48 Organiseren Hacks &Tips om het leven gemakkelijker te maken

Het is moeilijk om te genieten van het leven in je huis als het rommelig is. Je kunt niemand over de vloer hebben, je kunt het gereedschap dat je nodig hebt niet vinden en iedereen struikelt over rommel op de vloer.

Hier zijn enkele eenvoudige organisatiehacks om u te helpen uw spullen te organiseren en uw rommelige huis in een georganiseerd huis te veranderen.

Inhoudsopgave
  • Slaapkamer Organisatie Hacks
  • Keuken Organisatie Hacks
  • Home Office Organisatie Hacks
  • Garage en kelder organisatie hacks
  • Huiskamer Organisatie Hacks
  • Badkamer en toilet organisatie hacks
  • Hacks van opslagorganisaties
  • Veelgestelde vragen organiseren

Slaapkamer Organisatie Hacks

Er zijn verschillende creatieve trucs die je in je slaapkamer kunt gebruiken om dingen georganiseerd te houden. Sommige van deze organisatietips omvatten het gebruik van gereedschappen, douchegordijnringen en boekenplanken op unieke manieren om uw opslagbehoeften op te lossen.

Toon sieraden in een hark

Gebruik gereedschap in je slaapkamer als een displaystuk. Hang in dit geval het hoofd van een of twee harken in je slaapkamer. De harken creëren een upcycled rustiek display waar je je sieraden aan kunt ophangen.

Het is een goedkope en gemakkelijke manier om je sieraden georganiseerd te houden.

Gebruik douchegordijnringen om tanktops op te hangen

Voeg douchegordijnringen toe aan een kleerhanger.. Gebruik dan de douchegordijnringen om je tanktops in je kast te hangen. De ringen houden je tanktops georganiseerd en nemen niet veel ruimte in beslag in je kast.

Je zult er gemakkelijk een kunnen vinden om te dragen.

Verander een oude boekenplank in een opbergmogelijkheid onder het bed

Ontdoe je niet van die lelijke oude boekenplank, maar gebruik hem als opbergruimte onder het bed. Het is een eenvoudig doe-het-zelfproject dat veel opslagruimte aan uw kamer toevoegt. Voeg wat verf, wielen en een paar handgrepen toe en je hebt al snel een opbergvak (1).

Gebruik een schoenorganisator om kleine kledingstukken te organiseren

Schoen organizers zijn handig voor meer dan alleen het opbergen van je schoenen. Je kunt er ook kleine kledingstukken zoals sokken, t-shirts en handschoenen in organiseren. Hang de schoen organizer gewoon aan de deur van je kast om aan de slag te gaan.

Keuken Organisatie Hacks

Keukens kunnen moeilijk te organiseren en georganiseerd te houden zijn, omdat er tussen het koken en schoonmaken zoveel gebeurt in de keuken. Bovendien bent u op zoek naar de beste manier om wat tijd in de keuken te besparen, zodat u meer tijd kunt hebben om te ontspannen met uw gezin.

T-molding om koffiepads te organiseren

Maak een koffiepad organizer met behulp van T-molding. T-molding wordt gebruikt om vloeren van dezelfde hoogte in de bouw te verbinden. Het is ook een geweldige ruimtebesparende oplossing voor koffiepads die uw laden vervuilen (2).

DIY Ingeblikte Food Organizer

Heb je moeite om je ingeblikt voedsel georganiseerd te houden, zodat je eerst de oudste blikjes gebruikt en later de nieuwere blikjes? Maak dan deze DIY ingeblikte voedselorganisator. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je altijd eerst de oudste blikjes gebruikt (3).

No-Slip keukenhanddoeken

Als je het beu bent dat je keukenhanddoeken van het handvat van je oven glijden, moet je wat no-slip keukenhanddoeken maken. Voeg gewoon een beetje klittenband toe aan je handdoeken en ze zullen nooit meer wegglijden. Het is een eenvoudige oplossing voor een eeuwenoud probleem.

Pegboard voor een eenvoudige keukenlade Organizer

Niets wordt sneller rommelig dan een keukenlade wanneer je koekjessnijders, maatlepels en ander keukengerei gooit in de lade. Gebruik dus een pegboard en wat deuvels aan de onderkant van je keukenlade om een eenvoudige keukenlade-organizer te maken.

