35 briljante ideeën om je knutselkamer te organiseren

Je knutselkamer is de plek waar je inspiratie en fantasie de vrije loop kunnen laten. Helaas is het ook een plek die snel rommelig wordt. Immers, de papierresten, knopen, glitter, lijm en verf kunnen je knutselkamer rommelig maken, waardoor het moeilijk is om te vinden wat je nodig hebt. Wanneer je dan het item dat je nodig hebt niet kunt vinden, wordt knutselen een karwei in plaats van een vreugde.

Om je knutselkamer een ruimte van plezier en creativiteit te houden, zijn hier enkele ideeën voor het opslaan van knutselkamers om je te helpen je knutselruimte op te ruimen en gemakkelijk de items te vinden die je nodig hebt.

Inhoudsopgave
  • Organiseer Craft Room Desk
  • Craft Room Ideeën voor Muren
  • Kabinet
  • Knutselplanken
  • Onderbroek
  • Papers
  • Doe-het-zelf oplossingen
  • Tips van experts bij het organiseren van de knutselkamer

Organiseer Craft Room Desk

Wanneer je klaar bent om een knutselkamer te organiseren, is het bureau of de tafel waar je moet beginnen. Het is waar je het grootste deel van je knutselwerk doet, stof legt om te snijden en papier inpakt voor geschenken. Je hebt dus een grote tafel of bureau nodig dat je voldoende ruimte geeft om te knutselen. Je hebt ook je ambachtelijke benodigdheden nodig die op een gemakkelijk te bereiken en te gebruiken manier zijn georganiseerd. Hier zijn enkele ideeën over hoe je je ambachten aan je bureau kunt organiseren.

Pegboard boven bureau

Hang een pegboard boven het bureau van je knutselkamer. U kunt emmers gebruiken om verschillende gereedschappen zoals scharen, verfborstels, potloden en washi-tape vast te houden. Het pegboard kan ook planken bevatten voor potten met knopen, draad en stofmonsters.

Plastic Containers

Duw je knutseltafel tegen de muur en voeg plastic containers toe aan de tafel. De muur zorgt ervoor dat de containers niet van de achterkant van je tafel vallen en je hebt nog steeds het gebruik van de tafel om grote stukken stof en schuim in te delen. De containers kunnen lijmsticks, potloden, scharen, krijt en andere items die u moet gebruiken, opslaan.

Luie Susan

Gebruik een luie susan op je knutselbureau. De luie susan kan pennen, stiften, kleurpotloden, verf, lijmsticks en andere items vasthouden die je aan je knutselbureau moet gebruiken. De luie susan zal draaien, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot alle items erop.

Rollende kar

Schuif een rollende kar onder je knutselkamerbureau. De winkelwagen kan items bevatten zoals papieren, linten, scharen en instructies die u nodig hebt bij het knutselen. Als je de spullen op de kar niet nodig hebt, kun je het gewoon terugrollen onder het bureau, zodat het je knutselkamer niet onder de voeten vervuilt.

Glijdende draadmanden

Installeer schuifdraadmanden onder het bureau van uw knutselkamer. De manden kunnen netjes potloden, washi-tape, lijmsticks, verf, instructies en diverse andere items uit de weg houden. Je kunt de manden eruit trekken wanneer je de items binnenin nodig hebt. Duw de mand dan terug onder het bureau als je klaar bent, zodat hij je niet meer in de weg zit.

Craft Room Ideeën voor Muren

De muren van je knutselkamer zijn een belangrijk gebied om te organiseren. Als je verticaal denkt, zul je merken dat je voldoende ruimte hebt om meer opslagruimte toe te voegen aan je knutselgebied. Dit maakt het organiseren van ambachten eenvoudig.

Bovendien kunt u uw muren aanpassen aan uw stijl en persoonlijke behoeften.

