15 Tips voor het snel wegwerken van eekhoorns [Op menselijke wijze]

Eekhoorns zijn misschien schattig om naar te kijken als ze door de bomen rennen en aan eikels knabbelen, maar als ze eenmaal op je zolder zijn en de muren verscheuren, zing je een ander deuntje.

Ontdek hoe u veilig, effectief en humaan van eekhoorns af kunt komen met deze tips.

1. Installeer een bewegingsgeactiveerde sprinkler

Eekhoorns zijn van nature springerige wezens. Ze zijn klein en hebben alleen hun tanden en kaken om gevaar te bestrijden. Wanneer ze met iets engs worden geconfronteerd, zullen ze veel liever weglopen dan blijven en vechten.

Om eekhoorns weg te jagen, heb je niet veel nodig. U hoeft geen pijn toe te brengen of schade aan te richten. Een plotselinge beweging of een plotseling geluid is genoeg om ze te laten wegrennen. En een bewegingsgeactiveerde sprinkler doet dit perfect.

De meeste mensen zijn niet blij met sprinklers omdat ze je waterrekening snel kunnen opdrijven. Om dit te voorkomen, kiest u er een met veel aanpasbare instellingen.

watersproeier

Met de juiste bewegingsgestuurde sprinkler kunt u kiezen of u deze overdag, ’s nachts of 24/7 wilt hebben. Het heeft ook een hightech sensor die in staat is om onderscheid te maken tussen de beweging van dieren en beweging veroorzaakt door de wind.

U kunt de hoek van de sensor aanpassen aan de hoogte van het dier dat u probeert te verwijderen. Sluit gewoon aan op uw slang, rijd de grond in met behulp van de spike.

Pas vervolgens de instellingen aan uw behoeften aan en laat het zijn magie werken. Als er ooit een veilig, niet-toxisch en volledig natuurlijk eekhoornafweermiddel was, moet het een straal water zijn!

2. Gebruik eekhoornbestendige vogelvoeders

Vogelvoeders zijn eekhoornmagneten. Het buffet van heerlijke granen, zaden, noten en fruit zijn moeilijk te weerstaan. Deze beestjes kunnen omhoog klimmen en al het voedsel voor zichzelf nemen, waardoor je huis vogelloos achterblijft.

Je kunt nieuwe eekhoornbestendige vogelvoeders kopen bij de sectie huisverbetering, maar er zijn veel doe-het-zelf-manieren om je bestaande vogelvoeders te beschermen tegen deze kleine diefstallers. En de meeste zijn best vermakelijk!

Je kunt het aan een draad hangen in plaats van het op de grond te plakken. Zorg ervoor dat het minstens vijf voet van de grond hangt om te voorkomen dat ze springen.

eekhoorn

Zorg ervoor dat ze het niet via de draad bereiken door een plastic fles aan beide uiteinden te rijgen. Het is leuk om te zien hoe ze proberen voorbij de fles te gaan wanneer ze zich realiseren dat deze op de draad blijft rollen!

Als uw vogelvoeder op een paal is gemonteerd, kunt u er een baffle op plaatsen. Een baffle kan een barrière zijn voor de feeder of een manier om de paal zo te verbreden dat een eekhoorn hem niet kan vastpakken. Je kunt er een kopen in de winkel of er zelf een maken.

Als je plezier wilt hebben in het kijken naar deze beestjes die proberen en falen om bij je vogelzaad te komen, bevestig dan een slinky aan de onderkant van de feeder en laat deze naar beneden bungelen. Wanneer de eekhoorns het grijpen, trekt hun gewicht het helemaal terug naar beneden!

3. Planten bloemen eekhoorns haten

Je zou kunnen denken dat eekhoorns dol zijn op alles wat groen is. Hun dieet bestaat immers uit bessen en zaden en ze maken hun huizen in boomstammen. Maar er zijn eigenlijk dingen als eekhoornafschrikwekkende planten.

