20 Stomerij Statistieken en Feiten

Stomerijen kunnen lijken op deze magische, buitenaardse baan die iemand anders voor ons doet. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er eigenlijk met je kleding gebeurt als je ze bij de stomerij afzet?

We hebben 20 geweldige stomerijstatistieken en feiten om te delen. Of u nu meer wilt weten over de branche, de trends of de toekomst van stomerijen – wij hebben het voor u.

Inhoudsopgave
 • Top 10 Stomerij statistieken en feiten
 • Marktanalyse voor wasserijbedrijven
 • Trends in de stomerijindustrie 2022
 • Stomerij Demografie
 • Toekomst van de stomerij
 • Veelgestelde vragen

Top 10 Stomerij statistieken en feiten

 1. De marktomvang van stomerij- en wasserijdiensten bedroeg in 2018 8,9 miljard dollar.
 2. De grootste stakeholder in de stomerijmarkt is de Asia Pacific.
 3. Trends veranderen om aan te sluiten bij de huidige cultuur. Meer stomerijplaatsen gebruiken betere apparaten die efficiënter en milieuvriendelijker zijn.
 4. Meer wasservices bieden een contactloze optie om te voorkomen dat u contant betaalt.
 5. In 2022 waren er ongeveer 94.000 stomerijmedewerkers in de VS.
 6. Het gemiddelde loon voor stomerijen in de VS is $ 27.630 per jaar.
 7. In de VS is 68,7 procent van de stomerijen wit, 14 procent zwart en 12,9 procent Aziatisch.
 8. Stomerijkits voor thuis worden steeds populairder omdat ze een betaalbaar alternatief zijn.
 9. Meer plaatsen zullen mobiele apps voor wasserijen gebruiken, zodat klanten de status van hun kleding kunnen controleren en door beschikbare services kunnen bladeren.
 10. Mensen kleden zich meer casual, dus experts maken zich zorgen dat er minder vraag zal zijn naar stomerijdiensten.

Marktanalyse voor wasserijbedrijven

Als u van feiten uit de branche houdt, hebben we enkele inzichtelijke gegevens om te delen. Deze informatie gaat over was- en stomerijbedrijven, de marktomvang en meer.

 1. De marktomvang: Vanaf 2018 bedroeg de wereldwijde omzet voor stomerij- en wasserijdiensten 8,9 miljard dollar. (1). Experts voorspellen dat het in 2027 79,91 miljard zal zijn.
 2. Wat drijft de markt?: Meer mensen gebruiken stomerijbedrijven omdat ze een deskundige service bieden die vrij betaalbaar is.
 3. Stomerij gebruikt nog steeds vloeistof: Stomerij is niet 100 procent droog. Als u zich afvraagt hoe chemisch reinigen werkt, gebruiken de reinigingsmiddelen een vloeibaar oplosmiddel genaamd tetrachloorethyleen (aangeduid als perc). De reden dat het “chemisch” reinigen wordt genoemd, is omdat ze geen water gebruiken – alleen het oplosmiddel.
 4. Wereldwijde marktsegmentatie: Azië-Pacific is de grootste stakeholder in de stomerijmarkt. Dit komt door de groeiende economieën van landen en een grotere beroepsbevolking. Europa groeit ook in zijn vraag naar stomerijdiensten, vooral als gevolg van een groter besteedbaar inkomen.
 5. Belangrijkste spelers: De belangrijkste wereldwijde spelers op de stomerijmarkt zijn Alliance Laundry Systems LLC, de Huntington Company en ZIPS Dry Cleaners.

Trends in de stomerijindustrie 2022

Wanneer u zich een wasservice voorstelt, denkt u waarschijnlijk aan een grote kamer met veel wasmachines en een oude tv op de achtergrond.

Dit is niet alleen een saaie omgeving, maar de apparaten zijn meestal verouderd en inefficiënt. Wat zijn enkele van de leuke trending statistieken van de stomerijindustrie?

 1. Betere apparaten en reinigingsmiddelen: Mensen zijn zich meer bewust van hun carbon footprint en hoe hun acties het milieu beïnvloeden. Veel wasserijbedrijven upgraden hun apparaten naar efficiëntere, goedkope en milieuvriendelijkere alternatieven.
 2. Meer entertainment terwijl u wacht: In sommige situaties is het niet de moeite waard om naar je werk te gaan terwijl je wacht op wat wasgoed. In plaats daarvan is een verblijf in de wasserette praktischer, vooral als u uw laptop kunt meenemen. Geavanceerde wasserettes hebben Wi-Fi en entertainment voor kinderen, zodat volwassenen kunnen rondhangen terwijl hun kleding schoon wordt.
 3. Ophalen en afzetten: Meer plaatsen bieden ophaal- en wegbrengdiensten voor degenen die de stomerij niet kunnen halen. Dit is geweldig voor drukke gezinnen of mensen met een handicap.
 4. Geen contant geld meer: Meer plaatsen hebben contactloze betalingsmogelijkheden. Dit minimaliseert de verspreiding van ziektekiemen, maar maakt ook de betaling voor klanten gemakkelijker.
 5. Wassen en vouwen: Hoewel veel diensten dit al een tijdje doen, is het vouwen van kleding een belangrijke huidige trend. Kleding ligt nu klaar om opgeborgen te worden, wat je tijd bespaart na een drukke werkdag.

