44 slaapkamer organisatie ideeën (opslag oplossingen die u nodig hebt)

Is je slaapkamer een rommelige puinhoop en moet deze worden georganiseerd? Het is moeilijk om in een rommelige slaapkamer te slapen en het is een uitdaging om je aan te kleden, omdat je geen schone kleding kunt vinden die je wilt dragen.

Het veranderen van je rommelige slaapkamer in een ruimte van ontspanning en comfort kan een ontmoedigende taak lijken, maar is vrij eenvoudig te bereiken.

Vandaag gaan we je probleem oplossen met deze eenvoudige ideeën om je slaapkamer te organiseren.

Inhoudsopgave
 • Kleren
 • Schoenen
 • Zakken
 • Juwelen
 • Boeken
 • Bed
 • Commode
 • Opslag
 • DIY
 • Tips voor het organiseren van uw kamer
 • Tips van experts om uw kamer georganiseerd te houden
 • Veelgestelde vragen over het organiseren van de slaapkamer

Kleren

Slaapkamers zijn niet alleen waar je ’s nachts slaapt. Het is ook je kledingopslag en waar je je aankleedt. Het is dus belangrijk om je kleding georganiseerd te houden, zodat je niet in een rommelige slaapkamer slaapt en de kleding kunt vinden die je ’s ochtends wilt dragen.

Kledingrek achter de spiegel

Productafbeelding van de TinyTimes 67''×17.5''×23.6'' passpiegel, vrijstaande vloerspiegel, grenenhout, met kledingopbergplank, met afsluitbare beweegbare universele wielen (natuurlijk)

Gebruik deze ingenieuze spiegel- en rekcombinatie om kleding op te bergen in een kleine slaapkamer. Het kledingrek is genesteld achter de passpiegel en uit het zicht. Het bevat een ophanghengel, haken en planken, alles wat je nodig hebt om een kleine kledingkast georganiseerd te houden.

Winkel kleding achter bed

Gebruik je kleding als hoofdeinde. Trek je bed uit de muur, installeer een gordijnroede en hang je kleding achter het bed. Je kunt elke ochtend zien welke kleding je beschikbaar hebt en gemakkelijk beslissingen nemen over wat je moet dragen.

Plank en staaf bij plafond

Een plank en staafunit is een geweldig idee voor kleding. Je kunt een plank hebben met een staaf eronder of meerdere planken die de muur opgaan. De hengel zal kleding bevatten die moet worden opgehangen.

De planken zijn perfect voor het vasthouden van breisels, truien en trainingskleding. Bovendien tonen de planken kleding die is gestapeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw favoriete shirt zich onderaan de lade verbergt.

Voeg planken en een dressoir toe aan uw kast

Voeg een klein dressoir of een set laden toe aan je kast. Op deze manier maak je wat vloeroppervlak vrij, wat handig is in een kleine slaapkamer, en gebruik je de lege ruimte onderaan je kast effectief.

Gelabelde manden

Voeg gelabelde manden toe aan je kast om verschillende soorten kleding te bevatten. De manden houden je kast georganiseerd en het label zorgt ervoor dat je weet wat er in elke mand zit. Dit werkt goed voor seizoenskleding, omdat je de kleding van vorig seizoen een tijdje kunt inpakken en toch gemakkelijk kunt vinden.

Kledingrek

Productafbeelding van het GREENSTELL-kledingrek, industrieel pijpkledingkledingrek op wielen met remmen, zware metalen rollende kleding kapstokhouder 1 pack (59x24x63 inch)

Doeking racks zijn niet alleen voor warenhuizen, probeer er een te gebruiken in je slaapkamer. Het rek kan in een hoek worden geduwd wanneer u het niet nodig hebt. Wanneer je je kleding vervolgens aankleedt of weglegt, kun je het kledingrek in het midden van de vloer trekken.

Schoenen

Schoenen zijn een uitdaging. Sommige mensen houden slechts een handvol schoenen en anderen houden een paar schoenen voor elke outfit.