Om eekhoornbestendige tuinen te planten, plant u bloemen die felgekleurd zijn of een sterke geur afgeven. Planten die eekhoorns haten zijn fritillaries, geraniums, hyacint, galanthus, lelietje-van-dalen, munt en narcissen.

Narcissen zijn gevaarlijk omdat ze lycorine- en calciumoxalaatkristallen bevatten die giftig zijn wanneer ze worden ingenomen.

bloemen

Alliums omvatten ui, knoflook, prei en lente-uitjes, waarvan de smaak en geur eekhoorns van nature afstoten. De geur van munt kan aangenaam zijn voor mensen, maar als je controleert wat eekhoorns afschrikt, staat het behoorlijk hoog op de lijst.

Gebruik deze planten als een manier om je andere eekhoornverwijderingsinspanningen te ondersteunen. Kweek ze in de buurt van toegangspunten in je tuin om eekhoorns ervan te weerhouden binnen te komen. Plaats ze strategisch rond boomstammen om te voorkomen dat deze dieren omhoog klimmen en bij de vruchten komen.

Plaats ze rond de muren van je huis om eekhoorns te ontmoedigen om überhaupt in de buurt te komen. Deze heldere en scherpe bloemen ontdoen zich niet alleen van eekhoorns; ze laten je tuin ook tot leven komen met kleur.

4. Gebruik mulch

Als je een probleem hebt met eekhoorns die je zorgvuldig onderhouden tuin verpesten, is er een oplossing die de beestjes kan verdrijven en je planten nog beter kan laten groeien: mulch.

Mulch is elk materiaal dat boven de grond wordt geplaatst om vocht te behouden, onkruidgroei te voorkomen en ongedierte weg te houden. Maar wat haten eekhoorns precies aan mulch?

Als u op zoek bent naar iets dat voornamelijk als een eekhoornafschrikmiddel zal werken, is het het beste om anorganische mulch te gebruiken, zoals grind, kiezels, plastic folie, rubberchips of kippengaas.

mulch

Organische mulch zoals versnipperd gras, bladeren, hooi en stro lijkt te veel op wat eekhoorns van nature opgraven, en ze zullen het gemakkelijk vinden om door de grond te komen. Anorganische mulch is veel sterker en heeft een textuur die eekhoorns verafschuwen om op te graven.

Lees ook:   Philips AquaTrio series 9000 XW9383/01

Dit is ook een goede manier om zich te ontdoen van grondeekhoorns die graag hun huizen maken door grond op te graven in plaats van in de bomen rond te hangen.

Om van eekhoorns in de tuin af te komen, breng je mulch aan op de grond van minstens 12 centimeter aan alle kanten van je planten. Als u plastic folie gebruikt, knip dan een gat uit om de plantenstengel door te laten gaan. Het is misschien vermeldenswaard dat velen zeggen dat het beste eekhoornafweermiddel in termen van mulch laag grind over kippengaas is.

5. Test een echografisch eekhoornafschrikmiddel

Studies tonen aan dat eekhoorns geluiden kunnen horen over een frequentiebereik dat meer dan twee keer zo breed is als het onze. Hun bereik is scheef in de richting van echografie, wat verwijst naar geluiden die zich op een hogere frequentie bevinden dan wat hoorbaar is voor het menselijk oor.

Deze belangrijke wetenschappelijke ontdekking heeft de ontwikkeling van ultrasone eekhoornafweerlers gestimuleerd. Als u op zoek bent naar iets effectiefs, niet-toxisch en humaan, is dit het beste eekhoornafweermiddel voor u.

Dit sonische eekhoornafstotende apparaat is populair vanwege de instelbare instellingen, duurzaamheid en oplader op zonne-energie.

ongedierte afschrikmiddel

U kunt kiezen uit vijf frequentie-instellingen, afhankelijk van het dier dat u wilt verwijderen. Voor eekhoorns, draai de knop naar 3. Terwijl het geluid uitzendt, knippert het ook felle LED-lampjes die dienen als een andere eekhoornverjager.

Plaats het apparaat op een plek die volledig zonlicht ontvangt om te profiteren van de zonne-energiemogelijkheden. Hoewel tijdens bewolkte dagen, kunt u het opladen via de USB-poort.