Muffin Tin om al uw specerijen te bewaren

Muffinblikken zijn nuttig voor meer dan alleen het maken van muffins. De volgende keer dat je een bijeenkomst bij je thuis hebt, gebruik dan een muffinblik om alle specerijen te bewaren. De specerijen zullen gemakkelijk te serveren zijn en zullen georganiseerd blijven waar mensen ze kunnen vinden.

Lege sixpackhouder om de specerijen in uw koelkastdeur te bewaren

Een ander geweldig idee voor specerijen is om een lege sixpackhouder te gebruiken om de specerijen vast te houden. Dit voorkomt dat de specerijen verloren gaan aan de achterkant van uw koelkast of naar beneden vallen wanneer de deur sluit. Uw kinderen zullen altijd in staat zijn om de ketchup te vinden zonder om hulp te hoeven vragen.

Gebruik magazinebestandhouders voor het opslaan van ingeblikte goederen

Als je het beu bent dat ingeblikte goederen je kasten rommelig maken en door elkaar worden gemengd, dan heb je de oplossing voor het bewaren van tijdschriften nodig. Het is de perfecte maat om de ingeblikte goederen netjes op uw schap op te slaan, zodat u gemakkelijk het blikje kunt vinden dat u nodig hebt.

Maak een magnetisch commandocentrum aan de zijkant van de koelkast

Gebruik de zijkant van uw koelkast om een commandocentrum voor uw gezin te maken. Gebruik magneten om een kalender op te hangen en voeg een briefhouder toe om papieren vast te houden. Dit geeft je een plek voor papieren, brieven en formulieren.

Bovendien kan iedereen op de hoogte blijven en weten wat er voor de week gepland staat.

Hang Interieur Kurk Board Kasten

Hang een kurkbord aan de binnenkant van je kasten. De kurkplaat heeft een aantal toepassingen voor uw gezin. U kunt het gebruiken om recepten op te slaan die uw gezin regelmatig gebruikt.

Bovendien kan het kurkbord ook maatlepels en maatbekers bevatten, zodat u niet door uw laden hoeft te graven om degene te vinden die u nodig hebt.

Hang vuilniszakken op een rol

Ben je het beu dat vuilniszakken je keuken vervuilen of verdwalen in een lade? Probeer dan je vuilniszakken op een rol onder de gootsteen te hangen. Je kunt gemakkelijk vuilniszakken pakken wanneer je het afval buiten zet, terwijl je netjes uit de weg wordt opgeborgen.

Office Organizers veranderen in een pan rack

Wist je dat de oude bestands organizer die je op je bureau hebt gebruikt de perfecte maat is om als panrek te gebruiken? Dus als je een oude kantoororganisator hebt die je niet langer nodig hebt, gebruik deze dan opnieuw en maak er een pannenrek van om je keuken georganiseerd te houden.

Maak een medicijnorganisator

Medicijnflessen kunnen uw kasten rommelig maken, waardoor het moeilijk is om de medicijnen te vinden die u moet nemen. Dus hang rekken aan de achterkant van je kasten om een eenvoudige medicijnorganisator te maken. U zult gemakkelijk het medicijn kunnen vinden dat u nodig hebt wanneer het tijd is om uw volgende pil in te nemen.

Maak een Mason Jar Organizer

Breng een middag door met het maken van een mason jar-organisator. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar mason jars van kwartformaat en een houten dienblad om ze in op te bergen. Verf de potten om bij de inrichting van je keuken te passen, bind een touwtje om de bovenkant en leg ze in het houten dienblad.

Nu heb je een geweldige plek om je keukengerei te bewaren.

Zorg voor een eenvoudige diy-klusgrafiek

Maak een eenvoudig magnetisch klusschema voor uw gezin. Uw kinderen hebben een eenvoudige manier om de klusjes bij te houden die ze moeten doen en de klusjes die ze hebben voltooid. Bovendien kunt u in één oogopslag zien wat er nog moet worden voltooid (4).