Het maakt niet uit of je 2 paar schoenen hebt of 50, hoe dan ook, het organiseren van je schoenen helpt bij de rommel.

Plastic Schoen Organizer

Gebruik een plastic schoenen organizer om je schoenen netjes georganiseerd in de kast te houden. Elk paar schoenen past netjes in de organizer en het stapelt zich op in de kast, zodat u het kunt rangschikken om aan uw behoeften te voldoen. Dit is gemakkelijk te onderhouden en je zult niet op zoek gaan naar een van de schoenen in een stapel in je kast.

Schoenenplank

Heb je overwogen om een schoenenplank aan je kast toe te voegen? De opstelling is vergelijkbaar met een kleine boekenplank, maar er zitten schoenen in. Je kunt er meerdere paar schoenen op houden, zodat je de schoenen die je bezit kunt zien en het paar kunt kiezen dat je elke dag wilt dragen.

Wandschoen opslag

Installeer een reeks planken die een muur omhoog gaan en verander de planken in een opbergsysteem voor wandschoenen. De schoenen kunnen een artistiek decor zijn voor je slaapkamer als je graag naar je schoenen kijkt. Zo niet, hang dan een gordijn voor de planken en de schoenen zullen uit het zicht zijn totdat je een paar schoenen moet kiezen om te dragen.

Hoekplanken voor schoenen

Voeg een reeks hoekplanken toe aan een hoek om je schoenen op te bergen. Het zal veel gebruik maken van de hoekruimte die in slaapkamers wordt verwaarloosd en je zult al je schoenen kunnen zien als je je ’s ochtends aankleedt.

Handdoekstang om schoenen op te hangen

Een andere hack is om een handdoekstang te gebruiken, omdat dit de perfecte maat is om te werken als een schoenhouder voor hoge hakken. U kunt verschillende staven op de muren van uw slaapkamer of in uw kast installeren. Hang de schoenen vervolgens aan de hengels zodat je ze gemakkelijk kunt zien en opbergen.

Schoen Organizer

Productafbeelding van de Gorilla Grip Ademend Mesh Grote 24 Pocket Shoe Organizer, Houdt tot 40 Pond, Stevige Haken, Ruimtebesparend, Over Deur, Opbergrek Hangt op Kasten voor Schoenen, Sneakers of Woonaccessoires, Houtskool

Het ligt misschien voor de hand, maar heb je overwogen om een schoenen organizer over de achterkant van je slaapkamerdeur of je kastdeur te hangen? De schoenorganisator kan meerdere paar schoenen bevatten. Je kunt je schoenen opbergen waar ze niet begraven worden en toch je schoenen zien wanneer je ze nodig hebt.

Zakken

Handtassen kunnen een uitdaging zijn om te organiseren. Je hebt de handtassen nodig die beschikbaar zijn, maar je moet ze ook gemakkelijk kunnen opbergen. Hier zijn een paar leuke ideeën om je handtassen in op te bergen.

Pegboard voor handtassen

Hang een pegboard over je dressoir en berg daar je handtassen op. Steek haken in het pegboard. Met het pegboard kun je je slaapkamer versieren met je handtassen.

Wijnrek voor koppelingen

Een wijnrek is een perfecte maat om clutch-zakken in op te bergen, dus installeer er een in je kast. Bovendien houdt het de tassen netjes en gemakkelijk toegankelijk.

Deurhaken

Voeg haken toe aan je slaapkamer- of kastdeuren, zodat je je handtassen eraan kunt hangen. De haken zijn ook een makkelijke plek om je tas aan op te hangen als je aan het einde van de dag thuiskomt.

Schoen Organizer

Hang een schoenen organizer in je slaapkamer speciaal voor je clutches en kleine handtassen. Als je een doorzichtige of mesh schoen organizer oppakt, kun je je klauwen in de zakken zien en snel degene pakken die je nodig hebt in een oogwenk.