De sensor scant de omgeving onder een hoek van 110 graden, maar dit kan worden aangepast als u een smaller bereik wilt. Het kan beweging detecteren van maximaal 30 voet afstand, dus plaats het binnen die afstand tot hun gebruikelijke toegangspunten om het meeste uit het eekhoornafstotende geluidsapparaat te halen.

6. Verwijder voedselbronnen

Als u wilt voorkomen dat eekhoorns uw eigendom binnenkomen, moet u begrijpen waarom ze daar in de eerste plaats graag rondhangen. Vaker wel dan niet, komt het door voedsel.

In het wild eten eekhoorns meestal plantaardig materiaal. Maar in werkelijkheid kunnen deze kleine beestjes van alles en nog wat eten. Eekhoornproblemen kunnen beginnen met het weglaten van voedsel voor huisdieren, het installeren van een gemakkelijk toegankelijke vogelvoederbak, het planten van vruchtbomen of het niet beveiligen van de vuilniszakken.

Dus voordat je begint met het installeren van eekhoornhek spikes of het kopen van liters eekhoorngif, weet dat de beste manier om eekhoorns af te weren niet is om iets toe te passen dat ze haten, maar iets weg te nemen waar ze van houden.

achtertuin

Laat de voerbak van uw huisdier niet buiten staan. Installeer een eekhoornbeschermer op de paal die je vogelvoeder omhoog houdt, of koop er anders een die eekhoornbestendig is.

Tent beschermende netten over uw vruchtbomen en bescherm uw moestuin met hardwaredoek of kippengaas. Verwijder gevallen fruit of vogelvoer uit uw tuin. Stop je afval in een stevige vuilnisbak met een afsluitbaar deksel.

Het verwijderen van voedselbronnen zou je eerste zet moeten zijn in de strijdstrategie voor eekhoornbestrijding. Zonder dit te doen, vermindert u de kans op succes van uw andere ongediertebestrijdingseekhoornmethoden aanzienlijk.

7. Verwijder toegangsopties voor het huis

Voor eekhoorns zijn menselijke huizen erg aantrekkelijk. Het is goed geïsoleerd, biedt bescherming tegen de elementen en roofdieren en ligt waarschijnlijk dicht bij een stabiele bron van voedsel.

Dus als er een scheur is die groot genoeg is om in te knijpen, kun je er zeker van zijn dat ze het zullen proberen. Als je je afvraagt hoe je eekhoorns uit de buurt van je huis kunt houden, is de eenvoudigste oplossing om te voorkomen dat ze binnenkomen.

Loop door je huis en let op mogelijke toegangspunten, zoals een scheur in de fundering, een gat in de hordeur of door water beschadigde dakranden. Vul deze in met kit.

huis met een groene tuin

Je beste gok om te voorkomen dat eekhoorns doorbijten, is kopergaas in combinatie met uitbreidbaar schuim. De sterke tanden en krachtige kaken van deze knaagdieren zijn geen partij voor het koperen gaas.

Deze dunne metalen platen zijn buigzaam en kunnen gemakkelijk in openingen van verschillende vormen en maten worden gepropt. Vul de kleine openingen in het gaas door het schuim aan te brengen met een schuimapplicatorpistool.

Dit voorkomt dat water en stof door de scheur naar binnen sijpelen. Verf over het schuim als het eenmaal volledig droog is, en je zult nooit weten dat er een gat was.

Houd eekhoorns weg door alles te verwijderen wat ze kunnen gebruiken om je muren op te schalen. Dit omvat het snoeien van boomtakken en wijnstokken die de muren begrazen en het verwijderen van brandhout dat aan de zijkant van uw huis leunt.

8. Gebruik een lokeekhoorn feeder

Je denkt misschien: “Wacht eens even. Ik dacht dat tip #6 was om alle voedselbronnen te verwijderen?’ Nou, zie die tip als deel 1 van deze tip.