Pegboard Muur

Installeer een pegboard-muur in je knutselkamer. De pegboard-muur kan worden aangepast met manden, haken en hengels om veel van de benodigdheden in uw knutselkamer te bewaren. Het kan manden met knopen, staven met spoelen linten, kunstbenodigdheden en haken voor een schaar om er maar een paar te noemen bevatten.

Station voor inpakpapier

Zet wat hengels tegen de muur van je knutselkamer. Deze staafjes zijn perfect voor het vasthouden van inpakpapier en geven je een inpakpapierstation. U kunt eenvoudig het inpakpapier van uw keuze tevoorschijn halen, een geschikte lengte afsnijden en het geschenk inpakken.

PVC-buis

Knip PVC-buizen schuin en bevestig ze aan een houten plank. U kunt verschillende maten PVC-buizen gebruiken om verschillende items vast te houden of dezelfde grootte te gebruiken. Het bord kan dan aan een muur worden bevestigd.

Dit creëert een geweldige plek om verfborstels, potloden en scharen vast te houden.

Serie Hengels op Muur

Voeg een reeks hengels toe die tegen je muur gaan. Je kunt de staafjes gebruiken om emmers verf, penselen of potloden op te hangen. Je kunt ook manden vol met krijt, stickers en glitters hangen.

Met een goede set haken kun je veel items aan de muren van je knutselkamer hangen.

Hang een verfrek op

Als je van schilderen houdt, hang dan een verf organizer rek aan de muur van je knutselkamer. Je kunt al je kleine flesjes verf opbergen en pakken wanneer je ze nodig hebt. Het is erg handig als je je verven in het rek op kleur organiseert, zodat je gemakkelijk de kleur kunt vinden die je nodig hebt.

Kabinet

Kasten zijn een belangrijk onderdeel van uw craft room organisatie. Met kasten kunt u items netjes opbergen en de rommel verbergen. Met een beetje nadenken kun je je kasten georganiseerd houden, zodat het altijd gemakkelijk is om het item te vinden dat je nodig hebt.

Pegboard

Installeer een pegboard aan de achterkant van je knutselkast. Een pegboard is uiterst nuttig omdat het op veel verschillende manieren kan worden ingesteld. U kunt de lay-out ook eenvoudig aanpassen en wijzigen als uw behoeften veranderen. U kunt haken, manden, planken en hengels toevoegen. De planken kunnen dingen bevatten zoals plakboeken, potten en bakken. De manden zijn perfecte plaatsen om lint, knopen en klossen te gooien.

De staafjes kunnen onder andere inpakpapier vasthouden.

Schoen Organizers

Hang schoenorganisatoren aan de kastdeuren. Deze organizers zijn perfect voor het vasthouden van kleine tot middelgrote items zoals lijm, verf en penselen. Als je een schoenen organizer met doorzichtige zakken gebruikt, kun je zien wat er in elke zak zit, waardoor je gemakkelijk de items kunt vinden die je nodig hebt.

Uittrekbare manden

Installeer uittrekbare manden in uw kasten. Omdat de manden eruit kunnen worden getrokken en naar achteren kunnen worden geduwd, zoals een reeks laden, kunt u meer items in de kast opbergen dan in open planken. Gebruik draad of doorzichtige manden, zodat u kunt zien wat er in elke mand zit.

Een ander idee is om knutselbenodigdheden voor kinderen in de manden te bewaren. Op deze manier kunnen uw kinderen hun mandje tevoorschijn halen wanneer ze in de stemming zijn om te creëren.

Kruidenrek

Installeer kruidenrekken op de deuren van uw kasten. De rekken bevatten kleine items zoals klossen, lijm en glitter. Bovendien, wanneer de deuren van je kasten sluiten, zal je knutselkamer een schoon uiterlijk hebben, omdat de kleine items je knutselplanken en tafel niet vervuilen.

Bulletinboard

Voeg een prikbord toe aan de binnenkant van je kast. Het prikbord is een geweldige plek om de plannen, kleurvoorbeelden en notities vast te maken van de projecten waaraan u werkt. Je kunt ook de kastdeuren sluiten om dingen netjes te houden en ze openen om gemakkelijk toegang te krijgen tot de informatie wanneer je aan het werk bent.

