhoornbestendige feederpaal

Als uw ruimte geen paal voor uw vogelvoeder bevat, is het beter voor u om er een te kopen. Zorg ervoor dat u een vogelvoederpaal overweegt die speciaal is ontworpen om eekhoorns af te schrikken.

Deze palen hebben een super glad oppervlak dat eekhoorns niet comfortabel kunnen vasthouden tijdens het klimmen. Verder zijn deze palen ook voorzien van een veerbelaste baffler of een paalbiel om de eekhoorns weg te houden.

Lees ook:   Hoe wol te wassen
Kardinalen

Je kunt comfortabel de meeste eekhoorngerelateerde problemen met zo’n paal kwijtraken. Ze moeten van de grond eten omdat ze de feeder niet kunnen bereiken. Je kunt een paal kopen die is ontworpen om eekhoorns af te schrikken.

Deze palen hebben een veerbelaste constructie om het voor de eekhoorns moeilijk te maken om te klimmen. Deze palen worden ook geleverd met schotten die het zelfs verontrustend maken voor de eekhoorns om het vogelvoer te bereiken.

Aanverwant: 5 Beste Suet Feeders in 2022 die echt werken

7. Installeer een eekhoorn baffle

Het installeren van een eekhoornbaffle is een andere optie om eekhoorns ervan te weerhouden het vogelzaad te eten. Deze baffle is een apparaat gemaakt van plastic en het heeft een koepelvorm of paalvorm op basis van het type, je moet het direct onder de feeder bevestigen.

Met de gebogen barrière zullen eekhoorns het erg moeilijk vinden om het vogelzaad te bereiken. Je kunt deze gladde eekhoornschotten toevoegen, gemaakt van metaal of plastic onder en boven je feeder. Zorg ervoor dat deze schotten 15 tot 18 centimeter lang en breed zijn om te voorkomen dat de beestjes om hen heen reiken.

eekhoorn

Deze schotten zijn gemaakt om te kantelen of te draaien wanneer een eekhoorn het beklimt en blijven uit balans zonder toegang tot de feeder. Naast dat je voor een nieuwe eekhoornbestendige paal gaat, kun je ook een baffle aan je bestaande paal bevestigen. U kunt hiervoor een baffle apart aanschaffen.

Er zijn twee soorten. De ene is een torpedo-baffle en de andere is de wrap-around baffle. U kunt beide schotten onder de feeder bevestigen. Maar houd het hoog genoeg (meer dan 5 voet) zodat ze er niet overheen kunnen springen en de feeder kunnen bereiken.

8. Vet de voedingspaal in

Het invetten van de paal is een andere goede keuze en het betekent gewoon dat je het oppervlak glad kunt maken voor de eekhoorns, zodat ze niet kunnen klimmen. Je kunt hiervoor plastic gelaagde buizen rond je paal toevoegen.

Maar het smeren van de paal met wat olie zoals mosterdolie zal het ook lastig maken voor hen om de paal vast te pakken en te klimmen omdat deze erg glad is.

vogelwereld

Maar houd er rekening mee dat u geen andere chemicaliën gebruikt om de palen glad te maken. Gebruik geen vaseline, lijm, vet of iets plakkerigs.

Het gebruik van dergelijke stoffen zal het voor de eekhoorns erg moeilijk maken om ze van hun vacht af te houden en ze kunnen hun vacht helemaal verliezen. Dit kan voor hen in de winter erg problematisch zijn. Deze stoffen kunnen gevaarlijk voor hen zijn als ze ze binnenkrijgen tijdens het verzorgen van zichzelf.

9. Houd de grond schoon

Zorg ervoor dat je het gebied rondom je vogelvoederbak schoon en netjes houdt. Je moet vuil of gemorste zaden van de grond eronder verwijderen. Deze kunnen de nummer één bron zijn om eekhoorns aan te trekken.

Het opruimen zal er ook voor zorgen dat de vogels zich niet voeden met het rotte of besmette zaad, omdat het ongezond voor hen zal zijn.

gazon

Eekhoorns gaan graag voor zaden op de grond en dese gevallen zaden kunnen de eekhoorns aantrekken en zodra ze het gebied binnenkomen, zullen ze hun best doen om de feeders te bereiken.

Lees ook:   Beste Black and Decker Irons van 2023

Houd daarom de grond onder je feeders schoon, want het zal ook wasberen of ratten afschrikken. Je kunt een grote bak onder je feeder aan de paal bevestigen om alle vallende zaden te vangen.

10. Gebruik een slinky

Je kunt een beetje plezier hebben met feeder-naderende eekhoorns als je wilt door een slinky toe te voegen. Als je feeder op een paal staat, plaats je er gewoon een metalen slinky op.

Het zal erg vermakelijk zijn om te zien wanneer een eekhoorn hard zijn best doet om de paal te beklimmen en de slinky al zijn inspanningen tevergeefs doet. Zorg ervoor dat je de slink niet dicht bij de grond plaatst, anders springen de eekhoorns eroverheen om de feeder te bereiken.

Slinky

Het mag niet eens in de buurt van de grond zijn. Maak de hoger dan 2 voet op zijn minst om effectief te zijn. Laat de slinky niet helemaal op de grond hangen. Laat het niet eens in de buurt van de grond komen. Laat ze op de paal klimmen en dan naar de slinky gaan.

Hierdoor springen ze er heel snel af. Als uw feeder zich dicht bij een boom of een muur bevindt, moet u het startpunt omheinen en het de eekhoorn moeilijk maken om er vanaf dergelijke punten toegang toe te krijgen. Anders zal dit leiden tot een punt waarop je slinky nutteloos wordt.

11. Neem een hond

Als je een hond hebt, houdt deze de eekhoorns gemakkelijk weg. Het hebben van een van die grotere rassen zal effectiever zijn.

Veel mensen hebben deze methode zeer nuttig gevonden, zelfs voor konijnen en herten.

hond

Natuurlijk, als je hond binnenkomt, zullen de eekhoorns terugkomen, maar zolang je harige vriend daar is, is er geen kans op een invasie.

12. Verwijder potentiële beschutting

De laatste maar niet de minste is om zich te ontdoen van een potentieel onderdak voor de eekhoorns. Je moet ervoor zorgen dat die eekhoorns niet in staat zijn om een handig huis te maken vlak naast je feeder. Daarom moet je alle mogelijke schuilplaatsen voorgoed verwijderen.

achtertuin

Voorkom dat ze nestelen op zolders, oude schuren en onder dakranden. Als het huis van een eekhoorn ver van de feeder is, zal hij niet naar je plaats komen en het vogelzaad stelen.

Aanverwant: Beste Gazebo Vogelvoeders in 2022

De afhaalmaaltijden

Zorg ervoor dat u alle nodige stappen onderneemt om de eekhoorns uit de buurt van uw vogelzaad te houden. Er zijn een aantal manieren en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om ze af te schrikken. Maar houd er rekening mee dat je de eekhoorns daarbij geen pijn hoeft te doen. Het zijn gewoon dieren die zich proberen te voeden met de beschikbare voedselbronnen.

Probeer ze niet te behandelen als ongedierte. Je kunt een beetje creatiever zijn en de eekhoorns een deel van je entertainment maken met de voortdurende vogelshow in de buurt. Deze beestjes zijn vastberaden en nieuwsgierige dieren en je kunt hun natuurlijke instincten gebruiken voor entertainmentdoeleinden zonder ze pijn te doen.