De enige manier waarop een lokeekhoornvoeder effectief zal zijn, is als u eerst de voedingsmogelijkheden in uw eigen huis elimineert. Je moet het deze beestjes zo gemakkelijk mogelijk maken om de lokvogel boven je huis te kiezen.

Lees ook:   Bloedvlekken verwijderen | Hoe krijgt u bloedvlekken uit kleding?

De lok-eekhoornvoeder zou het meest eekhoorn-verleidelijke buffet met voedsel ooit moeten hebben. Vul het met alles wat ze graag eten en zorg ervoor dat er genoeg is voor iedereen.

eekhoorn

Het is het beste om een plek te kiezen met holle bomen voor boomeekhoorns en zachte grond voor grondeekhoorns. Met de moordende combinatie van een stabiele voedselbron en goed onroerend goed, zou er geen reden voor hen moeten zijn om terug te gaan naar uw huis.

Er zijn veel innovatieve eekhoornvoeders op de markt die misschien helpen om uw relatie met deze zogenaamde plagen te herstellen.

Je kunt er een kopen die is gemaakt voor het monteren van maïskolven en lachen om hoe ze aan het eten knabbelen. Je kunt er een kopen waarin het voedsel in een kooi wordt geplaatst en kijken hoe ze erachter komen hoe ze de noten van de grills kunnen verwijderen.

9. Schrik eekhoorns met muizenvallen

Muizenvallen zijn een van de meer gewelddadige ongediertebestrijdingsproducten, maar wanneer ze correct worden gebruikt, kunnen ze worden gebruikt om eekhoorns af te weren zonder ze pijn te doen.

Wanneer een muizenval knapt, is het een luide kraak van geluid die dieren onmiddellijk wegjaagt. Dit is het principe achter het gebruik van deze apparaten voor eekhoornbestrijding.

Dierenwelzijnswetten en fundamentele menselijkheid dicteren dat deze producten niet op de traditionele manier voor eekhoorns mogen worden gebruikt.

Je kunt deze gebruiken om eekhoorns ervan te weerhouden te graven. Om dit humaan te gebruiken, is het absoluut essentieel dat je deze vallen in de grond verankert. Door ze te beveiligen, voorkomt u dat dieren gewond raken.

muizenval

Bedek de vallen en de grond die ze graag ingraven met een krant en een beetje vuil. De beweging van het graven zal de krant verstoren en de val laten lopen.

Omdat deze apparaten op de grond zijn verankerd, zullen ze niet opspringen en de eekhoorns vangen. In plaats daarvan zullen de eekhoorns opstijgen bij het harde geluid en de onverwachte beweging.

Zodra de eekhoorns die angstaanjagende verrassing associëren met dat gebied, zullen ze voorkomen dat ze terugkomen. Dit is een goede manier om zich te ontdoen van grondeekhoorns die hun nesten willen maken in uw pas bewerkte tuin.

10. Probeer natuurlijke eekhoornwerende middelen

Er zijn veel chemische sprays op de markt die effectief zijn in het wegwerken van eekhoorns, maar ze kunnen toxiciteit veroorzaken bij dieren en mensen en schadelijk zijn voor het milieu. Probeer in plaats daarvan je eigen natuurlijke eekhoornafschrikwekkende spray te maken met behulp van producten van voedselkwaliteit.

De sleutel tot het maken van een effectieve eekhoornspray is om ingrediënten te gebruiken die deze beestjes haten. Een van de gemakkelijkst te vinden zijn specerijen.

Alles wat kruidig of muntachtig smaakt en ruikt, zorgt ervoor dat eekhoorns wegrennen. Het mengen van een fles tabasco in een liter water is een goedkoop en gemakkelijk doe-het-zelf natuurlijk eekhoornafschrikmiddel.

etherische oliën

Om dit eekhoornafweermiddel voor de tuin te gebruiken, voegt u een paar druppels afwasmiddel toe om het langer op het oppervlak van bladeren te laten blijven.