Knutselplanken

Planken zijn van vitaal belang voor een knutselkamer omdat ze allerlei knutselbenodigdheden kunnen bevatten. Het moet echter op een gebruiksvriendelijke manier worden georganiseerd, anders heb je een warboel op je planken waar je niets kunt vinden dat je nodig hebt.

Dus hier zijn enkele geweldige tips om u te helpen uw planken georganiseerd te houden.

Planken

Kun je ooit te veel planken in een knutselruimte hebben? Nee, dus de beste oplossing is om kamerhoge planken langs een hele muur van je knutselkamer te installeren. Je hebt voldoende ruimte om al je knutselbenodigdheden op te bergen en de planken zien er geweldig uit.

Gelabelde rieten manden

Gebruik gelabelde rieten manden om verschillende benodigdheden in uw schappen te bewaren. De manden zien er geweldig uit in je schappen. Bovendien kunnen ze verschillende items bevatten die je in je knutselkamer moet opbergen, zoals stof, vilten en verven.

Deuvels in de schappen

Voeg deuvels toe aan je planken. Dit geeft je een geweldige plek om spoelen lint te bewaren. Als de deuvels slank genoeg zijn, kun je zelfs spoelen draad op deze planken houden.

Je kunt alle linten of draden zien die je hebt. Houd ze geordend op kleur en je kunt het lint dat je nodig hebt gemakkelijk vinden in een oogwenk.

Tijdschrifthouders

Tijdschrifthouders kunnen worden gebruikt om meer opslaan dan alleen tijdschriften. Overweeg het gebruik van tijdschrifthouders om gevouwen inpakpapier, strikken en linten op te bergen. Een ander idee is om je cardstock op te bergen in de tijdschrifthouders.

Tijdschrifthouders zijn een flexibel hulpmiddel dat handig is voor het netjes opbergen van items op jezelf.

Transparante bakken met het label

Gebruik gelabelde transparante bakken voor opslag in uw schappen. U kunt de items in elke bak zien en de labels helpen u om precies te vinden wat u zoekt. De bakken passen netjes en kunnen op de planken worden gestapeld, waardoor je extra opbergruimte hebt voor je knutselbenodigdheden.

Onderbroek

Laden zijn een belangrijk onderdeel van uw organisatie van de knutselruimte, omdat ze in staat zijn om zoveel kleine items te bevatten. De items hebben echter de neiging om samen te rollen en de laden rommelig te maken, tenzij je een manier vindt om de items op de plek te houden waar je wilt dat ze blijven.

Ladeverdelers

Gebruik ladeverdelers in uw laden om uw benodigdheden georganiseerd te houden. U kunt uw kleurpotloden, gummen en post-it-notities op één plek bewaren. Je kunt de ladeverdelers ook gebruiken om linten en washi tape netjes te houden.

Ladeverdelers zijn waanzinnig handig om laden georganiseerd te houden.

Kleine bakken

Als je problemen hebt met verf die rond je laden rolt, in de war raakt en het moeilijk maakt om de gewenste kleur te vinden, dan heb je kleine bakken nodig. De bakken helpen om je verf rechtop te houden en geordend op kleur. Op deze manier kun je de kleuren vinden die je nodig hebt.

Kruidenpotten

Kleine kruidenpotjes zijn perfect om kleine spullen netjes in lades te bewaren. Je kunt glitter, knopen en wiebelige ogen netjes in je laden opbergen zonder dat ze in elkaar verknoeid raken. Deze werken heel goed wanneer je ze combineert met de ladeverdelers om te voorkomen dat de kleine potten rondrollen.

Verstelbare metalen deuvels

Voeg verstelbare metalen deuvels toe aan je lades. U kunt inpakpapier en linten in één lade opbergen. Wanneer je klaar bent om een cadeau in te pakken, trek je gewoon aan het uiteinde van het inpakpapier dat je wilt gebruiken, trek je een sectie eruit en snijd je het. Het inpakpapier en de linten blijven netjes in de lade.