Display Tassen aan de muur

Als je van handtassen houdt, waarom laat je je collectie dan niet zien aan iedereen die je slaapkamer binnenloopt. Om dit te doen, installeer je haken om je tassen aan de muur te hangen. Met een beetje nadenken heb je een artistieke weergave.

Bestands organizer voor koppelingen

Een bestands organizer op een plank is een eenvoudige manier om je klauwen op te bergen. Je zult je klauwen kunnen zien en je niet afvragen waar je favoriete koppeling is als je op weg bent.

Planken

Een andere optie is om planken toe te voegen alleen voor je handtassen. Aan het einde van de dag kun je je handtas op een plank gooien en dan ’s ochtends een nieuwe handtas uitzoeken.

Juwelen

Heeft u een veilige plek om uw sieraden en accessoires op te bergen die ook gemakkelijk toegankelijk is wanneer u een specifiek stuk nodig heeft? Dan zullen deze ideeën u helpen de perf te vindenect locatie om uw sieraden veilig, georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk te houden.

Pegboard

Hang een pegboard aan je muur om je sieraden in op te bergen. Je kunt het pegboard rangschikken met verschillende kleine containers, haken en hengels. De hengels kunnen armbanden en hoepeloorbellen bevatten.

Haken zijn perfect voor het ophangen van kettingen en kettingen. Je kunt ringen, noppen en andere kleine sieraden in kleine containers bewaren. Het beste deel is dat u uw pegboard kunt aanpassen aan uw behoeften.

Bewaar sieraden in lades

Heb je overwogen om je sieraden op te bergen in een lade? De bovenste lade is een goede plek om je sieraden te bewaren. U kunt lade-organizers gebruiken om de items georganiseerd te houden op een manier die voor u het meest logisch is.

Sieraden Box

Zoek een traditionele sieradendoos om op je dressoir te bewaren. Een sieradendoos kan al je sieraden netjes vasthouden terwijl je er mooi uitziet op de bovenkant van je dressoir. Ze bevatten meestal slots voor ringen en haken voor kettingen.

Een sieradendoos kan het beste zijn voor uw sieradenopslagbehoeften.

Een prikbord gebruiken

Een andere eenvoudige hack voor kleine ruimtes is om een prikbord in je slaapkamer te hangen. Voeg er kleine speldjes en haken aan toe om al je sieraden vast te houden.

Sieraden houder in fotolijst

Gebruik een fotolijst om zelf een sieradenhouder te maken. Begin met het maken van een fotolijst en steek een dunne laag kurk in het kader in plaats van een foto. Vervolgens kunt u kleine spelden in het frame toevoegen om uw sieraden vast te houden.

Boeken

Als je boeken in je slaapkamer leest, heb je een goede plek nodig om ze op te bergen. Er zijn veel interessante boekenplankideeën.

Hoekplanken

Installeer hoekplanken in uw slaapkamer. Laten we eerlijk zijn, hoeken zijn een verwaarloosd deel van de slaapkamer. Het is ruimte die smeekt om gebruikt te worden, dus gebruik de ruimte om je boeken op te bergen.

Bouw zelf een reeks hoekplanken om al je boeken in op te bergen.

Verborgen Boekenkast

Productafbeelding van het Prepac Full / Queen Bookcase Headboard, Cherry

Heb je eraan gedacht om boeken in je hoofdeinde te verstoppen? Sommige bedden zijn voorzien van een boekenplank ingebouwd in het hoofdeinde. Je boeken zijn binnen handbereik als je in bed aan het lezen bent en je kunt ze gemakkelijk terugbrengen als je klaar bent met lezen voor de nacht.

Krat Boekenkast

Schilder houten kratten om bij je slaapkamer te passen en zet ze vervolgens in elkaar om een boekenkast te bouwen. Je kunt ze netjes in elkaar zetten in een hoge toren. Een ander idee is om de kratten grillig aan de muur te hangen, zodat de kratten eruit zien alsof ze precair op elkaar in balans zijn.