Stomerij Demografie

Laten we wat meer te weten komen over de mensen die je kleding chemisch reinigen. Hoe zijn ze? Wie zijn dat? Waar werken ze? Wat verdienen ze? Laten we het uitzoeken.

 1. Aantal werknemers: In de VS waren er vanaf 2022 93.953 stomerijmedewerkers (2). Verrassend genoeg is dat 8,6 procent minder dan in 2017.
 2. Het gemiddelde loon: Degenen in de stomerij- en wasserijservice-industrie hebben een jaarlijks gemiddeld loon van $ 27.630 (3). Dat is $ 13,38 per uur.
 3. Drukste staten: De staten met de hoogste werkgelegenheidsniveaus voor stomerijen zijn Californië, Texas, Florida, New York en Ohio. Om te bestellen, zijn de best betalende staten Californië, het District of Columbia en vervolgens Washington. Het jaarlijkse gemiddelde loon in Californië is $ 33.950.
 4. In dienst genomen stomerijen naar geslacht: Uit een enquête bleek dat 46,8 procent van de stomerij- en wasserijmedewerkers vrouwen waren. (4).
 5. Gebruikte stomerijen per ras: Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 68,7 procent blank was, 14 procent zwart en 12,9 procent Aziatisch.

Toekomst van de stomerij

Omdat uit ons onderzoek bleek dat de winst van de stomerij stijgt, maar het aantal werknemers afneemt, waren we geïntrigeerd. We hebben gekeken naar wat de toekomstige stomerijstatistieken en -feiten zouden kunnen zijn.

 1. Stomerijsets voor thuisgebruik: Hoewel stomerijdiensten voor velen betaalbaar zijn, is er een goedkopere manier om dit aan te pakken. Thuis stomerij kits worden een beetje populairder.
  Onze topaanbeveling is de Woolite-kit. Vermijd agressieve chemicaliën, verwijder vlekken, pak geuren aan en vermijd het krimpen van uw kleding met dit gebruiksvriendelijke product.
 2. Milieuvriendelijke stomerijen: Momenteel gebruiken de meeste commerciële stomerijen agressieve en gevaarlijke oplosmiddelen om uw kleding schoon te maken. Maar naarmate mensen groenere alternatieven eisen, zullen we meer milieubewuste stomerijbedrijven zien.
 3. Mobiele apps voor wassen: Het merk Tide voorspelt dat in de nabije toekomst meer bedrijven apps zullen gebruiken om in contact te komen met hun klanten. (5). Deze apps maken het gemakkelijk om services te boeken, te kiezen uit een reeks schoonmaakopties en te helpen bij eenvoudigere toegang. Bovendien kunnen klanten in realtime updates over hun reinigingsproces zien.
 4. Minder contact met echte mensen: De pandemie heeft iedereen uberbewust gemaakt over ziektekiemen. De toekomst van stomerijen kan zijn dat wanneer u uw kleding afzet en ophaalt, het niet nodig is om met een echt mens te communiceren. In plaats daarvan vindt u misschien 24-uurs kluisjes waar u uw schone en opgevouwen kledingstukken kunt afzetten en ophalen.
 5. Mensen die zich meer casual kleden: Nu meer mensen dan ooit thuiswerken na COVID, zijn casual kledingvoorschriften de weg vooruit. Met deze verandering dragen mensen niet hun mooie, “dry-clean-only” kleding. Dit kan leiden tot een aanzienlijke daling van de behoefte aan stomerijdiensten.

Veelgestelde vragen

Groeit de stomerijindustrie?

Ja – de industrie groeit en zal naar verwachting de komende jaren nog meer geld verdienen. Er zijn echter minder werknemers in de stomerijindustrie, wat een reden tot bezorgdheid is. Hoewel veel experts vertrouwen hebben in de staat van de industrie, zijn de vooruitzichten van anderen een beetje bezorgd over minder vraag naar stomerijdiensten.

Is stomerij slecht voor het milieu?

Traditionele stomerijprocedures omvatten oplosmiddelen en chemicaliën die chemische vervuiling veroorzaken die het milieu schaadt (6). Deze oplosmiddelen omvatten oplosmiddelen op basis van aardolie, kerosine, vinylchloride en meer.

Deze oplosmiddelen vervuilen het milieu voornamelijk via de rioolleiding, die vervolgens zijn weg vindt naar waterlichamen.

Er bestaan echter wel milieuvriendelijke stomerijen. Deze reinigingsmiddelen zullen groenere methoden gebruiken, zoals oplossingen op basis van koolstofdioxide, koolwaterstof of silicium (7). De meest milieuvriendelijke hiervan is de koolstofdioxidemethode.

Zijn stomerijchemicaliën veilig?

Helaas zullen de chemicaliën voor de stomerij zich aan je kleding hechten. Wanneer u de dampen inademt, kunt u ademhalings- en oogirritatie, zichtproblemen, hoofdpijn en duizeligheid ervaren.

Als je dit niet kunt vermijden, moet je altijd proberen om schone kleding buiten je huis of auto te luchten. Anders kunnen de perc-dampen zich binnenshuis ophopen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe binnenkant rolluik schoonmaken