Labellades

Organiseer uw laden op type item. Elke lade kan een specifiek item bevatten, zoals uw gereedschap kan in de ene lade worden bewaard, uw stof in een andere, hete lijm in een derde lade en kaarten in een vierde. Organiseer ze op een manier die voor u werkt en om het gemakkelijker te maken om te navigeren, kunt u de laden labelen.

Om ze te labelen, kun je de laden schilderen met krijtbordverf, of een mooie labelmaker gebruiken om wat glamour aan de laden toe te voegen.

Papers

Het is een uitdaging om al je kladpapier georganiseerd te houden. De papieren zweven door de knutselkamer en veroorzaken rommel en verleiden je om de restjes gewoon in de vuilnisbak te gooien. Met enige aandacht kunt u echter een georganiseerd systeem maken om de papieren vast te houden en ze georganiseerd te houden.

Tijdschrifthouders

Tijdschrifthouders zijn perfect voor het organiseren van uw knutselpapier. U kunt kaartmateriaal, naaipatronen en knutselmagazines toevoegen aan de verschillende houders. Houd ze georganiseerd op type en kleur om het jezelf gemakkelijk te maken.

Dossierhouder

Gebruik een archiefhouder om uw papier te ordenen en op te slaan. U kunt zelfs bestandsmappen toevoegen om kleine stukjes papier te bewaren en de mappen te labelen, zodat u weet wat er in elke map is opgeslagen. Op deze manier kun je je papier netjes en georganiseerd op één plek houden.

Hangende bestanden

Gebruik hangende bestanden om uw kladpapier vast te houden. U kunt het papier op kleur ordenen en washi-tape gebruiken om te laten zien welke kleur in elk ophangbestand zit. Dit is perfect om je kleine stukjes knutselpapier netjes te bewaren, zodat je het gemakkelijk kunt vinden wanneer dat nodig is.

Doorzichtige plastic enveloppen

Gebruik doorzichtige plastic enveloppen om uw papierresten te ordenen. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien wat er in elke envelop zit en de enveloppen zijn veel gemakkelijker netjes en georganiseerd te houden dan kleine stukjes papier. Een van de beste plaatsen om de enveloppen te bewaren, is in een mandje op je plank.

Manden en verdelers

Gebruik kleine manden met zelfgemaakte verdelers om je papierresten te ordenen. Je kunt de zelfgemaakte verdelers bedekken met de kleur papier dat achter de verdeler is opgeslagen of verschillende kleuren karton gebruiken om de verdelers te maken. Welke kant je ook opgaat, je hebt een systeem om je kladpapier georganiseerd te houden.

Doe-het-zelf oplossingen

Er zijn een aantal leuke doe-het-zelfprojecten die je kunt aannemen wanneer je je knutselkamer organiseert. Je kunt een PVC-muurbloemen organizer maken, een mooie krat ontwerpen en maken, of zelf een nieuwe ambachtelijke tafel bouwen.

Doe-het-zelf Crachterste Kamertafel

Maak zelf een knutselkamerbureau dat de perfecte maat heeft voor jouw ruimte. Deze DIY knutselkamertafel is een geweldig weekendproject als je van houtwerk houdt. Je kunt een tafel hebben met opbergruimte eronder en veel werkruimte bovenop (1).

DIY PVC Muurbloempje Organizer

Bouw zelf een muurbloemen organizer met behulp van PVC-buizen. De organizer is een geweldige plek om flessen verf op te bergen en het ziet er prachtig uit op je muur. Als u functie met schoonheid wilt combineren, dan is dit het project voor u (2).

DIY Lint Opslag

Creëer een mooie en eenvoudige lintopbergeenheid voor uw knutselkamer. Met behulp van een fotolijst, kleine haken en een paar hengels kunt u een aangepaste lintopslageenheid maken. Het is een eenvoudige oplossing voor de vraag hoe je je lintje netjes opbergt. (3).