Luie Susan voor je aanrecht

Pak een luie susan voor je aanrecht. Je kunt containers, keukengerei, zout- en pepervaatjes, olie en azijn en theedoeken klaar voor gebruik houden. Het is een leuke manier om je keukenbenodigdheden georganiseerd te houden.

Home Office Organisatie Hacks

Uw thuiskantoor moet ook worden georganiseerd. Het maakt niet uit of uw thuiskantoor alleen bestaat uit een bureau ingeklemd in een hoek van uw huis of dat het een hele kamer is. Hier zijn geweldige producten en ideeën die u zullen helpen uw thuiskantoor te organiseren om efficiënter voor u te werken.

Plaats een Pegboard voor kantoorbenodigdheden

Hang een pegboard boven je bureau. Het is de perfecte plek om een klok, manden, klemborden, etc. neer te zetten voor eenvoudige opslag. U kunt uw thuiskantoorbenodigdheden gemakkelijk zien en pakken.

Bovendien zal alles uit de weg zijn, waardoor je een leeg bureau krijgt om aan te werken.

Hergebruik blikjes in potloodhouders

Gebruik oude blikjes en maak er potlood- en penhouders van om op je bureau te zetten. Je kunt ze schilderen of bedekken met stof om de blikjes te personaliseren voor de inrichting van je huis. Het is een van de coolste manieren om je thuiskantoor in te richten dat niet alleen nuttig is, maar ook milieuvriendelijk.

Een computer gebruiken Plank

Een computerplank, of standaard, geeft je meer opbergruimte onder de plank om kleine items of papieren weggestopt te houden. Bovendien kunt u rechtop voor uw bureau zitten, waardoor uw houding wordt verbeterd. Dit zal je helpen om gemakkelijker te ademen, alert te blijven en gefocust te blijven.

Lege toiletbuis om papierrollen te organiseren

Heeft u problemen met papierrollen zoals verzenden en inpakpapier uitrollen? Probeer dan lege wc-papierbuizen te gebruiken om je papierrollen netjes en georganiseerd te houden. Snijd de buis van het toiletpapier in de lengte van de buis en schuif deze over je papierrollen.

De papierrollen blijven strak ingepakt zodat je ze netjes in een hoek of kast kunt opbergen.

Klemborden ophangen

Zorg voor klemborden aan de muur boven je bureau. De klemborden kunnen papieren bevatten waarmee u werkt. Ze kunnen ook post, brieven, agenda’s en kunstwerken voor kinderen netjes georganiseerd houden, zodat u direct het item kunt zien dat u nodig hebt.

Als u decoratieve en schattige klemborden gebruikt, zijn ze niet alleen handig, maar voegen ze ook een leuke inrichting toe aan uw thuiskantoor.

Gebruik karton om ladeverdelers te maken

Het gebruik van ladeverdelers is een geweldige manier om uw laden georganiseerd te houden. De verdelers geven je gebieden in je laden voor koorden, potloden en paperclips, zodat ze geen grote rommelige puinhoop worden. Nu kunt u ladeverdelers kopen, maar een eenvoudige en kostenbesparende oplossing is om in plaats daarvan karton te gebruiken.

Pak wat oude kartonnen dozen, begin met snijden en maak een paar eenvoudige doe-het-zelf ladeverdelers.

Garage en kelder organisatie hacks

Garages en kelders raken snel rommelig, omdat mensen seizoensgebonden items opslaan die ze moeten bewaren voor vakanties, zomers of winterskiën. Dus hier zijn enkele geweldige ideeën om uw garage en kelder georganiseerd te houden.

Gereedschaps organizers maken met goten

Wist je dat je dakgoten kunt gebruiken om je verven en gereedschappen te ordenen? De goten zijn geweldige planken die de perfecte breedte hebben om verf en gereedschap op te bergen. Je kunt ze aan je muur bevestigen om een reeks planken te maken voor opslag.

Gebruik een pallet om gazon- en tuingereedschap op te slaan

Plaats een pallet rechtop tegen de muur van je kelder of garage. Het is de perfecte plek om uw gazon- en tuingereedschap georganiseerd en uit de weg te houden. Schuif het gereedschap gewoon in de pallet en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over het struikelen over uw gazon en tuingereedschap.