Boekenplanken boven slaapkamerdeur

Plaats een plank boven je slaapkamer- of kastdeur. Je kunt je boeken daar opbergen en ze uit de weg houden als je niet aan het lezen bent. Misschien wilt u een ladder in de hoek houden, zodat u bij uw boeken kunt komen.

Bed

Bepaalde items moeten worden opgeborgen in de buurt van bedden zoals telefoons, pennen, boeken en klokken. Er is echter niet altijd ruimte voor een volledig nachtkastje naast je bed. Als dat het geval is, dan zul je dol zijn op deze unieke organisatie-ideeën voor bedside items.

Rollende trolley

Productafbeelding van de TOOLF 3-laags rollende kar, geen schroefmetaal utility-kar, eenvoudig te monteren utility-serveerwagen, stevige opbergwagen met handgrepen, vergrendelende wielen, voor klaslokaal kantoor thuis slaapkamer badkamer, roze

Gebruik een rollende trolley in plaats van een nachtkastje naast je bed. Je kunt de trolly gemakkelijk verplaatsen wanneer dat nodig is en hij kan alles opslaan wat je nodig hebt.

Bedside Multiple Pocket Houder

Productafbeelding van de Zafit 6 Pockets Bedside Storage Organizer, Table Cabinet Storage Organizer Bedside Organizer Caddy for Remotes Phone Glasses (6 Pockets-Grey)

Hang een bedhouder met meerdere zakken aan je bed met een reeks zakken die alles wat je maar wilt in de buurt van je bed houden. Omdat de zakhouder aan je bed hangt, is hij perfect voor kleine slaapkamers.

Kleine plank naast bed

Installeer een kleine plank naast je bed om te gebruiken in plaats van een nachtkastje. De plank neemt ook niet zoveel ruimte in beslag als een nachtkastje, dus het is een geweldige oplossing wanneer je slaapkamer te klein is voor een nachtkastje.

Ladder Plank

Productafbeelding van de Pipishell Ladder Shelf Bookcase, Bookshelf 4 Tier, Plant Flower Stand, Multipurpose Organizer Rack for Home / Office / Living Room / Balcony / Bedroom

Leg een ladderplank naast je bed. De ladder kan kleine voorwerpen bevatten, zoals boeken, klokken en een glas water. Je kunt er ook extra dekens bewaren om te gebruiken op koude nachten.

Het kan ook handig zijn als je een plank hoog boven je kast of slaapkamerdeur hebt. De ladder kan worden geleegd en gebruikt om alle items op die hoge planken te bereiken.

Commode

Je dressoir moet georganiseerd worden gehouden, want een rommelige dressoirtop zorgt ervoor dat de hele kamer er rommelig uitziet. Er is ook niets frustrerender dan het openen van een lade om geconfronteerd te worden met een stapel verwarde items. Deze ideeën zullen je helpen om je dressoir voorgoed te organiseren.

Ladeverdelers

Productafbeelding van de 4-pack verstelbare dressoirladeverdelers Organisatoren, plastic uitbreidbare lade organisatiescheiders voor keuken, slaapkamer, kast, badkamer en kantoorlades

Ladeverdelers houden je laden georganiseerd, vooral als je kleine en grote items in dezelfde lade bewaart. Je kunt je sokken in één verdeler gooien en weten dat ze niet achter je jeans worden begraven.

Organisatie Manden

Productafbeelding van de SimpleHouseware Opvouwbare doek opbergdoos kast Dresser Drawer Divider Organizer Mand bakken voor ondergoed bh's, grijs (Set van 6)

Organisatiemanden zijn een andere manier om uw laden georganiseerd te houden. Haal verschillende manden op voor de kleine items die je wilt opbergen. De manden maken het opbergen van items gemakkelijk, zodat u uw organisatiesysteem bijhoudt.