DIY Mini Krat Roterende Craft Organizer

Stel wat minikratten samen om een roterende ambachtelijke organizer te maken. Deze organizer is perfect voor een plank, dressoir of zelfs in het midden van je knutselbureau. Draai het om toegang te krijgen tot elk gereedschap of crafting-voorraad dat je nodig hebt.

Er is zelfs ruimte in het midden om verfkwasten, potloden of pennen vast te houden (4).

DIY Mooie Krat Opslag

Heb je een goede plek nodig om je kladpapieren te bewaren om te knutselen? Maak dan zelf deze mooie krat voor opslag. U kunt hangende bestanden toevoegen om uw plakpapieren georganiseerd te houden.

Met een beetje nadenken en plannen heb je een prachtige plek om je plakpapieren in je knutselkamer te bewaren (5).

DIY Desk Eiland

Gebruik planken en bakken om een bureau-eiland te creëren in het midden van je knutselkamer. Je hebt voldoende ruimte om je benodigdheden te spreiden terwijl je aan het knutselen bent. Bovendien heb je ook een grote hoeveelheid opslagruimte in de bakken en op de planken.

Het is een geweldig weekendproject dat je zal helpen bij het organiseren van je knutselkamer (6).

DIY Snijtafel

Als je een beperkt budget hebt, gebruik dan een groot dressoir en twee schraagpoten om een aangepaste snijtafel voor je knutselkamer te maken. Dit is de perfecte plek om stof te snijden voor jurken, schuim voor kostuums of om je grote projecten te spreiden. Met deze tafel kun je benodigdheden in de laden opbergen, terwijl je ook een plek hebt om je materialen op te maken, en het is een geweldige plek om te zitten en te knutselen (7).

DIY Drop Leaf Crafting Tafel

Maak een drop leaf crafting tafel voor je knutselkamer. Het druppelblad kan naar behoefte worden opgezet of naar beneden worden gedropt. Op deze manier kun je een grotere tafel hebben voor het snijden van materiaal en neemt de tafel niet zoveel ruimte in beslag als je de grotere ruimte niet nodig hebt. (8).

Tips van experts bij het organiseren van de knutselkamer

Lint ordenen op kleur in lades

Houd uw lint geordend op kleur in uw laden. Op deze manier kun je, wanneer je je lade opent, precies zien wat je hebt. U kunt ook gemakkelijk de kleur van het lint vinden die u nodig hebt.

Knoppen in potten bewaren

Gebruik kleine mason jars om je knopen in op te bergen. De mason jars zorgen ervoor dat je knopen niet verloren gaan. Bovendien kun je genoeg mason jars pakken, zodat je je knoppen kunt ordenen op kleur en grootte, waardoor het eenvoudig is om de knop te vinden die je nodig hebt tijdens het knutselen.

Wijs een ruimte voor alles aan

Zorg ervoor dat je een aangewezen ruimte hebt voor al je knutselbenodigdheden, want alles wat geen specifiek huis heeft, wordt weggelaten of willekeurig ergens in je ruimte gegooid en zal je knutselgebied rommelig maken.

Organiseren op zone

Organiseer je knutselruimte op zones. Dit betekent dat u al uw naaibenodigdheden in het ene gebied bewaart, papierbenodigdheden in een ander gebied en verf in een derde gebied. Op deze manier kun je in een oogwenk gemakkelijk het type item vinden dat je nodig hebt.

Draad manden

Draadmanden zijn je vriend wanneer je een knutselkamer organiseert. Ze zijn stevig en stellen je in staat om alles te zien wat in de mand is opgeslagen, waardoor het gemakkelijker wordt om te vinden wat je nodig hebt. Bovendien passen draadmanden netjes op planken, in kasten en in laden.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG beeldschermreiniger en beschermer Reinigt streeploos