Voeg een liniaal met sleutelhol toe aan uw bank

Ooit een liniaal nodig gehad om uiteindelijk je huis te doorzoeken en er nog steeds geen te vinden? Er is een eenvoudige oplossing. Bevestig een liniaal met sleutelholen aan uw werkbank en uw probleem is opgelost.

De liniaal wordt opgeslagen op een gemakkelijk te vinden plaats en is beschikbaar op het moment dat u iets moet meten.

Zip-ties gebruiken om bakken te beveiligen

Niets is erger dan een opslag of verhuisdopgave onverwacht open te hebben. Er is een eenvoudige oplossing. Gebruik ritssluitingen om de bakken vast te zetten. De bakken gaan niet onverwacht open en je hoeft je geen zorgen te maken dat de items erin eruit vallen en mogelijk breken.

Droogrek in uw kelder wasruimte

Voeg een droogrek toe in uw kelderwasruimte. Dit geeft je een handige plek om natte kledingstukken te gooien die niet in je droger mogen worden gedroogd. Bovendien bespaart een droogrek u ook tijd en geld, omdat u geen kleding buiten aan een waslijn hangt of de droger laat draaien.

Bewaar- en labelbevestigingen met schuim

Gebruik schuim om uw bevestigingsmiddelen op te slaan en te labelen. Het schuim houdt de schroeven en spijkers georganiseerd. Bovendien kunt u een permanente inktmarkering gebruiken om de grootte van het bevestigingsmiddel te schrijven of waar het wordt gebruikt. Het is een geweldige manier om ze georganiseerd te houden.

Huiskamer Organisatie Hacks

Vergeet niet om je woonkamer te organiseren terwijl je je huis organiseert, want je brengt nogal wat tijd door met ontspannen in je woonkamer. Dus hier zijn enkele leuke organisatietips om snel je woonkamer te organiseren.

Prikbord afbeeldingskader

Maak een prikbord met fotolijst om in je woonkamer te bewaren. U kunt het prikbord gebruiken om leuke notities achter te laten voor uw gezinsleden of herinneringen aan wat u in de winkel kunt kopen. Je kunt kinderen er zelfs aan herinneren om hun klusjes te doen voordat ze gaan zitten om televisie te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos (5).

Hollow een boek voor opslag op afstand

Ben je het beu dat afstandsbedieningen je woonkamer rommelig maken? Probeer dan een uitgehold faux boek te gebruiken om je afstandsbedieningen in op te bergen. Het boek ziet er erg academisch uit op je salontafel en je hebt gemakkelijk toegang tot je afstandsbedieningen.

Badkamer en toilet Organizatiop Hacks

Stop met leven met handdoeken, tandpasta en zeep die je badkamer vervuilen. Met een beetje nadenken en wat thuisorganisatie, kunt u van uw badkamer een spa maken waar u graag rondhangt en ontspant.

Verander een wijnrek in een handdoekhouder

Wijnrekken zijn de perfecte maat om handdoeken in uw badkamer te bewaren. Als u een verticaal wijnrek op de muur van uw badkamer installeert, kunt u altijd een schone handdoek pakken wanneer u de douche verlaat.

PVC Scheermes Organizer

Maak van jezelf een eenvoudige PVC-scheermesorganisator om je razerbenodigdheden georganiseerd te houden. De PVC scheermes organizer is perfect om ieders scheermesjes georganiseerd en klaar voor gebruik te houden in een oogwenk (6).

Badkamer lade insert uit de keuken

Gebruik een keukenla-inzetstuk in je badkamer. Het zal helpen om haarbanden, haarborstels, make-up en kammen georganiseerd te houden in de lade. Niet langer zul je ’s ochtends tijd besteden aan het zoeken naar je blush of eyeliner.

Hang Spray Cleaners aan een Tension Shower Rod

Voeg een spanningsdouchestang toe onder je wastafel in de badkamer om je badkamersproeireinigers netjes op te hangen, zodat ze uit de weg zijn. Bovendien kunt u gemakkelijk uw badkamerreinigers pakken wanneer u klaar bent om uw badkamer schoon te maken.

Hang plastic bakken op voor speelgoed in het bad

Stop met het leven met badkamerspeelgoed dat je badkamer vervuilt. Hang wat plastic bakken langs de kuip. Je kunt de bakken aan de muur bevestigen of aan een staaf hangen.