Rol kleding

Rol kleding in je lades. Het probleem met het vouwen en stapelen van kleding is dat terwijl je de items aan de bovenkant gemakkelijk kunt zien, de items aan de onderkant verloren gaan. Als je je kleding rolt, kun je alles in je lade zien en gaat kleding niet verloren in de bodem van de lade.

Winkel Sieraden, Make-up, Nagellak, Handtassen op De Top

Bewaar je sieraden, make-up, nagellak en handtassen bovenop je dressoir. Je kunt een artistiek display bovenop maken, zodat het leuk is om naar te kijken. Bovendien is het gemakkelijk om je items aan het einde van de dag weg te leggen.

Opslag

Er zijn veel verborgen opbergruimtes in je slaapkamer. Hier zijn een paar opslagoplossingen om het meeste uit deze verborgen gebieden te halen.

Rieten manden onder bed

Gebruik rieten manden onder je bed voor extra opbergruimte. Je kunt truien, jeans, extra dekens of boeken in deze manden bewaren. Zorg ervoor dat je de ruimte tussen je vloer en de onderkant van je bed meet, zodat je niet per ongeluk een te grote mand oppakt voor je ruimte.

Opbergruimte voor de box seat

Productafbeelding van de Christopher Knight Home Juliana Fabric Storage Ottoman, Beige

Voeg opbergruimte voor box seat toe aan uw slaapkamer. De box seat geeft je een stevige plek om te gaan zitten en te ontspannen. Bovendien opent het zodat u dekens of kleding in de doosstoel kunt opbergen.

Grote rieten mand

Productafbeelding van de Goodpick 2pack grote geweven wasmanden rieten opbergmand voor schoenen jutemand boho speelgoedmand yogamat opbergronde opbergbak zwart & jute

Plaats een grote rieten mand in de hoek van je slaapkamer. Het kan extra dekens en kussens bevatten, zodat je gemakkelijk een extra laag kunt pakken als je het ’s nachts koud hebt. De grote rieten mand kan ook dienen als vuile wasmand.

Opslag boven de deur

Voeg een plank boven je deur toe om extra opbergruimte in je slaapkamer toe te voegen. Plaats daar opbergdozen of gebruik de plank gewoon om extra schoenen in op te bergen. Houd indien nodig een ladder in de kamer, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot de planken wanneer u toegang wilt tot de items die boven de deur zijn opgeslagen.

Til uw bed naar een hoger niveau

Productafbeelding van de MEETWARM 3 Inch Bed Risers Heavy Duty Furniture Risers voor Couch Slaapbank Bureautafel (houtnerf), set van 4

Til je bed op om meer opbergruimte onder het bed toe te voegen met behulp van bedverhogers. De meeste stootborden geven je ongeveer 3-5 inch. Je kunt hogere manden en containers onder je bed schuiven, zodat je extra dekens, truien en jeans aan de containers kunt toevoegen.

DIY

Sieradenkast achter een spiegel

Bouw zelf een sieradenkast achter een wandspiegel. De spiegel bevindt zich op de deur van de kast, dus het enige wat u hoeft te doen is de deur openen om uw sieraden in de kast te zien hangen. Het is een eenvoudige oplossing voor het opbergen van sieraden in een kleine ruimte (1).

Boekenplank in een opbergbank

Verander een boekenplank in een opbergbank met dit leuke doe-het-zelfproject. De opbergbank kan aan het einde van uw bed worden geplaatst als een gemakkelijke plek om dekens, kussens, lakens of truien op te bergen. Je kunt ook zitten en lezen op je opbergbank. Het is een handig bankje om in huis te hebben (2).

Onderbed schoenopslag

Maak voor jezelf een schoenenopberglade die gemakkelijk onder je bed vandaan trekt. De lade is verdeeld in verschillende sleuven, zodat u paar schoenen bij elkaar kunt houden. Het ziet er geweldig uit en is een leuk doe-het-zelfproject voor een weekend (3).