Als u uw bomen wilt beschermen, kunt u een rauw ei toevoegen aan het tabasco-watermengsel. Dit maakt het stroperiger en plakkeriger, perfect voor het aanbrengen op boomschors. Het residu hecht zich aan de eekhoornpoten, waardoor ze de boom snel loslaten.

Je kunt hetzelfde principe ook gebruiken door cayennepeperpoeder, pepervlokken of een knoflookpoeder-pepercombinatie op oppervlakken en planten te strooien.

11. Laat uw huisdieren uit

Een bange eekhoorn is een eekhoorn die zo goed als weg is. Zodra deze dieren leren om uw huis te associëren met gevaar, kunt u er zeker van zijn dat ze uit de buurt van uw huis zullen blijven. En wat is een betere manier om deze beestjes af te schrikken dan eekhoornroofdieren?

Huisdiereigenaren, verheug je! Honden en katten zijn eigenlijk levende, ademende natuurlijke eekhoornafschrikmiddelen. Zet ze aan het werk door ze elk uur of twee in je tuin uit te laten. Maak er een onvoorspelbaarheid vanble schema zodat de eekhoorns zullen denken dat ze er altijd zijn.

Als je geen kat of hond hebt, zijn er andere manieren om deze dieren voor de gek te houden door te denken dat roofdieren van eekhoorns in je huis leven.

hondenoppas

Installeer realistische en levensgrote uilenfiguren op uw dak of in de tuin. Om deze effectief te laten zijn, moet je ervoor zorgen dat ze bewegen. Koop degenen die zonne-energie of wind gebruiken om onregelmatig te bewegen.

Zorg ervoor dat je ze om de paar dagen naar verschillende locaties verplaatst. Er zijn ook anti-eekhoornsprayproducten die gebruik maken van roofdierurine of andere geuren.

Je kunt dit in de omtrek van je huis spuiten of waar je de beestjes ook ziet rondhangen. Dit ruikt echter nogal smerig, dus spuit dit niet in de delen van je huis die door mensen worden bezocht.

12. Elimineer stilstaand water

Wat is nog iets dat alle levende wezens nodig hebben, afgezien van voedsel en onderdak? Het antwoord is water. En als uw achtertuin een bron heeft, kunt u er zeker van zijn dat deze alle soorten dieren zal aantrekken – waarvan u sommige misschien niet wilt verwelkomen.

Lees ook:   wat kun je allemaal schoonmaken met soda

Dat geldt ook voor eekhoorns. Deze wezens moeten gehydrateerd blijven, dus ze trekken naar plaatsen met stilstaand water waaruit ze kunnen nippen.

Zelfs als u alle mogelijke bronnen van eekhoornvoedsel in uw huis hebt beveiligd, kan het niet verwijderen van de waterbron een succesvolle verwijdering van eekhoorns belemmeren.

vogelbad

Controleer uw woning op open bakken met water en leeg ze of doe er een deksel op. Leeg je vogelbad totdat je klaar bent met het wegwerken van eekhoorns in je tuin.

Controleer op diepe kuilen waar plassen water zich kunnen ophopen. Controleer na regenval nogmaals om eventuele plassen leeg te maken. Dit helpt niet alleen om zich te ontdoen van grondeekhoorns, maar ook veel andere dieren- en insectenplagen.

Afgezien van stilstaand water, moet u oppassen dat uw tuinslang of buitenkranen niet lekken. Van eekhoorns is bekend dat ze hun tong uitsteken om druppels op te schuiven. Door lekkages te stoppen, maak je je huis minder aantrekkelijk voor deze lastige beestjes en voorkom je ook waterverspilling.

13. Ruim je zolder op

Het scharrelende geluid van eekhoorns op zolder kan je gek maken, maar het echte gevaar ligt in hun neiging om op draden te kauwen. Dit kan kortsluiting en branden in uw huis veroorzaken.

Om van eekhoorns op zolder af te komen, ruim je het op om schuilplaatsen te elimineren die eekhoorns graag tot nesten maken. Controleer of er bedrading is beschadigd en vervang deze zo snel mogelijk.