Dan heb je een handige plek om het speelgoed op te bergen waar je kinderen ze kunnen bereiken. Bovendien is het speelgoed gemakkelijk op te bergen.

Hacks van opslagorganisaties

Elk huis heeft items die netjes moeten worden opgeborgen, zoals seizoenskleding of vakantiedecoraties. Hier zijn enkele geweldige organisatiehacks die u zullen helpen uw spullen netjes op te slaan.

Kartonnen doos zak dispenser

Houd je plastic zakken georganiseerd met deze handige kartonnen dooszakdispenser. Je kunt snel en gemakkelijk de plastic zak pakken die je nodig hebt. Toch zullen je plastic zakken je huis niet vervuilen.

Lego sleutelhangers maken

Gebruik Lego om je sleutels georganiseerd te houden. Boor een gat in een lego zodat je het aan een sleutelhanger kunt schuiven en voeg ook sleutels toe aan de ring. Bevestig vervolgens een lego bodemplaat aan de muur.

De kleinere lego aan je sleutelhanger kan worden verbonden met de bodemplaat en geeft je een gemakkelijke plek om je sleutels op te bergen.

Gebruik magneten om kleine metalen voorwerpen op te slaan

Installeer magneetstrips rond je huis, vooral in de keuken en de badkamer. De magneetstrips geven je een eenvoudige manier om kleine metalen voorwerpen op te bergen zonder ze in een lade te verliezen.

Gebruik een Rx-fles voor het bewaren van oordoppen

Gebruik oude receptflessen om je oordoppen in op te bergen. De flessen houden de oordoppen netjes en gemakkelijk te vinden, plus ze zijn gemakkelijk op te bergen op een plank.

Zwembadnoedel in een lade

Glijden je lade-organizers rond omdat er te veel ruimte in de lade is? Gebruik dan een zwembadnoedel om de glijbaan te stoppen. Snijd de noedel op de lengte die je nodig hebt en plaats hem achter de lade-organizer.

Uw lade-organizer stopt met schuiven en blijft precies waar u hem nodig hebt.

Wijnkist Schoen opslag

Gebruik een oude wijnkist om je schoenen in de opslag te zetten. Elke verdeler is de perfecte maat voor één schoen. Je kunt schoenen netjes opbergen zonder je zorgen te maken dat ze rondschuiven of verdwalen in de garage.

Organiseer kleine snoeren in lege wc-papierrollen

Lege wc-papierrollen zijn het perfecte formaat om je kleine snoeren georganiseerd te houden. Wikkel het snoer eenvoudig in voordat u het in de wc-papierrol schuift. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over verwarde koorden.

Kleurcode hangsloten en toetsen

Bevestig gekleurde plastic stukjes aan je hangsloten en bijpassende hoesjes voor de sleutels. Zo weet je altijd welke sleutel bij welk hangslot hoort zonder dat je elke toets hoeft te testen.

Bevestig gelabelde broodclips aan koorden

Noteer naar welk apparaat elk snoer gaat op een broodclip. Bevestig vervolgens de broodclip aan het koord. U hoeft de snoeren nooit te testen of te volgen om te ontdekken welk snoer bij welk apparaat hoort.

Command Hooks gebruiken in kasten

Commandohaken kunnen in uw kasten worden geplaatst. Dit geeft je een handige plek om sleutels, maatbekers en maatlepels op te hangen. Bovendien, als u de opdrachthaken op de juiste afstand hangt, kunt u rollen aluminiumfolie en plasticfolie bevestigen.


Veelgestelde vragen organiseren

Moet ik eerst schoonmaken of opruimen?

U moet opruimen voordat u begint met schoonmaken. Overtollige rommel in een kamer maakt het moeilijker om schoon te maken. Als je opruimt voordat je begint, heb je minder rommel om op te ruimen.

Moet ik eerst organiseren of schoonmaken?

Organiseer altijd voordat je schoonmaakt. Op deze manier wordt alles op de juiste plek gezet en worden tafels, bureaus en andere oppervlakken niet langer rommelig gemaakt, waardoor het reinigingsproces veel moeilijker wordt.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   De handwascyclus op een wasmachine