Plank Opbergbed

Heb je overwogen om een bed te maken dat op een reeks planken staat? Het is een geweldige manier om wat extra opslagruimte toe te voegen die je nodig hebt en de broodnodige vloerruimte in een kleine kamer te openen. Als je je kledingkast hebt opgeruimd, heb je misschien niet eens een dressoir nodig voor je kleding (4).

Murphy Bureau

Bouw zelf een murphy bureau in je slaapkamer. Een murphy-bureau is een bureau dat op de muur kan worden opgevouwen wanneer u het niet gebruikt, zodat u de vloerruimte beschikbaar hebt om te ontspannen, te pacen of aan te kleden. Als je klaar bent om te studeren, trek je het bureau naar beneden en begin je te werken (5).

Tips voor het organiseren van uw kamer

 • Gebruik de ruimte onder je bed voor extra opbergruimte.
 • Voeg een organisator over de deur toe om schoenen, handtassen of shirts te organiseren.
 • Plaats een extra onderste stang in je kast. Hang shirts aan de bovenste hengel en rokken en broeken aan de onderste hengel.
 • Zorg voor een mand in de hoek of in de kast voor vuile kleding.
 • Gebruik een rek om je dekens in op te bergen.
 • Bewaar manden in de hoek om extra kussens en dekens in op te bergen.
 • Zorg ervoor dat je een vuilnisbak binnen handbereik hebt, zodat je het afval gemakkelijk kunt weggooien.
 • Gebruik een kapstok voor extra ophangruimte in een hoek van je kamer.
 • Maak een weergave van sieraden in je slaapkamer met behulp van een pegboard.
 • Voeg planken toe boven je slaapkamer en kastdeuren voor extra opslag.

Tips van experts om uw kamer georganiseerd te houden

 • Ruim je slaapkamer op. Het is moeilijk om een kamer te organiseren die overloopt van kleding.
 • Organiseer uw kamer op zones. Zorg voor een zone voor je kleding, een gebied om te studeren en een ruimte om in je slaapkamer te slapen.
 • Denk verticaal. Gebruik je muren voor extra opbergruimte door haken, planken of een pegboard toe te voegen.
 • Plaats je bureau naast je bed om ’s nachts als nachtkastje te fungeren.
 • Bouw planken in je hoofdeinde en voeteneinde van je bed voor extra opbergruimte.

Veelgestelde vragen over het organiseren van de slaapkamer

Waarom wordt mijn kamer zo snel rommelig?

Slaapkamers worden zo snel rommelig omdat je het druk hebt en heel weinig tijd hebt om schoon te maken. Het schoonhouden van de slaapkamer kost tijd.

Een andere reden is dat veel mensen te veel spullen hebben en geen plek hebben voor elk item dat ze bezitten. Als er geen specifieke plaats is om het item te plaatsen, wordt het op de grond of op een willekeurige plank gegooid, waardoor de kamer rommelig wordt.

Welke kamer moet ik als eerste opruimen?

Begin eerst met het opruimen van de kamer die het meeste verkeer ontvangt. Dit is meestal de keuken of de familiekamer.

Waar moet ik mijn bed in een kleine kamer plaatsen?

Het bed moet in het midden van de meest zichtbare muur worden geplaatst. Dit geeft uw kamer symmetrie terwijl u planken, dressoirs, bureaus en nachtkastjes in uw slaapkamer plaatst.

Wat is de snelste manier om je kamer schoon te maken?

De snelste manier om je kamer schoon te maken, is door eerst je benodigdheden te pakken, zodat ze klaar zijn wanneer je ze nodig hebt. Doe dan alle vuile was in de mand en pak de schone kleding in. Gooi vervolgens alle prullenbak in de prullenbak.

Maak je bed op en pak alles van je vloer. Ruim dan je bureau en dressoirs op. Eindelijk ben je klaar om je slaapkamer af te stoffen, te vegen, te stofzuigen en te dweilen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe vaak plinten schoonmaken