Maak je zolder overdag schoon, want de eekhoorns zullen buiten zijn. Om er verder voor te zorgen dat er geen van hen binnen is, laat je een dag of twee een luide radio en felle lichten branden voordat je geplande schoonmaakbeurt hebt gepland.

zolder

Laat deze eekhoornafstotende middelen hun werk doen voordat je binnenkomt om schoon te maken, zodat je dingen kunt verplaatsen zonder de angst om er een tegen te komen.

Als je een nest vindt met baby-eekhoorns erin, probeer ze dan niet aan te raken. Het is het beste om zoveel mogelijk te wachten tot ze volwassen zijn en vertrekken. Als je ze onmiddellijk nodig hebt, kun je een eekhoornval gebruiken (zie tip # 14) of een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf bellen.

Zodra je de zolder hebt opgeruimd en ervoor hebt gezorgd dat alle eekhoorns weg zijn, is het tijd om eventuele toegangspunten te bedekken om te voorkomen dat ze terugkomen. U kunt ook overwegen om eekhoornpieken langs de omtrek van uw dak te installeren om ze weg te houden.

14. Overweeg levende eekhoornvallen

Als je eekhoorns in je huis hebt gehurkt, is een manier om ze eruit te krijgen door eekhoorns te vangen. Hiermee kunt u de eekhoorns verwijderen zonder ze aan te raken.

Hoewel er weinig geregistreerde gevallen van overdracht van ziekten van deze beestjes op dieren zijn geweest, is het het beste om ze niet direct te behandelen.

Ze kunnen agressief zijn wanneer ze worden bedreigd en hun beet kan pijnlijk en gemakkelijk geïnfecteerd zijn. Gebruik in plaats daarvan eekhoornvallen om ze contactloos te vangen. Het vangen van eekhoorns op zolder of in de muren vereist een verleidelijk aas en een duurzame levende val.

eekhoorn in een kooi

Je kunt je eigen aas maken met vogelzaad, fruit, granen en noten, of je kunt het in de winkel kopen. Het voordeel van dit laatste is dat het speciaal is ontworpen om eekhoorns aan te trekken.

Dit commerciële eekhoornaas heeft een sterk aroma van zwarte walnoot dat gemakkelijk kan worden opgepikt door de neuzen van de beestjes. Oliën, zaden en vlees worden gecombineerd om een pindakaasachtige consistentie te vormen. Plaats gewoon op een cracker, op een aasstokje of in een kleine beker en plaats in een val.

Kies een eekhoornval die humaan, duurzaam en effectief is. Deze live squirrel val is gemaakt om letsel aan het gevangen dier te voorkomen. Controleer uw val nogmaals voordat u deze installeert om er zeker van te zijn dat het veermechanisme werkt en de deur goed sluit.

15. Plaats een hek

Als u uw huis wilt beschermen tegen eekhoorns, begint het aan de rand van uw eigendom. Je slaat twee vliegen in één klap als je een goede schutting hebt: het kan eekhoorns in huis en in de tuin kwijt.

Maar niet zomaar een hek is voldoende. Een eekhoornbestendig hek houdt rekening met het vermogen van het dier om te graven, klimmen en knabbelen.

Gebruik materiaal dat sterk en duurzaam is, zoals hardwaredoek of kippengaas. Zorg ervoor dat de gaten in het gaas klein zijn, bij voorkeur ongeveer 1 inch breed, om ervoor te zorgen dat ze er niet doorheen knijpen.

hek

Het gaas moet over het naar buiten gerichte oppervlak van de palen worden geïnstalleerd. Laat ten minste één voet gaas op de bodem liggen om in de grond te begraven.

Dit dwarsboomt alle eekhoorns die denken dat ze erin kunnen komen door onder het hek te graven. Voorkom dat ze overheen klimmen door een elektrische draad aan de bovenkant te installeren.

Zorg ervoor dat het hek geen mazen in de wet heeft. Als er een boom buiten uw eigendom staat, snoei dan de takken zodat eekhoorns deze niet kunnen gebruiken om over het hek te springen.

Aanverwant: